» »

problemi z ssdjem

problemi z ssdjem

nofaith ::

Lep pozdrav,
na vas se obračam na tehnično pomoč. Zadeva je taka, na nedeljsko popoldne sem si želel na moj pc naložiti windows 10. Naredil sem bootable USB, ga zagnal in potem so se pojavili problemi. Prej sem imel na računalniku ubuntu in windows 7. To sem imel na dveh particijah na SSDju, ki je sicer samsung 840 120gb. Na obeh particijah sem izbral opcijo delete partition in potem mi je vrglo nek error, da tega pač ni bilo mogoče storiti (error code si na žalost nisem zapisal). In po temu sta obe particije izginile. SSDja pa tudi BIOS ne zazna več. Edina možnost kako lahko pridem v ssd tako da ga najde tudi windows in disk manager je nek čuden kabel, ki mu jaz pravim da sploh ne obstaja - esata v oboje sata in satapower. Ko pa hočem kaj spremeniti v disk managerju pa disk manager neha delat...

Če se komu kaj sanja kako bi bilo to možno popraviti s kakšnim softverjem al pa čem drugim se toplo priporočam.

Hvala in lep pozdrav Rok
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

GTX970 ::

Resetiraj bios, preveri ssd na drugem pcju.

popster ::

Kateri program ni hotel izbrisati particije? probaj z gparted live usb-jem ki ga pripraviš z programom unetbootin, ki bi tudi moral zaznat ssd če je še delujoč.

ja preveru na drugem pcju. v biosih ga sploh ne najde. Bom probal tole kar si napisal popster. Drugače sem naročil ohišje za 2.5 disk, ker se mi zdi da v unem kablu je problem le to da je 5v napajanje rabi pa 12v seveda.
sporočim, ko rešim :)

No nimam še ohišja sem pa našel en drug disk da sem si naložil windowse.
Zadeva je taka. Če imam od boota prikloplen gor ssd ga v biosih sploh ne najde in se zato sploh ne prižge računalnik. neki tazga kt initializing sataX piše in nikamor ne gre.
Ko pa je računalnik prižgan in gor priklopim ssd naknadno ga najde. v disk managarju so 3 particije vendar ko jih probaš urejat ponavadi napiše The system cannot find the file specified. pa disk is not initialized pol kaže.
a je obstaja kakšen program, ki bi naredil nek hard format al kaj podobnega? na drugih pcjih so stvari popolnoma enake.

zgleda nekako tako kot bi se uničil Firmware, sklepam popolnoma neprofesijonalno
Imam kaj možnosti na garanciji če rečem da sem ga formatiral in od takrat nedela več kot bi moral?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nofaith ()

Yo!
Zadeva rešena sem nesel na eventus sisteme za garancijo pa mi bodo novega 850 dali.
hvala za vajino pomoč in lep dan želim

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490439585 (5266) jedateruk
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312137 (10036) Machete
»

Izguba podatkov uTorrent Win10: SSD, i7

Oddelek: Programska oprema
163843 (2995) Wakiii
»

HP 4720s - Ne zazna novega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
383348 (2811) N0t0ri0us
»

crucial m4 128 (kao) crknjot