» »

Formatiral napacen disk

Formatiral napacen disk

T-Mac ::

Zdravo,

zgodila se mi je sledeca napaka, hotel delati boot na usb kljuc vendar narobe izbral disk, izbral prenosni disk 1tb, ko sem po 2 sekundah to videl sem samo kabel od prenosnega diska potegnil ven. Seaj sem ga z managerjem prikazal nazaj v moj racunalnik samo ce kliknem sedaj nanga mi ga zeli formatirat jao jao!!! In zanimivo mi je da mi kaze file system RAW k ponavadi sta FAT ali NTFS. Je kaka moznost te podatke dobiti nazaj? Sem naredil veliko skodo sebi? Kombinacija bi bla mogoce tut ok da formatiram disk do konca in s programom potegnem nazaj podatke?

St235 ::

NE NE IN ŠE ENKRAT NE. Niti pod razno ne formatiraj diska. Precej verjetno je, da je poleg particije izbrisanih minimalno podatkov tako, da ti bo večina recovery programov znala potegnit podatke iz takega diska. Laično rečeno so podatki na disku v veliki meri nedotaknjeni, manjka pa osnovna definicija da podatki sploh so. Obnova takih diskov je ponavadi precej enostavna in uspešna.

Idelano bi bilo naredit sliko poškodovanega diska in potem od tam reševat podatke.

T-Mac ::

Torej ne formatiram in samo z recovery programom policem nazaj podatke. Osnovna definicija da podatki so? Narediti sliko poskodovanega diska? Ne razumem tega se opravicujem in hvala za informacije

St235 ::

Kadarkoli se podaktke obnavlja je fino najprej klonirat poškodovani disk (narediti sliko). Glede na to, da je načeloma z diskom vse ok ta korak ni nujen je pa priporočljiv, tako če kaj zajebeš še vedno lahko poisskusiš znova.

Trenutno je situacija takšna da računalnik nima pojma, da podatki na disku sploh so.

What does RAW partition mean

A RAW filesystem simply means that it is a filesystem that is not recognized by Windows. Therefore all the available filesystem drivers are unable to mount the filesystem as a drive. This often happens when the records determining the filesystem type or location on the disk are damaged or corrupted, usually the partition table or the boot sector.
Since Windows sees no filesystem in the partition, it prompts you to format it in order to create a filesystem on it. DO NOT FORMAT IT.


http://html5.litten.com/updated-how-to-...

T-Mac ::

Razumem, recovery bom delal s programom Test disk, s katermu pa najprej pred recovery naredim klon - sliko kak predlog?

T-Mac ::

Lakotnik29: Hvala lepa da si mi pomagal. Zaenkrat sem dol potegnil nekaj datotek, ko sem jih posamezno dolocil. Sedaj moram pa nekako pogruntati kako od enkrat vse shraniti na zdrav disk. Hvala se enkrat

T-Mac ::

Da podam zadnjo zadevo, disk je ponovno normalno viden in dela pred to mojo napako, hvala se enkrat in supr program

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111186 (10156) Jerry000
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784614 (3596) Dejk0
»

Pomotoma formatiran disk-kako rešiti podatke?!?!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
205433 (4864) bluefish
»

Težave z diskom...

Oddelek: Pomoč in nasveti
191174 (1067) dux
»

USB ključ error => disk is not formatted

Oddelek: Pomoč in nasveti
194097 (3654) muzičar

Več podobnih tem