» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
308 / 308
»
»»

Pat_MaGroin ::

Ja, zavarovanje delovne nezmožnosti - še vedno bistveno ceneje kot visoki prispevki.

srus ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Ja, zavarovanje delovne nezmožnosti - še vedno bistveno ceneje kot visoki prispevki.

Tu je mali problem. Ne gre za to, da ne boš mogel opravljati svoje dobro plačane službe IT strokovnjaka in ti bo zavarovalnica veselo plačevala mesečne rente. Ker zavarovalnico boš moral prepričati, da nisi niti sposoben polniti polic v lokalnem Šparu. Kar je, glede na izpričane idiote, ki jih vidim po trgovinah, verjetno misija nemogoče.

tomazic89 ::

To sem zelel ze prej komentirati.. ni tako simple in tudi premije, da bos dobil 5k nadomestila mesecno so brutalne.
Za zacasno nezmoznost dela se gre, za trajno je pa tam tam z redno placo in prispevki v javno blagajno.

theanswer3 ::

Zdravo eno vprasanje danes smo 1.9. in me zanima ali bi moral v mini blagajni videti novo obdobje. Prijavil sem se s kvalificiranim potrdilom, vidim pa:

Poročanje DDV
Pooblastilo za delo
Vpogled
Vnos
Poročanje
Pooblastilo se ureja na eDavkih
Omogočeno je poročanje za DDV.
Odprta obdobja za oddajo davčnih knjig:

Torej ocitno nekaj stima nimam pa pojma a bi moral se kako dodati to pooblastilo in zakaj ne vidim obdobja, ce pa smo ze septembra?

Gregor P ::

Zigerion je izjavil:

srus je izjavil:

Če že govorimo o varčevanju in investiranju. Eden od redkih bonbončkov golobje kamarile je bila napoved individualnih naložbenih računov. Kjer naj bi država svojim davkoplačevalcem dobrohotno odpustila nekaj davka na dobiček, če bi svoj denar zaupali slovenskim borznim mešetarjem.

Ali kdo ve, če je kaj nastalo iz tega? Ker nekako dvomim, da bi EU dovolila, da si brke mastijo samo domači mešetarji.

Zakon je bil sprejet in naj bi omogočal odpiranje računov od marca 2026 - beri 1 mesec pred volitvami :)

... tukaj je nekaj več INFO na voljo: https://www.finance.si/individualni-nal...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

theanswer3 je izjavil:

Zdravo eno vprasanje danes smo 1.9. in me zanima ali bi moral v mini blagajni videti novo obdobje. Prijavil sem se s kvalificiranim potrdilom, vidim pa:

Poročanje DDV
Pooblastilo za delo
Vpogled
Vnos
Poročanje

Torej ocitno nekaj stima nimam pa pojma a bi moral se kako dodati to pooblastilo in zakaj ne vidim obdobja, ce pa smo ze septembra?

In v čem je problem? Kaj hočeš narediti, pa ne moreš? Klikni zgoraj v meniju na eno od opcij Izdaja računov, Poročanje VKR računov,
Evidenci DDV, pa bo. Po defaultu lahko poročaš za avgust: "Odprta obdobja za oddajo davčnih knjig: 08.2025"

theanswer3 ::

srus je izjavil:

theanswer3 je izjavil:

Poročanje DDV
Pooblastilo za delo
Vpogled
Vnos
Poročanje

In v čem je problem? Kaj hočeš narediti, pa ne moreš? Klikni zgoraj v meniju na eno od opcij Izdaja računov, Poročanje VKR računov,
Evidenci DDV, pa bo. Po defaultu lahko poročaš za avgust: "Odprta obdobja za oddajo davčnih knjig: 08.2025"

Slab UX

Najprej moras dodati izdani racun, da se ti v dropdownu evidenc pokaze odprto obdobje. Meni je bilo bolj logicno, da najprej izberem oddajo evidenc, izberem obdobje in mi potem rece naj dodam racun.

No sem naposled ugotovil.

V mojem brkljalniku se mi je avgust odprl avtomatično in se tudi pojavil v drop down meniju, ne da bi dodal avgustovske račune.

Horzen ::

Imam eno prošnjo:

Da ne iščem po 300 straneh postov, a mi lahko nekdo da cifro koliko znašajo mesečni prispevki za normiranca v 2025?
Brez akontacije dohodnine.

velikBrokoli ::

Od minimalnih do maksimalnih, odvisno koliko si v prejšnjem letu zaslužil.

Malcolm_Y ::

Za popoldanski s.p. je tako:
Prispevek za PIZ 49,15
Prispevek za ZZ 50,63
Prispevek za DO 5,97
+ akontacija dohodnine, kolikor je pač imaš naračunano.

Za prave s.p.-je pa je prezakomplicirano.

tony1 ::

Nehajte ga zafrkavati in naj nekdo prepiše minimalne prispevke za poln s.p. ... :|

bm1973 ::

Naj si jih najde sam.

Plus, če prvič odpira s.p, ima 50% popust. Prvo leto, potem 25%, če se prav spomnim...

tri sekunde google iskanja, drugi zadetek

https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_da...

se opravičujem, da odgovarjam na op vprašanje in s tem ubijam šank debato

estons ::

To so minimalni prispevki. A je OP kaj povedal koliko časa ima odprt sp (subvencija prispevkov), koliko je imel dobička lani (ker se upošteva pri prispevkih), a je "popoldanc" al ne? Kakšno vprašanje, takšen odgovor.

mrTwelveTrees ::

Koliko S.P. -jevci računajo kilometrino za delo na terenu (ne za prevoz v službo) ne najdem nobenega splošnega, priporočljivega cenika.

bm1973 ::

Normiranci nič...

0,37 EUR/km računati stranki za kilometrino se zdi čisto razumno.

Je pa tako, da vsaj obične SLO firme tak strošek bolj nerade vidijo na računu in zato raje napišeš kakšno uro več... Razen če gre za stranko, ki ima veliko lokacij in se bo veliko vozilo od ene k drugi, takrat pa pač zaračunaš tudi kilometrino.

mrTwelveTrees ::

tony1: hvala

Koliko pa imajo zdaj urno postavko tehniki/serviserji/monterji servisa računalniške opreme na terenu ? Približno.

velikBrokoli ::

bm1973 je izjavil:

Normiranci nič...

Zakaj ne? Brez problema to dodaš na račun.

mrTwelveTrees je izjavil:

Koliko pa imajo zdaj urno postavko tehniki/serviserji/monterji servisa računalniške opreme na terenu ? Približno.

Kilometrino sem, kot kaže, rekel še premalo (preden smo šli v boj z inflacijo na škodo zaposlenih se jo je računalo kot 1/3 cene 95 oktanskega bencina), primer cenika iz tele Lj firme
https://www.msi.si/cenik/

D3m ::

tony1 je izjavil:

mrTwelveTrees je izjavil:

Kilometrino sem, kot kaže, rekel še premalo (preden smo šli v boj z inflacijo na škodo zaposlenih se jo je računalo kot 1/3 cene 95 oktanskega bencina), primer cenika iz tele Lj firme
https://www.msi.si/cenik/

Jup.

Vmes je zrasla iz 0,37 na 0,488.

Lp.
|HP EliteBook|R7 8840U|
««
308 / 308
»
»»