» »

SOLTEK SL-85ERV2 In procesor Pentium 4, 2.4

SOLTEK SL-85ERV2 In procesor Pentium 4, 2.4

KoKoLiNo ::

Zanima me vaše mnenje in izkušnje z matično ploščo SOLTEK SL-852ERV2. AGP 8 x , ata 133, HT technology, DDR 400, FSB 533....
Kako je kaj s to matično ploščo ? Je primerna za super delovanje procesorja Pentium 4 ? Katero matično priporočate za Pentium 4 2.4 ki ne bo v visokem cenovnem razredu. Soltekove matične plošče so dokaj poceni za to kar ponujajo....ABIT-ove bi bile s takimi lastnostmi dokaj dražje kaj ne ? Torej... kako ocenjujete tole matično ploščo ? Dobila je kar nekaj pohval.... IS THIS TRUE ?
  • premaknil: Predator ()

kilergas ::

The big boss are Gigabyte,Msi,Abit.Ostalo so smeti.;)

TribesMan ::

Kupi si BH7 od Abita, kosta 30 jurjem pa ma +SATA +FW +SB 5.1. Tak da niti ni predraga glede na to kaj ma, seveda je pa tud zelo navijalska štirifazno napajanje in FSB do 250MHz, Chipset je pa 845PE.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

KoKoLiNo ::

Ma ta od SOLTEK ima tudi Sblaster 5.1.... pa FSB ma več kot ABIt ... kot si ti napisal....

KoKoLiNo ::

Kaj pa ta Chipset je pa 845PE ??? čemu ta koristi... :) ?

TribesMan ::

Chipset je srce matične plošče, povezuje vse bistvene komponente. Vodila pomnilnik in procesor. 845PE je samo ena od izvedenk za P4 ni najboljša, je pa dovolj dobra. Drgač je pa Abitka zelo dobra in zelo hvaljena, o soltekovi pa še nism bogvekaj slišal.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

monster-x ::

no če bi jst kupval bi verjetno vzel kako asusovo, sam vedi, da ti bo klele tri četrt foruma priporočil AMD-ja:D drgač pa konc koncev je odločitev tvoja

KoKoLiNo ::

uf..samo AMD-ja ne mi omenjat prosim :)) Ne mislim dajat za AMDjeve procesorje še 50.000 sit za kšna vodna hlajenja da bom imel lepo tišino v sobi. Ta Pentiumček pa... je sedaj tko tih da... sm happy :)

KoKoLiNo ::

S to Soltek plato je pa tko.. ima vse te fore sb agp 8 itd... in stane 22.000 sit... ABIT.. pa grejo čez 30.000 sit pa še agp 8 nimajo ..bi mogel it še nad 30.000 sit.. ma za eno tako ploščo... dajat tolk odnarja se mi zdi malo preveč..da bo potem razliak v hitrosti za 0.1 sekundo ? A ni to tko ? Zdej testiram tole ploščo in je kr.. stabilna... Zanima pa me... kako bi lahko testiral kolko je zmogljiva matična plošča in če daje procesorju zares vso moč od sebe ?

kilergas ::

o ja !
Malo dnarja, malo muske!

Samuel ::

kokolino, abit ma vse in se vec kot Soltek, sploh pa tudi AGP 8x?! Saj ima isti čipset, a ne?

rajs boljs plato, pa slabs procesor, kot pa obratno.

kup rajs kaksen abit, epox!:\

Jux ::

@Kokolino:

Fak, jst mam doma 3 AMDje (2 desktop + notebook) in res zadnje case placujemo 4x tolk za vodo, ker mam kr iz pipe direkt na procesor spelan - da se ne pregreva! Da ne govorimo z notebookom, itak baterija ful drzi, sam kaj k vedno rabm sabo cutaro z vodo da ga hladim revcka.

HAHAHA. Intel pentium je isto glasen kot amd, vse je odvisno od ventilatorja/hladilnika ki ga uporabis. En vulcano7+ na max obratih ze ruzi, ce si pa omislis enga tih fan je pa lih tolk glasen kot en dober p4. s tem da si za razliko v ceni kupis vec rama + vec diska. za razliko v ceni plate pa se vec rama pa se vec diska. go figure, kaj ti vec pomeni. marketing znamke ali resnica ;)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega računalnika - predračuni, lepo prosim za pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
1627487 (5578) CaqKa
»

Kateri procesor za mojo matično?

Oddelek: Kaj kupiti
301796 (1296) boštjan
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930353 (16948) Jaffa
»

KT600 ali nForce2

Oddelek: Kaj kupiti
492137 (1263) tac
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595758 (4493) frenk

Več podobnih tem