» »

Mikrofon za Fotoaparat

Mikrofon za Fotoaparat

GiGaBaJt ::

Pozdravljeni,
potreboval bi kakšen poceni mikrofon za Fotoaprat Nikon D3300, namreč ponavadi snemam videoposnetke (1080 -60p), vse štima, ampak zvok je pa zanič. Snemam pa eksplozije petard, bomb in še marsikaj, zato rabim čist in jasen zvok, kot da bi bil zraven petarde.. Mogoče kdo ve za kakšen mikrofon? In pa kaj moram gledati, pri specifikacijah, da bo mikrofon čim bolj primeren za to rabo. Zelo dobro se je naprimer slišalo, ko sem snemal s telefonom (nokia lumia 920), slika pa je bila seveda slabša kot na fotoaparatu..
M.S Gigabyte 280x

DrSergioDJ ::

Pri mikrofonih je pomembno, da so primerno oddaljeni od zvoka, ki ga hočeš posneti. Za nek začetek lahko pogledaš za kakim Rode Video Mic/Video Mic Pro. Zvok bo precej boljši kot osnovni mikrofon tvojega Nikona. Še vedno pa bi bilo bolje imeti mikrofon bližje izvoru zvoka kot samo kamero. Če malce bolj podrobno poveš kaj snemaš oz. kako oz. za kakšno rabo (kako naj bi izgledal končni izdelek), ti lahko bolje svetujemo.
...

GiGaBaJt ::

Snemam poke petard, eksplozije močnih petard, (lahko bi se reklo skoraj bomb), snemam ponavadi 15 m stran, da udarni val ne poškoduje fotoaparata. Posenetk dam na računalnik, ga uredim z Sony vegas pro 12 programom, ampak zvok mi ni všeč, ker eksplozija je zelo močna, zvok, ki je pa na računalniku je pa tak bolj visok. Še pri mobitelu je boljši zvok nastal (lumia 920)..
M.S Gigabyte 280x

xda develope ::

morda neumna rešitev:
snemaš inz telefonom in kamero in daš zvok telefona k videu kamere

DJ Beat ::

Predvidevam, da snemaš na "auto" in ti zato prebije, ker pač limiter v aparatu ni zmožen v tistem trenutku (zelo kratkem času) toliko znizati nivoja. Rešitev je, če imaš možnost testiranja teh pokov, da si z ročnimi nastavitvami naravnaš nivo zvoka na aparatu.
Še bolje pa bo, če si omisliš zunanji snemalnik zvoka in dober mikrofon ter delas ročno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikon D3300

Oddelek: Pomoč in nasveti
241478 (1263) GiGaBaJt
»

Nov telefon, razočaran nad nokio E6

Oddelek: Kaj kupiti
344219 (2796) fosil
»

Fotoaparat vs. kamera?

Oddelek: Zvok in slika
276113 (5496) schurda
»

Nakup fotoaparata ali kamere?

Oddelek: Kaj kupiti
295405 (4755) grinhorn33
»

Canon predstavil nov DSLR-fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
549104 (7134) MrStein

Več podobnih tem