» »

Rusija ukinja premikanje urinih kazalcev

1
2
»

Rogue ::

Odlična poteza Sovjetov. Jaz vam povem, da sem bil letos pozimi večinoma v depresiji. Zjutraj vstanem, odgrnem okno, in mi je že žal, da sem to storil, ker je zunaj ali tako nagnusno sivo, da bi najraje zagrnil in prižgal luč, da je vsaj neka barva v mojem življenju, ali pa tema.
Potem se človek nekako prebije do kosila, ampak ker je slabo vreme, je ob 15h temno. Hvala bogu se ta traparija končuje in so dnevi bolj normalni. Tako da kar se mene tiče, sem takoj za poletni čas.
Predvsem pa se mi zdi, da ima to premikanje ustaljenih terminov 2x na leto prevelik vpliv na počutje ljudi.

Aja, pa še študija, ki so jo izvedli Sovjeti:

The report published by Russian Academy of Medical Sciences revealed that when the clocks are changed, the number of heart attacks increases by 1.5 times, the rate of suicides grows by 66 per cent, and many more people call the ambulance service.

The Academy said that the effect was the biggest on children and elderly people, who experienced stress, sleep disorders, cardiovascular, immune and metabolism problems.

"Daylight saving time not only deteriorates national health, but also results in economic losses, such as sick leave and additional drug expenditures," Dr. Tatiana Yakovleva, first deputy head of the United Russia party, was quoted as saying by the ITAR-TASS news agency.

Further research into economic reasons behind daylight saving time also showed that the system has long outlived itself.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rogue ()

energetik ::

To, da si depresiven zaradi sivega vremena zunaj, je v glavnem osebna težava. Če se ukvarjaš s hobiji, kartaš s kolegi ipd, je vseeno če je zunaj temno in megleno. Če ti je dolgčas, potem pa verjetno lahko nastopi depresija, ja.
Sicer pa severnjaki uporabljajo tudi svetlobno terapijo z močnimi fluorescentkami, ki oddajajo svetlobo s 5000-6000K, da se izognejo SAD.

Jaz osebno imam kaktuse na mizi pod 23W daylight CFL, in pozimi preverjeno postanem boljše volje ko zalivam/opazujem/urejam kaktuse, ki so osvetljeni z okoli 3000 luxi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Evropski poslanci za ukinitev premika ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8115584 (7113) Oberyn
»

Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15636695 (30024) Vajenc
»

Rusija ukinja poletni čas in uvaja nove časovne pasove

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4521942 (17810) Okapi
»

Premikanje ure

Oddelek: Loža
425641 (4922) imagodei

Več podobnih tem