Forum » Pomoč in nasveti » Podivjana tipkovnica na prenosniku
Podivjana tipkovnica na prenosniku
ekran ::
Imam Lenovo ThinkPad E530C. Začele so se mi pojavljati težave s tipkovnico, naključno mi začne izpisovati črke, številke, skakati v novo vrstico itd. Mislim, da problem ni v samih tipkah, ker lahko ustavim že s preslednico.
Če grem na nadzorni plošči pod Devices and printers, je zraven ikone MOJE IME-PC rumen trikotnik s klicajem. Dam Troubleshoot, zazna mi, da ni driverja za Lexmark X422 in za PCI Device. Nato dam apply this fix, ampak ni uspešno.
Mogoče kakšna ideja, v čem bi bil lahko problem?
Če grem na nadzorni plošči pod Devices and printers, je zraven ikone MOJE IME-PC rumen trikotnik s klicajem. Dam Troubleshoot, zazna mi, da ni driverja za Lexmark X422 in za PCI Device. Nato dam apply this fix, ampak ni uspešno.
Mogoče kakšna ideja, v čem bi bil lahko problem?
- spremenilo: ekran ()
Unknown_001 ::
To počne tudi če priklopiš drugo tipkovnico?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Ne, v bistvu sem zdaj prišla do druge tipkovnice in preizkusila, pa je načeloma okej. Tako da je očitno problem v sami tipkovnici, samo se ni nič polilo ali kaj podobnega, kar nenadoma je prišlo do tega. A je možna še kakšna druga razlaga razen vlage v tipkovnici?
sosed ::
Verjetno se ti kabel za tipkovnica delno izstaknil oz. razlahljal. Se pravi tipkovnico ven vzet in kabel izklopit in še enkrat vklopit.
Fju, to bom pa verjetno težko sama izvedla ... A se da zadevo tudi na kakem servisu uredit in kakšna je okvirna cena za to?
Je pa menda res precej umazanije pod tipkami, ki je sama ne morem spraviti ven, tako da bi bilo neko čiščenje vsekakor potrebno.
Je pa menda res precej umazanije pod tipkami, ki je sama ne morem spraviti ven, tako da bi bilo neko čiščenje vsekakor potrebno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ekran ()
Hehe, ne bi rekla, da je moja precejšnja nesposobnost glede teh zadev pogojena s spolom ... ;) Sicer pa hvala za informacije, dobrodošla pa so tudi kakšna konkretna priporočila (lahko tudi ZS). Sem v LJ, potrebovala pa bi zelo hitro (težko si privoščim, da bi kje pustila prenosnik za dlje časa, ker ga potrebujem za delo).
Samo še eno vprašanje bi imela ... Kako lahko v vmesnem času izklopim tipkovnico, ki je že vgrajena v prenosnik? Vsake toliko mi namreč še vedno povzroča težave. Uporabljam pa Windows 7. Sem že iskala po nadzorni plošči, ampak ne najdem te opcije.
solatko ::
Računalnik ugasni, izklopi baterijo, ga postavi na stran, tako da bo tipkovnica pokonci, vzemi čopič in lepo nežno sčisti tipkovnico. Nabrale so se ti drobtine, prah, morda tudi kadiš zraven. Lahko pa vzameš še fen za lase in z mrzlim zrakom fino prepihaš tipkovnico.
Če računalnik ni bil razdiran, se priklop ni mogel iztaknit, pa tudi če bi se, določene funkcije nebi delovale, ponavljanje in samo pisje je rezultat svinjarije pod tipkami.
Če računalnik ni bil razdiran, se priklop ni mogel iztaknit, pa tudi če bi se, določene funkcije nebi delovale, ponavljanje in samo pisje je rezultat svinjarije pod tipkami.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Duhec ::
Obrni ga okrog, da bodo tipke navzdol in klofaj po vseh tipkah. Lahko se je kaj zataknilo vmes in te heca.
http://blackbird.si/
Duhec - tipke so v obliki korita in v tem položaju samo svinjarijo ujameš, ko pa obrneš pravilno, se nahaja ravno tam, kjer je bila. Stati mora pokonci, če hočeš kaj nardit.
Delo krepa človeka
Duhec ::
Še iz vsake tipkovnice, če si jo obrnil okoli in še parkrat počil po riti je padlo ohoho ven pa korito gor al dol. Glede tepeža pa naj bo to pri prenosniku bolj rahlo, sploh, če je notri hdd. :)
http://blackbird.si/
Hvala vsem za pomoč, se bom jutri malo s tem tepežem pozabavala, ko bom imela več časa, trenutno moram nujno dokončati neko zadevo, tako da bo morala ta zasilna rešitev zadostovati. Bi me pa še vedno zanimalo, kako izklopim originalno tipkovnico tačas, ker vsake toliko še vedno povsem podivja.
Zdaj sem sicer našla v device managerju, ampak če dam tam uninstall, bo potem sploh še možno inštalirati nazaj?
Samo disable (onemogoči daj) to je to.
Begabt
Begabt
Ni te funkcije (oz. je vsaj jaz nikjer ne najdem), če kliknem z desno tipko na izbrano tipkovnico, je samo uninstall možno ...
Probaj odstranit.
Če greš pod zavihek lastnosti, pa pobrskaš po menijih zgoraj okenčka, maš v zavihku Gonilnik možnost povrni za vsak primer.
Če greš pod zavihek lastnosti, pa pobrskaš po menijih zgoraj okenčka, maš v zavihku Gonilnik možnost povrni za vsak primer.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Lahko daš tudi uninstal, ko te bo vprašalo, če zbrišeš gonilnik, ne potrdiš tisto okence, sicer pa bo ob resetu tipkovnica nazaj. Za očistit rabiš minuto, dve.
Delo krepa človeka
mtp2 ::
Jaz sem imel podobno na prenosniku, ko sem razstavil sem ugotovil, da je bila tipkovnica polita s sladko pijačo. Krivca nismo našli (otroci :)), sem kar tipkovnico zamenjal,...
Težave sem imel pa pol leta, včasih bolj, včasih manj, najbrž odvisno od vlage, temperature; sem mislil, da pač tipkovnica odpoveduje, in sem nekako še lahko delal ...
Težave sem imel pa pol leta, včasih bolj, včasih manj, najbrž odvisno od vlage, temperature; sem mislil, da pač tipkovnica odpoveduje, in sem nekako še lahko delal ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znaki na tipkovnici ne delajoOddelek: Pomoč in nasveti | 2216 (1453) | @nny |
» | Apple Macbook Pro 13 (mid-2014): nenavaden zvok v bližini backspace tipke ob premikanOddelek: Strojna oprema | 1374 (1221) | FusionNebula |
» | Polit prenosnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16829 (14072) | _koki_ |
» | Projekt Svinjarija ali Kako sem očistil tipkovnico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20857 (18205) | energetik |
» | Kje prodajajo kvalitetne tipkovnice? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7138 (5918) | Jan987 |