Forum » Strojna oprema » Kaj je frekvenca procesorja?
Kaj je frekvenca procesorja?
nuclear ::
sam definicije...
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Cokolesnik ::
= delovni takt procesorja ali centralne procesne enote (CPU). Razlage (definicije) tega pojma najdeš v šolskih (računalniških) učbenikih, vendar kaj veliko tukaj ni razlagati.
Danes je razpon za delovni takt precej velik - tudi od nekaj Mhz (starejši rač.) pa vse do nekaj Ghz. V zvezi s tem sem našel en kratek in jedrnat članek.
Danes je razpon za delovni takt precej velik - tudi od nekaj Mhz (starejši rač.) pa vse do nekaj Ghz. V zvezi s tem sem našel en kratek in jedrnat članek.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
flipflop ::
Dolžina cikla je odvisna od kompleksnosti ukaza;ker pa so lahko ukazi različno kompleksni,so tudi cikli različno dolgi(velja za CISC).
1 cikel je sestavljen iz dostave (fetch) in izvršitve(execute) ukaza.
Posamezen ukaz pri CISC je sestavljen iz mikrooperacij,ki kot nekakšen program izvršijo posamezen ukaz. Ti se izvršijo v CPE timu (TCPE). 1/TCPE pa je frekvenca ure in se meri v MHz. TCPE je čas,v katerem se izvede najkrajša operacija.
(iz mojega zvezka za RSM,pišemo prav to snov v kratkem,je pa še veliko več o CPE)
1 cikel je sestavljen iz dostave (fetch) in izvršitve(execute) ukaza.
Posamezen ukaz pri CISC je sestavljen iz mikrooperacij,ki kot nekakšen program izvršijo posamezen ukaz. Ti se izvršijo v CPE timu (TCPE). 1/TCPE pa je frekvenca ure in se meri v MHz. TCPE je čas,v katerem se izvede najkrajša operacija.
(iz mojega zvezka za RSM,pišemo prav to snov v kratkem,je pa še veliko več o CPE)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kako je sestavljen procesor?Oddelek: Strojna oprema | 1753 (1637) | hojnikb |
» | 30 let x86 arhitekture (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Kiberpipa | 22741 (11198) | BigWhale |
» | Nekaj vprašanj s področja rač. arhitektureOddelek: Strojna oprema | 2454 (2267) | BaRtMaN |
» | Kako deluje strojna koda?Oddelek: Programiranje | 2208 (1668) | Zheegec |
» | Cray že ponuja dvojedrne Opterone (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 7475 (6460) | Thomas |