» »

Zamrzovanje novo sestavljenega PC-ja

Zamrzovanje novo sestavljenega PC-ja

LeXani ::

Komponente:
AMD FX 6300 six core processor
ASUS M5 A97 R2.0
ASUS GEFORCE GTX 750
CRUICAL BALLISTIX 2X4GB (ddr3 1600mhz)
seagate desktop hdd 1tb
optična enota LG
napajalnik je rabljen 550w
OS win 7 ultimate 64bit

Pozdravljeni! Na novo sestavljen računalnik (sam sestavil) mi zmrzuje in nikakor ne morem ugotoviti kje je problem. Prvič mi je sredi nameščanja OS iz dvd-ja zmrznil. Ponoven zagon boot dvd-ja z OS ni bil mogoč je vedno zmrznilo. Novo optično enoto sem menjal z preverjeno delujočo (rabljeno). Težav z ins. OS ni bilo.
Pri nameščanju gonilnikov za matično mi je zopet zmrznil sredi inštalacije..ob ponovnem zagonu le dokončam nameščanje.
Pri uveljavljanju posodobitev (preden se OS naloži)zmrzne, ob ponovne zagonu dokonča postopek.
Pri nameščanju gonilnikov za grafično kartico zopet zmrzne kjer sem tudi obupal..
- vse komponente so nove, razen napajalnik
- bios sem pregledal vse lepo zazna, spreminjal sem neke nastavitve a brez učinka
- temperature : cpu 38 C; mb 35 C (odčitane iz biosa)
na procesorju je vgrajen hladilnik GAMMAX 200

Napajalnik je starejši -550W, ki je poganjal prejšni sistem, ob vklopu se sicer sliši prasketanje ki po parih minutah preneha (vsaj mislim da prihaja od tam)
V čem je problem, sem naredil kakšno napako pri sestvi, je potrebno kaj v biosah spremenit?
Hvala za pomoč!
Čas prve prijave 04.11.2005

1ws1s1s1s1s1 ::

- vse komponente so nove, razen napajalnik
Napajalnik je starejši -550W, ki je poganjal prejšni sistem, ob vklopu se sicer sliši prasketanje ki po parih minutah preneha (vsaj mislim da prihaja od tam)

Mislim da je precej očitno, kje je problem

Zgodovina sprememb…

Hvala lepa problem rešen deluje super.
Imam pa še eno težavo..da ne odpiram teme.. zunanjega trdega diska mi ne zazna (moj rač.)
disk je delujoč priklopljen na prejšni pc, naloženi so vsi gonilniki pod upravitelj naprav mi ga prikaže ter v disk management tudi, a uporabljati ga ne morem..usb ključke bere normalno..
prilagam sliko. (gre za disk 1 - kapaciteta 1.8tb)

gddr85 ::

formatirat treba

hvala za izčrpen odgovor ampak zadevo sem že rešil čisto po naključju...
odstranil sem gonilnik prenosnega diska in ponovno priklopil..deluje..mogoče komu pride prav :)

Xserces ::

gddr85 je izjavil:

formatirat treba

LOL!
Glede diska ga je treba včasih po formatu ali če ga daš v drug rač. importat v disk managmentu.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

gddr85 ::

my bad samo sliko sem pogledal (brez oarticije) in preletel, da mu ga zazna, ampak ga ne more uporabljat, ponavadi je tako z neformatiranim diskom

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z zagonom prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
81002 (811) Mendos
»

"Zmrzovanje" računalnika?

Oddelek: Pomoč in nasveti
163417 (3125) Hayabusa
»