Forum » Mobilne tehnologije » Garancija pri simobilu za Alcatel
Garancija pri simobilu za Alcatel
Targ01 ::
Hej
Lani avgusta sem pri Simobilu v kranju kupil pametni telefon Alcatel Idol 2
Po slabem letu mi je zacel mocno stekat. Eden od dveh zvocnikov se mi je pokvaril in nedeluje vec. Tudi napakalnik mi vec nepolni telefona. Imam 2-letno garancijo in 1-letno garandijo na povnilec. Zanima me,kam naj odnesem telefon na popravilo v Krškem(ce se da) in kako popravilo poteka, glede na to da telefon nima pokrovcka, torej se ga neda odpret. Ali dobim nov telefon ali kaj?
Upam na hiter odgovor
Lp.
Lani avgusta sem pri Simobilu v kranju kupil pametni telefon Alcatel Idol 2
Po slabem letu mi je zacel mocno stekat. Eden od dveh zvocnikov se mi je pokvaril in nedeluje vec. Tudi napakalnik mi vec nepolni telefona. Imam 2-letno garancijo in 1-letno garandijo na povnilec. Zanima me,kam naj odnesem telefon na popravilo v Krškem(ce se da) in kako popravilo poteka, glede na to da telefon nima pokrovcka, torej se ga neda odpret. Ali dobim nov telefon ali kaj?
Upam na hiter odgovor
Lp.
Sami ::
Poleg aparata si dobil tudi garancijski list, na katerem je naveden uradni serviser.
Aparat lahko oddaš tudi v Simobilu, oni ga zate brezplačno pošljejo k uradnemu serviserju (usluga), s tem si si edino podaljšal čas do prejema telefona, saj se pošiljanje telefona in prejem telefona v poslovalnico zavlečeta za par dni. Simobil ti ni dolžen dati nadomestnega telefona.
Svetujem ti, da ga odneseš direktno na uradni servis (če ti ni daleč) in se pozanimaš, če ti lahko nudijo nadomesti telefon.
Aparat lahko oddaš tudi v Simobilu, oni ga zate brezplačno pošljejo k uradnemu serviserju (usluga), s tem si si edino podaljšal čas do prejema telefona, saj se pošiljanje telefona in prejem telefona v poslovalnico zavlečeta za par dni. Simobil ti ni dolžen dati nadomestnega telefona.
Svetujem ti, da ga odneseš direktno na uradni servis (če ti ni daleč) in se pozanimaš, če ti lahko nudijo nadomesti telefon.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
St235 ::
Telefon se seveda da dopret. Kaj bodo zamenjali oziroma kako bodo telefon popravili je odločitev servisa.
Poblaščeni alcatel servis pa najdeš takoj, ko boš zmogel v google napisat Alcatel servis. Večina ljudi to zmore med dopolnjenim 5 in 8 letom starosti.
Vedno pa lahko neseš tudi prodajalcu torej na simobil.
Simobil ti je seveda dolžan častiti nadomostni telofeon (oziroma bolj konkretno dolžan je odškodnino, ker stvari ne moreš uporabljat) in to tudi brez vprašanja naredijo.
Poblaščeni alcatel servis pa najdeš takoj, ko boš zmogel v google napisat Alcatel servis. Večina ljudi to zmore med dopolnjenim 5 in 8 letom starosti.
Vedno pa lahko neseš tudi prodajalcu torej na simobil.
Simobil ti ni dolžen dati nadomestnega telefona.
Simobil ti je seveda dolžan častiti nadomostni telofeon (oziroma bolj konkretno dolžan je odškodnino, ker stvari ne moreš uporabljat) in to tudi brez vprašanja naredijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Simobil ti je seveda dolžan častiti nadomostni telofeon (oziroma odškodnino) in to tudi brez vprašanja naredijo.
Res, nisem vedel? To seveda ni res, niso ti dolžni nuditi nadomestnega telefona oz. "odškodnine"...od kje vam te fore? :D Če imajo kakšen telefon odveč pa ti ga lahko kot uslugo dajo kot nadomestnega.
Če kupiš pralni stroj v bigbangu, ti tudi ne nudijo nadomestnega oz. nudijo odškodnino, ko se ti pokvari :D
Za vse to je uradni serviser, Simobil je le prodajalec telefonov.
V kolikor delovanje storitev, ki jih nudi simobil ni moteno...niso dolžni nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
Kaj ko bi prebral relavantno zakononodajo preden pametuješ? Res ne vem kaj imate ljudje od tega da širite lastne blodnje.
Zgodovina sprememb…
Kaj ko bi prebral relavantno zakononodajo preden pametuješ? Res ne vem kaj imate ljudje od tega da širite lastne blodnje.
OK....sploh ne delam v teh vodah in širim blodnje :D
Torej....dam primer, kupim novi avto in se mi pokvari...torej mi je prodajalec dolžen kjub garancijskem popravilu nuditi še nadomestni avto??? WTF??? :D
Zanima me se nekaj...ali to res drzi, da ce mi telefona nepopravijo v roku 30ih delovnih dni lahko zahtevam nov telefon?
Torej....dam primer, kupim novi avto in se mi pokvari...torej mi je prodajalec dolžen kjub garancijskem popravilu nuditi še nadomestni avto??? WTF??? :D
Srčno upam, da ne delaš v teh vodah, ker govoriš neumnosti.
Ja, v skladu z obstoječo zakonodajo ti je prodajalec dolžan zagotoviti odškodnino za stroške, ki nastanejo ker si za čas garancijskega popravila brez vozila. To v skladu z dogovorom naredi v obliki nadomestnega vozila (stroški zate kot uporabnika tako načeloma ne nastanejo, ker imaš avto na voljo) ali pa na primer v obliki povračilas stroškov najema. Točno koliko in v kakšni obliki se odškodnina izvede je stvar dogovra (ali sodbe, če dogovor ni možen), je pa v skladu z veljavno zakonodajo.
Zgodovina sprememb…
Vgaranciji pise, da rok popravila nebo daljsi od 45dni. Izdelek, ki nebo popravljen do takrat, bo zamenjan z novim,brezhibnim telefonom :)
Ma da bo trajal vec ko 45 dni haha
Ma da bo trajal vec ko 45 dni haha
Srčno upam, da ne delaš v teh vodah, ker govoriš neumnosti.
Ja, v skladu z obstoječo zakonodajo ti je prodajalec dolžan zagotoviti odškodnino za stroške, ki nastanejo ker si za čas garancijskega popravila brez vozila. To v skladu z dogovorom naredi v obliki nadomestnega vozila (stroški zate kot uporabnika tako načeloma ne nastanejo, ker imaš avto na voljo) ali pa na primer v obliki povračilas stroškov najema. Točno koliko in v kakšni obliki se odškodnina izvede je stvar dogovra (ali sodbe, če dogovor ni možen), je pa v skladu z veljavno zakonodajo.
Tega nisem še nikoli doživel....razen, če bi se po tvoje tožil z vsakim prodajalcem od katerega se mi je kaj pokvarilo, tega v praksi žal ni.
Čaki, a zato ker se ti nisi sposoben zmenit s prodajalcem in ne poznaš svojih pravic potem to ne obstaja? In potem na podlagi lastne nesposobnosti še druge prepričuješ v to?
Namreč, ne v primeru popravila vozila, ne v primeru popravila telefona nisem imel nikakšnih težav z nadomestnim izdelkom. Pri pralnem stroju ga pa tudi sam nisem zahteval, ker je bil stroj v treh dneh popravljen.
Namreč, ne v primeru popravila vozila, ne v primeru popravila telefona nisem imel nikakšnih težav z nadomestnim izdelkom. Pri pralnem stroju ga pa tudi sam nisem zahteval, ker je bil stroj v treh dneh popravljen.
Nisem rekel, da to ne obstaja....tega v praksi kolikor jaz vem ni.
Nikogar ne prepričujem....vsak ima svojo glavo, potem pa naj prosi za nadomestni telefon :D
Meni je v vsakem primeru prav.
Nikogar ne prepričujem....vsak ima svojo glavo, potem pa naj prosi za nadomestni telefon :D
Meni je v vsakem primeru prav.
normalno ker tega:
in tega:
nisi ti rekel ampak so ti moderatorji podatkanili?
To seveda ni res, niso ti dolžni nuditi nadomestnega telefona oz. "odškodnine"...od kje vam te fore?
in tega:
normalno ker tega:
To seveda ni res, niso ti dolžni nuditi nadomestnega telefona oz. "odškodnine"...od kje vam te fore?
in tega:
Kot sem rekel tega v praksi ni.
Uporabi logiko, zakaj bi ti prodajalec na lastne stroške nudil nadomestno stvar, če je tvoj aparat v garanciji, to urejaš naprej na uradnem servisu (zato imaš garancijo).
BladE_ ::
Kje so linki? Konkretno, da ne bo brez neke podlage...
Akcija - Reakcija
scipascapa ::
normalno ker tega:
in tega:
Kot sem rekel tega v praksi ni.
Uporabi logiko, zakaj bi ti prodajalec na lastne stroške nudil nadomestno stvar, če je tvoj aparat v garanciji, to urejaš naprej na uradnem servisu (zato imaš garancijo).
Zato, ker to od njega terja zakon!
scipascapa je izjavil:
Kot da ima folk to še čas iskati po netu in gledati zakonodajo....
Potem naj bo pač tiho, namesto da govori neumnosti.
Kje so linki? Konkretno, da ne bo brez neke podlage...
2. odstavek, 482. člen Obligacijskega zakonika
Zgodovina sprememb…
rokič: nesi na najbližji simobilov center, naj napišejo prevzem v servis in to je večinoma to....pa še prej poslikaj telefon itd....45 dni je, da.
Predvsem si zabeleži IMEI številko telefona preden gre an servis. Če gre za večje popravilo zna bit, da bo imel nov aparat nov IMEI in boš lahko imel v prihodnje težave z uveljavljanjem garancije, če ne boš imel potrdila o menjavi.
Zahteva za popravilo ali zamenjavo
482. člen
(1) Če stvar ne deluje pravilno, lahko kupec v garancijskem roku zahteva od prodajalca oziroma od proizvajalca, da jo popravi ali zamenja, ne glede na to, kdaj se je pokazala napaka v delovanju.
(2) Pravico ima tudi do povračila škode, ki mu je nastala zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.
Eh če bi to povsod na vsakem servisu to vsi zahtevali, bi bila štala....kar niti ni res....ampak se ti podaljša za ta čas....
482. člen
(1) Če stvar ne deluje pravilno, lahko kupec v garancijskem roku zahteva od prodajalca oziroma od proizvajalca, da jo popravi ali zamenja, ne glede na to, kdaj se je pokazala napaka v delovanju.
(2) Pravico ima tudi do povračila škode, ki mu je nastala zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.
Eh če bi to povsod na vsakem servisu to vsi zahtevali, bi bila štala....kar niti ni res....ampak se ti podaljša za ta čas....
BladE_ ::
Predvsem si zabeleži IMEI številko telefona preden gre an servis. Če gre za večje popravilo zna bit, da bo imel nov aparat nov IMEI in boš lahko imel v prihodnje težave z uveljavljanjem garancije, če ne boš imel potrdila o menjavi.
Drži se svoje stroke, torej tam za mizo in prebiraj zakone(bolj, ko prebiram tvoje poste bolj se mi zdi, da si sodišče videl samo na slikah)... IMEI se zabeleži takoj, ko ga oddaš in če pride do spremembe si seveda s tem seznanjen. Sicer pa zakaj bi si sploh beležil IMEI, saj je vpisan v garancijo oziroma celo na aneksu je...
Akcija - Reakcija
Greghorian ::
scipascapa je izjavil:
Zahteva za popravilo ali zamenjavo
482. člen
Potem se pa pritožujete da živimo v banana republiki, če ne poznaš prava škodiš samo sebi. Prodajalci in servisi dobro poznajo zakon in če ne boš poznal svojih pravic oni ne bodo šli v lastne stroške, če jim ni treba.
Drži se svoje stroke, torej tam za mizo in prebiraj zakone(bolj, ko prebiram tvoje poste bolj se mi zdi, da si sodišče videl samo na slikah)... IMEI se zabeleži takoj, ko ga oddaš in če pride do spremembe si seveda s tem seznanjen. Sicer pa zakaj bi si sploh beležil IMEI, saj je vpisan v garancijo oziroma celo na aneksu je...
Normalno, ker pri slovenskih servisih in prodajalcih je nekaj popolnoma nemogočega, da bi servis na servisnemu listu pozabil napisat nov IMEI. Tako, da res boljše da se držiš svoje stroke... aja, vzamem nazaj, se več kot očitno je, tako da ti kar dalje tapkaj. Kaj imajo pa sodišča s tem, pa verjetno še sam ne veš.
Zgodovina sprememb…
Seljak ::
Seveda ti je prodajalec oz servis (po dogovoru) dolžan nuditi v času servisiranja izdelka v garancijskem roku nadomestni aparat,ki mora biti enak oz.podoben temu,ki se popravlja. Lahko se tudi dogovorite v primeru,da nimajo nadomestnega aparata za povračilo stroškov,ki so nastali v času servisiranja. Enako velja za pralne stroje,avtomobile,... Seveda tega marsikdo ne ve,ker ne bere zakonov in si jih ne zna tolmačiti. Sicer pa nek najstnik,ki ima telefon samo za brskanje po spletu in pisanje SMS-ov ne bo ravno utrpel škode,razen morda duševne. Podjetnik,ki pa dela tudi izven pisarne pa je lahko zaradi tega krepko oškodovan. Skratka ne na pamet pisati,ker si še lahko kdo kaj napačno razlaga.
laguna1 ::
Pozdravljeni
Imam alcatel idol one touch, ki je prišel s servisa pred enim mesecem. Zamenjali so celotno matično ploščo še v garanciji dveh let, garancija se je iztekla v oktobru, sedaj pa imam problem, da se telefon več ne da napolnit. Prav tako če telefon priključim na računalnik, ga računalnik pogojno spozna, na visti se ob priključitvi pojavi pisk (zvok), prav tako ko ga odklopim - ven vzameme usb kabel, vendar pa ga ne pokaže kot disk oz. napravo. Zanimajo me več stvari:
- torej pred enim mesecem so menjali celotno matično - ali je na to menjavo (če je spet narobe matična) možno uveljavljati garancijo - splošna garancija dveh let od nakupa se je iztekla;
- recimo, če je poskodvan mini usb konektor na telefonu (tam kjer se priključi usb kabel), ali je to v sklopu matične plošče kot celote ali pa je to poseben del in ga je možno zamenjat kot del;
- če poskusim s factory reset ali je možno, da bi se težava s polnjenjem odpravila - telefon ima še 50 % baterije ali pa je to brezveze trošenje baterije;
- ali obstaja kakšna opcija, da se napolni baterija, glede na to, da prek usb kabla ne gre.
- ali obstaja kakšen "test" ali je poškodovan mini usb priključek na telefonu ali pa je napaka na matični oz. je problem sam telefon - kot pravim ob priklopu telefona preko usb kabla na računalnik se zasliši zvok v računalniku, prav tako ob odklopu, vendar pa naprava kot taka se ne pokaže na računalniku. Ali pa se ta pisk pojavi ne glede na to, če je kaj priključeno na usb kabel ali ne. Ko sem poskušal na računalniku vklopit samo kabel tega zvoka ni bilo.
Prosim za pomoč in nasvete glede zgornjih vprašanj.
LP
Imam alcatel idol one touch, ki je prišel s servisa pred enim mesecem. Zamenjali so celotno matično ploščo še v garanciji dveh let, garancija se je iztekla v oktobru, sedaj pa imam problem, da se telefon več ne da napolnit. Prav tako če telefon priključim na računalnik, ga računalnik pogojno spozna, na visti se ob priključitvi pojavi pisk (zvok), prav tako ko ga odklopim - ven vzameme usb kabel, vendar pa ga ne pokaže kot disk oz. napravo. Zanimajo me več stvari:
- torej pred enim mesecem so menjali celotno matično - ali je na to menjavo (če je spet narobe matična) možno uveljavljati garancijo - splošna garancija dveh let od nakupa se je iztekla;
- recimo, če je poskodvan mini usb konektor na telefonu (tam kjer se priključi usb kabel), ali je to v sklopu matične plošče kot celote ali pa je to poseben del in ga je možno zamenjat kot del;
- če poskusim s factory reset ali je možno, da bi se težava s polnjenjem odpravila - telefon ima še 50 % baterije ali pa je to brezveze trošenje baterije;
- ali obstaja kakšna opcija, da se napolni baterija, glede na to, da prek usb kabla ne gre.
- ali obstaja kakšen "test" ali je poškodovan mini usb priključek na telefonu ali pa je napaka na matični oz. je problem sam telefon - kot pravim ob priklopu telefona preko usb kabla na računalnik se zasliši zvok v računalniku, prav tako ob odklopu, vendar pa naprava kot taka se ne pokaže na računalniku. Ali pa se ta pisk pojavi ne glede na to, če je kaj priključeno na usb kabel ali ne. Ko sem poskušal na računalniku vklopit samo kabel tega zvoka ni bilo.
Prosim za pomoč in nasvete glede zgornjih vprašanj.
LP
Invictus ::
Nesi ga nazaj na servis.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počeno stekloOddelek: Mobilne tehnologije | 1385 (1039) | klinker |
» | POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 106099 (55133) | next3steps |
» | Ram2 in problemi z garancijoOddelek: Loža | 7648 (6454) | [D]emon |
» | Rok garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12953 (10071) | solatko |
» | Garancija nokia e51 (do česa smo upravičeni) - SimobilOddelek: Mobilne tehnologije | 3927 (3592) | Goldee |