Forum » Pomoč in nasveti » Pomnilnik
Pomnilnik
GiGaBaJt ::
Imam vprašanje? na tej matični plošči imam 1 gb rama. zanima me če bi lahko dodal še 2 gb. Tako da bi imel potem skupaj 3gb. Sta samo 2 reži kot vidite na sliki :) http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc...
M.S Gigabyte 280x
Janac ::
? Dual-channel DDR2 memory architecture
? 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 2 GB
? Support DDR2 667/533/400 DDR2 SDRAM
Xserces ::
naj bi delalo.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
scorp ::
Rabim pomoč pri odločitvi glede zamenjave RAMa.
Imam:
-ASUS P5Ke
-Intel Core2Duo E8400, 3.00GHz
-GTX 660
-2x1Gb RAMa...
Že ob idleu je RAM ~38% obremenjen tko, da ob igranju iger pride sigurno na 100%. Procesor na idlu ~3-5%...
Kupil bi rabljen RAM, skupne velikosti 4Gb in me zanima kaj je boljše 2x2Gb ali 4x1Gb? Trenutno mi 2x1GB deluje v dual načinu, kako je potem z 4x1Gb??
Naložen imam 32bit Windows 7. Po prebranem med specifikacijam za mojo matično piše, da bi znalo zaznati manj kot 3Gb :S Se pravi zazna manj kot 3Gb ali tudi deluje samo s 3Gb? Bi zadevo rešil s 64bit Windowsi?
Še eno podvprašanje... Kako zasedenost diska vpliva na hitrost sistema? Se mi samo zdi ali dejansko ob skoraj polni zasedenosti diska na kateri je OS, računalnik deluje počasneje (odpiranje folderjev, slik, datotek, brskanje po netu)?
Ali se ob polni obremenitvi RAMa presežek resnično zapisuje na disk preden pride do obdelave s strani procesorja?
Najlepša hvala za konkretne odgovore!
LP
Imam:
-ASUS P5Ke
-Intel Core2Duo E8400, 3.00GHz
-GTX 660
-2x1Gb RAMa...
Že ob idleu je RAM ~38% obremenjen tko, da ob igranju iger pride sigurno na 100%. Procesor na idlu ~3-5%...
Kupil bi rabljen RAM, skupne velikosti 4Gb in me zanima kaj je boljše 2x2Gb ali 4x1Gb? Trenutno mi 2x1GB deluje v dual načinu, kako je potem z 4x1Gb??
Naložen imam 32bit Windows 7. Po prebranem med specifikacijam za mojo matično piše, da bi znalo zaznati manj kot 3Gb :S Se pravi zazna manj kot 3Gb ali tudi deluje samo s 3Gb? Bi zadevo rešil s 64bit Windowsi?
Še eno podvprašanje... Kako zasedenost diska vpliva na hitrost sistema? Se mi samo zdi ali dejansko ob skoraj polni zasedenosti diska na kateri je OS, računalnik deluje počasneje (odpiranje folderjev, slik, datotek, brskanje po netu)?
Ali se ob polni obremenitvi RAMa presežek resnično zapisuje na disk preden pride do obdelave s strani procesorja?
Najlepša hvala za konkretne odgovore!
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: scorp ()
hojnikb ::
pr teb je težava procesorj, ki je velika zavora za to grafiko. ram nebo nič spremenil.
ja, polno zaseden disk upočasni disk...
#brezpodpisa
scorp ::
pr teb je težava procesorj, ki je velika zavora za to grafiko. ram nebo nič spremenil.
Hvala za hiter respond...
Grafično sem ravnokar zamenjal po okvari 8800GT. Verjetno se tvoj odgovor nanaša na igranje iger, kaj pa brskanje oz. odpiranje strani?
Nekje sem prebral da naj bi bilo nepisano pravilo 2Gb RAMa na 1 jedro procesorja? Je kaj na tem ali ne, nevem?
Rad bi zamenjal, ker mi cca. 30-40€ za rabljen 4Gb RAMa ne predstavlja prevelikega stroška in škodit verjetno ne mora?
Imam mogoče kdo odgovor na 4x1Gb vs. 2x2Gb?
hojnikb ::
za browsing 2vs4gb nebo razlike...
raje spucaj sistem in mej vsaj 10% fraj diska..
raje spucaj sistem in mej vsaj 10% fraj diska..
#brezpodpisa
sax7 ::
Pozdrav,
Imam vprašanje na tablice pa se ne spoznam...na usb pomnilniku je 10gb prostora, ko pa hočem naložit programček ali igrico iz google play pa napiše, da v napravi ni dovolj prostora. Kjer so nastavitve za pomnilnik imam izbrano usb pomnilnik, zato ne razumem, prostora je več kot dovolj.
Prosim pomagajte hvala
Imam vprašanje na tablice pa se ne spoznam...na usb pomnilniku je 10gb prostora, ko pa hočem naložit programček ali igrico iz google play pa napiše, da v napravi ni dovolj prostora. Kjer so nastavitve za pomnilnik imam izbrano usb pomnilnik, zato ne razumem, prostora je več kot dovolj.
Prosim pomagajte hvala
xda develope ::
V nastavitvah ko izbereš polnilnik imaš tam notranji spomin in usb pomnilnik aplikacije gredo na notranji pomnilnik potem pamlahko del programa prestaviš v usb pomnilnik.
Drugače pa tvoj post ne spada v to temo ker je bilo tu govora o delovnem pomnilniku (ram) pri tebi pa gre o shrambi.
Drugače pa tvoj post ne spada v to temo ker je bilo tu govora o delovnem pomnilniku (ram) pri tebi pa gre o shrambi.
sax7 ::
Kje pa lahko vprašam, sem nova tu? Prav tako ne znam premakniti programov na pomnilnik usb, imam tablico prestigio?
xda develope ::
V nastavitvah najdeš rubriko aplikacije/programi ko jo odpreš daš zavihek prenešeno poiščeš aplikacijo ki bi jo rada premaknila klikneš nanjo in potem ti pokaže par nastavitev ena od njih je premakni na yyy (določeno mesto npr.usb).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja RAMa?Oddelek: Kaj kupiti | 6989 (6636) | Load3r |
» | Snow LeopardOddelek: Operacijski sistemi | 2316 (1637) | HIP_HOP |
» | Katere rame kupiti(Kompatibilnost)Oddelek: Strojna oprema | 1277 (888) | roblek3 |
» | Nova anketa: koliko pomnilnika (RAMa) je v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 9268 (7718) | R33D3M33R |
» | 4 GB (4x1 GB) pomnilnika v PC-juOddelek: Strojna oprema | 2518 (1551) | krneki0001 |