» »

Elektrogravitika - električni veter

Elektrogravitika - električni veter

Grey ::

Ali se komu od vas zdi tole možno? Na netu so tut posnetki in načrti za zelo poceni izgradnjo takega modela "letala", ki dejansko lebdi v zraku. Za delo potrebuje zelo visoke napetosti +30kV. Takole stvar bi morala uporabit NASA namesto tistih velikih raket.

Brane2 ::

Izračunaj sile med naboji pa ti bo prec vse jasno...

Grey ::

Sile med naboji? Obrazloži mi tole mal PLZ.

Brane2 ::

Sorry, sem malce prehittro prebral tvoj post. Zna biti, da misliva na različne stvari.

Postaj link, kjer si to našel.

Grey ::

Evo ga (http://jnaudin.free.fr/html/elgthk.htm) sej jih je še precej, tudi s takim kjer je ta načrt. Pa na tej strani pol tut klinkni nazaj na Advanced propulsion, tam je več tega.

Highlag ::

Sej eni modeli so narejeni tako lahko, da jih lahko poganja samo ena navadna elastika, ki jo naviješ.

Sem pa gledal eno oddajo, ko je imel tip model, ki je dobil za lebdenje dovolj vzgona že s tem, da si ga je tip dvignil rahlo nad glavo in ga ob hoji spustil. Zrak ki se je moral umakniti glavi med hojo je bil vzgonski veter za letalo 8-O

Ko da bi imel halo kot angelčki :D

Z visoko napetostjo lahko ustvariš tok ion-ov, ki jih lahko uporabiš za poganjanje kakega superlahkega letala. Za usvarjanje visoke napetosti ne rabiš kake zelo hude porabe. Samo vezje zna biti rahlo veliko :8)
To verjetno ve vsak, ki je kdaj izdelal ionizator zraka. Ves naboj je v ionizatorju skoncentiran na ostro konico, od katere potem piha tok ionov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Highlag ()

Thomas ::

Sem velik skeptik, da bi blo iz tega lahko kaj.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Nimam časa da bi sedaj spet iskal tam neke formule o elektrostatiki a videt je da je tip blefer. Vse stvari, ki se jih da konkretno videt, so precej znane. Tisti "Lifterji" izkoriščajo pravzaprav ionski veter.

Zanimivo je tudi, da mu je ratala tudi hladna fuzija, med drugimi številnimi uspehi. :D

Par pripomb k tej njegovi meritvi: uparevalna energija raztopine se mogoče razlikuje od energije, ki je potrebna za uparitev čiste vode, poleg tega pa:
- bi moral experiment trajati bistveno dlje, recimo dokler ne odpari znatnejši del raztopine
- bi morale biti meritve toka in napetosti bistveno boljše, predvsem zajetih več vzorcev v sekundi


Tisto o Poyntonovem vektorju se mi zdi bolj dvomljivo. Verjamem da je tip začel z veljavnimi zakoni a ne verjamem, da jih je 100% pravilno sestavil. Po tistem, kar piše, bi lahko kondi ustvarjal potisk samo za časa polnjenja oziroma praznjenja.

Grey ::

Highlag: Končno en ki se z mano strinja da bi blo možno to narest. to bom prov enkrat naredu k bom meu dost dober pretvornik za napetost, da bom lohk sploh dubu tak visoko.

Thomas: Zate je to že itq vsesplošno znano da si skeptik. Čudno da se teb sploh zdi smiselno da obstaja MHD motor!!!(magnetohidrodinamični motor) Al še v to dvomiš kljub temu da imajo prototip take ladje s tem motorjem??

Brane2: Kaj ima hladna fuzija pri tem? O tem jst nism nč govoru. In tista zamisel o antimaterijsko-materijskem motorju se mi zdi zelo zanimiva in ekonomična, sam smo še daleč od tega, žal:'( .

Brane2 ::

>Brane2: Kaj ima hladna fuzija pri tem? O tem jst nism nč govoru.

Je pa govoru tip, katerega link si podal, na svojih straneh.

>In tista zamisel o antimaterijsko-materijskem motorju se mi zdi zelo zanimiva in ekonomična, sam smo še daleč od tega, žal .

Res noro dobra zamisel. Tega se nihče ne bi in ni spomnu. Res gate para. Obstaja še ena malenkost-kako sploh narediti antimaterijo v praktičnih količinah (kako jo narediti poceni je poseben problem, a ne bi zdaj o tem), a glavnina problema je očitno rešena. Tip ve, kaj bi s tem, če bi to imel. Baje. :\

Grey ::

Tist Poynting Flow thruster mislim da ima nekaj na sebi. Teoretično bi to moral delovat, vprašanje je če deluje praktično. To bi moral probat, ker logično že zgleda da bi. Mal čudno bi blo, da bi se po vesolju obraču tko kot zdej Shuttli s tokom ionov, bolj izgleda tole.
Čeprav se mi pa zdi da je tut enkrat že dolg nazaj neki tazga odkriu nek Rus. Nekateri pravjo da že B2 Spirit uporablja vrsto elektrogravitacije s tem, da ma odspredi na korenu krila neko visoko napetost in s tem, ko leti naprej ustvari ioniziran zrak okoli kril al neki tazga in da v bistvu drsi po zraku z minimalno porabo goriva, dvomim pa da lahko lebdi. tile poskusi se mi zdijo zelo zanimivi, enkrat bom probu neki narest pa če se mi posreči, bom naredu skate a la Back To Future(kva bi to zažigu po mestu:)) ). sicer se mi pa zdi tole v bistvu skor zastonj potovanje v vesolje. Skorajda ni stroškov za vzdrževanje Shuttla. Ta prava stvar za NASA. Pa še do Marsa bi prišli:)) ).

Brane2 ::

Zakaj rabiš Poyntonov vektor za potovanje po vesolju. Očitno je boljši Warp drive, saj gre čez svetlobno hitrost.

Sicer sta tako en kot drug koncept zaenkrat čista fikcija a tudi v fikcijskem svetu je Warp bistveno hitrejši. :D

Thomas ::

Grey - imej!

Prov zelo škodovat ti ne more. Lahko ti je vzpodbuda, da se boš marsičesa naučil. Upajmo!

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Grey ::

Sej Brane2 Poynting Flow thruster bi biu sam za manevriranje plovila v vesolju, mogoče tud za premikanje, sam bi biu res boljši warp drive al pa hudo napiljeni ionski motorji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje po vesolju...

Oddelek: Znanost in tehnologija
465494 (1816) 111111111111
»

V CERN-u shranili antimaterijo za 1000 sekund (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9930286 (25349) Thomas
»

Delujoč model hiperprostorskega pogona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7011164 (8075) antonija
»

Pogoni za potovanje po vesolju? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16612607 (10073) undefined
»

Ionizator..al neki podobnega (da prah popada po tel)

Oddelek: Loža
204585 (3879) matias

Več podobnih tem