Forum » Problemi človeštva » Sredozemske migracije
Sredozemske migracije
Temo vidijo: vsi
NLight ::
http://www.rtvslo.si/evropska-unija/hrv...
Evo pametne sosede. Ze tako nas prehitevajo tako po desnem kot po levem pasu.
Že ene 2 leti kar dobre poteze vlečejo... Od obsodb politikov, do nujno potrebnih gospodarski reform...
Dolgoročna... Vzpostavit vojaško mornarico, ki bo ladje obrnila nazaj proti Afriki, ukinit socialno pomoč nedržavljanom... Ko bodo videli da s prihodom sem ne pridobijo nič, se bo val priseljevanja počasi ustavil...
Ne, nope, ne bo se ne... Glej Mehiko. Ameri deportirajo vsakega mehkanca, ki ga najdejo brez vize. Pa jih je zato še vedno miljone širom ZDA.
Mehičani lahko po kopnem in skozi skrivne rove pridejo v ZDA, Afričani morajo čez morje... Radarji pa na morju zaznajo vsako plovilo, in je zato lažje... Sicer pa kakšno je to življenje, kjer se vsako jutro zbudiš in vprašaš, ali me bo imigracijska služba danes našla? - Leti na Mehičane...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()
ZaphodBB ::
Mehičani lahko po kopnem in skozi skrivne rove pridejo v ZDA, Afričani morajo čez morje... Radarji pa na morju zaznajo vsako plovilo, in je zato lažje...
Drži. Ampak zato bodo še vedno prihajali. Dokler ne bodo imeli kaj zgubit doma.
Sicer pa kakšno je to življenje, kjer se vsako jutro zbudiš in vprašaš, ali me bo imigracijska služba danes našla? - Leti na Mehičane...
Očitno boljše od tistega, ki ga imajo v Mehiki ali pa v Libiji. Samo ti boš to težko razumel, ker s polhno ritho je lahko srat.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
NLight ::
Jaz gledam realno... Evropa nima sredstev za preživljanje Afričanov, in če se ves civiliziran svet združi v pomoči ni dovolj sredstev z 1 milijardo Afričanov... Zakaj bi uničili še eno celino (Evropo), ko pa je tako jasno da iz te moke ne bo kruha? To je kratkoročna pomoč, ki bo na dolgi rok uničila Evropo...
Takih novic se lahko začnemo počasi navajat, bo postalo stalnica v Evropi...
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika...
Zheegec ::
Sredstev je dovolj. Prav tako bi embargo na prodajo orožja doli pomagal, oziroma splošno zmanjšanje proizvodnje orožja. Samo skupne volje za to najbrž ne bo nikoli. Bi rabili že skoraj Star Trek družbo v EU in USA ter na Kitajskem in v Indiji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Nummy ::
Jaz gledam realno... Evropa nima sredstev za preživljanje Afričanov, in če se ves civiliziran svet združi v pomoči ni dovolj sredstev z 1 milijardo Afričanov... Zakaj bi uničili še eno celino (Evropo), ko pa je tako jasno da iz te moke ne bo kruha? To je kratkoročna pomoč, ki bo na dolgi rok uničila Evropo...
Hrane bi nekako še bilo dovolj, zatakne se pa pri vsem ostalem, še posebi pri stanovanjih in ostalih rečeh... teag pa preprosto res ni za vse.
Martin Krpan ::
Na žalost oni niso imeli priložnosti, da bi hodili v naš vrtec, osnovno šolo, srednjo šolo in faks. Verjemi, da bi vsak zamenjal s tabo.
Slovenci jem za to sigurno nismo krivi.
Zakaj hudiča naj bi pa oni hodili v NAŠ vrtec , OŠ , SŠ in faks ?
Saj tudi mi nismo hodil v tuje šole ampak naše lastne.
A praviš , da imajo raz...no državo in šolstvo ?
Stara pregovora pravita "Vsak je svoje sreče kovač" in "Kakor si boš postlal , tako boš spal".
In oba 100% držita.
Pa ne mi o nekem imperijalizmu , tudi mi smo bili 1000 let imperijalizirani od strani jodlarjev pa imamo vseeno svoje šole in nekaj podobnega državi , oni jih pa zaradi 100 let englanderjev ne morejo imeti?
Halo... !!!!
Pa še lastno državo imajo mnogo dlje kot mi!
GTX970 ::
Dolgoročna... Vzpostavit vojaško mornarico, ki bo ladje obrnila nazaj proti Afriki, ukinit socialno pomoč nedržavljanom... Ko bodo videli da s prihodom sem ne pridobijo nič, se bo val priseljevanja počasi ustavil...
Ne, nope, ne bo se ne... Glej Mehiko. Ameri deportirajo vsakega mehkanca, ki ga najdejo brez vize. Pa jih je zato še vedno miljone širom ZDA.
Malo znan podatek: dosti jih samih odide nazaj.
matijadmin je izjavil:
Tako se Slovenci soočamo s težavami: http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/beg...
Nič nas ne stane, ljudje so več km stran dobesedno v zaporih (s čimer jim kršimo ČP), nas pa je strah in nas motijo oni, ne tisti, ki jih zapirajo. Smo narod zapečkarskih, nestrpnih, neumnih šlev. Ne zaslužimo si Zemlje, na kateri živimo!
Ja , smo zapečkarji. naj bodo še taki Afrikanci pa bo vse OK.
perci ::
Martin Krpan je izjavil:
Na žalost oni niso imeli priložnosti, da bi hodili v naš vrtec, osnovno šolo, srednjo šolo in faks. Verjemi, da bi vsak zamenjal s tabo.
Stara pregovora pravita "Vsak je svoje sreče kovač" in "Kakor si boš postlal , tako boš spal".
In oba 100% držita.
Pa ne mi o nekem imperijalizmu , tudi mi smo bili 1000 let imperijalizirani od strani jodlarjev pa imamo vseeno svoje šole in nekaj podobnega državi , oni jih pa zaradi 100 let englanderjev ne morejo imeti?
Halo... !!!!
Kaj točno si ti sam tukaj poslal? Generacije pred nami so postavile stanje v katerem živimo, ne mi.
Ti si zaslužen za en mišji kurac, enako kot jaz. Večino tega, kar danes imaš (in česar afričani nimajo) je posledica dela generacij pred nama.
Danes živeči aričani niso imeli takih generacij pred sabo. In za to so sami krivi?
Malo znan podatek: dosti jih samih odide nazaj.
Ampak nič ne pretiravam, če rečem da je v smeri USA precej večja vrsta kot v kontra smer.
arnecan1 ::
Kaj točno si ti sam tukaj poslal? Generacije pred nami so postavile stanje v katerem živimo, ne mi.
Ti si zaslužen za en mišji kurac, enako kot jaz. Večino tega, kar danes imaš (in česar afričani nimajo) je posledica dela generacij pred nama.
Danes živeči aričani niso imeli takih generacij pred sabo. In za to so sami krivi?
Malo poenostavljaš. Naši predniki so trdo delali, se odrekali, životarili in mislili na boljši jutri za nas. Tako kot mi to delamo danes za naše otroke. No, tajkuni so nam naredili za 20 let škode, ampak to ni stvar te teme.
Nauk zgodbe je, da naj današnji Afričani delajo za boljši jutri svojih potomcev. Vsekakor vem, da je moj dedek delal z mislijo name, tako kot jaz že danes mislim na moje vnuke. In oba nisva imela v mislih dobrobiti Afričanov.
Saj ne rečem, pripravljen sem pomagati Afričanom v primerih naravnih nesreč ali podobno (npr. razvoj svoje celine), ampak večina Afričanov danes ni lačna. Enostavno živijo revno, hočejo pa imeti takšen standard kot ga imamo danes mi v Evropi (pa saj ne, da večini cvetijo rožice ali kaj pade v naročje samo od sebe, večina ljudi trdo dela!). In kaj bodo delali Afričani, ki pridejo danes v Evropo? Mi in naši otroci se praktično od rojstva pripravljamo, da lahko živimo danes tukaj. Od malega nas pripravljajo na to. Od doma, staršev, okolja... Tistim, ki to ne uspe, živijo na obrobju. In danes imamo v Evropi na milijone Evropejcev, ki so potisnjeni na rob. In vsaj 90% ekonomskih emigrantov ter njihovih potomcev bo prav tako pristalo na obrobju družbe. Super gojišče za konflikte v naslednjih letih.
P.S.: Kaj bo počel v Evropi človek, ki je 22 let preživel v getu v afriških velemestih, brez prave izobrazbe, komaj pismen po naših standardih, brez znanja in predvsem izkušenj, da se vključi v evropsko družbo? Prvi 2 leti mogoče kje na polju pri kakšnem kmetu, preostanek življenja nato pa na sociali in prodaji gandže. In večji del potomcev enako. Ali pa kaj bo v Evropi počel človek, ki v vodo pomeče kolege emigrante, ki so druge vere?
thramos ::
Krivica, vsekakor. Se moramo zaradi tega odpovedati vsem ugodnostim in spustiti k nam vse, ki si tega želijo ter posledično povsem spremeniti naš način življenja. Najverjetneje na bistveno slabše?
Oz. drugače: si pripravljen odpraviti krivico tako, da boš razdal vse svoje premoženje in se bos odpravil zidat šole v Ruando? Ker samo na tak način boš vsaj deloma vspostavil pravičnost.
Ali boš rajši samo stresel nekaj drobtin s svoje mize in se kao zavzemal za "pravice priseljencev", ki se bodo priročno naselili v geta, kjer bo za njih poskrbljeno brez težav za tebe.
perci ::
thramos, če bi prebral moje poste, verjetno ne bi pisal takih neumnosti. Upam.
Sem namreč že precej na začetku te teme napisal, kako bi rešil ta problem. In ne, tudi jaz se ne zavzemam, za to, da pridejo vsi sem in zivimo srecno v harmoniji.
Sem namreč že precej na začetku te teme napisal, kako bi rešil ta problem. In ne, tudi jaz se ne zavzemam, za to, da pridejo vsi sem in zivimo srecno v harmoniji.
Jaz menim, da je edina rešitev:
1. da se nehamo pretvarjati, da so vse afriške države sposobne skrbeti same zase
2. da vzpostavimo protektorate v vseh državah, kjer OVSE ne priznava, da so volitve izpeljane po regelcih
3. vložim veliko denarja (kolikor ga je potrebno, tudi če to pomeni zmanjšanje našega standarda) in časa v to, da naredimo iz Afrike Evropo
4. ko bo vse to porihtano, se pa lahko pogovarjamo o samoodločbah in demokratičnih volitvah.
Bellatrix ::
Cudi me, da je toliko revscine v Sloveniji, ce pa imamo toliko humanitarcev med nami..
Ahja sodrzavljani naj sami poskrbijo zase, beguncem pa le pomagajmo, ne ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Fritz ::
Cudi me, da je toliko revscine v Sloveniji, ce pa imamo toliko humanitarcev med nami..
A si kdaj prebral lasten podpis?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Bellatrix ::
Groza me je, ko vidim tukaj take komentarje. Sramotno obnašanje. Cerar je obljubil, da bomo od septembra naprej lahko pomagali z vojaško ladjo Triglav. Za delovanje le te, za uboge 4 mesece, pa bomo namenili več kot milijon evrov. Se sploh zavedate koliko Slovenskim družinam bi s tem denarjem lahko pomagali ?
Razočaran sem.
Razočaran sem.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
D3m ::
1. da se nehamo pretvarjati, da so vse afriške države sposobne skrbeti same zase
2. da vzpostavimo protektorate v vseh državah, kjer OVSE ne priznava, da so volitve izpeljane po regelcih
3. vložim veliko denarja (kolikor ga je potrebno, tudi če to pomeni zmanjšanje našega standarda) in časa v to, da naredimo iz Afrike Evropo
4. ko bo vse to porihtano, se pa lahko pogovarjamo o samoodločbah in demokratičnih volitvah.
Neumno in neizvedljivo. 3.točka se pa ponavlja iz roda v rod že.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Martin Krpan je izjavil:
In oba 100% držita.
Halo... !!!!
Res je tudi prejšnih posledica prejšnih generacij. Ampak jim nisem kriv , če so imeli prednike bolj žurerske sorte!
Sosedov sin je tudi od fotra dobil Porscheja , Ducatija ,jaz pa od svojega samo Tomos Avtomatic. Kakšna krivica !!!! Sem za to sam kriv ? Nisem !
Naj grem sedaj težit sosedu , da mora kupiti Porscheja in Ducatija + vse ostalo tudi meni in še vsem ostalim sosedom ?
Saj ZDA to že delajo pa jih potem mi in oni obtožujemo (neo)konolializma in (neo)imperijalizma in se oni celo z orožjem temu upirajo.
Najboljše jih je pustiti na miru , pa če bodo postali bogatejši od Švice , super zanje , če ne pa tudi njihov problem.
So pač imali žurerske prednike -bad luck , če sami volijo napačne politike in ne potamanijo svojih diktatorjev - njihov problem.
To je njihovo delo , nihče namesto njih ne bo.
petrus ::
V Ameriki pravijo "You Break It, You Buy It"!
Tako da lahko te begunce mirne vesti posredujemo naprej v Francijo in Anglijo.
Še posebej Francijo, katera je bila najbolj zagnana za vojaško posredovanje v Libiji.
Tako da lahko te begunce mirne vesti posredujemo naprej v Francijo in Anglijo.
Še posebej Francijo, katera je bila najbolj zagnana za vojaško posredovanje v Libiji.
stati inu obstati
Zgodovina sprememb…
- spremenil: petrus ()
+1
Čeprav večina jih ni iz Libije ampak iz podsaharske afrike.
Po drugi strani pa so vendar samo hoteli vreči diktatorja in vpeljati demokracijo.
Po drugi strani pa so vendar samo hoteli vreči diktatorja in vpeljati demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Martin Krpan ()
Fritz ::
Martin Krpan je izjavil:
+1
Itaq, samo to in nič drugega
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
otago ::
V dnevniku Večeru je bilo zapisano, da pa ima Španija svoj način reševanja krize. Da namreč prestreza čolne na morju in jih vrača na obalo?
Hrvaška je rekla sredozemskim migrantom ne, Španija jih prestreže na moju. Zakaj je Slovenija zdaj bolj papeška od papeža? A ena članica lahko, če želi, upošteva konvencijo o ČP, drugi pa so obvezani. Bili bi tiho in pustili, da ta veliki rešijo problem, zdaj pa ponujamo rešitev 15-20 ljudem, pljusk v morje? Glede na to, da nismo izvor in ne rešitev problema.
Podatek SURS za leto 2012, 13,5% ljudi pod pragom revščine.
Hrvaška je rekla sredozemskim migrantom ne, Španija jih prestreže na moju. Zakaj je Slovenija zdaj bolj papeška od papeža? A ena članica lahko, če želi, upošteva konvencijo o ČP, drugi pa so obvezani. Bili bi tiho in pustili, da ta veliki rešijo problem, zdaj pa ponujamo rešitev 15-20 ljudem, pljusk v morje? Glede na to, da nismo izvor in ne rešitev problema.
Podatek SURS za leto 2012, 13,5% ljudi pod pragom revščine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
killzone ::
Avstralski način je way to go. Vojaške ladje na vstopne točke ter prepričitev približanja obalam držav evropske unije. Evropa ima že svojih problemov dost. Še vse muslimane bi blo fajn izselit ven. Če mene vprašaš, ohranit etično belo in čisto evropo. Človeke pravice je lep ideal, včasih malo težje uresničljiv. Če karikiram včasih je treba kaka dva vržt z čolna dol da skupina/večina preživi.
Avstralski način je way to go. Vojaške ladje na vstopne točke ter prepričitev približanja obalam držav evropske unije. Evropa ima že svojih problemov dost. Še vse muslimane bi blo fajn izselit ven. Če mene vprašaš, ohranit etično belo in čisto evropo. Človeke pravice je lep ideal, včasih malo težje uresničljiv. Če karikiram včasih je treba kaka dva vržt z čolna dol da skupina/večina preživi.
Sredozemlje je rahlo preveliko.
A. Smith ::
Sredozemlje je rahlo preveliko.
Ja, Španija ne bi zmogla sama vsega. Razen, če bi še Italija pomagala. Pa če obe državi EU pri tem čisto malo podpre ;-)
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | "Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16002 (15166) | blindb |
⊘ | Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 91837 (85091) | PrihajaNodi |
⊘ | Evropske meje se šibijo, ljudje pa mirno živijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 21100 (18446) | zee |