» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
29 / 38
»»

GhostRider ::

z utorrent je vse ok, le nova verzija ima "dodatke"

...ja najnovejša verzija z "dodatki" je ok dela...ampak z prejšnjo je pa moralo biti nekaj narobe, da mi ni delala ali pa sem imel kakšno nastavitev napačno nastavljeno ?

...no sej ni važno...važno je da mi sedaj dela in sem ves happy :)) :)) :))

L.p.,
--Born for speed--

Bakunin ::

A si kaj vmes spreminjal na pozarnem zidu ?

Paramedic ::

Verjetno je v utorrentu imel nastavljen port, ki je bil že v uporabi za trojance pa spyware >:D
End transmission.

Za p2p jaz uporabljam in priporocam porte nad 40000.
Ce se hoces res zajXXXX, potem uporabi port 139. >:D

matjash ::

@bakunin - reason why 4 me

= DC ena datoteka velikosti 700MB povprečno 1 Dan :|
= eMula ena datoteka velikosti 700MB povprečno 2 dni |O
------------------------------------------------------------------------------------
Bittorrent ena datoteka velikost 700MB približno 2 URI!!! >:D

In nobena statistika me ne bo prepričala v obratno!
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

Tody ::

to ja ampak lahko še vedno uporabljaš klienta ki upošteva neka pravila ki so jih postavili in očitno obstajajo. Jest sem na utorentu tud na 1 mbit dosedu da je šlo 700 mb v 2 urah dol. To sploh ni problem ampak praksa...

cybfreak ::

Ojla vsi!

Pred dnevom sem si nabavila router linksys WRT54G,ker imam dva pc-ja,da lahko z enim vlečem filme in muziko dol,z drugim pa se nemoteno menim po msn;) ..

In sedaj..me zanima,če mi lahko en izmed vas,prosim lepo,pomaga!!!..Uporabljam namreč uTorrent 1.4 in sem že veliko prebrala na temo portov TCP,UDP...Torej..zanima me ali si naj za torrenta nastavim porte kar v routerju TCP in UDP..kolko in kaj vse mora pisati ter še pol v torrentu???Vem,da bi naj bili porti v torrentu nad 40000

..Ker prej mi je zadevca delala dobro..zdaj pa mi počasi dol vleče...;(

Aha..pa kakšne nastavitve priporočate v torrentu za res optimalen prenos(sej veste,pod Torrent options8-) )???

HVALA :D :D :D :D

matjash

govorimo o BT odjemalcih in ne o primerjavi raznih p2p programov med seboj....

Tody

tocno tako. ce se znajo ostali BT odjemalci "obnasati", zakaj se ne bi se Bitcomet ? Samo da en osebek hitreje dobi datoteko in zaradi tega trpi tracker ter ostali odjemalci ? Je vredno ? Lahko mirno spis ? :D

/me uses utorrent

cybfreak

glede Linksys si preberi F A Q

Optimalne nastavitve dobis, ce v utorrent 1.4 pritisnes CTRL+G ter vneses nastavitve (hitrost) tvojega Internet voda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

no_angel ::

Ammm na hitro sem preletela zadnje teme glede Utorrenta...pa sm si ga downloadala...zdej me pa sam na kratko zanima:
- a je treba tut s porti eksperimentirat, pa ruterjem, ipd.?
- najboljše nastavitve?

Hvala!

> - a je treba tut s porti eksperimentirat, pa ruterjem, ipd.?

tako kot pri vsakem bt moras imeti tcp/udp vrata "odprta".
pritistni CTRL+G v utorrent ter tam preveri ce si res odprl vrata.

> - najboljše nastavitve?

CTRL+G ter izberi svojo hitrost.

tud jaz sem šel na utorrent ker je večina strani benala bitcomet :( , dobivam pa podobne rezultate (100 kb/s) za vsak torrent ki ima vsaj 4:1 razmerje v seeder:leecher. Dload mam do svoje zmožnosti 1MBps paketa, sem pa samo podvojil vse vrednosti ki jih ima za povezevanje med klienti.

Mislim pa da večina uporabnikov bittorent protokola nima časa študirat kako naj goljufa z seedanjem (ratio na privatnih straneh) ker je takšnih uporabnikov po mojem mnenju maximum 20% in zato mislim da se bo takšen način pretakanja podatkov obržal kar en lep čas.

>... sem pa samo podvojil vse vrednosti ki jih ima za povezevanje med klienti.

to ni toliko odvisno od hitrosti tvoje povezave, ampak od tega s cim si povezan na Internet ("direkt" ali preko usmerjevalnika). Domaci (SOHO) usmerjevalniki imajo ponavadi premalo pomnilnika, da bi lahko "drzali" vecje stevilo sej. Moj linux_pc zdrzi tudi do 1000 hkrati...(dc++,bt, ed2k).

V BT pa uporabljam kar nastavitve, ki mi jih je utorrent nastavil "Speed guide" [CTRL+G].

jap jest sem sicer direktno povezan pa mi zadeva laufa do 115 kbs na en mega link

@batunin

je zato možno da mi je kšne pol leta nazaj zaribaval router, če sem z bitcometom kaj pobiral dol, samo tam sem mel močno povišane tiste cifre, mam pa level one router fbr-1405tx.

dex22 ::

Pojavlja se mi naslednja težava.Po tem ko sem naložil SP2 se mi vedno zgodi ko zaženem katerikoli torrent program mi comp zmrzne ko hočem zapret program.Probal sem ABC, Azureus, UTorrent.Štekat mi začne ko uploadam al pa downloadam preko torrent programa.Karkoli takrat naredim v programu mi comp zmrzne.Mam pa 768 RAM pa Celeron 1.7.S tem da nimam nikoli več kot 3 stvari za downloadat al pa uploadat.

cila22 ::

Probi s "TPC/IP patch for SP2" na googlu,s tem si namreč povečaš max število odprtih portov,ki ti jih SP2 zaklene na minimum.
Kdor visoko leta,ne pade daleč od drevesa

Prisla je nova (beta) verzija najmanjsega bittorrent odjemalca µTorrent 1.4.1-beta

--- 2006-01-29: Version 1.4.1-beta (build 411)
....
- Feature: Protocol Encryption (compatible with future azureus) :D
...

Blu3STar ::

Moja verzija uTorrenta ima poleg vsega še množilnik uploada :P

LP

iration ::

o čem ti to govoriš?

zadnja stvar ki nam manjka je da bannajo utorrent :\
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Blu3STar ::

Zaradi mene ga ne bodo bannali, bom svojo verzijo uporabljal brez da bi jo preveč okol dajal... uTorrent je res dober, ker ABC se mi je sesuval, pa še mojga celerona 1,1G je trpinčil.

LP

iration ::

če si sam sheku pa še enmu drugmu dal, pol je že prepozno, če pa nisi potem je pa sploh prepozno, imo.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

a to ste ful frajerji če vam program pokaže da ste 3x več oddal kot v resnici ?

BaRtMaN ::

To se dfa v bistvu relativno preeprosto naredit, potrebuješ le source. Kakor sem jaz seznanjem, ratio strani spremljajo količino prenesenih podatkov s kopiranjem podatkov od komunikacije med trackerjem in klientom. In če ti pošlješ informacijo, da su uploadal 2x več, se pokaže 2x več.

Je pa to zelo lahko ugotoviti, saj se hitro pozna nekonsistenca med prejetim in oddanim, ko primerjaš s podatki drugih klientov.

Antonius ::

µTorrent 1.4 nameščen vse po defaultu, spremenjen port nad 4ok, na routerju fw isti port. Vse OK. Poskusno začnem vleči nekaj dol (naklučen .torent). Najde cca 300 seedsov karnekaj pripravljenih "pomagati". Hitrost down. okoli 15-20kB/s -- slabo!. Ampak Upl. 50kB/s!!!. Pustim nekaj časa in mi nekdo zvleče cca 20 MB. Ker je vse po defaultu so poti za down. in up. v nastavitvah prazne. Katera mapa je po def. na razpolago za upload??. Za down. najdem na WebHELP strani (Docs and set......download) za upload direktorij pa nič!. Ja pa še to: na geplu so samo WinsiXP, NIS in µTorrent ničesar drugega! Koga vraga je nekdo našel za 20 MB?

blblb ::

BitTorrent ima za share tisto kar ti downloadas.
Tako da medtem ko ti downloadas en torrent, le tega tudi drugim dajes na razpolago. Seveda le tiste dele katere si ti ze dol pobral.

lp, blblb

Dol sem takoj po namestitvi microTorenta pobral ( prvi in samo eden .torent ) za 3 (tri) kB , v istem času je šlo gor 20 (dvajset) kB ??? Je moglo it polek dolzvlečenega še nekaj zraven!!! Kako lahko ugotovim od kod in kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Antonius ()

MaCoFaCo ::

Je pač veliko ljudi downloadalo od tebe tisti košček...

Ja, me je kar sram, na to pa nisem pomisli!
Čujte, pa še to. Na LevelOne 1405TX (popluvanem in nevem še kaj) sem potreben port Fw-rdal kar v "postavki" NAT/Forword Ports. Pred fw-danjem test ni šel skozi, pol je blo pa v redu, tako dwl. kot upl. Bi moral v NAT/Virtula Server tudi kaj narditi. Če prav razumem enega od postov za obvezno branje je nastavitev v Virt. Server potrebna ker firmware opisanega routerja neposrednega fw portov sploh nima?

Zgodovina sprememb…

si forwardiral tcp kot tudi udp protokol ?

faq za µTorrent

Buldožer ::

Tud jest mam mam en problem, če bo kdo znal pomagat..

Po cca. 1/2 ure ko prižgem torrent client(sem uporablal ABC, zdej pa sm probu še uTorrent) mi ves download enostavno zamre, nazaj ga dobim sam če reseteram comp. Drugač mam ruter, SP2 in nVidia firewall, čist če kej pomaga, čeprov mislm da to nima zveze, ker do pred enga tedna nazaj težav nism mel. Porte mam forwardane, tko da res ne vem kaj je narobe..

Hvala za pomoč

nVidia Dela požarne zidove ? svašta.....

a kdo sploh bere stara sporocila, kjer so omenjene resitve za vase probleme?

zgoraj sem dal povezavo na µtorrent FAQ.

Tam najdes navodila (resitev?) za nvidia firewall.

Buldožer ::

Izgleda da imam malo večje težave kot sm mislu, malo me zafrkava internetna povezava, torej moj problem spada v drugo temo.

Hvala za trud vseeno Bakunin, sem probov tud izklopit firewall pa ni haska. Se bom naprej s tem ukvarjel rajš po izpitnih rokih:O .

Bakunin!
Ja fw sem oba porta (Both), dela vse ok, vprašal sem ali sem izbral pravi način fw-danja, ker je za ta router večinoma opisan drugi!
Na µTorrent FAQ nisem našel odgovora, sem ga pa našel na µTorrent Forumu. Po nastavitvah iz Foruma mi DL ves čas med 60 in 80 kB/s, UL pa do 10 kB/s. Ampak, da začne UL (od mene) takoj z DL prvega fileka (sploh prvi) mi ni čisto jasno. Kaj lahko µTorent prenaša še kaj drugega kot torrent fileke??
Zakaj mi ne napiše simbola za mikro. (Alt+0181 ne prime, ko ga copy/pastam ga vidim na tabli pa zgine)

Zgodovina sprememb…

Jan987 ::

jest nimam nobenih portov odprtih pa mi bit comet vleče čez 100kb na 1mbit liniji

To je samo 1/10 !!
Jaz imam samo 128 MB, kjer je 60, 70 MB/s krepko čez 1/2!!! Pa še dva gepla ves čas brskata istočasno. Zato se pa z malim hvalim in so dobre nastavitve še toliko bolj pomembne.

svizy:

>in, sem probov tud izklopit firewall pa ni haska....

http://www.utorrent.com/faq.php#Help.21...

he firewall has a serious bug (which has NOT been fixed to this date) that causes many programs to leak large amounts of memory. It is NOT a µTorrent bug. There is no fix for this, you MUST uninstall the NVIDIA Firewall.Disabling it will not work!

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

>>> a kdo sploh bere stara sporocila, kjer so omenjene resitve za vase probleme?
>>> zgoraj sem dal povezavo na µtorrent FAQ.
>>> Tam najdes navodila (resitev?) za nvidia firewall.

prosi moderatorja da doda linke v prvi post.

http://www.utorrent.com/faq.php#Does_.C2B5Torrent_support_Protocol_Encryption.3F

Does µTorrent support Protocol Encryption (PE)?

Yes, as of version 1.4.1 beta build 407. It is not compatible with BitComet's PHE.

Protocol Encryption (PE) is a joint specification between Azureus and µTorrent. It is designed to bypass throttling and/or blocking of BitTorrent traffic by an ISP.

---

lopardus ::

uTorrent vprasanja?

zakaj mi pri trekerjih kaze da davam 10x eno stvar pri bit-torrentu mi je kazalo da davam eno bilo kolkemu folku sem davo ?

koliko se meni zdi utorrent nima realnega cajta torej meni na utorrentu pise da sem oddal ze 10mb
na strani (trackerju) pa pise 0mb

in se to sem probo ce se mi racunalnik potegne iz elektrike nenadoma (ali da zmanka toka )
sem probo in sem dal downloadad datoteko je bla na 0,5% ko sem ogasno nenadoma in prizgal nazaj je bilo spet na 0,0% se da to kak nastimat

hvala vnaprej za pomoc
lp lopardus

kolma ::

Zdravo!

Sem uporabnik eMule in sem si instalirau uTorrent, pa me zanima kje iscete material za download? Pri muli je ravno to fajn, da ti ni treba hodit ne vem kje, da najdes kar isces.

Lp,
Kolma

OmegaBlue ::

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

d0rK ::

Je za razmeroma nizko hitrost pri Torrentih (max 200kB/s) morda problem kje v mojih nastavitvah?

Operater je T-2.

]Trix[ ::

Jes mam podobn problem z T-2 in bittorentom. Ne gre cez 200KB.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ]Trix[ ()

mosnik ::

katera je najnovejša verzija bitlord-a
danč

d0rk

>> Je za razmeroma nizko hitrost pri Torrentih (max 200kB/s) morda problem kje v mojih nastavitvah?

hitrost je odvisna predvsem od tega KAJ prenasas in koliko "seedov" ima.
Iz seznama urejega po stevilu "seedov" vzami tistega pri vrhu.

nov mikrotorrent ima "speed wizard", kjer ti sam nastavi vse potrebno glede na tvoj "upload".
jaz sicer malo zagoljufam in dam na 10Mbit in potem ustrezno popravim "Global maximum upload rate" na 80-90% mojega "uploada" (56Kb/s za 512kbit paket).

Zgodovina sprememb…

ne uporabljaj bitlord, ker je poln adware in je v resnici "fake bitcomet".

Zgodovina sprememb…

««
29 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

µTorrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4720644 (18573) roli
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

9115566 (12696) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354726 (3334) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13714861 (9612) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294555 (4555) zile

Več podobnih tem