» »

Problem pri povezavi na kabelski net!

Problem pri povezavi na kabelski net!

Slash83 ::

|O 1.aprila (brez heca) so me povezali na kabelski internet preko teleinga (sem iz okolice Ptuja). Ker me tedaj ni bilo doma, sem komaj čez par ur sprobal zadevo in stvar ni laufala. Eno uro se mantram in preglejujem vse možne stvari, potem pa se naenkrat povezava vzpostavi.

In tako je že sedaj skoraj 3 tedne: par ur oz. minut dnevno zadeva laufa, večinoma pa ne. Na modemu vedno začne utripat lučka "power" (Motorola SURFboard Cable modem) in povezave ni. Vse ostale lučke ki bi naj svetile pa delajo normalno (send,receive,online,...). Že 2x sem imel Teleingova delavca doma da bi odpravila problem in sta sprobala "vse", pa je stvar še vedno ista. BAJE se je modem na centrali normalno povezal. Potem sta modem sprobala še v dnevni (od koder gre kabel potem v mojo sobo) in se najprej modem ni povezal, ob naslednjem poskusu pa se je in sta takoj prišla do zaključka da je kriv kabel ki vodi v mojo sobo(v dnevni je res 73dB signal, v moji sobi pa 45dB). Samo mi pa pol ni jasno zakaj občasno začne delovat? Pa včeraj sem še 1x šel probal v dnevni pa se tudi ni povezal... tak da kabla nebom zamenjeval, ker če se že v dnevni kjer je normalen signal ne poveže pol mora nekaj drugo krivo bit..

Kaj je to lahko krivo? Ma kdo kako idejo? Ker nikomu ni jasno kaj je krivo.. Sosedom ki majo isti net pa vsem dela BP baje...
javascript:smesko('|O ');
Hvala za pomoč!

Damjan

tsatthoggua ::

Kdo ti je pa potegnil kabel iz dnevne v sobo? Vsaj na oko se mi zdi absolutno prevec slabljenja torej je verjetno ta kabel krivec. Sicer pa ne vem zakaj ne ratas se bolj tecen in zahtevas da ti ponudnik zadevo izpelje kot je treba, drugace pa vrni modem.
Verjetno moznosti za ADSL nimas? Ce jo imas ti priporocam ADSL - tudi sam sem imel kabel (teletv-siol) pa ti lahko povem da je bila zadeva res porazna. Cel dan ko nisem neta rabil je delal, zvecer pa pufff konec in v jok pa televizjo gledat.Da ne govorimo da je bil kabel alergicen na slabo vreme?!! Samo da je v avstriji strela uzgala sem bil celo uro brez neta. Sedaj sem srecen uporabnik ADSL.

Slash83 ::

saj jaz bi tudi rekel da je kabel, samo sem na srečo še 1x probal v dnevni in isto ni delala zadeva... Pol mogoče kabel od omarce do dnevne. Samo je pa optimalen signal tam v dnevni... Čudno je vse vkup, čudno... Če sta ovadva s teleinga oba brez rešitev ker jima ni jasno... zaj se te na kabel zgovarjata...

AngelOfDeath ::

na ptuju maste kabelski net v k...
idi na siol mislim da imaste to možnost

mimogrede modem rabi vsaj 50db za normalno delovanje.

če nobena od teh varijant ne bo pomagala se obrni na lokalnega kablskega operaterja (če ga že imate) in ti naj porihta signal.

Soprano ::

Kolega ima v Ptuju tudi same probleme in to odkar so se začeli kregati o lastništvu sistema (prejšnji 'lastnik' Ingel d.o.o. in občina Ptuj). Baje že eno leto vse stoji, nihče nič ne vlaga, odpravljajo samo večje napake. Za nameček pa si obe skupini še nagajata, seveda na plečih uporabnikov. V Ptuju je trenutno ADSL sigurno boljša izbira.

jelkafuntek ::

V Ormožu (KTV Ormož) so sprejeli novo pogodbo z Teleingom meseca maja 2010. Internetna povezava par ur oz. minut dnevno gre potem pa jo vrže ven. Modem, vse dela normalno samo povezave ni. Resetiraš modem, spet dela uro ali dve in spet ven vrže server. Nihče ne bo priznal, da so linije preobremenjene in tračkajo vse mogoče stvari zakaj internet ne dela.
Mi pa moramo za to plačevati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalno omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
191940 (1124) HupChup
»

Težave z Amis internetom

Oddelek: Omrežja in internet
386782 (5072) ...:TOMI:...
»

Kako na internetni kabel priklopit TV kartico

Oddelek: Omrežja in internet
164072 (2638) Brainstorm
»

Kabelski internetni ponudnik teleing

Oddelek: Omrežja in internet
247378 (5222) aabb
»

WLAN domet po hiši

Oddelek: Omrežja in internet
181755 (1357) Soldier

Več podobnih tem