Forum » Loža » Slovnično vprašanje
Slovnično vprašanje
Genetic ::
Zanima me, zakaj razlika v sklanjanju med, recimo, borom kot iglavcem in Borom kot imenom in sicer v tožilniku: posadil sem bor, imam darilo za Bora.
Podobno sem zasledil tudi z drugimi rastlinami :) : brin/Brina, gaber/Gabra, hrast/Hrasta, dočim se živali obnašajo enako: jelena/Jelena, volka/Volka, ...
Podobno sem zasledil tudi z drugimi rastlinami :) : brin/Brina, gaber/Gabra, hrast/Hrasta, dočim se živali obnašajo enako: jelena/Jelena, volka/Volka, ...
McHusch ::
Temu se reče živost in jo opazimo pri samostalnikih moškega spola v tožilniku ednine.
%C5%BDivost @ Wikipedia
%C5%BDivost @ Wikipedia
Genetic ::
Hvala, McHusch. Živost pa se verjetno reče zato, ker rastline niso žive (za rastline namreč lastnost živosti ne velja)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Če robot moleduje za življenje, ga teže izklopimo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13035 (10547) | Unknown_001 |
» | Novinarji v Sloveniji in njihova neslovenščina. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19443 (17223) | phantom |
» | Intel pokazal 48-jedrnikOddelek: Novice / Procesorji | 4107 (3080) | GizmoX |
» | Ljudje vse bolj postajamo podobni računalnikomOddelek: Problemi človeštva | 2416 (1595) | Thomas |
» | Linux v Windows-ihOddelek: Operacijski sistemi | 1138 (803) | Airskull |