» »

Težave z novim RAM-om?

Težave z novim RAM-om?

MI_KO ::

Zdravo

Pred kratkim sem v plato vtaknil še 2×512Mb PC2700 rama, od takrat dalje pa dobival same BSOD.(Ponavadi ko zaženem 3-4 film) Gre morda za kake napačne nastavitve? (FSB sem dal nazaj na 166, nastavitve so vse default,...) Je treba morda winse na novo instalirat?

Memtest86 3.0 mi javi 2 errorja v testu 5. Koliko napak je dopustnih, preden grem ram zamenjat, oz. če te napake krije garancija.

Plata je Asus a7n8x deluxe, vsi trije rami so 512Mb Pc2700 vendar vsak različne firme
MI_KO

frenk ::

dej naštimej slabše timinge(default) pa usako ploščico posebej stestirej...če bo tuko uredu delal je vrjetn problem v plati, sicer boš pa vidu pri keri ploščici se ustav in pač uno nazaj nes...ram pomoje loh reklamiraš tud če opazš sam eno napako...pribej še prime95 zalaufat ker se mi zdi da dost bol obremeni sistem...men je z memtest86 BP delou ram na 230FSB, k sm pa prime zalaufou se je pa šele pr 215 ustavu

kajak33 ::

Mislim, da z ramom ni nič narobe, ampak je kriva nezdružljivost z ploščo. Izgleda da je force2 malo bolj občutljiv na Ram, še posebej če ga uporabljaš v paru (Dual DDR). Sem sam imel podoben problem z plato od Leadteka sicer z integrirano grafiko. Torej z garancijo ne bo nič saj si si ram sam izbral.

OZZY ::

Kot je kajak reku: Z aramom verjetno ni nič temveč je problem združljivost. Sem mel isti problem in z drugim ramom je delelo BP. Un ram pa je na drugi plati laufal tudi BP.

Pa tisti memtest. Preberi navodila in faq in boš našel obrazložitev za napake v testu 5. Na amdih misim, da je to pogosta napaka, čeprav z ramom ni nič narobe.Vse piše tam.
Go with the flow.

MI_KO ::

Tako kot ste rekli fantje!

Z ramom je vse o.k. Sem testiral vsak plošček posebej in vsi so bili brezhibni. Ko pa 2 al pa 3 ploščke not daš pa frizne pri vsaki malo bolj zahtevni operaciji.

Kaj je morda pogoj, da za dual chanel DDR potreebuješ dva rama iste firme al kaj?

ja morta bit ista firma pa še to učas ne dela...morta bit skupj kuplena

p.s.:torej iz iste serije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk ()

sash ::

@ frenk kako pa naj človek ve da so iz iste serije ko ti jih prodajalec porine v roke iz ene škatle, v kateri lahko ima rame iz različnih serij, pa tega ti kot kupec neveš, razen če greš seriske gledat, pa še tam nevem če piše št. serije, pa tud znotraj serije so lahko izdelki z različno kvaliteto, od tistih z High performancami, do povprečne robe pa vse do nedelujočih izdelkov
--------------------
Think different...
TOROiD Group

sash:jah pač ne veš, ampak ponavad so skupj iz iste serije...pač upaš na najbolš

boštjan ::

ponavadi je čisto dovolj,da kupiš dva rama od iste firme in da sta enakih kapacitet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge - huda kriza

Oddelek: Strojna oprema
141574 (1291) jest10
»

Memtest86 pokaze napako.. Ali moram RAM vreci stran?

272029 (1507) Paramedic
»

problemi z K7S5A in DDR PC2700

8966 (907) door_man
»

Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
55026046 (17844) bodom
»

Na kolk bi pršu z ramom DDR 2100

Oddelek: Navijanje
101601 (1357) slycer

Več podobnih tem