» »

Kako se navaditi delati na tekočem traku?

Kako se navaditi delati na tekočem traku?

padalo ::

Pred kratkim sem končno dobil zaposlitev. Ker je v Mariboru zelo težko dobit službo sem bil zelo vesel da sem jo dobil(še posebej glede na to da sem oče samohranilec in imam 5 letno hčerko). Kot že naslov govori pa imam psihološke težave z mojim delovnim mestom. Delam 4 izmensko delo.(to je dva dni od 6-14, dva dni od 14-22. dva dni od 22-6 in dva dni doma) Večinoma stroj sam vse naredi, jaz pa moram zlagat končni izdelek na paleto. Kako se psihološko spopasti z tem? Vsak dan vseh 8 ur zlagat stvari na paleto? Vzameš komad ga obrneš pravilno in položiš na paleto. 8 ur. Vsak dan. Sobote, nedelje in praznike tudi - pač kako nanese moja izmena.
Tisti ki delate na tekočen traku kako ste se z tem spopadli? Kako sploh ostat psihično normalen pri takšnem delu? Plača je minimalna ampak je boljše kot nič.
Od vsega me še najbolj skrbi kako moje psihološko stanje vplliva na mojo hčerjo.
Seveda "logična" rešitev je poiskati drugo službo, tega pa še nisem našel, oziroma sem našel službo samo v tujini na terenu, ampak te zaradi moji starševskih obveznosti ne morem opravljat.
Torej kakšen nasvet? Mogoče kakšna ideja kako takrat moje možgane malo bolj uporabljati? Kako najti sploh smisel v vsem?

Bellzmet ::

Hm za začetek poizkusi tako, da se ne sprašuješ (vmes, ko delaš) zakaj to delam, kako to name vpliva, je kakšen smisel v tem, ipd. Poizkusi imeti "prazno" glavo ali razmišljal o ženskah, nogometu, igranju s hčerko, dopustu, prijateljih (in se ob tem definitvno ne sprašuje čemu ti je potrebna takšna služba). Pač prideš oddelaš in greš. Čim boš na delovnem mestu o tem razmišljal o smisli ali čemerkoli povezanem s tem delovnih mestom te bo še bolj izčrpalo.

HighBane ::

Koliko časa pa že delaš to? Imaš lahko muziko?

black ice ::

Za tekočim trakom je lahko zelo duhamorno, te čisto razumem. Svoje doda še menjava izmen in si zmagal. Če smeš poslušati glasbo ali podcaste lahko izboljšaš situacijo. V precej primerih tega ne smeš, recimo, recimo če delaš na mestu kjer se mimo vozijo viličarji ali dobiš zvočna navodila od nadzornih preko zvočnikov.

Name je precej vplivala tudi prehrana. Kakšno čtivo ali križanka med malico ne škodi, seveda če imate na voljo več kot inkasantskih 10 minut.

Okapi ::

Za začetek najdi pozitivno plat - recimo to, da ti ob delu ni treba nič razmišljati, obremenjevati možganov. Intelektualni delavci si marsikdaj prav zaželimo kakšnega takšnega (plačanega) dela, ob katerem ne bi bilo treba nič razmišljati.

Druga stvar je, da si čas razdeliš na manjše kose. Sicer ne vem, kako je pri tvojem delu, ampak ko sem jaz delal za tekočim trakom, so bili trije odmori - dve kratki "čikpavzi" in malica. In si ob šestih zjutraj rekel, OK,še dve uri in bo pavza. Po pavzi si rekel, OK, še dve uri in bo malica. Po malici si rekel, OK, še dve uri in bo pavza. In po pavzi si rekel, OK, še dve uri, in gremo domov. Ko dobiš občutek, koliko se naredi, lahko čas spremeniš v palete - še deset palet naložim in bo pavza ...

Potem je odvisno, kako si smeš popestriti delovno okolje. Smeš poslušati radio, imeti slušalke v ušesih? Jaz sem delal za nekaj tekočimi trakovi in je bilo vedno mogoče poslušati vsaj radio, če že walkmana nisi smel imeti. Lahko si najdeš tudi kaj za razmišljati. Pred diplomo sem recimo za tekočim trakom v mislih pisal diplomo.

Je pa res, da nikoli nisem za trakom delal dlje kot en mesec skupaj. In precej je odvisno od tempa - sem delal tudi za trakom, ko je bilo treba tako hiteti, da nisi imel časa razmišljati o ničemer;)

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

black ice ::

Marsikje je tako hrupno, da radio sploh ni opcija. En mesec zdržiš brez problema, čez pol leta ali leto se začnejo pojavljati problemi.

Bellzmet ::

Ja kupiš si ta "velike slušalke (dušilke zvoke)" in spodaj daš slušalke od telefona v ušesa. Se čisto dobro sliši.

Okapi ::

En mesec zdržiš brez problema, čez pol leta ali leto se začnejo pojavljati problemi.
Ali pa se po par mesecih ravno navadiš. Jaz sem za trakom komaj čakal na tisto pavzo, zraven je pa nekaj delavk veselo klepetalo in se je zdelo, da jim je včasih kar malo odveč prekiniti za 10 minut. Ampak že spet odvisno od dela in okoliščin.

Sicer pa delovodje pogosto upoštevajo nevarnost monotonije in te vsake toliko časa prestavijo na drugo mesto. Enkrat na koncu traku zlagaš končne izdelke na palete, potem na začetku traku futraš mašino, potem kaj prekladaš po skladišču, pa potem že spet zlagaš na palete ...

DOOM_er ::

hja, tako je žal. Sam sem kar nekaj časa preživel za tekočim trakom v srednji šoli, meni je pomagalo da sem računal na pamet, reševal sudoku v glavi ipd. Tako je šlo precej lažje. Če imaš lahko slušalke so fajn kakšne audio knjige, glasba ipd.
Robots will steal your job. But that's OK

GTX970 ::

Kako se navaditi delati na tekočem traku?

You don't
or you become a brainless zombie.


Če bi namesto zaporov obsojeni morali delati taka dela bi bilo kaznivih dejanj dosti manj.

MIHAc27 ::

Jaz nisem dosti delal za tekočem trakom, ampak pomagalo je že, da sem se znebil ure. Zaradi vibracij sem se odločil da je ne nosim več, da je ne uničim. In ugotovil hitro, da čas hitreje beži, ker sem manj gledal na uro.
Malice/kosila vseeno ne boš zamudil, saj vidiš kdaj ostali gredo.

Ja, včasih so že malenkosti pomembne. Se še sedaj spomnim, kako vesel sem bil vsakič, ko je prišla druga barva okvirjev, ali celo drug model,... niti ni bilo nujno, da se je v enem dnevu kaj spremenilo.

Isotropic ::

lol
ne se ubadat s takimi zadevami in se sfokusiraj na delo raje.

blackbfm ::

Za začetek najdi pozitivno plat - recimo to, da ti ob delu ni treba nič razmišljati, obremenjevati možganov. Intelektualni delavci si marsikdaj prav zaželimo kakšnega takšnega (plačanega) dela, ob katerem ne bi bilo treba nič razmišljati.


ista stvar je pri monotonem delu, samo kontra.. bolj kot greš v skrajnost, večja je šansa da se skuriš

Isotropic ::

ne, dela za tekočim trakom se hitro navadiš

Unknown_001 ::

OP boš že preživel. Tiste 8 ur na dan boš menda zdržal za trakom. Sej pol ko domov prideš nimaš nobene službene obveznosti več in se ti do naslednjega dne lahko gladko J. Ena izmed prednosti takega dela. V bistvu zlagat na paleto ni noben napor, pa če maš radio lahko zraven (ne slušalke!) si enga mini prenosnga umisli pa usb ključ not in bo lažje.

Ti preveč filozofiraš vse skupaj. Če te pa anksioza daje pa prej psihiatra obišči. V bistvu se sekiraš za brezveze, kot da boš živčni zlom dobil ob monotonem delu.

Ko končaš lahko ti tak šiht odmisliš in dan preživiš aktivno po svoje in greš spat miren. Tako delo je v bistvu psihično bolj hvaležno kot pa pri nekom ki na projektih dela, pa majo en kup neprespanih noči ker morjo še doma na šiht mislit. Resno ne vem kaj kompliciraš.

Sam izkoristit moraš znat to "monotonost" sebi v prid, ne pa da že takoj iščeš problem in jamraš če boš lahko sploh zdržal na šihtu.

Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Jst ::

>Intelektualni delavci si marsikdaj prav zaželimo kakšnega takšnega (plačanega) dela, ob katerem ne
>bi bilo treba nič razmišljati.

So true. Večkrat, ko te kakpna stvar je*e cel dan, da še sanjaš o njej ponoči...

---

Znanstveno je dokazano, da že dva tedna "ne-razmišljanja" poleni možgane. Recimo dva tedna ležanja na plaži. Zato je potem prvi teden tako "težak". (Bilo v Nature.)


Tako, da če bi jaz delal brainless delo bi:

Če bi lahko imel slušalke, bi:

Poslušal knjige. Audiobooks. To je v USA zelo razširjeno. (recimo Audiable.com)
Podcaste.
Učenje kakšnega tujega jezika.


Če ne bi smel imeti niti slušalk niti radia:

Na koncu veš, koliko palet/karkoli si "obdelal"? Jaz bi se igral miselne igre. Začenši z kakšnim fibonacci-jem, na koncu pa s kalkulatorjem preveril koliko in kje si falil. Takšnih matematičnih zanimivosti nikoli ne zmanjka.

Možgane je treba trenirati; ljudje se še prehitro navadijo na "tekoči trak" (monotono, ponavljajoče delo).
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Isotropic ::

Jst je izjavil:


Tako, da če bi jaz delal brainless delo bi:

Če bi lahko imel slušalke, bi:

Poslušal knjige. Audiobooks. To je v USA zelo razširjeno. (recimo Audiable.com)
Podcaste.
Učenje kakšnega tujega jezika.


Če ne bi smel imeti niti slušalk niti radia:

Na koncu veš, koliko palet/karkoli si "obdelal"? Jaz bi se igral miselne igre. Začenši z kakšnim fibonacci-jem, na koncu pa s kalkulatorjem preveril koliko in kje si falil. Takšnih matematičnih zanimivosti nikoli ne zmanjka.

Možgane je treba trenirati; ljudje se še prehitro navadijo na "tekoči trak" (monotono, ponavljajoče delo).

ne sanjaj
ce bi se sel fibonaccija, bi pri svojem primarnem delu delal napake in bi hitro letel ven. alpa bi ti ostala roka v stroju, takrat ko bi sešteval.
ce bi pa poslusal kaj z slusalkami, je pa to fajno varnostno tveganje, s katerim praktično prosiš težave (zdravstvene ali s strani šefa).

OP, če to ni trol, se boš že navadil. po koncu šihta te lahko boli kita za vse skup, česar dandanes ni povsod. tut plača se ti bo kmalu povišala na kakšnih 800 neto.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Sem delal nekaj časa za tekočim trakom, ker ni bilo druge opcije in ti povem, da se navadiš. Prvih nekaj tednov sem mislil, da mi ne bo uspelo. Tempo je bil hud, nisem imel prave hitrosti ... Ampak potem je iz dneva v dan lažje oz. preideš v stanje, ko delo postane rutina. Vse je avtomatsko. Točno sem vedel, kako moram kaj prijeti, narediti, da si bom olajšal zadevo. Med delom sem razmišljal o drugih stvareh, poslušal glasbo, se kaj pogovarjal, hecal s sodelavci, kolikor sem se pač lahko ipd. Skratka, ne obupaj. Sčasoma postane lažje.

mitja73 ::

Vprašaj se kako so pred 40 leti preživeli ko je veliko več folka imelo tako delo in sploh niso "poznali" formulacij psihološko stanje.
V delu moraš uživat oz. ti mora bit vsaj izziv ali si poiskat v tistem delu izziv. Brez tega raje daj odpoved in poišči kaj drugega.

Sem delal v TEolu Lj, in na roke smo odpiral zapiral kotni ventil za filat flaške mehčalca. 8h izmensko, in pač imaš izziv vsako čim bolj točno nafilat.

Isotropic ::

kako se reče firmi? oz. kdaj je bilo to?
ker nastavit tak ventil, da je vsaka enako, je pa res najmanjši problem.

mitja73 ::

Teol LJ je bil takrat, toj blo začetek devetdesetih preko študenta na Šmartinski. Ne vem pa če sploh še obstaja ta firma.

GTX970 ::

Isotropic
OP, če to ni trol, se boš že navadil. po koncu šihta te lahko boli kita za vse skup, česar dandanes ni povsod. tut plača se ti bo kmalu povišala na kakšnih 800 neto.

Ponavadi plača na takih položajih ostane tako kot je na začetku (minimalc).

Isotropic ::

ne, v siliko majo tuk za 3-4 izmene.

Šimpanz ::

Najhuje pri vsakem delu je če ne vidiš smisla zakaj to delaš. Najti moraš nek smisel. Recimo v Snagi smetarje učijo kako je važno da se odvaža smeti, saj bi se brez njih mesto zadušilo v smeteh, razmnožili bi se glodalci in mrčes, izbruhnile bi bolezni itd.
Če začneš potem tako delati je delo lažje kot pa če si zjutraj rečeš ''dons pa moram pa spet 500 kant sprazniti in čez nekaj dni bojo spet polne, pol pa spet od začetka brez konca in kraja''.

jalovec09 ::

Je*ga tud na kmetih je podobno vsak dan in to delaš vrjel ali ne 50 let in več, eni grejo do konca, potem obležijo. Se navadiš.

Tolaži se, da je to mnogo bolje delat kot doma bit v brezdelju.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Ko sm delal po 12ur, nosil pohištvo sem ponavadi razmišljal o dveh stvareh:
1. planiral kaj vse je treba naredit doma po šihtu
- ta je bla še najbolj koristna stvar
2. planiral kaj bom z zasluženim denarjem
3. štel stopnice

Imho razmišljaj o tem, da če boš pridno delal bo tudi hčerki lepše. Moja mama je delala 30 let v klavnici na 0°C pa je preživela. Babica pa 70 let na kmetiji pa še vedno štenkari naokoli :)

Vglavnem razmišljaj o vsem drugem, če lahko samo o tem ne da je težko in dolgočasno.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Trololololol ::

jalovec09 je izjavil:

Je*ga tud na kmetih je podobno vsak dan in to delaš vrjel ali ne 50 let in več, eni grejo do konca, potem obležijo. Se navadiš.


Ne ni podobno. Period.

GTX970 je izjavil:

Kako se navaditi delati na tekočem traku?

You don't
or you become a brainless zombie.


Če bi namesto zaporov obsojeni morali delati taka dela bi bilo kaznivih dejanj dosti manj.

Na Perutnini imajo moto: Ali piješ, da lahko delaš, ali pa si nor, da delaš.

Trololololol ::

Okapi je izjavil:

Za začetek najdi pozitivno plat - recimo to, da ti ob delu ni treba nič razmišljati, obremenjevati možganov. Intelektualni delavci si marsikdaj prav zaželimo kakšnega takšnega (plačanega) dela, ob katerem ne bi bilo treba nič razmišljati.

Ajd, pojdi v neko brezzvočno sobo za štiri tedne, 6 krat po 8 ur. Boš videl, da si boš še želel obremenjevati možgane.

Okapi je izjavil:


Druga stvar je, da si čas razdeliš na manjše kose. Sicer ne vem, kako je pri tvojem delu, ampak ko sem jaz delal za tekočim trakom, so bili trije odmori - dve kratki "čikpavzi" in malica. In si ob šestih zjutraj rekel, OK,še dve uri in bo pavza. Po pavzi si rekel, OK, še dve uri in bo malica. Po malici si rekel, OK, še dve uri in bo pavza. In po pavzi si rekel, OK, še dve uri, in gremo domov. Ko dobiš občutek, koliko se naredi, lahko čas spremeniš v palete - še deset palet naložim in bo pavza ...

To funkcionira par tednov, če si intelektualc, par dni maksimalno.

Okapi je izjavil:


Potem je odvisno, kako si smeš popestriti delovno okolje. Smeš poslušati radio, imeti slušalke v ušesih? Jaz sem delal za nekaj tekočimi trakovi in je bilo vedno mogoče poslušati vsaj radio, če že walkmana nisi smel imeti. Lahko si najdeš tudi kaj za razmišljati. Pred diplomo sem recimo za tekočim trakom v mislih pisal diplomo.

Nočeš poslušati radia, kjer je playlista isto ponavljajoča kot šiht sam.

Okapi je izjavil:


Je pa res, da nikoli nisem za trakom delal dlje kot en mesec skupaj. In precej je odvisno od tempa - sem delal tudi za trakom, ko je bilo treba tako hiteti, da nisi imel časa razmišljati o ničemer;)

O.

Problem je, da imaš o stvareh preveč časa razmišljati, hkrati pa premalo, da bi kaj razmislil.

In še enkrat:

Okapi je izjavil:

Za začetek najdi pozitivno plat - recimo to, da ti ob delu ni treba nič razmišljati, obremenjevati možganov. Intelektualni delavci si marsikdaj prav zaželimo kakšnega takšnega (plačanega) dela, ob katerem ne bi bilo treba nič razmišljati.
.

Intelektualci si tega ne želijo, če ni potrebno. Res smešno, ko kvazi inteligentni ljudje bluzijo o šihtih, ki so jih delali kot hobi.

Okapi ::

Še en, ki kar nekaj bluzi, čeprav pojma nima.;((

vostok_1 ::

(kam je zginu moj post?!)

Anyway...znebi se ur. Obvezno. Pri monotonih delih čas mine tako neskončno počasi. Ko misliš, da si dal že polovico skozi, pol pa vidiš, da je sam pol ure šlo.
Muzka pomaga, če ti jo dovolijo.
Sicer pa jz sem skušal razmišljat, kaj bom počel, kako naprej itd. medtem ko sem delal. Problem je ker kljub temu, možgani niso glih 100% svobodni, in zapomnil si boš kvečjemu 1 od 5tih misli. But better than nothing.

Je pa tako delo res brain killer.

Predlagam, da se inštruiraj za kakega keramičarja, inštalaterja itd. Je dovolj lahko za se naučit in lahko je tudi dokaj dober posel. Sicer pa resno razmisli o kaki Avstriji, če si že tam zgoraj.

Avenger ::

Igraj se, poskušaj najti najbolj učinkovit način zlaganja, s čim manj napora in čim hitrejši, ali karkoli že. Ponavljaj si da imaš rad to delo, na koncu si čestitaj, da si dobro opravil. Kolikor se že glupo sliši, boš presenečen...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

[D]emon ::

Praksa, praksa, praksa. Sam sem dolgo casa delal v MKT Print, in sem po treh mesecih dela postal skoraj masina. :))

Vsako repetitivno delo pogruntas skozi cas in izkusnje.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

cekr ::

Če imaš med zlaganjem še kaj prostega teka, naj ti dajo še kakšno delo. Npr. med čakanjem na izdelek, lahko tudi kaj prebiraš. Če si polno zaposlen, ti bo tako precej lažje, ker ne boš imel časa za razmišljanje.
Ti pa povem, da je eno delo še bolj ubijalsko. To je, da si na šihtu 12ur in samo čakaš, da se bo kaj zgodilo. Pa se običajno nič. Zaspat pa vmes ne smeš.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

loveJDM ::

Vsaj radio si probaj zrihtat,eni pravijo da se čimmanj pogovarjaj-jaz ti svetujem da se cimveč,hitreje mine,vsaj meni.

SimplyMiha ::

Repetitivno delo je res duhamorno. Pomaga, če se izven službe ukvarjaš s hobiji, športom oz. stvarmi, ki te veselijo in ti dajejo voljo do življenja. Na primer ukvarjanje s hčerkico.

Kar pa zadeva dela, pomaga če se malo ozreš in pogledaš, če lahko narediš še kaj drugega - pospraviš tiste odpadke, umakneš une palete, da se viličar ne bo rabil slalomirat, itd. - takrat, ko imaš čas oz. linija ne obratuje. V svojo rutino vcepi malo variacije.

Predvsem pa to službo smatraj kot orodje, ki tebi in tvoji družini omogoča uživanje življenja. Zamisli si, kako bi lahko s tem denarjem hčerkico odpeljal kam na lepše, recimo v Kranjsko Goro pa malo naokrog.

Predvsem pa se zavedaj, da to samopomilovanje ne pomaga nikomur. Ukrepaj.

Glugy ::

Mislm ta tako delo lahko zdržiš le če si zunaj službe dovolj vesel z vsem ostalim. Da imaš strast do nečesa, ipd. Recimo jz tega v življenju nimam. Nč me ne veseli tko grozn in zato imam tud probleme z bilokaterim delom. Sem v fazi iskanja česarkoli kar bi me dejansko veselilo. Jz se spomnm kak me je včasih veselil igrat nogomet...ma med šolo sem razmišljal o tem...bil sem strasten in razmišljal o najrazličnejših situacijah. Čas v šoli je tiste dni hitro minil....sam zdej sm pa starejši pa zgleda da mi kr nč ne uspe ime tok rad kot sm imel nekoč. Skor vse se mi zdi že skor brezveze...Že to mi je čudno da so vsi tko navdušeni nad radijem mene pa radio med delom moti in ga ne maram sploh. Daje mi en čudn občutek. Najboljš delam ko je mir ko ni hrupa, ko si sam itd ampak takih služb ni za pričakovat. Verjetno je še najbolj blizu kakšno pisarniško delo ampak tam pa računalnik brni. Ampak ko nimaš izbire pač greš naprej. To jz delam..pač trudm se kaj pa čem...lajf sux kaj čmo.

bela120 ::

Tudi sama sem zelo zelo dolgo delala na na delovnem mestu kjer praktično nisem rabila možganov (nihče ni maral tiste faze še zdaj jo pogrešam) meni je bilo to super .Vmes sem sanjarila kje bom na dopustu kaj bom kupila z plačo pač celih 8 ur sem imela spočit um malo sem pogledala okrog kaj kdo dela.Fino je bilo to ,da so bile pavze na 2 uri in sem točno vedela aha še 2 gajbici naredim in potem bo spet kava pa še 2 uri.Aja pa potem ko uloviš tempo je kot pri plesu tako sem ji pomagala 1 kos tako en tako pa smo pa ponovi vajo

Okapi ::

Evo, Kekc, preberi si, kaj pravi bela120 - natanko to, kar sem jaz napisal. Ni treba 10 let delati za tekočim trakom, da so ti nekatere stvari jasne. Je dovolj tudi en mesec, in nekaj pogovorov s tistimi, ki so tam že deset let. Je pa treba zadevo vsaj poskusiti v živo in se dejansko pogovarjati s tistimi, ki imajo s tem bogate izkušnje - v prazno nakladati je bluz.

Konkretno sem delal tri takšna dela - v Tubi, v Kartonažni tovarni in v Iskri. V Tubi sem, med drugim, ročno privijal pokrovčke na prazne tube, v Kartonažni tovarni sem počel natanko to, kar počne OP - zlagal izdelke, ki so prihajali s tekočega traku, v škatle in na palete, v Iskri sem pa za stiskalnico natikal pine na žice (natakneš pin na žico, vtakneš v stiskalnico, pritisneš na dva gumba, da stiskalnica naredi svoje, vržeš v škatlo, natakneš nov pin na žico ... in tako 8 ur).

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

bela120 ::

Sicer si pa lahko možgane razgibaš po službi(križanke ,branje ,šah...) nič bat tudi če boš delal za tekočim trakom na pameti ne boš nič izgubil.Meni pašejo taka dolgočasna dela kjer do je ura 2 greš domov nisi z glavo cel dan v službi to je en velik + proizvodnje

Blinder ::

vsaka škatla ki jo položiš na paleto = 15 centov. Tako razmišljaj :)

1 škatla, en čingum. 2 škatle, ena kava z avtomata. 3.2 triljone škatel - garsonjera.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blinder ()

CMpunk ::

haha, 15 centov je še velik, jaz sem sestavljal komade za vw kjer je eden vreden 0.3 centa :) vsak posebej se ti zdi nesmisel. potem pa štancaš...in danes se vozim v passatu. aveš kao :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko efektivnih ur naredite na dan? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
546456 (4552) LeQuack
»

Zaposlitev ekonom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5212226 (10723) mailer
»

Bo Slovenija sploh še kdaj imela višji standard življenja? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15222767 (19124) todman74
»

Kaksen je v vasi firmi praksa pri kratkih pavzah

Oddelek: Loža
445846 (4270) Dr_M
»

Rusija ukinja premikanje urinih kazalcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5119944 (16936) energetik

Več podobnih tem