Forum » Pomoč in nasveti » Je možno da tak "slab" napajalnik poganja vse to?
Je možno da tak "slab" napajalnik poganja vse to?
Twixz ::
MATIČNA PLOŠČA: MSI H81M-P33 LGA1150 (tip:micro ATX)
vezni nabor: Intel H81 Express
DDR standard: DDR3 DIMMs 1600/1333/1066 DRAM (največ 16GB)
razširitvene reže:
1x PCI Express GEN 3.0 (1x x16, 1x x8)
1x PCI Express x1 2.0
diskovni podsistem:
2x SATA 600 Intel H81
2x SATA 300 Intel H81
integriran grafični vmesnik: Da
integriran zvočni vmesnik: Realtek ALC887
integriran mrežni vmesnik: Realtek 8111G 10/100/1000
zunanji vmesniki: 1x PS2, VGA, DVI-D, 4+ (2x notranji) USB 2.0, 2x USB 3.0, 3x avdio, 1x RJ45
micro ATX
PROCESOR: INTEL Core i5 4460, 3.20GHz (3,4GHz Turbo), 6MB, LGA1150 (štirijedrni)
SPOMIN: 8GB DDR3 1600MHz PC12800 (prosta reža, največ 16GB)
SSD POGON: 128GB, SATA3
TRDI DISK: 2TB (2000GB), 7200rpm, SATA3
OPTIČNI POGON: DVD+/-RW, SATA, Dual Layer, Črn
GRAFIKA: nVidia GeForce GTX950 2GB GDDR5, (MSI GTX 950 GAMING 2G) (HDMI, DVI-I, 3x Display Port), Jedro: 1127 MHz (1317 MHz OC Mode), Spomin: 6610 MHz (6650 OC Mode), 128bit
NAPAJALNIK: LC POWER LC6350, 350W, ATX 2.3, Aktivni PFC, ERP 2013 ready, 12cm ventilator.
Meni (kot nekemu povprečnemu poznavalcu računalnikov) se 300W za tole mašino ne zdi dovolj. Razmišljam da bi ga kupil bratu, ampak nočem kupiti mačka v žaklju :)
vezni nabor: Intel H81 Express
DDR standard: DDR3 DIMMs 1600/1333/1066 DRAM (največ 16GB)
razširitvene reže:
1x PCI Express GEN 3.0 (1x x16, 1x x8)
1x PCI Express x1 2.0
diskovni podsistem:
2x SATA 600 Intel H81
2x SATA 300 Intel H81
integriran grafični vmesnik: Da
integriran zvočni vmesnik: Realtek ALC887
integriran mrežni vmesnik: Realtek 8111G 10/100/1000
zunanji vmesniki: 1x PS2, VGA, DVI-D, 4+ (2x notranji) USB 2.0, 2x USB 3.0, 3x avdio, 1x RJ45
micro ATX
PROCESOR: INTEL Core i5 4460, 3.20GHz (3,4GHz Turbo), 6MB, LGA1150 (štirijedrni)
SPOMIN: 8GB DDR3 1600MHz PC12800 (prosta reža, največ 16GB)
SSD POGON: 128GB, SATA3
TRDI DISK: 2TB (2000GB), 7200rpm, SATA3
OPTIČNI POGON: DVD+/-RW, SATA, Dual Layer, Črn
GRAFIKA: nVidia GeForce GTX950 2GB GDDR5, (MSI GTX 950 GAMING 2G) (HDMI, DVI-I, 3x Display Port), Jedro: 1127 MHz (1317 MHz OC Mode), Spomin: 6610 MHz (6650 OC Mode), 128bit
NAPAJALNIK: LC POWER LC6350, 350W, ATX 2.3, Aktivni PFC, ERP 2013 ready, 12cm ventilator.
Meni (kot nekemu povprečnemu poznavalcu računalnikov) se 300W za tole mašino ne zdi dovolj. Razmišljam da bi ga kupil bratu, ampak nočem kupiti mačka v žaklju :)
solatko ::
Tole se s tem napajalnikom niti prižge ne, razen če je gold verzija.
Za tole bi bil še LC 600W 2.3 serija premalo.
Za tole bi bil še LC 600W 2.3 serija premalo.
Delo krepa človeka
Twixz ::
Mogoče kakšen argument zakaj ja? Zakaj ne? Ne bi rad da je ta računalnik več na servisu kot pa na pisalni mizi kjer bi se uporabljal za neko igranje iger in včasih uporabo kakšnega programa za šolo
gddr85 ::
950 pa 4460 ne porabita dosti, hdd, odd, ssd je pa samo par watow
"Za tole bi bil še LC 600W 2.3 serija premalo."
solatko, res ne pretiravat.. ;)
"Za tole bi bil še LC 600W 2.3 serija premalo."
solatko, res ne pretiravat.. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Scorpia ::
Sej grafika ima porabo 90w, proc 84w in kot so drugi rekli, še dodaj nekaj w za ostale zadeve in ploščo. Je pa vse skupaj nekako na meji, ker tudi verjetno napajalnik ne da dovolj moči, kjer je treba. In je bolj ali manj, med igranjem obremenjen. Za office bo dolgo drzal, igranje pa bo ze napajlnik trpel. Vseeno bi posegel za boljšim napajalniko tudi če bo LC, kajti dobiš za 30e več kot dober napajalnik, za tak sistem.
////
Ta mašina ob zagonu rabi 30-35A moči, pravilno razdeljeni na dve liniji, še bolje pa, če je ena sama. Opisani LC spravi ven vse skupaj kakšnih 18-20A
600W pa sicer spravi ven dovolj A, vendar bi bila linija z grafo precej obremenjena ob full loadu, kar se zna dogajat pri zahtevnejših igrah.
Bi bil pa kakšen kvaliteten 450-500W čisto dovolj.
600W pa sicer spravi ven dovolj A, vendar bi bila linija z grafo precej obremenjena ob full loadu, kar se zna dogajat pri zahtevnejših igrah.
Delo krepa človeka
korenje3 ::
napajalnik zmore dati cca 30% več moči kot je deklarirana, ampak to za kratke čase. za stalno obremenitev je pa to ok. je pa fajn da bi bil 80+ gold ali diamond napajalnik, ker bronze po 5 letih izgubi 20-30% moči.
pa grafična porabi max 250W (200W pri igranju igric), procesor pa 70W. 20W za ostalo periferijo in prideš na 350W. Napajalnik torej nima nobene rezerve. Delalo sicer bo, bodo pa problemi čez nekaj let. Je pa ok konfiguracija za tiste ki ne igrajo igric. Normalna poraba te konfiguracije je cca 100W, idle pa 40W.
pa grafična porabi max 250W (200W pri igranju igric), procesor pa 70W. 20W za ostalo periferijo in prideš na 350W. Napajalnik torej nima nobene rezerve. Delalo sicer bo, bodo pa problemi čez nekaj let. Je pa ok konfiguracija za tiste ki ne igrajo igric. Normalna poraba te konfiguracije je cca 100W, idle pa 40W.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
noraguta ::
Ta mašina ob zagonu rabi 30-35A moči, pravilno razdeljeni na dve liniji, še bolje pa, če je ena sama. Opisani LC spravi ven vse skupaj kakšnih 18-20A
Kake varovalke pa mate pr vas doma?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Duhec ::
Gotovo je mislil tok na 12V liniji. Se mi pa vseeno zdi zelo veliko.
Online psu kalkulator da rezultat:
Load Wattage: 300 W
Recommended PSU Wattage: 350 W
http://outervision.com/power-supply-cal...
Online psu kalkulator da rezultat:
Load Wattage: 300 W
Recommended PSU Wattage: 350 W
http://outervision.com/power-supply-cal...
http://blackbird.si/
Kadar se pogovarjamo o računalnikih, se verjetno pogovarjamo o 12V. 30A x 12V da 360W. Problem je da pri 350W LC power, dejansko dobiš samo malo več kot pol deklarirane moči, razen pri Gold seriji.
Delo krepa človeka
Xserces ::
korenje grafična definitivno ne porabi 200-250W ... jao
GTX 950 ---> Furmark : ~110W
GTX 950 ---> Furmark : ~110W
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Skoraj 10A samo za grafično, cca 7-8A za prcesor in ti futra zmanjka za ostalo periferijo, ki tudi porabi nekaj A. Tega pa navaden LC 350W ne spravi skupaj.
Delo krepa človeka
Mordecai ::
Daj solatko ne filozofiraj. Jaz imam ze 5 let 1090t navit plus hd6850 s 550w lcjem. Sicer je vedno vsaj topel in vroc pri gejmanju, ampak zavidljivo dobro drzi za okoli 30e napajalnik.
Mordecai - Če si pismen, potem boš pač prebral, o čem OP sprašuje. Nikjer nisem omenil, da LC power ne deluje v skladu s ceno, vendar mora bit vsaj dovolj močen. Šele nekaj let nazaj, so se brand name firme odločile poseči tudi v segment nizkocenovnih napajalnikov, do takrat pa se je v povprečno 80%-ih posluževalo čisto dovolj kvalitetnih LC-jev, pri katerih je bilo izredno malo reklamacij in tudi delovali so b.p. 5let+, pogoj pa je bil, da so bili dovolj močni.
Če so bili podhranjeni, pa so zelo hitro odpovedali poslušnost (cca 2-3 leta).
Sedaj je na področju napajalnikov zelo veliko dobrih ponudb za zelo malo denarja, tako, da se ni glih potrebno odločati samo za LC ali dvakrat dražjo varianto, kvalitetnejše komponente.
Tudi sam imam en build, katerega poganja 6 let star LC8650 V2.3 Ozeanos
Če so bili podhranjeni, pa so zelo hitro odpovedali poslušnost (cca 2-3 leta).
Sedaj je na področju napajalnikov zelo veliko dobrih ponudb za zelo malo denarja, tako, da se ni glih potrebno odločati samo za LC ali dvakrat dražjo varianto, kvalitetnejše komponente.
Tudi sam imam en build, katerega poganja 6 let star LC8650 V2.3 Ozeanos
Delo krepa človeka
videc ::
Meni LC650 2.3 ni bil sposoben poganjat HD7870 in i5 v špilih (Metro, Unreal 1 :)).
Se je mašina ugašala.
Ko sem dal notri Seasonica ni bilo več težav.
Zaradi tega bi priporočal kakšen boljši napajalnik, pa ne nujno za 100€, se dobi za manjše zneske dovolj dobre zadeve.
Se je mašina ugašala.
Zaradi tega bi priporočal kakšen boljši napajalnik, pa ne nujno za 100€, se dobi za manjše zneske dovolj dobre zadeve.
M-XXXX ::
Meni LC650 2.3 ni bil sposoben poganjat HD7870 in i5 v špilih (Metro, Unreal 1 :)).
Se je mašina ugašala.
Moj LC 850W, pa je brez težav poganjal navitega I7 920 (na suhem ledu) in 3x5870 (tudi navite do konca), ter vse periferije (samo ventilatorjev je bilo krepko preko 10). Ko sem nehal navijat, pa je spet brez problema laufal še druge grafe in na koncu eno dobro leto majnanje na 2x 280X.
Omenjeni napajalnik je bil v času nakupa vsaj 100€ cenejši kot karkoli primerljivega od ostalih ponudnikov. Na koncu je postal glasen ventilator in če se ne motim še zdaj laufa občasno v eni kišti v Lj.
Pa en LC650 ne bo 7870 poganjal? Dajte ga srat no. Možno, da je bil pa okvarjen, to se pa da v garancijo in ko se ga dobi nazaj se ga zmontira in dela.
nepijempira ::
Lej, preprost odgovor je, da delal bo. Če ga misli pa tvoj brat z igrami gonit do konca (bognedaj navijat), naj začne šparat za nov napajalnik, da bo imel pripravljen cekin, če/ko crkne. O tem, da tole ni ravno superduper igričarska mašina, verjetno ni treba izgubljati besed... Nastavitve na sredino pa bo.
Drugače ima pa napajalnik Bronze certifikat, kar je bistveno več, kot se je dalo pričakovati od LCjev v preteklosti, od koder izhaja nezaupanje vanje (ja, tudi jaz sem enega skuril ;)). Še vedno ni vsa napetost na enem vodu, kar je generalno gledano slabo, je pa ceneje (kar je verjetno prvi razlog, da kupuješ tega).
Drugače ima pa napajalnik Bronze certifikat, kar je bistveno več, kot se je dalo pričakovati od LCjev v preteklosti, od koder izhaja nezaupanje vanje (ja, tudi jaz sem enega skuril ;)). Še vedno ni vsa napetost na enem vodu, kar je generalno gledano slabo, je pa ceneje (kar je verjetno prvi razlog, da kupuješ tega).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nepijempira ()
m0LN4r ::
Ta sistem ne porabi več, kot 250W ko je maksimalno obremenjen. V igrah bo ene do 210W.
To je izmerjeno. Delalo bo, sicer pa je že najcenejši napajalnik višjega razreda z 350W več kot dovolj za zamenjavo.
To je izmerjeno. Delalo bo, sicer pa je že najcenejši napajalnik višjega razreda z 350W več kot dovolj za zamenjavo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
hojnikb ::
Tole je bronze napajalnik (sepravi ne čisto bottom barrel zadeva) z 300W moči na 12V. Za i5 in 950gtx preko glave.
Pač solatko bluzi, kot ponavadi.
Pač solatko bluzi, kot ponavadi.
#brezpodpisa
hojnikb - Ti si tudi, kot naši politiki - v temi o LC napajalnikih si pljuval in dajal linke, kako so vsi LC POWER napajalniki totalen šrot, ki ga nebi dal niti v najcenjši mlinček.
Ta računalnik, ki ga je opisal OP, s tem napajalnikom ne bo deloval, saj od sebe ne da več kot 200W uporabne moči.
Seveda moraš ti za svojo potrditev, kontrirat.
Če bi jaz napisal, da bi sistem deloval b.p. bi ti skočil do stropa in hitel pisati, da vse kar je slabše od EVGA, ta sistem nebi poganjalo. Iz prakse ti povem, da bo to sestavo, ta napajalnik, komaj zagnal, če bo sploh pognal grafiko.
Seveda boš tupil in sral dalje, vendar iz prakse vem, da to ni sestava, v katero bi dal tako švoh PSU te znamke.
Ta računalnik, ki ga je opisal OP, s tem napajalnikom ne bo deloval, saj od sebe ne da več kot 200W uporabne moči.
Če bi jaz napisal, da bi sistem deloval b.p. bi ti skočil do stropa in hitel pisati, da vse kar je slabše od EVGA, ta sistem nebi poganjalo. Iz prakse ti povem, da bo to sestavo, ta napajalnik, komaj zagnal, če bo sploh pognal grafiko.
Seveda boš tupil in sral dalje, vendar iz prakse vem, da to ni sestava, v katero bi dal tako švoh PSU te znamke.
Delo krepa človeka
gddr85 ::
zagnal ga 95% bo imo, pa nisem noben serviser ;), ni pa seveda to top zadeva in bo dost na meji, če ina keš pač vzame en xfx450 in je dober za 5+ let
AC_DC ::
Če ima za i5 4460, potem naj zbere še za proper psu.
Zelo spominja na tiste, ki kupijo novega golfa 7 tdi in gor montirajo čunga lunga zimske gume po 30 eur ter 5 leta natepavajo krompir in zelje iz domače njive, ker je golf požrl ves denar.
psu zmore 180W
http://www.heise.de/preisvergleich/lc-p...
Twixz
nasvet: ne kupuj tega dreka.
Sestavo od zgoraj imaš ali kupuješ ?
Zelo spominja na tiste, ki kupijo novega golfa 7 tdi in gor montirajo čunga lunga zimske gume po 30 eur ter 5 leta natepavajo krompir in zelje iz domače njive, ker je golf požrl ves denar.
psu zmore 180W
http://www.heise.de/preisvergleich/lc-p...
Twixz
nasvet: ne kupuj tega dreka.
Sestavo od zgoraj imaš ali kupuješ ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
hojnikb - Ti si tudi, kot naši politiki - v temi o LC napajalnikih si pljuval in dajal linke, kako so vsi LC POWER napajalniki totalen šrot, ki ga nebi dal niti v najcenjši mlinček.
Sploh se ne gre za to, ali je šrot ali ne, govora je samo o tem ali bo sestava delovala. In sodeč po izkušnjah so ti dovolj dobri za i5 in kakšno manj zmogljivo grafiko.
Tako da o nedelovanju konkretne sestave bo treba pač dostavit kak konkrertn dokaz (magar video, v katerem je razvidno, da se stvar ne zažene).
Samo petelinjenje pa nebo pomagal pri diskusiji. To lahko delaš v lokalni gostilni.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
i5 4460 na igpu porablja 35 (idle) do 70 W (full load).
Na techspot je bila poraba celotnega sistema z gtx950 v igri 213W
http://www.techspot.com/review/1049-nvi...
Na techspot je bila poraba celotnega sistema z gtx950 v igri 213W
http://www.techspot.com/review/1049-nvi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Tak sistem ne porabi več kot 200W, še enkrat, če pa nebo pa še vedno lahko zamnenjaš napajalnik za drobiž, saj ne rabiš več kot 300W.
Pravilno, saj z overclockanim i7 pa 230W. Tako, da z i5-4460 bo to ~200W maksimalno.
gtx950 v igri 213W
Pravilno, saj z overclockanim i7 pa 230W. Tako, da z i5-4460 bo to ~200W maksimalno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
tut lcjovih 300W bo dovolj za tole. Čisto bottom barrel že ni tole, sicer nebi mel bronze nalepke.
#brezpodpisa
Sicer pa kaj mu brani, da računanik pred nakupom obremeni z OCCT ali 3D markom ?
Nič.
Nič.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
MIlton ::
Da si sposodim temo. Imam Corsair cx600m bronze napajalnik. Poganjam pa i5 4570, 980ti sc, en hibridni hdd, nzxt all-in-one 120mm vodno hlajenje in en noctua 120mm fan na radiatorju. Imam pa namen zamenjati ohisje, tako da bosta dodana se stock fana (140 in 120mm). Trenutno sicer nimam obcutka, da bi mi napajalnik povzrocal neke posebne tezave, ampak me vseeno zanima, ce mislite, da bi lahko bottleneckal, oziroma mi povzrocal tezave v prihodnosti.
Boobiz ::
Se je mašina ugašala.
Moj LC 850W, pa je brez težav poganjal navitega I7 920 (na suhem ledu) in 3x5870 (tudi navite do konca), ter vse periferije (samo ventilatorjev je bilo krepko preko 10). Ko sem nehal navijat, pa je spet brez problema laufal še druge grafe in na koncu eno dobro leto majnanje na 2x 280X.
Omenjeni napajalnik je bil v času nakupa vsaj 100€ cenejši kot karkoli primerljivega od ostalih ponudnikov. Na koncu je postal glasen ventilator in če se ne motim še zdaj laufa občasno v eni kišti v Lj.
Pa en LC650 ne bo 7870 poganjal? Dajte ga srat no. Možno, da je bil pa okvarjen, to se pa da v garancijo in ko se ga dobi nazaj se ga zmontira in dela.
Se zna nardit načeloma. Meni se je LC 550W sesuval z GTX 280 in Q6600B3.
I'm drunk, what's your excuse?
MIlton
psu zmore 552W na +12V
http://www.corsair.com/en-us/cx-series-...
http://www.hardocp.com/article/2015/09/...
Kratek odgovor: ne.
psu zmore 552W na +12V
http://www.corsair.com/en-us/cx-series-...
http://www.hardocp.com/article/2015/09/...
Kratek odgovor: ne.
xfx, golden green, seasonic, be quiet etc.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jaffa ::
Mimogrede, tale konfiguracija je a-testirana s tem napajalnikom in certifikata se ne dobi kar na lepe oči. Mora zadeva prestati dolgotrajne teste pod polno obremenitvijo. ;-) Dobavitelj na sestav daje tudi 2 leti garancije in do zdaj ni bilo še nobene reklamacije, pa se jih kar precej proda. ;-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
Še vedno ni vsa napetost na enem vodu, kar je generalno gledano slabo, je pa ceneje (kar je verjetno prvi razlog, da kupuješ tega).
Generalno gledano multi rail ali single rail nima nobene veze s kvaliteto napajalnika. Imaš kvalitetne napajalnike z multi rail in vice versa.
http://www.jonnyguru.com/forums/showthr...
#brezpodpisa
Rippy ::
Ta sistem v igrah ne preseže 200W obremenitve ( http://www.techspot.com/review/1049-nvi... ) in v koliko je ta napajalnik dejansko Bronze in verjetno je bo brez težav zmogel poganjati vse skupaj. Največja težava pri (no name, low budget, nekakovostna firma) napajalnikih je ta, da so ponavadi deklerirani za veliko več, kot zmorejo (in LC ima nekaj "hecnih" modelov v spodnjem cenovnem razredu) ta mislim, da je vredu.
Torej glede tega brez skrbi, pozoren pa bodi, če boš v prihodnje kdaj zamenjal grafično, da poraba nove ne bo za več kot kakšnih 50-80W višja.
Torej glede tega brez skrbi, pozoren pa bodi, če boš v prihodnje kdaj zamenjal grafično, da poraba nove ne bo za več kot kakšnih 50-80W višja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rippy ()
Yohan del Sud ::
Iz mojih izkušenj. Če je to stock sestavljena zadeva, bi moralo načeloma biti dovolj (še posebej, če je "firma"). Če bi sestavljal sam po teh specifikacijah, si ne bi zaupal ... Ampak 500W no name za fičnike bi moral biti dovolj. LC je nekje vmes. Ga nabavil (550W za zihr), ker 350W original v zelo stari kišti Chieftech (cca iz 1997) ni opravljal dobro dela po prenovitvi - ob obremenitvah pogosto resetiranje, čeprav so testi kazali okrog 330W max. Zdaj dela že 6 let bp (uh, i5 sandybox stock, 120 ssd, 2x250hd, 8gb, HD6850, gigabyte 1150 se mi zdi ...)
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9392 (7753) | techuser |
⊘ | Budget pc ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 29422 (26853) | krneki0001 |
» | Glasen napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26879 (25868) | Nagi Bator |
» | Napajalnik za grafično kartico visokega kakovostnega razred za cca. 50€Oddelek: Kaj kupiti | 10009 (9015) | Brias |
» | Kateri napajalnik kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9900 (7768) | Tomson |