Forum » Omrežja in internet » [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
fitipaldi ::
mah za router pa ne najdem. Imam router fbr-1405tx level one,in kaj bo pomagalo če odprem port
thx
thx
OmegaBlue ::
fitipaldi prosinm ne sprašuj in postaj ENAKIH stvari v večih temah. -hvala
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
qwe ::
Živjo!
Imam win 2003, kjer imam inštalirano mulo, nod 32, ABC 3.0.1.
Težave imam, da po vklopu ABC po malo požira RAM dokler se PC ne zašteka in resetira. V nod 32 sem tudi dal abc.exe v exclusion list, kar naj bi bila rešitev.
Bral sem že P2P teme, vendar odgovora nisem našel.
Pa zanima, kje v verziji 3.0.1 naštimam Max peer conections, ker pod Advance so sedaj čisto drugi možnosti?
lp
Imam win 2003, kjer imam inštalirano mulo, nod 32, ABC 3.0.1.
Težave imam, da po vklopu ABC po malo požira RAM dokler se PC ne zašteka in resetira. V nod 32 sem tudi dal abc.exe v exclusion list, kar naj bi bila rešitev.
Bral sem že P2P teme, vendar odgovora nisem našel.
Pa zanima, kje v verziji 3.0.1 naštimam Max peer conections, ker pod Advance so sedaj čisto drugi možnosti?
lp
drejc ::
qwe:
Imam isto konfig, isti shit z abcjem in obstaja resitev! BitComet. Boljši, hitrejši ne tolk požrešen.
Imam isto konfig, isti shit z abcjem in obstaja resitev! BitComet. Boljši, hitrejši ne tolk požrešen.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
qwe ::
Pri Bitcometu 0.59 pa so ble težave, da ko sem ga vključil se je takoj ugasnil in je hotel poslati error message???
Nato sem anložil v 0.57, ki dela, vendar se je začel RAM spet zviševati!?
lp
Nato sem anložil v 0.57, ki dela, vendar se je začel RAM spet zviševati!?
lp
largie ::
ugotovil sem da je najboljša rešitev za probleme z ramom oz. visoko porabo sistemskih sredstev originalni bittorrent client (bittorrent.com), poraba je smešno nizka proti vsem ostalim. mirno lahko vzameš 4.1.3. je pa res da nima glih kaj preveč možnosti, vsaj upload speed per torrent bi si želel.
LukaVi ::
Mene pa zanima zakaj mi novi Bitcomet 0.59 ves čas dl-ja 4 kB/s +- 1 kB/s?
Ali je to ista "napredna" fora kot pri Azureusu?
Ali je to ista "napredna" fora kot pri Azureusu?
lep pozdrav
OmegaBlue ::
Ja to je ista "fora".
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
iNDigo_Child ::
Pr azureusu pol, če so vsi "smeški" zeleni, pol gvišno ni nič narobe s porti al kaj tazga? Ker ne dolg nazaj mi je vlekl tud 100kb/s, zdej pa mi do 10kb/s, več pa bolj težko, čeprav ima datoteka, ki jo dajem dol 70 seederjev in 400 peersov. Počasi mi že zmanjkuje idej, ker sploh ne vem več, kva b naredu.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!
bond007 ::
Samo kot opozorilo. Zadnje čase je videti povečano število fejk fajlov na torrent straneh. Ponavadi so to predvsem (novejši) filmi, katere uploadajo razne anti p2p organizacije. Njihov namen je dobiti vaš ip. Večinoma se takšni downloadi končajo na 95-99%. Preden nekaj dol povlečete, se splača prebrati komentarje o tistem torrentu (če seveda stran omogoča komentarje ).
iNDigo_Child ::
Tody: Itak da ne, kr sam vžgem comp, azureus, pol pa grem od compa proč. A je možno da je s fajlom kaj narobe? Pol sem pa probu še s Shareazo, pa sem vidu da mi, ko downloadam isti fajl, pr večini peersov napiše, da so "choaked"!!!! WTF pa to pomeni?
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!
NoUse4AName ::
Ne vem ce je ze kdo omenil, utorrent. Zasede zelo malo rama (trenutno mi zere 2MB) in laufa izredno hitro, opazno hitrejsi od celo bitcometa.
edit: pa za razliko od bitcometa uporablja uraden bittorrent protocol in ne bluzi po svoje.
edit: pa za razliko od bitcometa uporablja uraden bittorrent protocol in ne bluzi po svoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoUse4AName ()
Paramedic ::
Zgleda v redu, ga bom potestiral, čeprav sem 100% zadovoljen z BitComet. Za ram me tudi ne briga, ko sem v BC imel nastavljen na 80MB disk cache. Bom sprobal tega vzporedno in poročal, če mu kaj manjka.
End transmission.
NoUse4AName ::
Se mi je ze parkrat zgodilo da sem sredi downloada zamenjal torrent client (sel iz winsov v linux npr) in sem imel z azureus ali bittornado (se drzita uradnega protokola) veliko boljsi download speed kot pri bitcometu.
Sepsa ::
Helow!Ej kaj to pomen ce mi odjema azureus odjema filet ki je ze bil kao zaključen zdej ga pa spet dl-a pa kr se zravn dodaja velikos fileta!? Sploh pa,ko mi azureus dl-a recimo dol film je ta kr tak v delih... kako to spravis skupej nazaj?tnx
Slovenia do Tokiya!!
Jan987 ::
Jest sem pa zdej mal probal bittorent in sicer preko shareaze (ka lahko še druge stvari vlečem).
Vsi pravite kako je hiter, ampak dal sem 2x fila k jih je bittorentov iskalnik najdu na 2 in tretmu mestu, vsak file pa je velik okol4Gb
Vendar mi prva dva dni sploh ni vlekel, dej pa mi včasih vleče 10Kb/s več pa ne. Kaj je narobe?
Vsi pravite kako je hiter, ampak dal sem 2x fila k jih je bittorentov iskalnik najdu na 2 in tretmu mestu, vsak file pa je velik okol4Gb
Vendar mi prva dva dni sploh ni vlekel, dej pa mi včasih vleče 10Kb/s več pa ne. Kaj je narobe?
Smorny ::
Mene pa zanima, kje se nastavi, da mi bo bitcomet 0.60 ulodal nad ratio 1.0 ?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Alan ::
jaz pa imam en drugačen problem...imam adsl 1 mb,vendar pa loadanje s torrenti zelo pocasno.pri bittorentu in tudi bircometu mi ne vlece vec kot 25kb/s?!ce pa vlecem z recimo dc++ pa je use ok(povpr. 100kb/s).mogoce ve kako naj pridem do visjih hitrosti z uporabo torrentov?
ja ne ubistvu ni lol kr to dela pr ush torrentih...in recimo frendu isti torrent vlece normalno...a je mogoce kej u softwarju?nastavitve...karkoli...?
Tr0n ::
Tudi sam sem pred kratkim presel iz ABC na µTorrent in moram rect, da sem dokaj zadovoljen. Izredno majhen klient (91 KB) z zelo majhno porabo CPU in RAM resourcov. Ima pa vse, kar imajo veliki - auto upload rate, bandwidth scheduling, global ul/dl, UPnP, moznost downloada in nastavitve prioritete posameznih datotek,... Dokaj lustno. :)
BaRtMaN ::
Sem si vzel nekaj časa in sem prevedel µTorrent. Prevod je za verzijo 1.1.6.1, ker predloge za verzijo 1.1.7.2, ki je izšla danes, še ni.
Tema o slevenskem prevodu
Tema o slevenskem prevodu
a je mogoče odvisna hitrost tud od tega kolk uploadamo?kr tud ce je seederjev 500 in ne vem kaj se use men gre sam do 30kb?
Slo-One ::
Kaj bi mel ABC ali eMULO alije kaj boljšega še? emulo sem uporabljal do sedaj kakšne 3 leta.
Tr0n ::
Pridni! :) Sem tudi imel v nacrtu prevest, pa nekako ni slo skozi.
slo-one: Oboje + se kak DC++. ;)
slo-one: Oboje + se kak DC++. ;)
Xplicit ::
Mam en problem s torrenti
V Azureusu mi javlja pri torrent statusu naslednje: 'Connection Error (SocketException: Network is down: connect)'
sam fora je v tem da stran od trackerja dela normalno, pa tm pise tud da je ene 30 seedov pa neki leecherjev, men pa ne zazna niti enga, tak da je ze 2 dni zadeva na 0%
se mi je podobno zgodil pri se ene 2 torrentih iz iste strani, sam se je po nekem casu povezal, ta se pa kar noce in noce...
V Azureusu mi javlja pri torrent statusu naslednje: 'Connection Error (SocketException: Network is down: connect)'
sam fora je v tem da stran od trackerja dela normalno, pa tm pise tud da je ene 30 seedov pa neki leecherjev, men pa ne zazna niti enga, tak da je ze 2 dni zadeva na 0%
se mi je podobno zgodil pri se ene 2 torrentih iz iste strani, sam se je po nekem casu povezal, ta se pa kar noce in noce...
OmegaM ::
Bi se kar nekaj v zvezi portov vprasal
Od cesa je odvisna nastavitev UDP pa TCP porta?
Uporabljam azerousa 2.3.0.4
Rad bi si nastavil da bi bilo cim boljse pa nimam pojma kak je s temi porti.
Nimam switcha, sem pa v studentu
Od cesa je odvisna nastavitev UDP pa TCP porta?
Uporabljam azerousa 2.3.0.4
Rad bi si nastavil da bi bilo cim boljse pa nimam pojma kak je s temi porti.
Nimam switcha, sem pa v studentu
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
AtaStrumf ::
Po kolk torrentov naenkrat kaj furate folk? Jaz sem imel včeraj odprtih 15 Bittornadotov velikosti od 175 do 350 MB! Stvar je vse lepo zloadala v manj kot enem dnevu .
Aja pa pri tem mi je PC in internet delal dost normalno pa še foldam zraven. Dal se je surfat po ST, AT, OC.com itd. Seveda uporabljam mojo magično nastavitev™ .
Aja pa pri tem mi je PC in internet delal dost normalno pa še foldam zraven. Dal se je surfat po ST, AT, OC.com itd. Seveda uporabljam mojo magično nastavitev™ .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
OrlyTM ::
tnx Tron ... res je lustn ... :)
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
bond007 ::
Tudi meni je všeč. Dosti funkcij, hkrati pa je preprost, in nepožrešen. Opazil pa sem, da za razliko od recimo ABCja, tukaj res ima vpliv količina uploada na download. Če nastaviš recimo ul na 5KB/s imaš počasnejši download kot, če ga nastaviš na recimo 15KB.
Pa kako bi usposobil search - če zgoraj desno v search bar vpišem nekaj in pritisnem enter, se nič ne zgodi. Je potrebno kje v nastavitvah kaj obkljukati?
Pa kako bi usposobil search - če zgoraj desno v search bar vpišem nekaj in pritisnem enter, se nič ne zgodi. Je potrebno kje v nastavitvah kaj obkljukati?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Smorny ::
DHT pri utorrentu žal ni tako agresivno dober kot pri bitcometu
Motiti se je človeško.
Sydk ::
Ok jst mam en problem k me živcira že dlje časa...mam ABC client ver. 3.0.1 in odkar sem na netu preko soseda ki ima kabel imam vse torrente rumene barve namesto zelene in seveda temu primerno tud downloada, se prav nikakvo. Uporabljam switch. Firewall mam izklopljen.
Spreminjal sem tudi porte v programu, neuspešno. Kot sm bral po netu moram narest port fowarding..WTF je to ?
Mi lahko kdo to mal objasni ker sm N00B glede tega TNX
Spreminjal sem tudi porte v programu, neuspešno. Kot sm bral po netu moram narest port fowarding..WTF je to ?
Mi lahko kdo to mal objasni ker sm N00B glede tega TNX
Markoo ::
Uporabljam bitcomet 0,60 in sem ga testiral downlodal sem isti torent vec krat in vcasih mio je vleklo 350k vcasih pa samo 50k (imam 3M/384k) torent ima dovol sederjev in lecherjev tako da bi moglo it ziher vec kot samo 50k ? Kaj so optimalne nastavitve za ta program ?
R1t0-PO ::
Tr0n; hvala ti!!
sam tale >µtorent< res rula, vsaj kolikor sem danes sprobal Do zdaj sem uporabljal Azureus, ki ti vse resurse pobere. tole je pa milina
Hvala za informacijo, folk
sam tale >µtorent< res rula, vsaj kolikor sem danes sprobal Do zdaj sem uporabljal Azureus, ki ti vse resurse pobere. tole je pa milina
Hvala za informacijo, folk
Ostaja vera, upanje, ljubezen. Največja med vsemi pa je Ljubezen...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R1t0-PO ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 20644 (18573) | roli |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15565 (12695) | simnov |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4726 (3334) | jan01 |
» | eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14860 (9611) | mgliha |
» | Azureus 2.2.0.0 zunajOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4555 (4555) | zile |