» »

Amazon.de nakup

Amazon.de nakup

adrianono7 ::

Zdravo, preko amazona.de bi si rad nekaj naročil, vendar ne pošiljajo v slovenijo. je kakšna možnost, da recimo pošljem na najbližjo avstrijsko pošto in grem dvignit? ali ima kdo kakšen drugi predlog? v avstriji ne poznam nikogar. Je pa tu edina možnost, ker drugje ne najdem izdelka.

Lp

mtosev ::

registriraš se na cheaper & more in dobiš nemški naslov in oni prevzsmejo in teb dostavijo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

koyotee ::

adrianono7 je izjavil:

Zdravo, preko amazona.de bi si rad nekaj naročil, vendar ne pošiljajo v slovenijo. je kakšna možnost, da recimo pošljem na najbližjo avstrijsko pošto in grem dvignit? ali ima kdo kakšen drugi predlog? v avstriji ne poznam nikogar. Je pa tu edina možnost, ker drugje ne najdem izdelka.

Lp

O kdaj pa ne pošiljajo v Slovenijo? Meni so še vedno vse dostavili.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

m0LN4r ::

Danes naročil iz amazon.de brez problema z express dostavo za 12€.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Highlag ::

Meni je tudi še vedno uspelo naročiti v Slovenijo.
Je pa pod Amazonom skrito en kup trgovin, tako da je možno da kakšna ne pošilja v Slovenijo. Mogoče je najenostavneje izdelek vzeti pri kakšni, ki to omogoča.
Never trust a computer you can't throw out a window

rook912 ::

Seveda lahko naročiš poštnoležeče na avstrijsko pošto. Ob prevzemu pa plačaš 1EUR. Če nimaš dalče to pošte je to sploh boljše, kot pa naročat na dom, saj je večinoma poštnina v avtrijo bistveno nižja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rook912 ()

zmaugy ::

Amazoni se mi zdijo malce zmešani in ene stvari pošljejo, drugih ne. Nepredvidljivo. Nazadnje sem hotel naročiti knjigo iz Amazon.de in je niso hoteli poslati v Slovenijo, tako da mi je ostala samo možnost iz ZDA, kjer pa je čas dostave kriminalen in je bila možna samo standardna varianta, ki je trajala ena do dva meseca. Zato sem naročil iz Barnes & Noble in dobil iz ZDA v štirih delovnih dneh (da ne govorim o tem, da so imeli to knjigo pri Amazonu v preteklosti na Kindle, zdaj pa iz neznanega razloga ne več, ;(( ).
So mi pa poslali iz Amazon.de v okviru istega naročila (iz katerega sem moral skenslati knjigo) nek nosilec za tablico, ki se je izkazal za čisto sranje in sem ga poslal nazaj (seveda v glavnem na lastne stroške, bomo videli kako se bo na koncu izšla računica).
V bistvu so po mojih zadnjih izkušnjah Amazoni izguba mojega časa in denarja (razen za stvari, ki so na Kindle).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

adrianono7 ::

ja tak kot je reko Highlag, da nekatere trgovine ne pošiljajo v Slovenijo. toti cheaper & more pa je kr dragi... rook912, kaj to potem samo vpišem naslov pošte ali še kaj druga? in kako vem da je na pošti?

rook912 ::

Vpišeš ime in priimek, ter naslov pošte na katero želiš pošiljko prejeti. Primer:

Ime Priimek
POSTLAGERND Hauptstraße 53
Straß in Steiermark, 8472
Österreich

Če ima pošiljka sledenje ji lahko slediš na strani amazona ali avstrijske pošte in ko bo pripravljena na prevzem boš to videl. Če sledenja ni, pa pač pokličeš na pošto, če je tvoj paket že prispel. Ponavadi traja okoli 2-3 dni in po prevzemu plačaš 1€, če je bilo poslano z navadno pošto. Če je bilo poslano z čem drugim - DHL, GLS, itd... pa plačaš več.

adrianono7 ::

hvala vsem, še posebaj pa rook912!!

Ganon ::

Ni nujno, da ne pošiljajo. Kontaktiraj jih in vprašaj, meni je že par prodajalcev poslalo izdelek, za katerega je bilo napisano, da ne more biti dostavljen v Slovenijo.

KlemenL ::

Zdravo,
zanima me,
če je iz amazon.de kakršnokoli stvar treba paziti?
Nevem, kako je z carino pa to,...

Lp

čuhalev ::

Carnine v mojem primeru pred leti (naročil že 3x elektroniko) ni bilo.

black ice ::

Dajte si že enkrat vbit v betice, da znotraj schengenskega območja ni carine.

Ales ::

Znotraj EU ni carine.

Glede šengenskega območja je malo bolj zapleteno, saj nekatere članice EU še niso pristopile k Šengenskemu sporazumu (npr. Hrvaška), nekatere niti ne nameravajo (Velika Britanija, Irska), nekatere države zunaj EU pa so, pod določenimi dodatnimi pogoji (npr. Švica, Norveška, itd.)...

KlemenL ::

Ja, sem razumeu, sam zaradi previdnosti vseeno vprašam(nekje se je omenjalo, da nekatere izdelke kljub temu pošlejo iz npr. kitajske,amerike, kjer pa je carina).
Mi lahko še kdo pove, katere izdelke se bol splača naročati na nemškem amazonu?

martincek1 ::

Itak, če piše da izdelek pride iz Hong Konga, potem boš plačal toliko kot piše + ob prejemu paketa še vse ostalo kar prodajalca ne briga. V glavnem pazi.

msjr ::

Kar se tiče pošiljanja v Slovenijo se splača pogledat ali isti artikel obstaja na ebay.de. Prejšnji mesec sem kupoval "drevo" za mačke in sem najprej našel na amazon.de, pa niso pošiljali v Slo, nato pa sem vpisal ime artikla na ebay.de in dobil isto trgovino, ki je tukaj začuda pošiljala v Slo. Naročil in dobil.

čuhalev ::

Pri pošiljkah iz Velike Britanije, Irske nisem imel opravka s carino.

Furbo ::

No shit Sherlock. Jaz sem pa iz Maribora dobil brez carine.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Ic3PrIncZ ::

Pozdravljeni, obujam temo, ker imam probleme z naročilom na amazon.de.

Naročila sem izdelek kitajskega proizvajalca. Pošilja iz DE in naj bi prišlo na moj naslov v SLO preko DHL. Izdelek sem naročila, prišel naj bi v cca 5 dneh, a kaj ko izdelek ni nikoli prišel. Za prvo naročilo izdelka, sem avtomatsko dobila informacijo o vračilu kupnine, brez da bi opazila kakšno je stanje izdelka. Po pregledu sem opazila, da je izdelek Delivered (tracking kaže mislim da Regensburg, DE), lahko bi oddala tudi feedback, a brez kake koli razlage dobim email, da bom dobila refund.
Ok, vsaj denar je bil vrnjen (upam da mi ga ne vzamejo).

Naročim izdelek še enkrat. Podobna zgodba, le da je izdelek kao delivered to Feucht, DE. Status delivered, maila o refundu ni. Pišem na support, da izdelka nisem dobila, da tracking piše da je bil dostavljen drugam kot na moj naslov in dobim mail, da bom dobila vračilo, če pošljem izdekek nazaj do določenega datuma. Kako, če ni prišel?
Kaj za vraga se dogaja?

Prodajalec pravi, da je izdelek poslal in da je za logistiko odgovoren Amazon in da naj se obrnem na njih.
Od Amazona ne dobim nobene razlage, le kak mail o treutni akciji. Upam da bom vračilo denarja vsaj dobila in da ga ne bodo trgali kasneje, ko izdelka ne bom mogla vrnit, ker ga nimam.

Ne upam se več naročati, ker ne vem če sploh znajo poslati v Slovenijo.
Da ne omenim da je izdelek za darilo in sedaj nimam kaj podariti
Čudi me to, da z eBay in AliExpress nikoli nimam težav. Amazon je žal izgubil stranko.

Je imel še kdo podobne težave?

pijavka ::

Jaz sem imel podobne težave, ko sem naročil prek Amazon.fr. Paket je ravno tako ostal v Regensburgu, dostvljalec DHL. Amazon ga je označil kot dostavljenega, enako pokaže DHL tracking. Naslov je pravi, v Sloveniji. Sem preveril pri Amazonu in pravijo, da je prišlo do neke zamude in da bo paket jutri pri meni. Upam, da res.

darkolord ::

Podobno pri amazon.it - paket je bil označen kot dostavljen, kmalu so pa sami poslali obvestilo, da jim je bil vrnjen paket in da bodo vrnili denar.

shuttle ::

Podobno pri meni te dni, paket se ustavil v Feucht kot delivered. Dobil refund. Sem naročil še en drug artikel pa vidimo kaj bo...

Tilen ::

V zadnjem tednu dobil vsaj 6-7 pošiljk brez problema iz Amazon.de na pošto v Avstriji.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

LeyaPrive ::

shuttle je izjavil:

Podobno pri meni te dni, paket se ustavil v Feucht kot delivered. Dobil refund. Sem naročil še en drug artikel pa vidimo kaj bo...


To se je tudi meni zgodilo. Prejnji teden sem nekaj naročila in naj bi bila dostava 11.11. Slučajno sem šla preveriti stanje dostave in sem videla, da je bilo 7.11 dostavljeno v Feucht, De. Sem kontaktirala suport in so mi rekli, da se se je izdelek poškodoval in se vrača nazaj v skladišče. So ponudili refund ali zamenjavo. Včeraj sem izdelek že dobila.

Očitno se jim je cel šleper robe uničil.

shuttle ::

Očitno da res, časovno se ujema s tvojim naročilom :)

edi33 ::

Želim naročiti napihljiv Intex whirlpool. Malo mi je sumljivo glede mojega nakupa na amazon.de, ker mi je prodajalec poslal naslov za plačilo na fizično osebo.
V Španiji. potrdilo o plačilu naj bi poslal na bestelbestaetigung@amz-online-payments.de. Z istega maila sem dobil tudi vse napotke, izgleda res kot originalen Amazon mail. Artikel na spletu ni več dobavljiv, vsaj jaz ga ne morem dobiti (Intex 28456).
Je kdo že imel tako izkušnjo, da je prodajalec zahteval plačilo na račun tretje osebe ?

jernejl ::

Nateg.
Prodajalec nima kaj pošiljati in ti nimaš kaj plačevati mimo Amazona.

Furbo ::

Nateg 100%, bejž stran.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Skyman ::

Še kdo zadne tedne caka po 14 dni na vracilo kupnine? Sam sem preko amazon.de vzel izdelek ki sem cakal cca 3 tedne,nakar so mi rekli da vrjnejo denar.To je bilo 7.7 do danes ga še ni bilo na racunu(mbills)vprašal na support pravijo da naceloma traja 3-10 delovnih dni,torej jutri naj bi se ta rok iztekel.Kontaktiral sem mbills kateri pravjo da ko bo denar nakazan bodo € vidni v denarnici,kljub menjavi kartice pravjo da ni problema.Danes konktatiral support in so mi rekli da jutri naj se vrjem da bodo vec vedeli,kajti 10 delovni dan oz 14 dni se bo jutri izteklo.Še kdo imel podobne tezave?

koyotee ::

Sigurno boš dobil denar nazaj.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

tikitoki ::

Skyman je izjavil:

Še kdo zadne tedne caka po 14 dni na vracilo kupnine? Sam sem preko amazon.de vzel izdelek ki sem cakal cca 3 tedne,nakar so mi rekli da vrjnejo denar.To je bilo 7.7 do danes ga še ni bilo na racunu(mbills)vprašal na support pravijo da naceloma traja 3-10 delovnih dni,torej jutri naj bi se ta rok iztekel.Kontaktiral sem mbills kateri pravjo da ko bo denar nakazan bodo € vidni v denarnici,kljub menjavi kartice pravjo da ni problema.Danes konktatiral support in so mi rekli da jutri naj se vrjem da bodo vec vedeli,kajti 10 delovni dan oz 14 dni se bo jutri izteklo.Še kdo imel podobne tezave?


Kaj si pa vrnil nazaj?

Skyman ::

Vrnil nisem nič,ker še dobil nisem zeljenega artikla,samo narocen je bil 10.6 vmes so mi hotli isti artikel "poturit" za 4EUR vec pa nisem pristal ker,ker sem jim rekel da sem ze placal in da nej poslejo nakar je 5 dni minilo in ker nism placal po novi ceni,sem kontaktiral suport ker je sta bila 2 ista izdelka pod "cancel" sam nism nic klikal samo nisem pristal na isti izdelek z drazjo ceno.Nato so mi 7.7 rekli da bodo 3-10 dni vrnil denar katerega sem placal 10.6.Danes sem jih prasal in prav jutri je 10 dan delovni oz 14 dni po katerem bom videl kaj bodo spet naredili.Vmes so mi kot opravicilo podarili zaston poštnino,ce zadevo se 1x narocim ampak sem rekel dokler denarja ne dobim ne vzamem istega izdelka.

Vem da bom dobil denar samo malo mi je cudno to vse skupaj,ko so mi pred casom vracal cca 50EUR sem dobil v 2-3 dnevih na racun,sedaj pa kar nekako cudno se to vlece 14dni drugace pa od 10.6.

Pa drugace vedno brez problema vzamem kar velik robe preko amazona,in to je prva taka izkušnja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skyman ()

s1m0n ::

Da ne bom odpiral nove teme...
Meni še vedno piše, da artikel ni bil poslan in, da bo v kratkem (naročeno 13.7.)
Ima kdo podobne izkušnje? Kako ukrepat? A obstaja možnost, da je artikel kljub temu že bil poslan? Do sedaj takšnim primerov ni bilo v večini so mi poslali v roku 2-3dni.

Miha 333 ::

Pač ni na zalogi, počakaj še par dni.

MKC00 ::

s1m0n je izjavil:

Da ne bom odpiral nove teme...
Meni še vedno piše, da artikel ni bil poslan in, da bo v kratkem (naročeno 13.7.)
Ima kdo podobne izkušnje? Kako ukrepat? A obstaja možnost, da je artikel kljub temu že bil poslan? Do sedaj takšnim primerov ni bilo v večini so mi poslali v roku 2-3dni.

Naročilo oddal 2.7., danes prejel.
Ko sem jih kontaktiral so hitro odgovorili in pojasnili, da je "gužva." Ne vem pa če so po tem, ko sem pisal kaj pohitrili, ker so odpisali da v njihovem programu piše da je predvidena dostava za mojo pošiljko konec avgusta.

mtosev ::

Meni je paket prispel v roku enega tedna. Naročil 12.7, včeraj pa je prispelo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8123005 (2579) carlosk1966
»

Poštnina pri vračilu Amazon.de

Oddelek: Omrežja in internet
318662 (1220) tikitoki
»

Pošta Avstrija problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7411505 (6797) Gregex
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8434184 (17304) AgiZ

Več podobnih tem