» »

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri

1
2
»

traktor ::

Prvi ma ceno 124,65 €, garancija 2leti, drugi pa 114,74 € Hitachi eno leto garancije. Nobeden od teh nima e-sata prikjučka.
Pa še v Hofru imajo 3 leta garancije in 32 mb predpomnilnika.:D

gregor_m ::

@kmetek:

za tvojo ponudbo moraš biti član + poštnina. Ker delam v podjetju zdraven pošte in sem videl kako ravnajo s paketi jim ne zaupam, da bi mi dostavili trdi disk pa tudi če ga dostavijo v povštru. Za izpolnjevanje članstva sem pa prelen :8)

Aja ti WD diski so kul sam jim manjka ESATA priključek zame zelo pomembna lastnost.

edit: Ups hitri traktor me je prehitu :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor_m ()

jurre ::

hvala za opozorilo, me je ze minilo:8)

kmetek ::

oba imata 2 letno garancijo, če se rabi e-sata vzameš canyon.....članstvo pač izpolniš online...3 letna garancija wow, 32mb predpomnilka in usb priklop wow wow...i'm shocked :D

deleted ::

Mirkuma, hvala za tvoje opozorilo. Po vsej verjetnosti bi šel tegale 4Gb ključka kupit.
Glede priznanih in neznanih firm pa takole: če mene prašaš gre vse z iste fabrke. Določene stvari v Hofru so resda zanič, večinoma pa je roba dobra. Prav tako ti za stvari, kupljene pri njih nudijo odličen servis (znančev prenosnik, kupljen pri Hoferju, star več kot 1 leto, poslan k serviserju v Nemčijo in prispel v 3 dneh popravljen nazaj - jasno zastonj zaradi garancije)

Calligulla ::

Po mojem, da so problem z ponarejenimi kljucki ze resili. Ker je bil takrat to znan problem (ocitno jih je nek dobavitelj nategnil) in taki trgovci si take blamaze dvakrat ne privoscijo.

gorjanc ::

Je mogoče že kdo kupil ta disk in ve kaj točno je notri?

Samson ::

Pravkar odprto (novo iz danasnje ponudbe) in notri je Seagate for OEM distribution STX-ST350032AS (B)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

ronaldo ::

Sam to je kot neka loterija, jaz pa pri teh stvareh nimam glih srece, tako da ce bom kupil bom dobil 8mb razlicico. Ce bi bil siguren da je notri 32mb disk, potem bi takoj letel po disk.

MadMax ::

In kakšna misliš da je v praksi razlika med 8 in 32 na USB vodilu?

Ali pa gre pri tem le za predsodek?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Calligulla ::

Preko USBja ne bos cutil nobene razlike pa se preko eSata verjetno tako malo, da sploh razlocil ne bi. Pa se takrat samo pri dolocenem tipu fajlov. Skratka ni vredno komplikacije. Na take stvari se splaca bit pozoren kvecjem pri internem sistemskem disku.

gorjanc ::

ALi se da ohišje odpreti in vzeti disk ven brez uničenja samega ohišja?

Samson ::

Gorjanc: Kako pa mislis da so oni vstavili disk po tvoje? In kaj ce reklamiras zadevo? Seveda se da ven pa not kakor zelis seveda. Je pa res da je sam za sata diske, ne kombinirano...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

borchi ::

> Kako pa mislis da so oni vstavili disk po tvoje?

če se da zapret, še ni nujno, da se da tudi odpret (brez deformacije ohišja). WD My Book-i se npr. ne dajo odpret...

edit: če te prav razumem maš ti ta disk in praviš, da si se lastnoročno prepričal, da se da odpret ohišje? super!
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

gorjanc ::

Jah nevem jest sm videl že marsikatero napravo ki se ni dala odpret brez poškodbe ohišja, tako da ravno samoumevno ni. Torej če ga imaš ali lahko potrdiš da se ga da odpreti!

Buggy ::

Jaz sem vzel dva ta diska in res so notri Seagate ST3500820AS firmware SD45, kar pomeni da so 8MB cache. Ohisje se odpre z dvemi vijaki in se ga porine ven na kontra stran. Ohisje se ne deformira cisto nic, je pa za moje pojme zelo dobro narejeno (licnost, zracnost, montaza, gumirane nogice, modra LED diodica ki nakazuje delovanje, avtomaticno ugasanje).
Disk priklopljen direktno na SATA kontroler (testiral sem v SATA 1 mode-u) je imel z HDtachom average read 90MB/s, zacel pa je pri 110 MB/s.

gorjanc ::

Eto pa sem ga nabavil dobil sem ST3500820AS kar pomeni 8 MB predpomnilnika, kar mi ne predstavlja problema saj je disk itak priklopljeno preko USBja. Mimogrede disk ima eSATA pirključek.

trkbrt ::

Kupil sem omenjeni disk. Na USB dela, ne gre pa mi na eSata. Je pri priklopu na eSata kakšen poseben postopek? Moram kaj nastaviti v BIOSU ali Visti?

buhica1 ::

trkbrt: Ravnokar sem hotel v temo tudi sam napisati, da tudi meni disk ne dela normalno v esata načinu, zaenkrat le na USB dela OK. V četrtek sem ga kupil in ga priklopil z esata II kablom na plato ASUS P5B, ki ima možnost priklopa zunanjih esata diskov. Na disk sem skopiral za cca. 25 GB podatkov, takrat je izgledalo vse OK, a do podatkov v soboto dopoldan nisem več mogel dostopati, v explorerju direktoriji niso bili več vidni in s tem tudi dostopni (tudi preko USB načina), je pa v lastnostih diska bilo razvidno, da je 25GB zasedeno. Nato sem poskusil na novo formatirati disk preko esata kabla, a mi je javil nek i/o error. Preko USB je format napravil OK. Bom danes poizkusil z drugim esata kablom če ga dobim v trgovini, če ne razmišljam o vrnitvi diska nazaj v Hofer...

lp M

Calligulla ::

Z diskom zagotovo ni nic narobe. To je kak bug plate oz compatibility issue. Ce ti ne bo delalo ga raje po isti ceni ponudi v oglasih, ker bo kdo, ki ga ni mogel dobiti vsaj kaj imel od tega, ce pa a neses nazaj pa bo po nepotrebnem poniknil v Hoferjevem sistemu.

Sem preprican, da jih je zmanjkalo preden bi jih vsi, ki so to zeleli tudi dobili.

buhica1 ::

Če mi v Hoferju vrnejo denar (ker jih pač ni več na zalogi) mi je tako ali tako vseeno, pa še ni se mi treba jajcati s prodajo...

trkbrt ::

Calligulla: Hvala za namig.
Pogledal sem navodila za matično ploščo ASUS P5N-E SLI. Nvidia z južnim mostom podpira 4 eSata priključke na matični plošči. Za zunanji eSata priključek pa ja zadolžen drug čip - Jmicron JBM 360. Za prve so se naložili gonilniki pri inštalaciji Viste, za zunanji priključek - pa se do sedaj niso. Kot da ga sistem ni zaznal. Ne vem zakaj.
Na Asusovi strani sem našel gonilnik, ga inštaliral in po dveh ponovnih zaginih - disk dela na eSata.

buhica1: Pogledal sem za tvojo ploščo Asus P5B - in tudi ta ima za zunanji eSata priključek zadolžen Jmicron čip. Mogoče bi kaj pomagalo, če ponovno namestiš gonilnike.

Še moja opažanja:
- šele na eSata priključku postane zunanji disk - podoben disku. Hitrost prenosa podatkov je opazno boljša.
- ravno zaradi eSata priključka se mi je zdela ponudba v Hoferju ugodna.
- če ste kupili ta zunanji disk in imate na matični že zunanji eSata priključek, se splača investirati še 5€ v ustrezen kabel (in naložiti ustrezen gonilnik, če je treba) in uživati v večji hitrosti pretakanja podatkov.
- disk je že formatiran v FAT32. Nisem bil pozoren na to, pa sem gor že zbasal 100GB podatkov. Sedaj pa moram spremeniti datotečni sistem v NTFS.

lopov ::

Pusti formatirano na FAT32, saj ni sistemski disk. Najbrz si tko edini uporabnik, tko da z varnostnega vidika je to vseeno. Ce bos formatiral na NTFS in bos priklopil na Linux/OSX masino je velika verjetnost, da do podatkov ne bos prisel. Po mojih izkusnjah je tudi hitrost prenosa visja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Mr.Nice ::

Mene zanima glede tega hoferjevega diska 500GB in sicer, kako je z napajanjem?Gre to preko usb ali je potreben za to dodaten napajalni adapter?
Kot sem iz postov razbral, lahko ta disk zmontiram tudi v notranjost računalnika kajne? ima kable oziroma konektor za napajanje kot ostali diski, ki so vgrajeni v računalnik?

lp
Dont worry.......be happy!!!:)

Matek ::

če se da zapret, še ni nujno, da se da tudi odpret (brez deformacije ohišja). WD My Book-i se npr. ne dajo odpret...

Ne ga srat :D. Klik, preizkuseno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zheegec ::

Mene zanima glede tega hoferjevega diska 500GB in sicer, kako je z napajanjem?Gre to preko usb ali je potreben za to dodaten napajalni adapter?

Seveda potrebuje dodatno napajanje, razen če bi naredili napajanje preko ~8 USB priključkov. Brez dodatnega napajanja deluje večina 2.5" prenosnih diskov.
Kot sem iz postov razbral, lahko ta disk zmontiram tudi v notranjost računalnika kajne? ima kable oziroma konektor za napajanje kot ostali diski, ki so vgrajeni v računalnik?

Seveda, notri je navaden 3.5" SATA disk.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

borchi ::

> Ne ga srat :D. Klik, preizkuseno.

praviš, da se da WD MyBook Pro odpret brez deformacije?

do tell...
l'jga

darkolord ::

Sej je dal link?

borchi ::

ja, to vem, edino ta najbol bedn wd my book essential se da odpret (pa še to samo stari model, afaik). drugi se ne dajo.
l'jga

Mr.Nice ::

Seveda potrebuje dodatno napajanje, razen če bi naredili napajanje preko ~8 USB priključkov. Brez dodatnega napajanja deluje večina 2.5" prenosnih diskov.


Malce sem nerodno napisal vprašanje, vprašati sem hotel ali se dobi poleg napajalni adapter?

lp
Dont worry.......be happy!!!:)

tsatthoggua ::

Da, poleg diska se dobi napajalnik in kabel za USB. Na žalost eSata kabel ni priložen.

Zaenkrat sem z nakupom zadovoljen - nobenih problemov.

borchi ::

> Sej je dal link?

darko, lahko, prosim, preveriš, če se v IE na oranžnem stilu link (Matek style) loči od navadnega texta? v safariju in firefox-u se ne loči.

link Matek style
Oll Korrect style

opažam, oziroma, največkrat spregledam, da nekaj ljudi linka nekaterim uporabnikom neprijazno.
l'jga

Mr.Nice ::

Evo danes sem tudi jaz kupil tale 500 GB disk v hoferju.
Disk je iste serije kot ste ga omenjali, mislim da ima 8MB predpomnilnika...
Priklopil sem ga preko usb, ker se mi ne da odpirat računalnika in potem še priklapljat na SATA vodilo...Tiste par sekund več bom že počakal, če bom kopiral podatke na ta disk...
itak se ne pozna, mogoče kakih 20 sekund prej določeno velikost datoteke prekopira, preko sata vodila...

lp
Dont worry.......be happy!!!:)

Buggy ::

Ce je ta disk na sata je se enkrat hitrejsi kot na USB - kopiranje z Total commanderjem iz enega diska da drugega: SATA ~65MB/s, usb 2.0 ~ 30MB/s ...za moje pojme kar obcutna razlika in ne samo 20 Sec :D

tsatthoggua ::

Mi lahko kdo tole razjasni.

Imam plato Gigabyte P35-DS4. Na plati so sami Sata konektorji, vendar sem zraven dobil še en rack za vgradnjo zadaj. Na njem sta 2 prikjucka eSata in napajalni 5V. Znotraj kiste lahko to samo na Sata priklopim - tako je tudi ta podaljsek narejen. Torej imam na plati Sata na racku pa eSata prikljucek.
Prilozen plati je bil se kabel za priklop diska na rack in sicer eSata - Sata torej, da priklopim navadni disk brez ohisja in napajanje.
Torej sedaj da priklopim tale Medion eSata disk rabim kupit eSata-eSata kabel.

No zdaj pa vprasanje. Ali je tole hot-swap ali ne?? Ker konec koncev imam samo na eni strani eSata konektor na drugi je pa navadni Sata.

Cveto ::

Je!

MISKO_GR ::

@Mr.Nice: V katerem Hoferju si ga kupil? Ali jih se imajo na zalogi?

Tudi sam bi rad kupil ta disk, pa ga v nasem Hoferju nimajo vec.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6514252 (11483) Dromar
»

eSATA zunanji disk

Oddelek: Strojna oprema
134659 (3518) kmetek
»

eSata disk od Hoferja

Oddelek: Strojna oprema
3311430 (7849) dolenska
»

Kateri zunanji trdi disk ?

Oddelek: Kaj kupiti
275032 (4321) -ziga-
»

Zunanji trdi disk 300gb

Oddelek: Kaj kupiti
293268 (2284) mmaestro

Več podobnih tem