» »

preselitev neta v drugo sobo

preselitev neta v drugo sobo

;-) ::

zdravo.

zanima me nekaj stvari.

imamo kabelski priključek, na podstrešju razdeljeno na 4 kable (do štirih TV-jev). Eden od teh priključkov vodi v mojo sobo, potem je pa na kablu tole:

Zanima me če lahko to stvarco na sliki prestavim na tisti navaden priključek v drugi sobi in bo internet delal???

in lahko naletim na bilokakšne težave pri menjavi slednjega (pomoje je ćist na easy-kok sm serviserja kabelske gledal).

LP

5er--> ::

Ja, lahko.

stvar sem preselil...a neuspešno:(

zdaj me meče z neta vsakih 10 minut in je zelo moteče...
je mogoče krivo da je kabel podaljšan za 20 metrov???

20 metrov štejem od tistga črnega kabla na podstrešju, od tistega dalje na sliki pa je še 10metrov.

mogoče kaki ojačevalec??

Spc ::

Mogoče imaš slab switch oz. router.
Jaz imam 45metrov UTP kabla do enega računalnika pa mi nič ne prekinja.

0:)

Preveri, če ja kabel kvaliteten (koaksialec). Pa vmes naj ne bo še kakšnih dodatnih spojev ali doz. Če pa že so naredi tako, da kabel olupiš in povežeš obe jedri in tista opleta kabla. (naj se jedri in opleta ne stikata). Izogibaj se ojačevalcem in drugim povezavam (samo tisto, kar je dal serviser). Sicer pa nov koaksialec ne stane toliko.

hmmm...

kabel je nov kupljen v BigBangu, in ni tisti, ki je znotraj aluminij (tista žička). Tud pravi je. Povezan je prav...

mogoče kako lahko ugotovim kak je signal??? ali bo najbolje da pokličem serviserja?

Verjetno je problem pri povezavi na tisti zgornji črni kabel. Nov kabel poveži zraven tistega na katerem je net že delal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače omrežje - precej veliko

Oddelek: Omrežja in internet
489264 (7563) SeMiNeSanja
»

Kabelski internetni ponudnik teleing

Oddelek: Omrežja in internet
247542 (5386) aabb
»