» »

crucial m4 128 (kao) crknjot

crucial m4 128 (kao) crknjot

rogi2010 ::

Torej zgodila se je zanimiva zadeva. Kak mesec nazaj sem kupil novo plato gigabyte h61m-d2-b3 (ja vem, big spender, ampak za to kar rabim je ok). Ker so SSD-ji in, sem si kupil m4 128 GB crucial, za sistem in spile. Zaradi lenobe sistemu še ne uspelo pridet gor, tako da je bil na njem samo steam folder. Zadeva je delala ok do danes. Zjutraj je bilo ok, racunalnik je bil prižgan cez dan normalno, ko pridem domov je bil ssd se normalno viden. Po kaki uri ga ni bilo vec. Glede na to da ga bios ni našel sem sklepal da je storil kruto smrt in sem pac rekel jebi ga....

Še prej sem zamenjal kable z enem od normalnih diskov, na "ssd kablih" hdd dela, na kablih kjer je bil prej hdd pa m4 ne dela.

Ampak...

Zadevo sem priklopil v racunalnik od punce in dela. ?!!? Priklopim pri meni, ne dela. ?!!? Odklopim se en disk, dam na te kable in nic. Nazaj k punci na drug port in spet ok. Resetiram bios pri meni, ssd najde... Gledam kaj drasticnega se je spremenilo pri resetu biosa in ugotovim da je sata mode nazaj na ide (isto pri punci) jaz pa sem imel ahci. Dam na ahci, ne najde ssd, nazaj na ide, ssd najde. Jasno ne pride v winse ker so winsi instalirani z ahci.

Long story short:

ssd je delal na plosci na ahci nacinu, sedaj ne dela vec, dela pa na ide ...

kmetek ::

torej ni problem v samem ssdju ampak drugje predvidevam?

turbolenca ::

rogi2010 je izjavil:

Torej zgodila se je zanimiva zadeva. Kak mesec nazaj sem kupil novo plato gigabyte h61m-d2-b3 (ja vem, big spender, ampak za to kar rabim je ok). Ker so SSD-ji in, sem si kupil m4 128 GB crucial, za sistem in spile. Zaradi lenobe sistemu še ne uspelo pridet gor, tako da je bil na njem samo steam folder. Zadeva je delala ok do danes. Zjutraj je bilo ok, racunalnik je bil prižgan cez dan normalno, ko pridem domov je bil ssd se normalno viden. Po kaki uri ga ni bilo vec. Glede na to da ga bios ni našel sem sklepal da je storil kruto smrt in sem pac rekel jebi ga....

Še prej sem zamenjal kable z enem od normalnih diskov, na "ssd kablih" hdd dela, na kablih kjer je bil prej hdd pa m4 ne dela.

Ampak...

Zadevo sem priklopil v racunalnik od punce in dela. ?!!? Priklopim pri meni, ne dela. ?!!? Odklopim se en disk, dam na te kable in nic. Nazaj k punci na drug port in spet ok. Resetiram bios pri meni, ssd najde... Gledam kaj drasticnega se je spremenilo pri resetu biosa in ugotovim da je sata mode nazaj na ide (isto pri punci) jaz pa sem imel ahci. Dam na ahci, ne najde ssd, nazaj na ide, ssd najde. Jasno ne pride v winse ker so winsi instalirani z ahci.

Long story short:

ssd je delal na plosci na ahci nacinu, sedaj ne dela vec, dela pa na ide ...

Predlagam, da ime teme spremeniš tako, da bo dejansko ustrezalo tvojemu problemu.....

Sem probal se pri punci z vklopljenim ahci in zadeva isce isce isce diske in nic, ko das nazaj na ide najde v trenutku. Do par ur nazaj pa je to normalno delalo. Tako da je dosti lepo razvidno da je nekaj narobe z diskom in ime teme ok ....

Mavrik ::

Kaj dosti ne moreš... Lahko probaš nov fimware, sam skoraj gotovo boš moral ssd garancijsko zamenjati.
The truth is rarely pure and never simple.

turbolenca ::

rogi2010 je izjavil:

Sem probal se pri punci z vklopljenim ahci in zadeva isce isce isce diske in nic, ko das nazaj na ide najde v trenutku. Do par ur nazaj pa je to normalno delalo. Tako da je dosti lepo razvidno da je nekaj narobe z diskom in ime teme ok ....

Najprej preveri, če imaš v registrih vse pravilno nastavljeno:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV

vrednosti morajo biti 0. Poročaj....

turbolenca je izjavil:

rogi2010 je izjavil:

Najprej preveri, če imaš v registrih vse pravilno nastavljeno:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV

vrednosti morajo biti 0. Poročaj....

Kaj teb ni jasn ga ne zazna bios ce je vklopljen ahci, kaj so ti pol važne nastavitve od win .... Pa ce bi mogoce sploh prebral post ni problem v sistemu, ker sistem sploh ni na ssd ?

Na crucial forumu so podobni posti recimo tole:
http://forums.crucial.com/t5/Solid-Stat...

Pravijo

Update:

glede na to da ma punca sata mode nastavljen kot ide, sem ji ga priklopil zraven, bios ga najde kot sem že napisal. Winsi se poberejo pocassssssssssssssi, ko prides v win, najde m4, ko gres v disk manager hoce da das initialize (kar bo sesul particijo ampak ok), kar tudi dam. Nato me pozdravi "could not complete operation becouse of i/o error).

FlyingBee ::

v namiznem bo kar lepo ostal stari dobri 7200rpm disk, s temi SSD-ji sama štala

v prenosnikih pa je druga pesem, predvsem netbookih in ultrabookih

pozabi na ssd in vtakni pri punci kaj drugega pa bo garantirano delalo
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Dr_M ::

rogi2010: ocitno si padel v tisti zalostni ~1%, kateremu je crknil M4. Pa vec srece z novim :)

Pesimist ::

Vse kaj lahko naredis ce je tak kot pravis, svoj komp na IDE dati in probaj installati windowse na SSD. Odklopi vse ostalo pa porocaj kak dalec prides. Ce se to faila vsej ves 100% da je za v kanto oz garancijo.

Ker na M4 priporocajo neke cudne fore, kao izklopiti za 30 minut, vklopiti in spet izklopiti za 30 minut. Mislim wtf. Ce moras take workarounde delat je izdelek definitivno za v kanto anyway.

Registry editiranje res nima smisla, ker je to že v biosu problem.

Mene moj M4 čaka za prevzem, in upam da nebom imel takšnih problemov, čeprav se ze zdaj bojim ko sem vido da moja plata na ACHI sploh ne pride dalje kot sporocila auto detecting in čaka v nedogled. Ostane samo odklop diskov, da lahko pridem ponovno v bios in presaltam nazaj. Jau....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Pesimist je izjavil:

Vse kaj lahko naredis ce je tak kot pravis, svoj komp na IDE dati in probaj installati windowse na SSD. Odklopi vse ostalo pa porocaj kak dalec prides. Ce se to faila vsej ves 100% da je za v kanto oz garancijo.

Ker na M4 priporocajo neke cudne fore, kao izklopiti za 30 minut, vklopiti in spet izklopiti za 30 minut. Mislim wtf. Ce moras take workarounde delat je izdelek definitivno za v kanto anyway.

Registry editiranje res nima smisla, ker je to že v biosu problem.

Mene moj M4 čaka za prevzem, in upam da nebom imel takšnih problemov, čeprav se ze zdaj bojim ko sem vido da moja plata na ACHI sploh ne pride dalje kot sporocila auto detecting in čaka v nedogled. Ostane samo odklop diskov, da lahko pridem ponovno v bios in presaltam nazaj. Jau....

Glede na do ta je bil kaput se nisem niti ukvarjal, danes sel na eventus, na servisu priklopili za test, dobil novega cez 5 min. Serviser je rekel isto, da jih je par crknilo ampak zelo majhen %. Novega priklopim popoldne pa gremo dalje.

To kar ti omenjas s priklopom za 30 min se strokovno imenuje "power cycling" sem vceraj sicer dal za foro ampak je res WTF ^^, ampak tudi po temu ni cudezno zacel delat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rogi2010 ()

Mr Hilter ::

Raje vidim da mi M4 crkne, kot pa da mi Vertex povzroča nakljulčne Bluescreene in ga plata občasno ne najde. Crkne -> menjaš, nekaj vmes pa ne veš a je plata, kabel, ssd, sosedov maček...

FlyingBee ::

tistim ki lepo dela ssd ne pišejo gor in tistim ki crkujejo razglabljajo na dolgo in široko, tako da ssd izpade kot neka popolnoma bedna nezanesljiva zadeva
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

ST-777 ::

FlyingBee je izjavil:

tistim ki lepo dela ssd ne pišejo gor
SSD se meni zdi povsem zanesljiva zadeva. Uporabljam SSD Intel 320 že skoraj 1 leto in ni bilo doslej nobenih problemov. Matična plošča pa je Gigabyte, kupljena leta 2007. BIOS na njej še nisem posodobil, kar pomeni, da je še prva verzija, pa kljub temu ni bilo nobenih težav s priklopom SSD-ja na AHCI.

PINki ::

V biosu dobivam sledec error in ssd mi ne bootne v win 7. Na servisu so samo posodobili firmware. Je napaka v hardverju ali bi format resil napako?

bios error

bios error

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nadgradnja računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
12315000 (11598) Kaj
»

Pocasen SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti