» »

Akustična kitara do 300€

Akustična kitara do 300€

kajetan ::

Hej, kupil bi kitaro za darilo. . pa ne za začetnika:)

malo sem v sili pa me zanima, če se kdo razume in kaj bi priporočal med temi?

http://www.hartman.si/c-902-akustine-ki...

cena 300-400€

bajsibajsi ::

Kitaro kupovati za darilo (sploh za nekoga, ki ni zacetnik) je precej nehvalezno opravilo. Ni moznosti, da gres s to osebo skupaj v trgovino, ji poves okvirno ceno in si sama izbere kitaro, ki ji ustreza? Lahko se namrec zgodi, da obdarovancu kitara ne bo vsec, ali pa, kar je se slabse, mu sploh ne bo odgovarjala oz. ustrezala (npr. predolg vrat s sirokimi preckami). Mogoce bi imel raje klasicno kitaro in ne akusticno itd.

Ales ::

Okoli vogla vprašaj, katero kitaro si najbolj želi (in se ne čudit, ko bo začel pri nekajkrat večji cifri), ali pa - še bolje - zvleči obdarovanca direktno v štacuno. In če ti bo povedal, katero si želi, dobi *točen model* in čim točnejši opis kar se tiče barvne kombinacije itd. Brez tega kitare ne kupuj. Instrumenti so zelo osebna stvar, glasbeniki so "občutljivi" na kaj igrajo.

Če imaš možnost in če je obdarovanec resen, kar se igranja tiče, skombiniraj darilo še s kom, da prideš še na malo večjo cifro kar se cene tiče.

bajsibajsi ::

Ne potrebuje visje cene. Za 300-400 evrov se dobi solidna akusticna kitara.

Ales ::

Uh. Solidna ja, z drugo besedo, ni tako slaba, kot je kaka še cenejša. Kaj človeku ne privoščiš kaj boljšega? :))

Če še nisi, vzemi v roko kaj dražjega, pa boš videl... Ali pa še bolje, kaj malo starejšega, kar se rabljeno prodaja za višjo ceno... mogoče bo tam več izbire (leti na @bajsibajsi, ne na OP).

Če pa je limit 400 € pa pač toliko, kar je je.

bajsibajsi ::

Kolikor vem, imam eno izmed najstarejsih đipsonk v Sloveniji... Ampak, ali je sedaj to pomembno?

Sploh ne gre za to, da mu ne bi privoscil kaj boljsega, ampak za to, da je napisal, koliko je pripravljen placati. Ker je OP ze ravno omenil Hartman. Kaj je narobe s to ibanezko? http://www.hartman.si/p-16137-ibanez-ak...

Poleg tega te kitara za 1200 evrov ne bo naredila boljsega kitarista. Za 400 evrov se dobi povsem spodobna akustična kitara.

Ales ::

Niti najmanj ni pomembno kaj imaš ti ali kaj imam jaz doma ;)

Ni mi pa jasno, zakaj te moti, če predlagam še malo večji proračun kot 400 EUR. Če pa ne gre, pač ne gre.

In ja za 400 EUR se dobi solidna akustična kitara. Kar prodaj svojo gibsonko in igraj na njo. :P

@kajetan, sori za tole prepucavanje. Kot vidiš so/smo glasbeniki lahko zelo specifični kar se tiče instrumentov, kar lahko vzameš kot dodatno informacijo o tem, kako kupovati kitaro, da bo obdarovanec zadovoljen z izbiro >:D

bMozart ::

Zapiši si dol 10 glasbenih skupin ki jih ta oseba najbolj posluša oz. ceni in 10 skupin, ki jih najbolj (največkrat) igra oz. zna največ komadov od njih. Potem pa poglej katere kitare igrajo kitaristi v teh skupinah. Mogoče boš dobil odgovor kaj kupiti - vsaj za firmo. Pa vprašaj ga katere komade se ima namen naučit zašpilat v prihodnosti. Nato pa poglej katere kitare so uporabili v teh komadih :)
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Samael ::

Ales je izjavil:


Ni mi pa jasno, zakaj te moti, če predlagam še malo večji proračun kot 400 EUR. Če pa ne gre, pač ne gre.


Ker je nesmisel? Pač OP bi lahko dal okvir 200-300€ ali pa 400-500€, pa se bo še vedno našel nekdo, ki bo iz tega ali onega razloga povsem neutemeljeno rekel "daj raje malo več" čeprav se za 400€ (ali celo nekaj manj) dobi neka povsem solidna akustična kitara, s čim je tovrsten predlog povsem brezpredmeten. Lahko si sicer kupiš Mercedesa, on pa išče avto v cenovnem rangu novega Golfa.
Čakaj, imaš kaj proti Golfu?!!!

Silvo ::

Ni važno koliko kitara stane,ampak kako zveni in leži v rokah ter zakaj jo sploh potrebuješ.
Dražje pa so praviloma narejene iz kvalitetnejših materialov z počasi sušenim lesom,na daljši rok.
Silvo

Ales ::

In posledično dražje tudi bolje zvenijo, bolje ležijo v roki, še bolje zvenijo s časom, itd. itd. Žal je kvaliteta običajno premo sorazmerna s ceno, s kako izjemo, ki potrjuje pravilo. In seveda, ko enkrat prideš do določene kvalitete, cena za še boljšo kvaliteto začne strmo naraščati.

Je pa seveda vsak nakup na nek način kompromis med željenim in možnim, iz vseh n razlogov, tudi zaradi cene. Popolne kitare pa tako ali tako ni. Če nič drugega, bi bila zame bližje popolnosti ena, za nekoga drugega druga, tudi če se pogovarjamo o istem tipu kitare in o istem cenovnem razredu.

@kajetan, če se nas še nisi naveličal, le sporoči kaj si kupil. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Sedem umetnosti
763516297 (84974) c3p0
»

Razlika med kitarama

Oddelek: Sedem umetnosti
146236 (5882) Goran's Blog
»

Električna kitara

Oddelek: Kaj kupiti
495822 (4562) jype
»

El. kitara

Oddelek: Kaj kupiti
363301 (2302) icek
»

Akusticna kitara - do 35K ?

Oddelek: Loža
123925 (3762) Ales

Več podobnih tem