Forum » Kaj kupiti » Katerega Athlona XP
Katerega Athlona XP
virusZz ::
V kratkem želim nabaviti nov procesor in se odločam med amd athlon 2400+ in pa 2500+/512.
Zanima me predvsem kateri je bolj navijaški in kateri cooler bi moral uporabiti za čim tišje delo.
Procesor bo bil na matični EPOX 8RDA+, grafika GF4 ti 4200 128mb, 256mb pc3200, disk maxtor 40GB.
Hvala za odgovore.
Zanima me predvsem kateri je bolj navijaški in kateri cooler bi moral uporabiti za čim tišje delo.
Procesor bo bil na matični EPOX 8RDA+, grafika GF4 ti 4200 128mb, 256mb pc3200, disk maxtor 40GB.
Hvala za odgovore.
Ja sej jst sm tud že razmišlu d bo treba še en ram nabaut, sam bom najprej nabavu procesor, ker mam zdej začasnu not athlona 1,2 in je en mau prešvoh. A pol mente d je 2400 najbulša izbira. Pa kaj nima ta 2500+ neko novo jedro k je kao bulš od predhodnjih?
Kašn cooler pa bi rabu za tak procesor? Pa d je tih in hkrati zares dobr. Neglede na cno, vem pa da je najbolš izbira vodno sam za to je še mau prezgodaj.
Kašn cooler pa bi rabu za tak procesor? Pa d je tih in hkrati zares dobr. Neglede na cno, vem pa da je najbolš izbira vodno sam za to je še mau prezgodaj.
Mislm jst sm na področju amd še bol nov k sm mu prej vedno intel. Zato me zanima, če ima ta procesor že kdo in naj mi pove kako se obnese in koliko se ga da navijat. Zanima če je bolši od 2400+?
Hvala!
Hvala!
mato22 ::
O tem kako se navijajo novi procesorji na barton jedru še ni veliko podatkov, bo pa Sergio na Slo-Tech-u objavil mislim da v četrtek, kolikor sem bral forum, kako se kaj navija 2500+, tko da počakajmo na rezulatate pa bomo vidl.
Je pa pri novih procesorjih to, da delujejo na nižjih frkvencah , kot Tbred-i.
Recimo 2500+ deluje pri frekvenci 1.86 Ghz, medtem ko 2400+ deluje pri 2Ghz.
Je pa pri novih procesorjih to, da delujejo na nižjih frkvencah , kot Tbred-i.
Recimo 2500+ deluje pri frekvenci 1.86 Ghz, medtem ko 2400+ deluje pri 2Ghz.
boštjan ::
virus,če denar ni pomemben glede coolera si nabavi zalmana6000 Cu ali pa thermalright SLK900.prvi stane okoli 9k,drugi pa 15k.če se ne motim pa so bartoni pri nas predragi.
Ja pol bomo pa do jutr počakal d vidmo člank o navijanju bartona. K men je kr ušeč, cena pa sploh ni tok visoka 39000 sit. Kok je pa v tuini pa ne vem sma po moje to tud ni glih kej pretirana cena, če je seveda procsor zares dober.
Kar se tiče pa coolerjeu me pa zanima če sta ta dva dovolj tiha da bi lahko imel računalnik čez noč v svoji sobi. Sedaj mi rač. brni kot, da imam concorda u sobi :)
Hvala.
Kar se tiče pa coolerjeu me pa zanima če sta ta dva dovolj tiha da bi lahko imel računalnik čez noč v svoji sobi. Sedaj mi rač. brni kot, da imam concorda u sobi :)
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43613 (16397) | peter_ki |
» | Vas nasvet hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2278 (1655) | delfinus |
⊘ | Koliko bi vas zanimal barton 2500 mobile (45w) po ceni 27000-27500 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 11217 (7722) | kuglvinkl |
» | Navijanje AMD 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 2988 (2259) | c3R4R |
» | Athloni XP 2500+ v JAE za 24k (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8108 (5351) | Boško |