» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
23 / 38
»»

Tear_DR0P ::

Jst bi si pa upu trdit da jemlješ podatke od napačnih ljudi. Poznam enpar deckov, ki si blazno želijo dol vlečit in pol potegnejo sicer zelo dobr film od slabega sourca, nekoč so obstajal eni DivXi od enga tipa ko si je dal nickname Ninja in ti divX so bli zares u kurcu. Pa je človek velik shareu sam kvaliteta je bla pa znač. Pol so pa ti junaki se srbske podnapise jemal k filmom, kr slovenskih niso nasl :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

frenk ::

probal sm že original bittorent client, bittornada, azureus-a, in abc-ja, ampak mi vsi požrejo ali vsaj 100% cpu-ja al pa vsaj ves ram...mogoče kdo ve v čem je problem?...jest mislm da 1700+ in 512MB rama nebi smel bit problem

Tody ::

Nestrpnost ? Klijent požre ves procesor ko incializira in pregleduje file za napakami, če si mu določil še kako mapo za šeranje potem sploh...

[-- najnižje prosim odpuščanja o presvetli moderator >:D :D --]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

CaqKa ::

torrentu se ne določi mape za sheranje >:D :\

tody:prej obupanost:D...ampak men v začetku požre max 30% cpu-ja, po nekaj urah pa že vsega...ram pa tud počas raste, čeprav mam sam 5 torrentov naenkrat v downloadanju, ostali so pa v vrsti...učas ko sm mel bittornado sm mel samo enga naenkrat pa je 100% cpu pokuru...uglavnem jest ne vem več kva nardit:\...kerga klienta nej še probam?

jaz z shadow nisem mel nikoli problemov. pa se mel 4 torrente naenkrat na c566/384 rama

M-man ::

Ugotovil sem, da imajo napake samo posnetki, ki sem jim povsem prekinil downloadl in kasneje spet vzpostavil povezavo. Če pritisnem pause pa je datoteka brez napak. Ali je to normalno za BitTornado?
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

rekunius ::

Zanimivo, jaz mam abc, pa mi nikoli ne požre 100%, na začetku naraste tja do 60%, potem pa pada, tako da lahko zraven delam še kakšno drugo stvar.

@m-man: jaz mam abc, pa če dam pause pa resume pa ko konča z torrentom le-ta nima nobenih napak.
Motiti se je človeško.

AtaStrumf ::

Tudi če čist prekineš in nadaljuješ ne sme bit problem! Vsaj jaz do sedaj nisem opazil, da bi bil. Uporabljam pa bittornado.

OldSkul ::

Probajte BitComet.Po mojih izkušnjah ta porabi najmanj rama in procesorja.

pingec ::

Ta stvar je super, razen da ne delujejo ratio-i na vseh znanih straneh kot so /cenzura/, to se pravi da ce mas 0.5 ratio lahk uploadas do onemoglosti pa se e bo nč spremenilo, sem prašal admine /cenzura strani pa so rekl sam please stop using Bitcomet Škoda, pa edin k mi je bil res všeć :(((
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Gandalfar ::

kje pa je razlika v delovanju bitcometa?

Men je všeč ker je zlo pregleden, ma veliko funkcij, pa malo cpuja porabi.

Paramedic ::

Jaz sem dolgo časa uporabljal ABC, pa me je motilo to, da že dolgo ni posodobljen in ima samo še zastarele funkcije, pa sem začel iskati nekaj kar bi ga nadomestilo in bi bilo mu še najbolj podobno po enostavnosti. Sprobal sem azureus, ki je pač mal preveč s to svojo javo in svojimi 100 nastavitvami in profili..., pa torrentstorm ki je kr neki, pa bitspirit, ki je še kar, ampak me je motilo nekaj stvari, ki se jih zdaj ne spomnem; na koncu sem pa sprobal še BitComet, pa lahko rečem, da sem našel tapravega, ki ima vse, kar sem iskal dolgo časa, posodobljeni nadomestek za ABC. Tak da mam zdej na obeh računalnikih kar BitComet, ker sem povsem zadovoljen z njim.
No, inštalacija na disku je velika 3,8 MB, tak da to res ni glomazen program, ima pa vse potrebne funkcije, vsaj kar se mene tiče. RAM in CPU pa pravtako ne trpi. Kvečejemu disk, ko daš en kup torrentov na seznam :)
End transmission.

edin ra ratio-i ima probleme, ce uporablas /cenzura/ strani k so pomembni ratii potem se splača nabildat ratio z azureusom, ker bitcomet ga pol sploh ne tika več :D

no sej ... kako drugace deluje bitcomet, da to nima vpliva na ratio?

nimam pojma :D

Bi pa rad zvdel...

paggy ::

OK
Ne vem lih če je vmesno vprašanje, ampak me zanima če vam zadnje dva dni Suprnovo sploh odpre, oziroma odpre tako da je kej od tega.
If you wanna be good, you have to crash. We crash a lot!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: paggy ()

flipflop ::

Meni stran normalno odpre.

]Fusion[ ::

Meni jo samo IE odpre FF pa ne :P

Pa da nem čisto offtopic: Za začetnike bi priporočal BitComet. V njem je puno >:D Uporabnih>:D linkov. Med njimi tudi zgoraj omenjena stran
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

SFfreak ::

suprnova meni dela normalno...

sploh pa je azureus zakon....skupaj z Javo požre le 2 %...

Sem reštartal en cca 4 GB torrent z novim a čist ista stvar, ker se je moj skor ustavil in sem izgubil cca 500 MB. Sem bil že skor na 3 GB, zdaj sem pa komaj na 2,5 GB pa še vleče isto bolj za en drek, čeprav malo bolje pa vseeno. Se mi je nekaj podobnega zogodilo že ko sem en image tudi nekaj čez 4 GB prenesel iz FAT32 na NTFS particijo, preden je presegel mejo 4 GB in sem pravtako zgobil kar nekaj MB pa sem nadaljeval z istim torrentom.

A kdo ve v čem je fora?

BaRtMaN ::

Razlog za odsvet BitCometa na ratio tracking straneh:
2004-11-14 14:58 - To all BitComet users: Please make sure you turn the extra hash-checking off (Preferences -> Task -> "Hash Check again ..." ). BitComet has a bug that will prevent what you upload after a download is finished from being added to your stats when the extra check is on.

Na srečo tudi rešitev. ;)

OldSkul ::

Jaz mam to že po defaultu izključeno.:\

končno sm najdu tapravga zame...bitcomet dela BP, pobere pa samo nekaj % proca...rama tm okol 80-90MB

:)) Ql to sem čakal, upam da bo zdej res vse delalo

Tr0n ::

ABC se vedno owna. Avtor dela na novi verziji.

sasiti ::

A mi kdo lahk razloži kak se nastavi hitrost downloada v Bittorennsu - ker men downloada max 6 kb/s drugi pa govorijo o 100 kb in več - pa mam nastavljen v redu upload???

V nekaterih klientih lahko nastaviš maksimalno hitrost za DL, kar pa vsekakor ne nastavi dejanske hitrosti, LOL. Že n-tič premleto: hitrost je odvisna od števila ljudi, ki so na istem torrentu in kako majo omejen upload.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Marsovec ::

Drgač pa je še Azereus vedno glavni8-)

Xplicit ::

pojavla se mi je tezava pri Azerous-u k mi je zacel nenormalno obremenjevat sistem (cpu je skor skoz na 100% obremenitvi)

pa nc nism v programu spreminjal nastavitev

a je mozno da je zato ker dl-jam ene 4, 5 dos velkih zadev (vsaka okol 3 GB) plus da imam se ene 6 zadev za sam UL
sam prej mi ni nc tko sral. kr na lepem je zacel

JACK1 ::

Nevem kaj bi to bilo.
Jst uporabljam azureus-a in mi polno vleče skoz pa tud lovdam po 5G ali več to sploh nima nobene veze kolk G podatkov vlečeš al pa uplovdaš.
Jst ko vlečem kaj še lahko igrce igram in marsikaj meni nič ne -požere-:)) CPU-ja
skoz je okol od 0 do max. 3% uporabljenega.
Sicer pa res da imam P4 3.2G,1024ddram,160G MAXTOR....
To sploh pomojem ni krivo!!!:\
Probi nanovo instalerat program in javo.

ja zanc enkrat sm javo updejtu, sam mislm da ni to zarad tega

in ja tud jest sm lahko igral HL2 na high z detajli pa zravn z Azerous-om na ful dl-ju
zdej pa kr na enkrat serje

a je mozno da zarad novga antivirusnega programa (zdej je panda 2005 titanium, prej je bil norton 2003)

Zaradi tega bi ti moralo kvečjemu boljš delat :D. Probaj izklopit pa boš videl.

krho ::

Da Vprašam tule, ker mi je moderator prejšnjo temo zaklenil.

Od včeraj popoldan, ko sem naredil upgrade Azureusa na zadnjo verzijo, Mi le ta Ubije povezavo v ~2 min.

Ubije v tem smislu, da ne dela NIČ. Niti ping do routerja.
- Router preživi, saj ko restartam winse piče čisto lepo koliko časa je že povezan.
- Mrežna kartica še vedno javlja, da je povezana.
- Če jo potegnem iz routerja in vtaknem nazaj ne pomaga nič. Moram kar lepo resetirati gajbo.

Wind XP pro SP2
Java SDK 1.5

Poizkusil sem naslednje stvari.
- zamenjal sem tcpip.sys s originalnim (prej sem imel unlimeted connection)
- naložil prejšnjo verzijo Azureusa.
- instalacija Winsev je sveža (14 dni)
- addaware ne javi NIČ niti enga warninga.
- antivirus se stalno posodablja.
- v azureusu sem zmanjšal št. connectionv na najmanše možno št (po Azureus FAQ)
- kljub temu, da je v vrsti 40 torrentov je aktivnih le 5. (tudi če omogočim samo enega se kompletna tcpip povezava v roku 2 min. usuje.)

Ima kdo kakšno idejo?

--edit:
netstat -a mi poleg standardnih povezav vrne ~ 20-30 tistih, ki pripadajo azureusu
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Če si si mrežo skonfiguriral ročno, ti predlagam, da poskusiš še z vgrajenim čarovnikom za Setup a home or small office network, ker vsaj pri meni mi je ročno nastavljena mreža skoz nekaj drkala, ko sem pa porihtal s tem čarovnikom pa dela ko šus.

krho ::

Mrežna se nastavi preko DHCP.
Za Moj MAC naslov imam nastavljen vedno isti IP, zato, ker imam na računalnik preusmerjene določene porte.

In Vse skupaj je 14 dni delovalo BP.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

lambda ::

Sicer sem nekaj bral, ampak še zmeraj ne vem zakaj imam v BitComet-u download:upload ratio 1:6 (~100KB/s:600KB/s) in ni ga načina, da bi se vsaj na 1:3 spremenilo. V azureus-u dela kar nekako 2:3. Se da v BitCometu kaj nastavit, da se ta problem vsaj delno odpravi ... sovražim leecherje

kaj dejansko nardi funkcija SUPER SEED v Azureusu?

a se da kje nastimat tko da ne bi veckrat istega dela ul-ju ampak vedno drugega (ce je 1 seed in 5 leecherjev, da vsak leecher dl-ja en del, pa si pol med sabo porazdelijo tist kar je ze blo dl-jano, da se razbremeni seed - sej tko nekak deluje, sam ne cist popolno - okoli 20% vsega ul-ja je ze bilo ul-jano)?

The BitTorrent Effect

Super clanek o celotni BitTorrent zadevi ter o avtorju Bram Cohen.

Xplicit: Ne vem ce je funkcija ista, kot pri starem shad0w klientu.

Bistvo super seed metode je, kolko se vsaj spomnim, da seeder uploada taksno kolicino podatkov, kot je velikost same datoteke. Torej ko enkrat uploada recimo 700 mb film, imajo peersi vse potrebne podatke, da si jih lahko izmenjajo med seboj.

Pri navadnem seedu pa se lahko zgodi, da seeder veckrat uploada iste koscke podatkov razlicnim uporabnikom.

Direktno iz strani BitTornada, katerega avtor je seveda shad0w :) :

About Super-Seeding (.txt datoteka)

zanimiv način tale super seed, kaj takega bi si človek v emule zaželel :>

kobe ::

Dober večer!

Prejšnji teden sem dobil adsl in me zanima kateri je najboljši torrent program in kaj vse moram naštimat da mi bo pošteno vlekl?

Zanima me še zakaj po nekaj urah download-a na torrentu mi preneha dol vlečt in mi napiše error?

Hvala
Mili

nek error?

verjetno "disk is full"

Tilen ::

Error connecting to tracker? :>
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

lambda ::

Še vedno me zanima, če se da pri BitComet-u kaj narediti v tej smeri, da upload ni petkrat večji od downloada? Vem da bo kdo rekel kaj hočem še več od 100 kB download-a, ampak vseeno me moti, saj je za tak dl potreben vsaj 500 kB ul, kar pa spravi moj mlinček že zelo na kolena, če zraven počnem še kaj drugega.

Od kje pa tebi 500 kB (Byte-ov ne bit-ov) uploada??? 8-O

Golden eye ::

kakšen študentski dom? V kranju uploda tud do 2MB in še več :D
««
23 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

µTorrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4720644 (18573) roli
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

9115565 (12695) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354726 (3334) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13714860 (9611) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294555 (4555) zile

Več podobnih tem