» »

Polaganje optike

Polaganje optike

Topaz ::

V našem kraju Telekom načrtuje izgradnjo visoko zmogljivega optičnega širokopasovnega omrežja, razgrnili so traso po kateri bo potekalo, v podpis nam bodo poslali pogodbe o ustanovitvi služnosti. Problem je v tem, da je predvidena trasa za nas precej neugodna, kabel bi morali potegniti preko asfaltiranega dvorišča, škarpe, tlakovane terase in v čisto drugo sobo, ki smo jo za nameček ravnokar prenovili, od te kjer imamo sedaj telefonski priključek, kar bi pomenilo še dodatno vrtanje in razpeljavo po sami hiši. O rešitvi nastale situacije razmišljamo v dveh smereh:

1. Napeljavi se odpovemo, pri čemer me zanima ali se lahko zgodi, da zaradi tega v prihodnje ostanemo brez interneta, ali obstaja še kakšna druga alternativa?

2. Se skušamo dogovoriti za spremembo poteka trase, pri čemer me zanima kakšne so vaše izkušnje s Telekomom, ali so kaj fleksibilni ali trmasto vztrajajo pri svojem. Ena od možnih alternativ bi pomenila krajšo pot, vendar bi zaradi tega bilo treba prekopati ožjo občinsko cesto ne samo na enem ampak dveh koncih, ali je to ponavadi problem?

Kaj bi vi storili na našem mestu?

fikus_ ::

Nič bat, te trase so oni zarisali bolj na pamet. Neradi kopljejo po asfaltu in tlakovcih, ker morajo vzpostavit prvotno stanje, tako da se lahko dogovorite za "boljšo" traso. Če se pametno dogovorite, bo za obe strani dobro. Poskusite se dogovorit za omarico z optiko na robu parcele (da tam vežejo od hiše do hiše) in od omarice do vas.

Na koncu izgradnje pa naredijo posnetek dejanskega stanja optike in to je to.

MadMax ::

Občinsko zemljo ni problem prekopat, občine ne komplicirajo.
Niso tako togi, ne podpisuj služnosti na horuk.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

NejcSSD ::

Se prilagodijo. Najprej so mi zarisali za hišo, na koncu smo šli po travi do balkona iz druge strani - krajša pot in bližje dnevnim sobam - boxom in prostoru kjer je modem že zdaj.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Topaz ::

MadMax je izjavil:

Občinsko zemljo ni problem prekopat, občine ne komplicirajo.
Niso tako togi, ne podpisuj služnosti na horuk.


Saj to je problem, radi bi, da jim služnost v naprej podpišemo, s skico "sporne" trase v prilogi, potem pa ali se bomo dogovorili ali pa ne, služnost bo pa ustanovljena. Kako naj si zagotovimo, da nas bodo upoštevali, ali naj jih sedaj pokličem, da pridejo pogledat in narisat novo traso ali se pač naredimo francoze in ne podpišemo ter počakamo do takrat, ko se bodo dela začela?

fikus_ ::

Pri meni, ko so prišli kopat, sem jim samo naštel, koliko cevi in kablov je v zemlji, so hitro pristali na drugo traso. Zelo neradi kopljejo, kjer je elektrika, za vodovodne cevi se ne sekirajo toliko, ker jih je lahko popravit.

Dajte se v kraju zmenit in skupaj iti s vprašanji do izvajalca, verjetno bo GVO.

dvojka ::

No samo povem, da so GVOjevci navadni pocarji. Optika je pri meni sicer položena na občinskem delu ceste vendar je na nekaterih mestih, kjer se jim ni dalo štemati kamna na višini 15 cm pod površjem. Ravno danes so kopali, da bi ta del asfaltirali in se je izvajalec samo za glavo držal. Trak za označitev pa je seveda direktno na cevi. Je kakšna inštitucija, da jih prijavim? :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravno vprašanje: Komplikacije pri priklopu optike (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8915169 (12625) brez-imenko
»

problemi s sosedom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5513438 (8193) shintaro
»

Odmik električnih drogov - Elektro Maribor

Oddelek: Loža
84839 (4420) Tilen
»

Država, občine in kabelske kanalizacije

Oddelek: Omrežja in internet
385359 (4902) BlueRunner
»

Davek na optiko v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
728180 (5845) Matako

Več podobnih tem