» »

Kritika novinarjev

Kritika novinarjev

Gaius ::

Velikokrat jih imenujemo sedma sila katere namen bi moral biti javnosti predstaviti objektivne in resnične informacije.

Pustimo ob strani razne portale tipa 24ur, ki so v bistvu rumene strani interneta. Bolj bi se rad posvetil državni televiziji RTV-ju.

Ta, objektivnost upošteva na način, da javnosti predstavi mnenje vsake politične stranke, ki se do neke problematike opredeli (v kolikor se omejimo na politične zadeve).

Ljudem tako veliko večino časa prikazujejo kaj politiki mislijo o sebi in svojih težavah. Že res, da smo jih ljudje izvolili in jih 'pooblastili', da v našem imenu zagovarjajo stališča do neke problematike; a za resnično objektivnost bi morali novinarji predstaviti mnenja ne le politikov, ampak tudi navadnih državljanov in strokovnjakov. Mnenja slednjih sicer so predstavljena a bi morala biti po mojem mnenju precej pogosteje.

Za konec pa še o vztrajnosti in izbiri tematike pisanja.

Nisem še ugotovil kaj odloča o tem koliko časa in kako močno novinarji vztrajajo pri neki temi. Npr. Pri zahtevah, da nek minister odstopi zaradi afere. Se vam sanja?

Gaius ::

Matako ::

V bistvu je objektivnost stvar politike medijske hiše. Dokler je ta znana tako njihovim novinarjem kot njihovi publiki je vse ok in se pač vsak odloči kaj bo spremljal in za koga bo poročal.

Težava nastane, ko bi kdo rad prodajal šnicle v trgovini z zelenjavo.
/\/\.K.

Pšenični ::

Novinarji RTV ja so v tej krizi, so po moje vredu opravili delo do sedaj. Tud je njihov portal večinoma "skoz odprt", je mogoče skozi komentiranje. Tudi tematike o beguncih.

Sicer se ne da mimo smernic politike, ampak nekako grejo skozi tole. Nekatere novice ne objavijo, recimo tole.




V glavnem so precej objektivni v tej krizi, ob upoštevanju uradne politike. Moram reči da sem prijetno presenečen. Ni nezrelega brisanja komentov, kot je na tem forumu. Ampak se briše res extremne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11010717 (8116) Yossarian
»

Poli test (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13010467 (7451) GLAVNI
»

Strah

Oddelek: Problemi človeštva
422584 (1662) borchi
»

Javna ali državna RTV Slovenija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7913294 (12314) poweroff

Več podobnih tem