» »

Idividualno učenje tujega jezika

Idividualno učenje tujega jezika

bon_bon ::

Pozdravljeni !

Zanima me mnenje tistih, ki se sami doma učijo individualno tujega jezika.

Kdo ima najboljše tečaje na CDjih (za angleški jezik) po vašem mnenju?
Kaksnega sistema ste se poslužili, da najhitrejšo osvojitev tujega jezika?

Hvala za mnenja

Zheegec ::

V mladosti veliko Cartoon Networka je vse kar rabiš za angleščino:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

bon_bon ::

kaj pa v malce starejsih letih ? :D

nojus ::

dober sistem je gledanje filma z tujimi podnapisi
sovražim Gargamela.

OwcA ::

Branje knjig (predvsem leposlovnih) v angleščini, gledanje Discovery Channel in National Geographic Channel.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ziga Dolhar ::

Jaz sem si konec 8. razreda svojo precej [zelo] borno angleščino korenito izboljšal s prebiranjem -- raznih navodil za uporabo :-).

Sicer pa mi branje leposlovja še najbolj leži; je pa res, da sem zelo pozoren na stavčne strukture (v branih delih) in jih potem skušam uporabit v praksi.
https://dolhar.si/

Zheegec ::

Ja, DVDje gledaj z angleškimi podnapisi (oz DivX:D ), to "kicks ass", drugače pa lahko še vedno Cartoon netwrok gledaš;((
Knjige lahko tudi bereš, pa recimo CNN, BBC,... ne pozabit gledat:D
Največ se pa naučiš ko bereš teste hardwera po netu>:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IceIceBaby ::

Jaz mam doma komplet kaset in knjižic "Cicero" za španski jezik. Ene 2 tedna pred maturantskim sem po uro dve mal delal po tistih lekcijah in na konc mi itak ni nič koristilo ker so po gostilnah itak sam bošnjaki kelnarji :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

cekr ::

Za začetek in obnovo je zelo dober komplet Cicero, ker je v njem zares dobro in enostavno razloženo, kako in kaj. Se je pa potrebno držati navodil in nič prehitevati, zraven paob lekciji povečkrat poslušati besedilo na kaseti.

Za naprej je pa odličen komplet CDROM-ov Euro+Reward, v njem je res vse tako kot je treba, pa še mnogo zanimivosti iz celega sveta je notri. Ni pa dober za popolnega začetnika, ker mi začetna stopnja(vsaj pri nas) manjka.

Zraven pa na disku dober slovar, ki ti je vedno pri roki, ko bereš kakšno angleško besedilo na internetu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

DoloresJane ::

Kar se angleščine tiče je najbolje, da si dobiš kakšno beležko in gledaš filme z beležko in kulijem. Zapišeš neznane ali pa zanimive besede, ki se jih le redko spomniš in potem pogledaš pravilni pomen teh besed v slovarju. Zanimivo je, koliko ljudi vsak dan govori zelo kompleksne angleške stavke, ne zna pa jih prevajati. Ob tem ne smeš pozabiti na vadenje slovničnih struktur. Ker ne vem, kakšno je tvoje znanje, ti nobenega učbenika ne morem priporočiti, vendar načeloma ne moreš zgešiti, če kupiš kakšnega na intermediate ali pa upper-intermediate nivoju. Če pa bi rad malo povadil pred maturo je pa najbolj, da vzameš v roko učbenik Headway in si zadaj pogledaš razlage slovničnih struktur, rešuješ pa lahko kar stare maturitetne pole.

Poleg tega je treba biti pozoren na izgovorjavo. Večina (tudi online) slovarjev ima poleg besede napisano njeno izgovorjavo in zato je pametno, da le-to dobro preučiš.

Na koncu ti ostane samo, da se čimveč siliš govoriti. Od začetka bo najbrž težko, ker ne boš našel ustreznih besed, kasneje pa bo šlo čedalje lažje in na koncu se ne boš niti več zavedal, kdaj boš preklopil med slovenščino in angleščino. Meni se dogaja celo, da sanjam in ramišljam v angleščini. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

angleščina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5814525 (2123) Grizzly
»

Kako se naučiti tuji jezik tekoče?

Oddelek: Loža
3717556 (13497) lobo_feroz
»