Forum » Pomoč in nasveti » Servis diska
Servis diska
Robocop1 ::
Imam 2,5'' prenosni disk (WD5000BMVW), ki je padel po tleh in sedaj ne dela. Na njem je polno podatkov, ki ji jih rad obnovil, toliko da jih spravim na varno.
Prva težava je, ker ta disk nima IDE ali SATA priklopa, ampak je USB. Lahko bi bil kriv konektor, ker diodica na disku reagira glede, kako "migam" kabel oz. konektor. V najboljšem primeru mi v device managerju pokaže particijo in velikost diska. Ne pokaže pa mi ikone za to particijo, temveč mi zamrzne cel raziskovalec.
Druga težava je obnašanje diska. Lučka utripa ves čas, disk pa nekako čudno vibrira... če ga vzamem v roko, ne trese enakomerno, ampak bolj v nekakšnem ponavljajočem se vzorcu. Poskusil sem disk na rahlo stisniti na sredini (kjer je motorček) in tedaj se oglasi nekakšen strgajoč zvok, potem pa spet isto.
Kristalne krogle najbrš nihče nima, tako da bo treba ugibati glede na napisano. Kje bi bil problem? Se sploh še da kako priti do podatkov ali so morda že uničeni?
Prva težava je, ker ta disk nima IDE ali SATA priklopa, ampak je USB. Lahko bi bil kriv konektor, ker diodica na disku reagira glede, kako "migam" kabel oz. konektor. V najboljšem primeru mi v device managerju pokaže particijo in velikost diska. Ne pokaže pa mi ikone za to particijo, temveč mi zamrzne cel raziskovalec.
Druga težava je obnašanje diska. Lučka utripa ves čas, disk pa nekako čudno vibrira... če ga vzamem v roko, ne trese enakomerno, ampak bolj v nekakšnem ponavljajočem se vzorcu. Poskusil sem disk na rahlo stisniti na sredini (kjer je motorček) in tedaj se oglasi nekakšen strgajoč zvok, potem pa spet isto.
Kristalne krogle najbrš nihče nima, tako da bo treba ugibati glede na napisano. Kje bi bil problem? Se sploh še da kako priti do podatkov ali so morda že uničeni?
Baja ::
gre za zunanji disk ali za disk ki ima na elektroniki usb konektor namesto ide/sata?
če slednje potem svetujem isto kot hojnikb, če pa je zunanji pa vzami disk iz ohišja in priklopi direkt v mašino ali daj v drugo 100% delujoče ohišje
če slednje potem svetujem isto kot hojnikb, če pa je zunanji pa vzami disk iz ohišja in priklopi direkt v mašino ali daj v drugo 100% delujoče ohišje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Sami ::
To je prenosni disk, notri je navaden 2,5" WD HDD.
Kot ti je rekel hojnikb, Kotar...bo pa zelo drago.
Kot ti je rekel hojnikb, Kotar...bo pa zelo drago.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
hojnikb ::
>To je prenosni disk, notri je navaden 2,5" WD HDD.
Ni nujno, maš tut prenosne diske, kjer je usb vmesnik direkt zalotan na pcb diska (torej nič sata vmesnika)
Ni nujno, maš tut prenosne diske, kjer je usb vmesnik direkt zalotan na pcb diska (torej nič sata vmesnika)
#brezpodpisa
Baja ::
To je prenosni disk, notri je navaden 2,5" WD HDD.
ni nujno. sem že videl diske, ki so imeli usb na elektroniki. mislim da je bil nek starejši WD.
glede miganja kabla in diodice. čisto možno da si polomil samo usb konektor, to pa ti lahko prelota kak elektronik.
zdaj odvisno kolko so ti vredni podatki. bolj se boš "igral", več možnosti da zgubiš vse
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Robocop1 ::
SATA konektorja nima, namesto tega je zalotan USB konektor. Malo sem googlal... če bi hotel imeti SATA (zasilno reševanje) bi moral neke stvari odlotat in na določene pine zalotat SATA konektor. Taka stvar je zame že preveč, nisem nikoli delal kaj takega in ne vem če bi uspelo v prvo, zato ne bi rad probal.
Bolj me skrbijo tiste čudne vibracije, za katere nimam razlage.
Bolj me skrbijo tiste čudne vibracije, za katere nimam razlage.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB 3.0 dvakrat hitrejši (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 19772 (15391) | Lonsarg |
» | Obnova podatkov iz zunanjega diska (WD MyBook Essential)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1889 (1741) | Srachko |
» | Transcend StoreJet USB kabelOddelek: Strojna oprema | 951 (776) | slitkx |
» | Kje dobiti?Oddelek: Strojna oprema | 3589 (3155) | Karen |
» | Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20270 (14470) | MISKO_GR |