Forum » Loža » Paypal nakazilo
Paypal nakazilo
Tropex ::
Pozdravljeni,
mogoče je ta tema že bila obdelana ampak vseeno bi rad tukaj začel:
S paypal-a sem si nakazal na VISO kartico nekaj denarja. Banka: NLB. Nakazilo je bilo narejeno 05.10.2015, kar pomeni da je danes 7 dan od nakazila. Denar še vedno ni nakazan. Na paypalu piše da je withdraw completed.
Kartica je pravilno vpisana, vse sem pravilno opravil. Zanima pa me, ali mogoče kdo ve koliko časa naj bi trajalo, kaj je lahko krivo da se to dogaja itd?
Hvala in lp
mogoče je ta tema že bila obdelana ampak vseeno bi rad tukaj začel:
S paypal-a sem si nakazal na VISO kartico nekaj denarja. Banka: NLB. Nakazilo je bilo narejeno 05.10.2015, kar pomeni da je danes 7 dan od nakazila. Denar še vedno ni nakazan. Na paypalu piše da je withdraw completed.
Kartica je pravilno vpisana, vse sem pravilno opravil. Zanima pa me, ali mogoče kdo ve koliko časa naj bi trajalo, kaj je lahko krivo da se to dogaja itd?
Hvala in lp
chucki ::
Pod visa kartico ( če imaš klik ), ti ne kaže nakazila?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
chucki ::
Če si nakazal denar na visa kartico, se ti bo pojavil na bančnem računu ( TRR ) takrat, ko imaš obračnunsko obdobje..
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Apple ::
Če si nakazal denar na visa kartico, se ti bo pojavil na bančnem računu ( TRR ) takrat, ko imaš obračnunsko obdobje..
Mislim, da je tako: če imaš na Visi že porabo, se ti bo za vplačan znesek znižala. Če porabe nimaš, se ti višek nakaže na OR.
LP, Apple
Apple ::
Ga nimam, sem še v razcepu ga imeti ali ne.
Če imaš smart phone, razmisli o Klikinu... Debata je potekala že tukaj: NLB Klikin
LP, Apple
Tropex ::
Živjo,
evo sem dobil in sicer, je tako...včasih so banke imele način da če si si naštimal npr. limit 100€ in si si recimo s paypala nakazal 100€ si imeu 200€ od tega svojih 100€, kar pomeni jih ne vračaš. To je bil moj cilj, tako so mi tudi sami razložili da bo potekalo. Če bi hotel denar prenakazovati na osebni račun ali dvigovati me stane provizija 13,10€. No potem smo ugotovili, ker ne porabljam limita, da se mi je avtomatsko denar nakazal na osebni račun, brez provizije. Tako rečeno sem v neiskanju našel luknjo v zakonu, kako dobiti denar na osebni račun brez provizije.
Hvala vsem za pomoč,
Lep pozdrav
Tropex Art
evo sem dobil in sicer, je tako...včasih so banke imele način da če si si naštimal npr. limit 100€ in si si recimo s paypala nakazal 100€ si imeu 200€ od tega svojih 100€, kar pomeni jih ne vračaš. To je bil moj cilj, tako so mi tudi sami razložili da bo potekalo. Če bi hotel denar prenakazovati na osebni račun ali dvigovati me stane provizija 13,10€. No potem smo ugotovili, ker ne porabljam limita, da se mi je avtomatsko denar nakazal na osebni račun, brez provizije. Tako rečeno sem v neiskanju našel luknjo v zakonu, kako dobiti denar na osebni račun brez provizije.
Hvala vsem za pomoč,
Lep pozdrav
Tropex Art
St235 ::
Tropex je izumil toplo vodo in si naredil prenakazilo na kreditno kartico, ki mu ga je banka ob poračunu nakazala na TRR. V svojem entuziazmu je seveda spregledal, da mu je paypal kljub temu trgal svoja 2€. Tisti del o luknjah v zakonu pa je tako ali tako tako neumen, da ne morem prebrat stavka do konca.
Machete ::
Jaz sploh nisem vedel kaj je hotel povedat, ko sem prebral..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
jack ::
Konec oktobra mi je potekla VISA na SKB, in so mi seveda poslali novo...
Do sedaj sem nakazila iz paypala dobival tako kot je zapisano v prejšnjih postih...
V začetku meseca sem si naredil dva pusha iz paypala na viso, in danes presenečen ugotovil da na SKBju prejemki na VISO ne znižujejo več porabe, temveč da jih banka takoj ob prejetju prenakaže na osebni račun, in za to zaračuna mastnih 5,5% oziroma minimalno 12eur.
Sem šel gledat v cenik SKB banke (spremenili so jih 12. oktobra letos) in res drži!
Po eni strani je sprememba sicer fina, ker je sicer potrebno čakati celo obračunsko obdobje da dobiš preplačilo(ostanek po porabi kreditne kartice) na TRR; ampak po drugi strani je pa 5,5% strašansko velika cifra!
Moti me, da so to spremembo naredili brez kakršnegakoli opozorila (po mojem mnenju gre za veliko spremembo), obveščanja ali celo strinjanja.
Predstavljajte si da dobite pakrat po nekaj deset evrov nakazil - in vsakič banka požre 12 eur..
Tudi če kobiniraš in počakaš s paypal withdrawal da se nabere tistih 500 evrov - je pa provizija 27,5eur!!
Ste kaj podobnega opazili tudi ostali?
Če SKB tega ne bo želela spremeniti in če je edina, sem zaradi tega pripravljen menjati banko.
Do sedaj sem nakazila iz paypala dobival tako kot je zapisano v prejšnjih postih...
V začetku meseca sem si naredil dva pusha iz paypala na viso, in danes presenečen ugotovil da na SKBju prejemki na VISO ne znižujejo več porabe, temveč da jih banka takoj ob prejetju prenakaže na osebni račun, in za to zaračuna mastnih 5,5% oziroma minimalno 12eur.
Sem šel gledat v cenik SKB banke (spremenili so jih 12. oktobra letos) in res drži!
Po eni strani je sprememba sicer fina, ker je sicer potrebno čakati celo obračunsko obdobje da dobiš preplačilo(ostanek po porabi kreditne kartice) na TRR; ampak po drugi strani je pa 5,5% strašansko velika cifra!
Moti me, da so to spremembo naredili brez kakršnegakoli opozorila (po mojem mnenju gre za veliko spremembo), obveščanja ali celo strinjanja.
Predstavljajte si da dobite pakrat po nekaj deset evrov nakazil - in vsakič banka požre 12 eur..
Tudi če kobiniraš in počakaš s paypal withdrawal da se nabere tistih 500 evrov - je pa provizija 27,5eur!!
Ste kaj podobnega opazili tudi ostali?
Če SKB tega ne bo želela spremeniti in če je edina, sem zaradi tega pripravljen menjati banko.
-Jack
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jack ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 773283 (223) | Legon |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137729 (17693) | igi82m |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 114404 (33254) | Vetrpiha |
» | Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 115616 (43537) | Andro457 |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109552 (36599) | PINki |