» »

En kup težav s HP Pavilion dv7-3190em

En kup težav s HP Pavilion dv7-3190em

MrNobody ::

Pozdravljeni!

Najprej se opravičujem, če je bila ta tema že kje obdelana, sem nov na forumu in nisem prebrskal še vsega. Vesel bom tudi povezave do podobne problematike, ki je že bila diskutirana.
Prosil bi za kakršnokoli pomoč ali nasvet glede prenosnika HP Pavilion dv7-3190em. Star je dobrih pet let (kupljen poleti 2010), do kakega slabega leta nazaj je delal OK in več kot manjših težav s pregrevanjem med poletji (ki sem jih nato rešil s hladilnikom) nisem imel. Potem so se začele težave in sicer najprej tako, da se mi je nek lep dan zgodilo, da mi Windows 7 ob vpisu ni naložil mojega namizja ampak začasno, ki je potem delalo počasi kot hudič. Zadevo sem ene 2x reševal tako, da sem naredil system recovery, ki je zadevo uredil za en čas, potem se je problem vrnil. No, ko mi Windowsev naposled ni hotelo niti več zagnati, sem ga nesel na servis, kjer so mi zamenjali disk (v katerem naj bi bil problem) in potem je bilo en čas spet vse OK. Pred nekaj meseci pa so se težave spet pojavile (tudi enkrat s tem nalaganjem začasnega namizja, kar se je uredilo, ko sem spet naredil recovery)... kje naj sploh začnem, kaj vse gre narobe... Bom napisal kar po alinejah:
- Zadaj levo (kjer je ventilator), se prenosnik precej segreva, ventilator je sicer slišat, da dela, ohišja pa nisem odpiral, ker je to pri tem modelu skoraj nemogoče, brez da bi razstavil cel računalnik. Posledično mi je seveda začel štekat (tudi pozimi, kar prej nikoli ni). Ampak tudi to se je en čas dalo rešit, če ne drugače, tako, da imam poletji odprt navaden ventilator uperjen direkt v računalnik.
- Potem so se začele še druge težave, na primer to, da računalnik vedno manj zmore in včasih začne štekat že, če imam v browserju odprta dva ali tri zavihke, sploh če je eden youtube. Ko začne štekat, slika (video) zamrzne, zvok iz zvočnikov pa je robotski in hreščeč. Če se je to prej dogajalo ob neki težji večopravilnosti, zdaj računalnika skoraj ni mogoče več uporabljati več kot 10 minut ne glede na to kateri program, preden zmrzne. Če grem v upravitelja opravil, včasih vrže CPU blizu 100%. Probal sem že zamenjat vse možne browserje, naredit recovery, trenutno imam gor samo osnovne programe, da minimiziram obremenjenost. Disk je praktično prazen, vse podatke imam na prenosnem, tako da računalnik niti ni podatkovno 'zbit.' Dvomim tudi, da je problem v pregrevanju, saj se težava pojavlja tudi, ko računalnik dodatno hladim od zunaj in na otip ni zelo vroč.
- Pred kratkim sem naložil Windows 10 v upanju, da bo kaj boljše in spet je bilo kak slab mesec vse ok, zdaj pa isto. Včasih mi opravilna vrstica niti ne dela (npr. ko pritisnem Start gumb ali katerikoli drugi, recimo uro/koledar, zvočnik za nastavljanje glasnosti, itd. se ne zgodi nič)
- Zadnje čase opažam, da mi (npr. ob ogledu filma), računalnik še nekako tekoče deluje, razen če ga odklopim od elektrike. V tem primeru začne takoj štekat. Pa doslej z baterijo nisem imel nobenih težav, držala mi je tudi po 2 uri ogleda filma, na primer.

Skratka, težave na vseh možnih področjih. Ker sem dokaj povprečen uporabnik računalnikov, bi mi zelo koristila pomoč nekoga, ki bi mi mogoče znal diagnosticirat, v čem je težava... Mogoče procesor, matična? Kaj drugega?
Ne bi ga rad spet nosil na servis in v prazno plačeval, ker je vseeno že kar nekaj let iz garancije in se mi ne splača več veliko vlagat vanj... Pa še na HP support strani sem zasledil, da za Pavilione v Sloveniji sploh nimamo ustreznega pooblaščenega servisa in je treba klicat na neko številko in jim računalnik poslat v popravilo kdo ve kam. Torej, zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo oziroma mi lahko svetuje, ali je zadeva rešljiva brez dragega servisa oziroma kaj se mi sploh splača narediti. Je sploh kaj upanja, ali bo treba it v nakup novega?

Že v naprej najlepša hvala! :)

Siddh ::

Razstavi ga in sčisti ven prah. V petih letih se nabere dovolj praha, da popolnoma zablokira pretok zraka čez hladilnik.


Silvo ::

Kot je svetoval Siddh...očistiti prenosnik.
Povprečnemu uporabniku je najbolje obiskati kar servis,ker je prenosnik potrebno popolnoma razdreti.
Glede servisa pa je tako,da ga lahko itak neseš na pooblaščeni servis po poteku garancije.
V garancijskem obdobju pa pač kličeš servisni center,kjer oni uredijo prevoz in servis v primeru okvare.
Link do uradnega HP servisa,kjer ti bodo ugodno očistili in uredili prenosnik:
http://www.alarix.si/HPServis/tabid/121...
Silvo

MrNobody ::

Najlepša hvala obema za odgovor, bom torej nesel na čiščenje in upal, da bo to rešilo težave :)
Kakšna je pa okvirna cena za čiščenje na servisu?

Siddh ::

Jaz znancem zaračunam od 10-20€, odvisno od težavnosti. Uradni servisi pa po 50€ in naprej, vsaj kolikor jaz vem.




Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7518448 (14023) Zheegec
»

HP Probook 4730s

Oddelek: Pomoč in nasveti
253895 (2687) maestroarte
»

Medion servis...ali me hočejo nategniti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7717006 (13544) XsenO
»

nx8220 flashing bios failed

Oddelek: Strojna oprema
292749 (1863) Gapi
»

mimovrste servis

Oddelek: Kaj kupiti
174478 (2645) Karen

Več podobnih tem