Forum » Problemi človeštva » Sredozemske migracije
Sredozemske migracije
matijadmin ::
matijadmin je izjavil:
Kaj ima to veze s tem, da moramo poskrbeti za (so)ljudi na svojem pragu? Moramo pa zato, ker smo eni človeški, drugi ste malo manj. K sreči nas je prvih dovolj, da smo spravili pod streho razne konvencije, deklaracije in sporazume.
Problem tvoje sorte je, da je najraje človekoljubna s tujim denarjem. Napiši čeke in utihni že enkrat, ostale pa nehaj siliti v plačevanje tvojih idej.
Edini način, da se za bližnji vzhod poskrbi je, da se ustavi teroriste. Od tam naprej bodo morali pa tudi ljudje tam kaj storiti, ker vsega pač ne moremo mi namesto njih.
Nič te ne silim jaz. To je volja večine in pridobitev civilizacije.
Ali misliš, da ni pametno, da spoštujemo mednarodne dogovore in pravo? Konvencije in deklaracije, ki smo jih sprejeli, pa bomo gladko ignorirali ali kako?
Še huje. Očitno sta bila morilca z razlogom. Kakor cinično se že to sliši. Zadnje čase stalno razmišljam o Christopherju Hitchensu in njegovih analizah. Res škoda, da ga ni več med nami.
Saj ne rečem, da sta sem ter tja naredila kakšno čiščenje, da bi ohranila svoj režim. Ampak Gadafijeve spolne deviacije npr. zelo težko razumem kot patriotske. Se spomniš njegove ženske bodyguard čete? No večina članic je bila najprej posiljena, šele zatem je šla v nabor. Podobno velja za Huseinovo pobijanje Kurdov; zaplinil je mesto s 7000 prebivalci. Patriotizem ali rasizem? Jaz bi prej rekel, da drugo.
Martin Krpan je izjavil:
matijadmin je izjavil:
Kaj ima to veze s tem, da moramo poskrbeti za (so)ljudi na svojem pragu? Moramo pa zato, ker smo eni človeški, drugi ste malo manj. K sreči nas je prvih dovolj, da smo spravili pod streho razne konvencije, deklaracije in sporazume.
Ja , spravili ste pod streho konvencije , deklaracije in sporazume. Torej besede , besede pa so poceni.
Raje napiši garantno pismo za vsaj 10 teh migrantov in njih spravi pod svojo streho . In potem jih na lastne stroške tudi hrani in skrbi za njih. In seveda odgovarjaj za njih.
Ti ne branimo.
Aha, torej je izposoja denarja na mednarodnih finančnih trgih nezavezujoča, ker smo jo dogovorili s praznimi besedami? Pa arbitraža tudi? Je EU ena sama prazna beseda? Le zakaj implementiramo v nacionalno zakonodajo vsebino direktiv, če so le prazne besede?
Zanimivo, do kam ste nekateri pripravljeni iti, da bi utemeljevali, zagovarjali in sploh branili svojo nestrpnost. Onkraj pameti, seveda.
Martin Krpan je izjavil:
matijadmin je izjavil:
Ja , spravili ste pod streho konvencije , deklaracije in sporazume. Torej besede , besede pa so poceni.
Raje napiši garantno pismo za vsaj 10 teh migrantov in njih spravi pod svojo streho . In potem jih na lastne stroške tudi hrani in skrbi za njih. In seveda odgovarjaj za njih.
Ti ne branimo.
Glede na to, da vsak od nas hrani ene 10 tajkunčkov, ki so preložili denar na zasebne račune in potopljena podjetja oz. njih dolgove prepustili državi/davkoplačevalcem, bomo pa še teh 5 črnčkov nahranili. Ne vem zakaj bi nas vprašali za mnenje pri slednjih, če nas za tiste prve tudi približno niso.
Še najrevnejše slovence ne morete, kako lahko še imigrante?
Od kje pa tebi to? Sklepaš o nas po sebi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()
NLight ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()
Zadeva je v resnici precej preprosta.
Noben od nas ni zaslužen za to, da smo se rodili tu kjer smo se. Samo srečo imamo. In obratno velja za tiste nesrečneže, ki plujejo po sredozemlju.
Razmislite malo o tem, preden pametujete o spuščanju "ilegalcev".
Ti ilegalci niso morilci, lopovi in posiljevalci ampak navadni ljudje, ki želijo preživeti. To je ena skrb, s katero se nam ni treba ukvarjati. Ker smo se srečno rodili na pravem mestu. Oni pa ne.
Se ne strinjam s tem... Ves čas se govori o "revežih" ki bežijo pred vojno... Ko gledam tiste reševalne posnetke se sprašujem, kje so ženske in otroci? Begunci meni predstavljajo šibkejše ljudi, ki se ne morejo braniti, torej ženske in otroke... Če drugače povem, teli mladi dedci so vsi spokali na ladje, ženske in otroke pa prepustili usodi... To je višek hinavščine, namesto da mladci primejo za orožje in branijo svoj teritorij, so prvi v vrsti za beg...
Bosi, goli, podhranjeni in bolni naj primejo za orožje? Kakšno orožje? Kamenje? A naj se s kamenjem zoperstavijo oboroženim napadom? Resno te sprašujem.
Med begunci je veliko, veliko otrok in žensk. Žal pa veliko krat ti niti ne pridejo do obale!
Ko je EU pisala vse te konvencije, deklaracije in sporazume niso razmišljali da se lahko zgodi, da bodo to imigranti na veliko izkoriščali... Vse to je bilo pisano predvsem za Evropejce...
Resno, tvoja nestrpnost meji na bolest ...
Nihče ne izkorišča, ljudje bežijo iz humanitarne katastrofe, kjer divjajo vojne in peklensko pomanjkanje!
Zgodovina sprememb…
In ne, nisem nestrpen, ti ljudje živijo v res katastrofalnih razmerah. Ampak ne morem čez dejstvo da bi se oni vsi prisesali na državne blagajne. Jaz bom delal da bo potem država hranila begunce? Jok, odpade. Evropa se sooča z upadanjem rodnosti, afriške države pa z eksponentno rastjo rodnosti. Poglej si kakšne grafe, in to je tisto kar je zaskrbljujoče. Množijo se s svetlobno hitrostjo, in očitno pričakujejo da bo Evropa vskočila in prehranjevala 500 000 000 Afričanov. Zakaj ne gredo v Ameriko? Rusijo? Avstralijo? Ah seveda, te države ne je*ejo te konvencije 5%...
Navsezadnje, zakaj ne gredo v Katar, Savdsko Arabijo?
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha ::
Samo dvoje mi pade na pamet: sociala in blaginja. Oni vidijo denar za brezdelje, mokre sanje delomrznih afričanov, ter dobrine, ki jih je težko dobiti v Afriki.
Sploh pa je daleč, daleč največ migrantov mladih moških. Na teh fotografijah vidiš komaj kaj žensk in otrok, na čolnih se gnete kup prepotentnih mladcev, ki celo mečejo drug drugega v morje, kot so zadnjič metali kristjane. In Evropa naj sprejme ljudi s tako omejenim moralnim obsegom?
Ne, hvala. Otroke lahko sprejmemo, ker imajo možnost za asimilacijo, a neizobraženi odrasli se ne asimilirajo.
ohnowhy ::
Jaz bom delal da bo potem država hranila begunce? Jok, odpade. Evropa se sooča z upadanjem rodnosti, afriške države pa z eksponentno rastjo rodnosti.
Vse drži, kar praviš. Tudi med begunci bodo zagotovo takšni s posebno agendo. Ampak večina pa te prosi za človeško usmiljenje in možnost, da (dejansko) pri tebi zasluži vsaj nekaj, da lahko pomaga doma najprej na kratek, potem na dolgi rok. Tudi jaz sem bil nekoč zelo direkten input/output človek, gledal vse samo skozi računico, skregal bi se za to (tudi sem se, s precej ljudmi). Ne vem (no, vem), kaj se je takšnega zgodilo vmes, da sem popustil. Samo toliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ohnowhy ()
Jaz bom delal da bo potem država hranila begunce? Jok, odpade. Evropa se sooča z upadanjem rodnosti, afriške države pa z eksponentno rastjo rodnosti.
Vse drži, kar praviš. Tudi med begunci bodo zagotovo takšni s posebno agendo. Ampak večina pa te prosi za človeško usmiljenje in možnost, da (dejansko) pri tebi zasluži vsaj nekaj, da lahko pomaga doma najprej na kratek, potem na dolgi rok. Tudi jaz sem bil nekoč zelo direkten input/output človek, gledal vse samo skozi računico, skregal bi se za to (tudi sem se, s precej ljudmi). Ne vem (no, vem), kaj se je takšnega zgodilo vmes, da sem popustil. Samo toliko.
Vse je to razumljivo. Ampak kako boš ti nekomu dal, če še zase nimaš? Evropa se sooča z brezposelnostjo, kako naj omogoči beguncem delo, če ga pa še za svoje ljudi nima? Meni je nekak logično da država (celina) najprej poskrbi za svoje ljudi, potem pa če ostane kaj sredstev in prostora nudi pomoč še tujcem.
Povej mi zakaj je na ladji 95% moških in samo 5% žensk in otrok?
In ne, nisem nestrpen, ti ljudje živijo v res katastrofalnih razmerah. Ampak ne morem čez dejstvo da bi se oni vsi prisesali na državne blagajne. Jaz bom delal da bo potem država hranila begunce? Jok, odpade. Evropa se sooča z upadanjem rodnosti, afriške države pa z eksponentno rastjo rodnosti. Poglej si kakšne grafe, in to je tisto kar je zaskrbljujoče. Množijo se s svetlobno hitrostjo, in očitno pričakujejo da bo Evropa vskočila in prehranjevala 500 000 000 Afričanov. Zakaj ne gredo v Ameriko? Rusijo? Avstralijo? Ah seveda, te države ne je*ejo te konvencije 5%...
Navsezadnje, zakaj ne gredo v Katar, Savdsko Arabijo?
Nisem humanitarni delavec ne vojni opazovalec na misiji. Niti antropolog niti kdo drug, da bi ti lahko zanesljivo odgovoril. Zgolj sklepam, da ne pridejo do ladje, ker je v boju za preživetje sebičnost pač v prvem planu.
Če ti tega problema nočeš plačevati, je to tvoj problem. Če ga ne boš plačeval, bo to tvoj problem, ki ga bo reševal FURS. Imaš pa pravno pot, da se tega rešiš. Imenuje se samoodločba ljudstva ali referendum.
Z bolj praktičnega vidika, če ne boš partecipiral pri reševanju tega problema, bo še hujši in dražji zate.
Rodnost v Evropi s tem problemom nima nič. Je pa razlog tega, da smo razvajeni in preveč sebični, da bi poskrbeli za zarod!
matijadmin je izjavil:
Rodnost v Evropi s tem problemom nima nič. Je pa razlog tega, da smo razvajeni in preveč sebični, da bi poskrbeli za zarod!
Nam je jasno da z dvema povprečnima plačama težko preživljaš 3 otroke, kaj šele 12...
Vse je to razumljivo. Ampak kako boš ti nekomu dal, če še zase nimaš? Evropa se sooča z brezposelnostjo, kako naj omogoči beguncem delo, če ga pa še za svoje ljudi nima? Meni je nekak logično da država (celina) najprej poskrbi za svoje ljudi, potem pa če ostane kaj sredstev in prostora nudi pomoč še tujcem.
Ne, ni logično, da neka država, skupnost ali celina poskrbi najprej za svoje ljudi. Diskriminacije je prepovedana s Splošno deklaracijo o človekovih pravicah in Ustavo RS.
Nimam odgovora na to, pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, se strinjam.
matijadmin je izjavil:
Nam je jasno da z dvema povprečnima plačama težko preživljaš 3 otroke, kaj šele 12...
Stvar standarda. Včasih je bil nižji. Saj pravim, sebičnost in potrošniška družba - kriza vrednot. To pa s humanitarno katastrofo v Afriki ali na Bližnjem vzhodu nima nič!
matijadmin je izjavil:
Ne, ni logično, da neka država, skupnost ali celina poskrbi najprej za svoje ljudi.
Huh? Potem pa naj črtajo vse socialne ugodnosti v Sloveniji in nakažejo denar v Afriko v celoti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ohnowhy ()
matijadmin je izjavil:
Ne, ni logično, da neka država, skupnost ali celina poskrbi najprej za svoje ljudi. Diskriminacije je prepovedana s Splošno deklaracijo o človekovih pravicah in Ustavo RS.
To je zraslo na vrtu EU in te deklaracije upošteva le in zgolj EU. Zakaj bi se Evropa držala neki pravil če se jih druge države ne?
In je logično da najprej poskrbiš zase. A ti boš vzel kredit za soseda, da si bo najprej on zgradil hišo, čez 10 let ko ga odplačaš boš pa gradil svojo?
PS. Tudi nezakonit vstop v državo je zakonsko prepovedan, pa na tem področju nihče ne ukrep.
Zgodovina sprememb…
Ne, EU z ESČP prisili tudi članice in nečlanice, ki so priznale to konvencijo, da spoštujejo ČP!
matijadmin je izjavil:
Fantje, pozabljate, da govorimo o temeljnih človekovih pravicah in svoboščinah, ne o hišah z bazeni in ne vem še čim.
Ne, EU z ESČP prisili tudi članice in nečlanice, ki so priznale to konvencijo, da spoštujejo ČP!
In ZDA to seveda "spoštuje", pa se lahko EU na trepalnice postavi jim ne more nič... Enako velja za Rusijo, Kitajsko, Avstralijo, Savdsko Arabijo, Katar...
matijadmin je izjavil:
Fantje, pozabljate, da govorimo o temeljnih človekovih pravicah in svoboščinah, ne o hišah z bazeni in ne vem še čim.
In ZDA to seveda "spoštuje", pa se lahko EU na trepalnice postavi jim ne more nič... Enako velja za Rusijo, Kitajsko, Avstralijo, Savdsko Arabijo, Katar...
Sosedov prag je težko pomesti, če on tega ne dovoli.
SimplyMiha je izjavil:
Fante, pozabljaš, da se temeljne človekove pravice in svoboščino kršijo v Afriki. Vzrok, posledica.
Kar pa ni razlog, da s tem nadaljujemo pred svojim pragom in za njim!
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha je izjavil:
Problem je treba rešiti pri viru. Kakorkoli drugače je samo brezplodno saniranje posledic in vredno ciničnega posmeha.
S tem se v veliki meri strinjam.
nokkj ::
SimplyMiha je izjavil:
Problem je treba rešiti pri viru. Kakorkoli drugače je samo brezplodno saniranje posledic in vredno ciničnega posmeha.
S tem, da vir ni v Afriki, ampak povsod drugje.
Smrekar1 ::
SimplyMiha je izjavil:
S tem se strinjamo več ali manj vsi. Debata je v bistvu okoli tega kaj je vir sranja. Eni gobcajo o križarskih vojnah, drugi o imperializmu, tretji o leniih afričanih, četrti o islamu, peti o plemenski kulturi, in tako dalje.
Verjetno imajo do neke mere prav vsi (razen tisto o križarjih je res zgrešeno).
Skratka, problem so ti necivilizirani afričani oz. plemenske skupnosti, ki se držijo "starih načel". Če beduin drži iPad v rokah, to še ne pomeni, da je civiliziran.
ZaphodBB ::
Neenakost med spoloma. Tudi v Evropi so moski za isto delo placani bolje od zensk. Preberi prejsnjo poved se enkrat.
To ni res oz. temelji na zlorabi statistike.
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Fritz ::
SimplyMiha je izjavil:
Afriška enolončnica, ja. Problem je preveč zapleten, da bi ga obešali eni ali drugi opciji. Imperializem je še najmanjši problem, ker v primitivno okolje prinaša civilizacijo. Problem je le v tem, da tisti, ki niso odraščali v civilizirani družbi, niso pripravljeni nanjo. Zato pa šole. A kaj, ko v šolah vidijo napad na svojo družbo in jih rušijo ali celo koljejo učence v imenu svoje vere, kar sproži nov val migrantov, ki so tako rekoč edini, ki v takem razvoju dogodkov ne vidijo nič dobrega za prihodnost ter jo zato iščejo drugod.
Skratka, problem so ti necivilizirani afričani oz. plemenske skupnosti, ki se držijo "starih načel". Če beduin drži iPad v rokah, to še ne pomeni, da je civiliziran.
Imperializem, da ni problem? Kako pa ti rečeš početju Evropejcev, ki sicer pripeljejo 'civilizacijo' v Afriko, ampak do tiste mere, ki jim omogoča optimalno plenjenje resursov. Trickle down je tukaj še manjši kot na Zahodu pa že za tega vemo, da je mit.
Potem pa se na to navezuje cela vrsta deviacij ki neposredno ali posredno olajšujejo delo lastnikov - korumpirana peščica zelo bogatih oblastnikov naproti veliki množici osiromašenih ljudi brez pravic, nadvlada manjšine nad večino (Tutsi/Hutu v Ruandi), nadvlada ene verske skupine nad drugo (Nigerija)...ja, Afričani se znajo fino pobijati tudi brez Evropejcev a smo mi prevzeli odgovornost za marsikaj v trenutku, ko smo zasedli ta področja, sprva kolonialno in kasneje neo-kolonialno. Sicer pa tudi Evropejci nismo ravno neke cvetlice. Z izjemo zadnjih 50 let vsaj približnega miru, imamo za seboj 2000 let kvalitetnega klanja in celo avtorstvo dveh globalnih konfliktov.
In ko vse to ni dovolj pa se spravimo uničevati sicer ne najbolj demokratične pa vendar vsaj sekularne neodvisne diktature, ki večino bogastva znajo zadržati v lastni državi in za lastne državljane.
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: ohnowhy ()
GTX970 ::
To je višek hinavščine, namesto da mladci primejo za orožje in branijo svoj teritorij, so prvi v vrsti za beg...
Neenakost med spoloma. Tudi v Evropi so moski za isto delo placani bolje od zensk. Preberi prejsnjo poved se enkrat.
Koliko dobi plačano delavec na uro je znano, ni ločenih tarif za oba spola (vsaj jaz ne poznam takega podjetja).
Razlika lahko torej nastane samo zaradi bolnišk.
Trickle down je tukaj še manjši kot na Zahodu pa že za tega vemo, da je mit.
Kaj natančno misliš s tem trickle-down efektom, ker se mi zdi, da si uporabil napačen izraz.
Si v bistvu hotel reči, da s koloniziranjem ne preneseš svoje kulture in napredka?
Kaj si hotel reči?
PS: Sorry za predlog izbrisa.
Bellatrix ::
SimplyMiha je izjavil:
S tem se strinjamo več ali manj vsi. Debata je v bistvu okoli tega kaj je vir sranja. Eni gobcajo o križarskih vojnah, drugi o imperializmu, tretji o leniih afričanih, četrti o islamu, peti o plemenski kulturi, in tako dalje.
Verjetno imajo do neke mere prav vsi (razen tisto o križarjih je res zgrešeno).
Vir problemov je to, da nimamo stvari doma porihtanih. Kot sem že rekel. Najprej bi blo treba porihtat stvari znotraj EU, šele potem it ven.
Trickle down je tukaj še manjši kot na Zahodu pa že za tega vemo, da je mit.
Kaj natančno misliš s tem trickle-down efektom, ker se mi zdi, da si uporabil napačen izraz.
Si v bistvu hotel reči, da s koloniziranjem ne preneseš svoje kulture in napredka?
Kaj si hotel reči?
PS: Sorry za predlog izbrisa.
Hotel sem reči dejansko to, kar pojem trickle down (če bi deloval) pomeni. To je, da se bogastvo ustvarjeno z napredkom preliva tudi k tistim manj premožnim oz. tistim, na dnu družbene lestvice. Afrika je primer kjer je ta že tako slabo zaznaven fenomen najmanj zaznaven.
http://udel.edu/~jdeiner/depend.html
Potrebno je tudi razumeti, da je kitajski trg precej protekcionističen in da je tak bil tudi korejski in še prej japonski, saj so potrebovali čas, da so se lahko pripravili na vsaj približno enakopravno tekmo s starimi centri moči. Afrika ni nikoli imela te možnosti, saj niso sami odločali, danes pa njihove elite ne zagovarjajo interese lastnih narodov.
http://www.academia.edu/3288011/Imperia...
The massive poverty we associate with India despite its recent growth was the country’s original historical condition. British imperialism did two things. First it ended India’s development process, then it forcibly underdeveloped that country. Similar processes occurred throughout the third-world. The enormous wealth extracted should remind us that there originally were few really poor nations.
Countries like Brazil, Indonesia, Chile, Bolivia, Zaire, Mexico, Malaysia, and thePhilippines were and sometimes still are rich in resources. Some have been sothoroughly plundered as to be desolate in all respects. However, most of third-world is not “underdeveloped but overexploited”. Western colonization
and imperialism have created a lower rather than a higher living standard.
Trenutno ne najdem študije, ki pokaže, da zahod iz nerazvitih izvleče večkratnik bogastva, kot ga tam investira. V bistvu siromašni podpirajo bogate in to je ekvivalent moje trditve iz prejšnjih postov:
"Kregamo se med sabo ali bomo sami pobrali drobtine na tleh ali nam bodo konkurenco delali drugi siromahi (priseljenci) medtem, ko brez razmisleka, brez debate in kritike sprejmemo dejstvo, da bomo vsi skupaj plačevali za 'napake' najbolj bogatih. Seveda ni šlo za napake temveč za načrtno, legalno plenjenje pri čemer se je denar iz bank preko podjetij zlival na zasebne račune, dolgovi teh, kasneje propadlih podjetij pa so se prenesli na vse državljane."
Ni panike za 'predlagaj izbris', sam se tudi vsake toliko zmotim. Opravičilo sprejeto :)
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
To je, da se bogastvo ustvarjeno z napredkom preliva tudi k tistim manj premožnim oz. tistim, na dnu družbene lestvice. Afrika je primer kjer je ta že tako slabo zaznaven fenomen najmanj zaznaven.
Meni je bolj všeč fraza "sh*t goes down the ladder, money goes up the ladder",
trickle-down ekonomija mogoče res ne daje želenih rezultatov, ampak malo stvari jih
(in trickle-down ni največja zabloda človešta, glede na zgodovino).
Imaš sicer predlog za kakšno (realistično) rešitev?
Western colonization and imperialism have created a lower rather than a higher living standard.
Za prej ni podatkov, a niti takrat najbrž ni bilo najbolj luštno. Niso bili to navadni kmeti, ki so dolge generacije mirno živeli na podoželju, ogroženi le s strani zveri. Niti kmetovali niso vse do prihoda kolonialistov.
To je, da se bogastvo ustvarjeno z napredkom preliva tudi k tistim manj premožnim oz. tistim, na dnu družbene lestvice. Afrika je primer kjer je ta že tako slabo zaznaven fenomen najmanj zaznaven.
Meni je bolj všeč fraza "sh*t goes down the ladder, money goes up the ladder",
trickle-down ekonomija mogoče res ne daje želenih rezultatov, ampak malo stvari jih
(in trickle-down ni največja zabloda človešta, glede na zgodovino).
Imaš sicer predlog za kakšno (realistično) rešitev?
Jp, bolj neposredna demokracija, popolnoma transparentna država, učinkovita obdavčitev korporacij in kapitala in enaki standardi za zahodne korporacije ne glede na to v katerem delu sveta poslujejo. Za začetek.
SimplyMiha je izjavil:
Western colonization and imperialism have created a lower rather than a higher living standard.
Za prej ni podatkov, a niti takrat najbrž ni bilo najbolj luštno. Niso bili to navadni kmeti, ki so dolge generacije mirno živeli na podoželju, ogroženi le s strani zveri. Niti kmetovali niso vse do prihoda kolonialistov.
Jp, to da je razlika med razvitimi in državami v razvoju čedalje večja pa na tem grafu ni videti...
A. Einstein
Nič nas ne stane, ljudje so več km stran dobesedno v zaporih (s čimer jim kršimo ČP), nas pa je strah in nas motijo oni, ne tisti, ki jih zapirajo. Smo narod zapečkarskih, nestrpnih, neumnih šlev. Ne zaslužimo si Zemlje, na kateri živimo!
nejcek74 ::
Srednjerocno, ponovna vzpostavitev pred kratkih razfukanih arabskih drzav, vzpodujanje samostojnosti afriskih drzav
matijadmin je izjavil:
Tako se Slovenci soočamo s težavami: http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/beg...
Nič nas ne stane, ljudje so več km stran dobesedno v zaporih (s čimer jim kršimo ČP), nas pa je strah in nas motijo oni, ne tisti, ki jih zapirajo. Smo narod zapečkarskih, nestrpnih, neumnih šlev. Ne zaslužimo si Zemlje, na kateri živimo!
Ma bulšit. Tipično razmišljanje tistih, ki so zafurali državo. Raje kot revnim sodržavljanom, pomagajmo beguncem. Ni čudno, da imamo tako sranje doma.
Gladi ::
matijadmin je izjavil:
Lep primer: Uradni podatki: Maribor postaja mesto vsakodnevnih deložacij
matijadmin je izjavil:
Najbrž se ne dogajajo deložacije mimo sodnih postopkov ali pač? Torej so nujne, da bi zagotavljali pravno državo. Humanost in pomoč po človeški plati pa se ne zagotavlja, tako da se ruši pravno državo in ovira sodne ter druge uradne postopke, pač pa, da se ljudem v stiski zagotovi ustrezno (pravno, prehransko, denarno, humanitarno) pomoč.
matijadmin je izjavil:
Ma bulšit. Tipično razmišljanje tistih, ki so zafurali državo. Raje kot revnim sodržavljanom, pomagajmo beguncem. Ni čudno, da imamo tako sranje doma.
A jaz sem zafural državo? Kje si pa to prebral? Sodržavljani imajo veliko pomoči na voljo v primerjavi z begunci. Vsem ljudem je potrebno pomagati. Ker je tako prav in ker smo k temu deklarativno zavezani!
Nastanitveni center ni sprejemanje beguncev odprtih rok, je spoštovanje pravic, ki jih kot begunci (ki so že pribežali sem) na podlagi pravnega reda EU, posameznih članic in mednarodnih dogovorv imajo. Dokler čakajo na vrnitev ali reševanje azilne prošnje.
Zgodovina sprememb…
arnecan1 ::
Kvečjemu bomo čez 20 - 40 let imeli tudi tukaj Bližnji Vzhod, nemire, morebiti celo državljansko vojno staroselcev proti emigrantom.
S tem sicer ne mislim, da moramo ljudi pustiti, da se utopijo. Samo nato jih vrnemo nazaj, od koder so prišli. In pomagamo, da se njihovo gospodarstvo, razmišljanje, šolstvo, infrastruktura razvijeta naravno, organsko. Če bodo seveda Kitajci to dopustili.
Gladi ::
matijadmin je izjavil:
matijadmin je izjavil:
Najbrž se ne dogajajo deložacije mimo sodnih postopkov ali pač? Torej so nujne, da bi zagotavljali pravno državo. Humanost in pomoč po človeški plati pa se ne zagotavlja, tako da se ruši pravno državo in ovira sodne ter druge uradne postopke, pač pa, da se ljudem v stiski zagotovi ustrezno (pravno, prehransko, denarno, humanitarno) pomoč.
Ne gre se za kršenje takšni ali drugačnih pravnih form, gre se za enostavno revščino oziroma (ne) reševanje le te.
noraguta ::
matijadmin je izjavil:
matijadmin je izjavil:
A jaz sem zafural državo? Kje si pa to prebral? Sodržavljani imajo veliko pomoči na voljo v primerjavi z begunci. Vsem ljudem je potrebno pomagati. Ker je tako prav in ker smo k temu deklarativno zavezani!
Nastanitveni center ni sprejemanje beguncev odprtih rok, je spoštovanje pravic, ki jih kot begunci (ki so že pribežali sem) na podlagi pravnega reda EU, posameznih članic in mednarodnih dogovorv imajo. Dokler čakajo na vrnitev ali reševanje azilne prošnje.
zberi dobrovoljce osovobodi zaprte domorodce. inštaliraj demokracijo. like amerika. al pa španska državljanska. al pa ISIS. simpl
bambam20 ::
matijadmin je izjavil:
lej. Ustvari si lastno državo pa tam sprejemaj begunce. MTJ.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: chort ()
Jp, bolj neposredna demokracija, popolnoma transparentna država, učinkovita obdavčitev korporacij in kapitala in enaki standardi za zahodne korporacije ne glede na to v katerem delu sveta poslujejo. Za začetek.
Vprašal sem po realističnih rešitvah, ne idealnih :)
Jah, potem se zavedaš, da ne živimo v demokraciji temveč prividu demokracije, v kateri vladajo oligarhi. In če se zavedaš tega, potem razumeš, da begunci niso ravno največji problem.
A. Einstein
#000000 ::
http://www.24ur.com/novice/slovenija/pr...
in pa še tale zanimivost http://www.24ur.com/novice/svet/v-itali...
Evo pametne sosede. Ze tako nas prehitevajo tako po desnem kot po levem pasu.
Kratkorocno? Bolj malo, sicer se lahko potopi nekaj ladij ampak ti bo imho precej necivilzirano.
Srednjerocno, ponovna vzpostavitev pred kratkih razfukanih arabskih drzav, vzpodujanje samostojnosti afriskih drzav
Dolgoročna... Vzpostavit vojaško mornarico, ki bo ladje obrnila nazaj proti Afriki, ukinit socialno pomoč nedržavljanom... Ko bodo videli da s prihodom sem ne pridobijo nič, se bo val priseljevanja počasi ustavil...
Evo Cerar je povedu v Bruslju, kvota bo 20 beguncev, ki pa bodo za vedno lahko ostali tukaj.
http://www.24ur.com/novice/slovenija/pr...
in pa še tale zanimivost http://www.24ur.com/novice/svet/v-itali...
Begunci bodo lahko vložili prošnje za združitev družine? Torej 20 jih pride sem, nato po uradni poti pripeljejo celo žlahto, končna številka je 250...
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB ::
Dolgoročna... Vzpostavit vojaško mornarico, ki bo ladje obrnila nazaj proti Afriki, ukinit socialno pomoč nedržavljanom... Ko bodo videli da s prihodom sem ne pridobijo nič, se bo val priseljevanja počasi ustavil...
Ne, nope, ne bo se ne... Glej Mehiko. Ameri deportirajo vsakega mehkanca, ki ga najdejo brez vize. Pa jih je zato še vedno miljone širom ZDA.
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | "Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16005 (15169) | blindb |
⊘ | Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 91860 (85114) | PrihajaNodi |
⊘ | Evropske meje se šibijo, ljudje pa mirno živijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 21104 (18450) | zee |