» »

Kje prodajajo kvalitetne tipkovnice?

Kje prodajajo kvalitetne tipkovnice?

«
1
2

popec ::

Hello!

Zanima me, ce kdo pozna kaksno slovensko trgovino, kjer bi lahko nabavil kvalitetno tipkovnico. V glavnem imajo trgovine v katalogih kaksne Logiteche in Geniuse, od katerih mi nobena ni vsec na otip. Ali ima Lexmark kaksno prodajalno? Ali kdo ima kaksno IBM, ki je se kompatibilna? Lahko kdo kaj priporoci?

Hvala za nasvet.

Grega.
h$^

Zheegec ::

Kje si pa Lexmarka našel?
V glavnem so Logitech najbolj kvalitetne, pa tudi daleč najbolj razširjene.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Jan987 ::

najbolj uzdržljive so gotovo CHERRY ampak so une do 10k razmeroma grde, za več se pa tud kr lične dobijo.

popec ::

Hehe, Lexmark... :)

Zdi se mi, da jih je IBM nekoc kupil in zacel izdelovati komponente (ne samo tiskalnike) pod njihovo znamko. Ker so nekoc IBM tipkovnice veljale za ultra mofo, sem domneval, da so tudi Lexmark podedovale nekaj starega duha.
h$^

Brane2 ::

Jaz mam Cherryjevo brezžično "G86 Solar" in sem zelo zadovoljen. Dobil sem jo na neki razprodaji za IIRC 12kSIT, drugače je mislim da 18+ kSIT.

Tipke dajejo zečo dpber občutek. Nabavil sem jo prek Avtere, ki pa sama nima maloprodaje, tako da si bo stvar treba ogledati v kaki štacuni.

Poišči "Cherry" preko najdi.si . mogoče najdeš kaj uporabnega...
On the journey of life, I chose the psycho path.

;-) ::

jaz osebno veliko menjujem tipkovnice pa miške(na 2 mesca ziher če ne prej)...ko se nabere prah not jo menjam, ker mi je preproto ni za pucat pod tipkami...

Lepo greš v BigBang pogledaš katera ti je kul,prijetne tipke...pa kupiš. Kupujem tam od 10k pa do 15k, če je kaj extra mal več;pol pa itaq prodam mlajšemu bratrancu za 80% cene):D

Zajle pa sem primoran uporabljat neki Troust shi*, pa mi je taki beed pisat ej.

Logitech so tabolše. Vsekakor pa more met one nizke tipke (tako notebook).

Jan987 ::

ja na tisti je fajn fiat (ulztra-x) imam jo tudi sam in se je po letu pisanja notr nabralo veliko stvari (kot v vsaki) pa me sedaj zanima, ali se pri tej tipkovnici dajo odstranit tipke, trako kot se na navadnih?

Doman ::

To bi tudi jaz rad vedel:8)

delfinus ::

Sam imam 2 tipkovnice Cherry ena je moderna G86, zgleda lepo in se kvalitetna. Ena je pa G81, ki mi pa sluzi ze 11 let in je tako dobra kot prvi dan. To vsekakor potrdi, da je res kvalitetna. Redno ciscenje seveda dobi. Je pa ta vsaj zame najboljsa tipkovnica za igranje AA. Se kvalitetnejsa od G81 je G80. To niso neke multimedijske tipkovice, ampak tipkovnice za hude tajnice, ki rade tipkajo :D . Ce ces obojega po malem potem pa tudi sam priporocam Cherry G86. Imas solar ali pa navadno na drot izpeljanko.

lp, D.

Brane2 ::

G86 ima vsaj zame do sedaj najboljši taktilni feedback (feeling, ko pritisneš na tipko) od vsega, kar sem doslej videl.

Sem jo tudi že (parkrat) opral, ko pihanje ni več pomagalo, pa je preživela (seveda sem prej pobral baterije ven !). Tega sicer ne priporočam. Fora je v tem, da voda rada zaide v interno folijo, in pol stvar ne dela, dokler se zadeva ne posuši, to bo pa trajalo, da ne govorimo o tem, da vmes lahko še kaj skorodira.

Če jo pa razstaviš, pa plastiko lahko povsem lepo opereš, le tipke je dobro sneti pred pranjem. S tem zagotoviš, da voda in pralno sredstvo pobereta umazanijo in staro mazilo. Ko pa je stvar suha, pa z zobotrebcem daš na vrat vsake tipke čisto malo vazelina na vsako stran, da zadeva lepo drsi in ne škriplje.

Miška, ki sem jo dobil zraven, je šrot, tako da sem jo takjo razšraufal in pobral ven LEDice in ostalo elektroniko, ostalo pa zašutiral v kanto.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Aja, še življenski, praktični nasvet.

PREDEN snameš tipke, s foto digitalcem opali en posnetek tipkovnice. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Doman ::

Kupi Logitech UltraX-ne bo ti žal!8-)

pivo ::

Logitech je must-have. Kupi si brezžičen komplet miške in tipkovnice in ne bo ti žal.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

sloxl8 ::

Odvisno, za kaj tipkovnico rabiš. Za profesionalno delo so vsekakor zakon tipkovnice tipa IBM, vendar so te tipkovnice svinjsko glasne. Po mojih izkušnjah so se do sedaj najbolj obnesle tipkovnice Keytronic. Imam model KT2001, stane nekaj manj kot 10k SIT, ampak je vredna vsakega tolarja. Imam jo že vsaj pet let in še vedno deluje tako kot prvi dan. IN, ne tipkam malo. Vsi Logitechi in ostalo so sicer lepi, moraš jih pa po kakem letu (ali še manj) aktivne uporabe zamenjati.

;-) ::

@Brane2

kdo pa tu neve kak so tipke postavljene??? vsak dan jo uporabljaš ok 1 do 3h povprečno,nekateri v službi in še doma.

Sploh je pa čudn tist post o pranju-tuširanju tipkovnice:D

To je SAMO moje mnenje!

mihakasopiha ::

a mogoče kdo ve kje bi se dal dobit kakšno tako tipkovnco k ma ful teh dodatnih multimedijskih tipk.npr.,take k so v logitech kompletih od 15k-25k(npr.kej tacga sam brez miške link).miško namreč že mam G5 od logitecha zdej bi pa še eno dost uredu tipkovnco.sm že kr dost preisku pa nism nč našu.cene so nekak od 2k-7k po dolgo časa nič,potem pa spet od 20k naprej npr.( primer)to je pa že spet mal preveč.prpravljen sm dat do cc15.000sit
prosim za kakšen nasvet!

Zgodovina sprememb…

CCfly ::

Stare tipkovnice z vzmetmi, ki sta jih izdelovala IBM in Lexmark, zdaj prodaja Unicomp (praktično je to še vedno klasični model M).
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Brane2 ::

Pri tipkovnici je najpomembnejši občutek pod rokami.

Zato pač moraš stvar probat in ne moreš kar tako na pamet naročat.

Zapodi se v kako štacuno z veliko izbiro in si malo ogleduj in testiraj zadeve, preden se odločiš.

IMHO pa bi se bilo greh odločiti, preden vsaj ne vidiš kaj od boljše Cherryjeve robe.

Kar pa se denarja tiče. ta ni garancija za kakovost- niti približno. Svojčas sem vzel dve wireless tipkovnici od A4Techa za 20 kSIT/kos in so v primerjavi s to G86 crap. Vsaj zame je tu občutek ob pritisku na tipko vse- vse ostalo je manj pomembno.

In tu ne šparat. Oglej si zadeve temeljito in se odloči za tisto, ki "ti sede", pa čeprav bo treba mogoče zanjo še našparat 5 kSIT...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Zheegec ::

UltraX tipkovnice imajo tipke podobne kot jih imajo boljši presnosniki in pisanje na teh tipkovnicah je (vsaj meni) res zakon, je pa res da se je potrebno malo navadit, ampak je feelink super.

Je pa nova verzija Ultra-X slabša :8) Stara je zakon.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

bond007 ::

Imel sem ultra x stari model, ki je imela še mali enter. Tipkanje je še vedno občutno glasnejše kot pri notebook tipkovnicah. Tudi za igranje iger so vsaj meni take tipkovnice mimo. Lahko pa, da se je samo potrebno navaditi...:\

Dead_Eye ::

Še en glas za Cherry. Imam 2 G83, ena še iz časa 386-ke. Dela ko urca in kot je rekel brane2 občutek tipkanja je najboljši. So pa grde, bež barve, navaden design, brez multimedijskih tipk...>:D

Sicer mi je ta Ultra-x zelo všeč, zanima me, če še deluje ob pritisku 4-ali več tipk hkrati... Vem, da tista flat od Geniusa ne prenese več kot 3 tipke hkrati pritisnjene :D
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()

Brane2 ::

V bistvu rabiš za to diodo vezano v serijo z vsako tipko.

Diode niso drage, problem pa je v tem, da jih ni moč montirati na cheap tipkovnicah, ki imajo folijo pod tipkami, zato je to načeloma lahko ponos kvečjemu tapravih tipkovnic s pravimi tipkami z vzmetjo, ki so prilotane na tiskanino...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

opeter ::

Oče ima še vedno dobro staro Cherryjevo tipkovnico z AT priklopom (+ PS/2 pretvornik :D ). Stara je 13 let, pa še vedno dela kot urca.
Sam pa imam Logitechovo Internet Premium Pro tipkovnico, pa dela PB (čeprav ogromno tipkam... lahko mi verjamete :) )
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AndrewSmith ::

@mihakasopiha

klik
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

mihakasopiha ::

hvala andewsmith!sej zmer bl premišljujem da bi res kr to tipkovnco kupu,sam če pomoje čez net kupm pol je najbrž treba plačat še poštnino,po je pa že skor ista cena kokr če bi šel nekam v ljubljano kr v trgovino.

kopernik ::

Kaj pa tole ? :-)

mihakasopiha ::

kr huda ja :) ,najprej k pomislš na to da je brez črk da je ful zajeban,sam pol k jo gledaš je pa tko k navadna tipkovnca,se itak pol vsega spomnš,mogoče sam tm k so Đ,Ć,Č -., morš mal bl pomislt.

AndrewSmith ::

1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

delfinus ::

Kopernik tole je pa predelana Cherry G80. Sicer pa spica.

boštjan ::

ultra-X definitvno ni za špile,vsaj meni ne,ker je premehka.je pa super za tipkat.no moja je še na PS/2, kako pa je pri novih,ki so prek USB,pa ne vem.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

roli ::

Moj glas gre tipkovnici Genius SlimStar.Je poceni in te tipke so tako dobre za tipkat,da je noro.Sem pa imel priložnost preizkusit eno staro cherryjevo tipkovnico pa mi ni všeč.Sem pa včeraj v Comtronu gledal Ultra X flat pa ne vem zakaj bi dal 3 jurje več zanjo kot za geniusa.Pa še dober klika za povrh:D .
http://www.r00li.com

Grimlord ::

Dam glas za Ultra-X. Imam novo revizijo in sem z njo super zadovoljen. Resda je bil prehod iz navadne na "flat" tipke malce tako, neprijeten, sem se že ob dobri polletni uporabi te Ultra-X dododrba navadil in je preprosto svetovna.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

koyotee ::

Dobijo se tut gumijaste tipkovnice k jo zvijes pa jo neses s sabo :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

IČA ::

Dam glas za Ultra-X

Se strinjam, en teden v uporabi pa sem kar navdušen.
Probal sem pa v trgovini tudi Geniusovo slim tipkovnico, pa se mi je zdela malo premehka.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

;-) ::

Ultra-X

takale je tista vreji al kera druga?
mel eno tako zanko pa nevem kak se je reklo-sm jo prehitro prodal

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Zheegec ::

To je starejša, meni boljša verzija :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

KTr1sk ::

Aja, kakšna razlika je pa med "novo" tipkovnico? Drugače pa vidim da je zmeraj bolj poceni ta tipkovnica, tukaj je cena 5.515 sit KLIK najdel sem jo pa tukaj kot OEM verzija KLIK 2 in menim da ni razlike oz. da nima priloženih gonilnikov ? ( saj to pa lahko dol potegneš?)
btw jaz imam BTC 6300 ki je pravtako zelo podobna Logitech (zelo tanka) in zaenkrat (ne vem par mesecev dela še prav tako odlično kot nova, no ja črka A in D se bolj slabo vidijo ker sem dosti igral COD he he, ampak ko bo crknila (mi je skor vseen) bom nabavil Logitech ker je zdaj samo 1000 sit razllike
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

IČA ::

Jaz pa sem dal 8K za njo.;((
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Eru ::

Eni govorijo o dobrih tipkovnicah, drugi pa kar nekaj. Ultra x in podobne tipkovnice so bolj ali manj zanič. Pomojem je ena boljših cherry g80-3000, je na click stane pa 18k, dobi se samo v beli barvi. Ja stare ibm m so tudi zelo dobre. Treba pa se je odločiti ali rabiš lep izgled (ultra x in podobne) ali zmogljivo tipkovnico (G80-3000 ali IBM M). Maš pa tudi veliko boljše tipkovnice, a so še dražje.

Tr0n ::

Tudi jaz pred kratkim nabavil UtraX.

Super zadevica. :)

;-) ::

@Eru če ne poveš argumentov zakaj ultra X niso vredu raje bodi tiho. Zakaj bi bila druga tipkovnica bolj zmogljiva?

Če se tipka vredu pol ne vidim problemov. Če pa pod zmogljivost šteješ druge stvari, kot so dodatni gumbi itd....pol pa je drugo to.

no povej nam mal o tem po čem Ti sodiš.

Jan987 ::

ultra-x tipkovnica je vredu za vse, ki jim tipkanje ni primarna stvari in to ne delajo 8 ur na dan! sam jo imam že kako leto, in še vedno dela BP. Če pa tipkaš profesjonalno 8ur na dan kot kakšna strojepiska, tajnica ali kaj podobnega, potem pa bo ta tipkovnica delovala kakšno leto ali dve, potem pa jo bo kmalu protrebno zamenjati, saj tipke ne bodo več prijemale kot morajo.
Tprej če tipkovnico uporabčjaš doma ali pa v službi in ne tipkaš aktivno nekaj ur dnevno, se ti splača vzet ultra-x, če pa tipkaš cel delovnik pa je boljše vzeti cherry (kateri koli model, saj so vse zelo kvalitetne), ali pa vzemi ultra-x, in jo čez 2 leti zopet zamenjaj!Saj dobiš skoraj 4ultra-x za ceno ene malo lepše cherry tipkovnice!

delfinus ::

Dam po svoje Eruju prav. G80, G81 so zelo trpezne tipkovnice, namenjene profi rabi. Multimedije pri teh dveh modelih ni. UltraX pa tudi ni slaba, vsaj po designu in tudi vsec tistim, ki so jim vsec notebook tipke. Lahko se pa v tej temi srecamo cez 12 let in ugotovimo kdo se uporablja UltraX in kdo Cherryko in ugotovimo, kaj pomeni kvaliteta tipkovnice.

opeter ::

delfincek, zelo dobra ideja! 17. maja 2018, mi prosim pošlji ZS, da si bomo izmenjali mnenja. :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

;-) ::

jani123 itaq nimam nikoli tipkovnice 2 leti.
V dveh letih jih čez 10menjam.
tak da...

Jan987 ::

dobr pol se ti cherry-ja ne splača kupit

OmegaM ::

Hehe, jaz pa se imam vedno svojo 11 let staro tipkovnico ko dela v nulo :D :D :D
Takrat sem jo dobo zraven COMPAQA, tak da ne vem ka je to za neka firma od tipkovnice, je pa kar stra, ni kaj lepa, samo svoje delo pa opravlja z odliko>:D

Drugace pa pravijo da logitech tipkovnice najboljse, ce bi pa sedaj nabavljal bi pa genius al pa btc, verjetno raje genius, meni nekak firme ne sezejo tok v srce, sam da ugaja moji roki pa da tipke niso premehke, pa da imajo normalen razpored tipk pa normalen enkter da ni kje ntoer Ž tako kot imajo to novejse tipkovnice nad enter in je le ta ko shift, beda
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OmegaM ()

KTr1sk ::

jaz menim da je tipkovnica potrošni material in meni je vseeno če bo delala samo 2 leti :D pomembno mi je da dela tačas odlično in škoda se je prepirat, ker vsakemu je všeč nekaj drugega, jaz vem da me je presenetila hitrost tipkanja na flat tipkovnici
aja še vedno ne vem kakšna razlika je med novim in starim modelom logitech tipkovnice?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Jan987 ::

velike razlike pravzaprav ni oz. jo v funkcjonalnosti ni. Razlika je samo v izgledu zgornjega pasu kjer so multifunkcijske tipke:

stara:



Nova:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

bond007 ::

Pri stari je mene motil majhen enter gumb. Ne vem zakaj to počnejo. Tudi pri zelo veliki večini prenosnikov je enter gumb mali - pa ne da imajo premalo prostora za en konkretn velik enter gumb (ker vem, da ga je dovolj), ampak zgleda je trend tak. :\
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

logitech ultrax nadomestek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
13825002 (11559) scipascapa
»

Katero tipkovnico priporočate?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7911858 (8274) Half-Saint
»

Katero tipkovnico uporabljate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11913791 (11550) Half-Saint
»

Išče se tipkovnica...

Oddelek: Strojna oprema
272866 (2156) dba
»

nakup tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
352793 (2236) snajper_SLO

Več podobnih tem