» »

Kabel za kabelsko oziroma internet ne dela. Kaj storiti?

Kabel za kabelsko oziroma internet ne dela. Kaj storiti?

Twixz ::

Živjo. "Kabelskega izrazoslovja" oziroma kako se poseben kabel imenuje ne poznam ravno najbolje, tako da bom napisal kar po domače...

Uglavnem, živimo v štirinadstropni bajti, v kateri so tri televizije. Ena v sobi za goste, ena v dnevni in ena v moji sobi. Vse so povezane s kablom za kabelsko, ki je razdeljen v kleti bajte.
En kabel je iz TV napeljan v Router, da dela wi-fi oziroma internet (to je v dnevni sobi).
In zdaj se je pojavil problem. Jaz hočem Router prestavit v svojo sobo in ker je kablu ki je bil priključen na Router odletela "glava" sem noter porinil samo tisti bakreni del in je vse delalo normalno. V svoji sobi ponovim isto prakso (zaradi tega, ker je priključek na Routerju zadaj na navoj, ki ga kabel za kabelsko v moji sobi nima), a internet ne dela. Je treba mogoče zamenjati kabel? Ali kako se naj tega problema najlažje (in tudi najceneje) rešim?
Študiral sem da bi napeljal LAN preko bajte v mojo sobo in si tam nastavil še en Router. Ali kaj priporočate?

Če je kaj nejasnega se opravičujem in sem pripravljen bolj razložit.

Hvala za vsak nasvet! Lep večer še naprej. :)

Gapi ::

Sej ne vem če je to nujno ampak na kablu za internet je nek razcepnik oz filter. Poglej kje se ta nahaja in ga ustrezno prestavi. Mogoče je bilo to le brca v temo. Poglej še da ni kje stika med ovojem kabla in srednjo žico. Drugače pa pojdi in kupi F konektor F konektor in naredi zaključek kot se spodobi tam ki ti je odletela glava. Predvidevam da imaš to v mislih.
No person is rich enough,to buy back his past.

...:TOMI:... ::

Potegni UTP do svoje sobe in saniraj "odletelo glavo", oziroma naj se pri tebi oglasi tehnik od kabelskega operaterja.
Tomi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalno omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
192076 (1260) HupChup
»

Podaljšanje in razdelitev kabla za kabelsko TV

Oddelek: Omrežja in internet
2111758 (11159) ...:TOMI:...