» »

Sredozemske migracije

Sredozemske migracije

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4 5

ohnowhy ::

Magic1 je izjavil:

Interes Evrope bi morala biti stabilna S Afrika, bljižni vzhod ob Sredozemskem morju in Ukrajina. Namesto stabilnosti imamo super kaos, tako da ne bomo plačevali za karte beguncev, temveč jih bomo kar preživljali še mnogo let.

Ok, kako to doseči, recimo, da imaš možnost? Koliko časa potrebuješ? In, kdo ti bo verjetno pri tem pomagal (in čemu) in kdo nasprotoval (in čemu)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

Bellatrix ::

Magic1 je izjavil:

Interes Evrope bi morala biti stabilna S Afrika, bljižni vzhod ob Sredozemskem morju in Ukrajina. Namesto stabilnosti imamo super kaos, tako da ne bomo plačevali za karte beguncev, temveč jih bomo kar preživljali še mnogo let.
Tisti, ki ne vedo kaj so to človekove pravice pa naj se izobrazijo ter naj ne smetijo teme s svojimi Hitlerjevimi nazori.

Najprej bi moralo biti v interesu Evrope urediti notranje težave, šele na to zunanje. Preživljat nam jih ne bo treba, če zapremo meje. Kar bi bilo tudi edino zdravo, če želimo porihtat stvari znotraj Evrope.

Verjel ali ne, na področju človekovih pravic sem precej izobražen. To pa še ne pomeni, da se strinjam z vsem kar je dogovorjeno v raznoraznih deklaracijah, ustavah, zakonih..
Osebno se mi ne zdi kršenje človekovih pravic, če preprečiš beguncu vstop v državo. Daleč od tega.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

zee ::

Verjetno bi bila optimalna opcija neke vrste protektorat EU nad S Afriko, ki bi odstranil iz enacbe zombi vlade Libije in Tunizija (do neke mere). Vzpostavitev polno delujoce drzave z delujocim sodstvom, striktnim pregonom milic in aktivna udelezba pri vodenju drzave.

Casovni okvir: vsaj desetletje.

Zakaj: stabilna S Afrika pomeni stabilno dobavo plina in nafte v Evropo in manj beguncev. Stabilna S Afrika bi lahko bila prototip za razvoj drzave z muslimansko vecino.

Placilo? Nafta in zemeljski plin.

Zal je zgornje racun brez krcmarja, ker ne uposteva malevolentnosti velikih sil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Magic1 ::

Slišat je ok, vendar ali niso to probali v Iraku?
Magic

ohnowhy ::

Bellatrix je izjavil:

Preživljat nam jih ne bo treba, če zapremo meje. Kar bi bilo tudi edino zdravo, če želimo porihtat stvari znotraj Evrope... Osebno se mi ne zdi kršenje človekovih pravic, če preprečiš beguncu vstop v državo. Daleč od tega.

Ja, verjetno res ne, ampak tule, domnevam, je rdeča nit humanost in usmiljenje (krščansko, komunistično, itd.), nekoliko tudi na lastno škodo, v upanju na boljšo rešitev v doglednem času. Ne vem, takšna razmišljanja so meni preveč kompleksna, mi trak vrže dol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

otago ::

Dolgoročna, strpna in etična rešitev:
- stabilizacija razmer v kritičnih afričnih državah, četudi diktature
- poskus integracije, pomaganje migrantom pri šolanju, iskanje službe...

Za zgornje ni politične moči, vzrok nestabilnosti so naftne družbe in multinacionalke z svojimi interesi, krivice pa naj popravlja EU.. Ja fino.

Kratkoročna, neetična, nestrpna rešitev:
- prvih 10,20 čolnov oz za obdobje 1 meseca lepo zapelješ nazaj do obale Libije. Izkrcat ljudi in potopit te čolne.
- polovit organizatorje ali pa podkupiti, da ne izvajajo teh akcij več
- Nardit oglase, reklame " v evrop niste zaželjeni, mamo svoje težave". Predstavit, da ni vse tako rožnato (azilni doma, življenje na sociali, družbena izključenost- čeprav vse navedeno verjetno ta pravemu beguncu zgleda dosti boljše kot sedanjik)
- prekinitev reševanja
- kaj hujšega in bolj genocidnega

Birokratska rešitev, Lampeduzo razglasiš za vojaško območje in vsak tresspassing se kaznuje s smrtjo, brez reševalnih akcij, zmanjšaj število živih migrantov za polovico. V tem trenutku veljamo za raj na zemlji, omejevanje gibanja ni...

Napisani so hipotetični predlogi, ki so (lahko) nehumani.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

matijadmin ::

otago je izjavil:

Za zgornje ni politične moči, vzrok nestabilnosti so naftne družbe in multinacionalke z svojimi interesi, krivice pa naj popravlja EU.. Ja fino.

Kratkoročna, neetična, nestrpna rešitev:
- prvih 10,20 čolnov oz za obdobje 1 meseca lepo zapelješ nazaj do obale Libije. Izkrcat ljudi in potopit te čolne.
- polovit organizatorje ali pa podkupiti, da ne izvajajo teh akcij več
- Nardit oglase, reklame " v evrop niste zaželjeni, mamo svoje težave". Predstavit, da ni vse tako rožnato (azilni doma, življenje na sociali, družbena izključenost- čeprav vse navedeno verjetno ta pravemu beguncu zgleda dosti boljše kot sedanjik)
- prekinitev reševanja
- kaj hujšega in bolj genocidnega

Birokratska rešitev, Lampeduzo razglasiš za vojaško območje in vsak tresspassing se kaznuje s smrtjo, brez reševalnih akcij, zmanjšaj število živih migrantov za polovico. V tem trenutku veljamo za raj na zemlji, omejevanje gibanja ni...

Napisani so hipotetični predlogi, ki so (lahko) nehumani.

Razne konvencije od ČP do ravnanja z begunci in o pravilih vojskovanja pa bo upošteval kdo?

Sploh pa, jaz sem za, da se ljudi, ki predlagajo tako nestrpne "rešitve" kaznuje.
Vrnite nam techno!

nejcek74 ::

Kolikor se se spomnim debat z delavcem (recimo analitikom) MZZja je ena resnejsih srednjerocnih strateskih grozenj evropi pljusk afriskih beguncev. Pa ne v obsegu, kot se dogaja sedaj in je v cisto obvladljiv temvec je govora o migracijah orjaskih mas ljudi, ki bodo zaradi vojn in neurejenih razmer silili na bogatejsi sever. Scenariji predvidevajo vojne razmere tudi na evropski strani Mediterana.
Tako da tistih par 100.000 trenutnih beguncev ni ravno neka velika groznja za pol milijarde Evropejcev.
Lampeduza etc pa je bolj politični problem, ki se ga tudi rešuje lokalno politično, v glavnem kolikor pac pase kaksni liberlani ali pa nacionalisticni opciji. Avstralska resitev ni uporabna brez pretirane zaostritve varnostnih razmer in posledicno odprave osebnih svoboscin, cesar pa si vsaj jaz ne zelim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

nejcek74, saj pravim, tu je tema polna demagogije in nestrpne ideologije. Zaradi nerazumevanja relevantnih okoliščin in dejstev pa povsem brezplodna.
Vrnite nam techno!

otago ::

@matijaadmin
Ideje napisane zgoraj so kot napisane nehumane, neetične etc... v nasprotju s Konvencijo o ČP itd... Ne odločam o rešitvi problema. /sicer si verjetno ciljal na vse nehumane ideje

Vojaška rešitev se ponavlja čez vso človeško zgodovino, nekatera posredovanja imajo pač zakonsko podlago "ala upravičeno po resoluciji ZN", druga pa ne (hja; Irak, Afganistan), pa stvari ki jih počne oz. je počela Tujska legija...

Eu je en velik slon, preden se bo karkoli konkretno odločilo, bo v Evropi že prvih nekaj 100.000 prebežnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

D3m ::

zee je izjavil:

Verjetno bi bila optimalna opcija neke vrste protektorat EU nad S Afriko, ki bi odstranil iz enacbe zombi vlade Libije in Tunizija (do neke mere). Vzpostavitev polno delujoce drzave z delujocim sodstvom, striktnim pregonom milic in aktivna udelezba pri vodenju drzave.

Casovni okvir: vsaj desetletje.

Zakaj: stabilna S Afrika pomeni stabilno dobavo plina in nafte v Evropo in manj beguncev. Stabilna S Afrika bi lahko bila prototip za razvoj drzave z muslimansko vecino.

Placilo? Nafta in zemeljski plin.

Zal je zgornje racun brez krcmarja, ker ne uposteva malevolentnosti velikih sil.

Ne razumem? Saj so imeli stabilno vlado pa smo jih zrušili.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Magic1 ::

Sej zdej bodo pa zato problemi. Če bodo Libijci lačni še dosti časa, bodo pač postali švercarji ostalih afričanov in ko bo to nacionalni posel, bomo imeli konkretne probleme saj se bomo pogovarjali v miljonih in ne stotisočih.
Magic

Bellatrix ::

People are quick to judge and slow to correct themselves.

Martin Krpan ::

Magic1 je izjavil:

In kako jih boš vrnil? Kar vse v Libijo, tudi 90% tistih, ki so iz drugih Afriških držav? Kar na obalo, ali jih boš kar v Saharo odložil? Rekel čolnu, da se naj obrne in bo tihotapec vse v vodo pometal čez 5 min?

Tako kot se je delalo že desetletja že v ranjki YU. Ilegalce si v spremstvu policije poslal v državo od koder so prišli , ta država enako in naslednja enako in kmalu so bili zopet doma :D.

Če jim pa doma kaj ne paše pa naj si sami spremenijo sistem. Pa magari z kalašem. Tudi mi smo si ga !
Ker če jim ga bomo mi bomo zopet imperjalisti in izkoriščevalci , križarji in jada jada jada ...

Smrekar1 ::

Invictus je izjavil:

A si na Irak, Afganistan, zdaj Yemen, Palestino, Sirijo pozabil?

Daj mi razjasni kdo je v Jemnu križar? Islamska Republika Iran, ki financira in oborožuje skrajne šiitske milice, ali skrajno islamska kraljevina Savdska Arabija, ki vodi koalicijo sunitov proti omenjenim šiitskim milicam?

Eno je gotovo, križar je postal nenavadno širok pojem.

otago je izjavil:

Diktature so življenjsko odvisne od revščine v državi. V premožni državi z delujočim gospodarstvom (kar izvoz nafte pač ni) in izobraženo delovno silo ni mogoče furati diktature. Diktature niso simptom in niso rešitev temveč so vzrok problema.

Quackdaffi, Saddam, Assad in drugi niso preprečevali vdora beguncev in razpada držav, temveč so zgolj odlagali problem na jutri. Problem je seveda v tem času samo rasel in rasel.

Poskus integracije ima natanko en način da deluje - delavnice v skoraj suženjskih pogojih, ki nadomestijo uvoz preprostih, cenenih izdelkov iz Azije. Slabo plačanih enostavnih služb je na Zahodu sicer premalo za vse te trume migrantov. Če jih ne bi bilo bi jih namreč pozdravljali z odprtimi rokami. Šolanje in to lahko nekoliko pomaga, ampak za to so potrebni konkretni denarci in potem konkurirajo za službe lokalcem.

Bi bil ti brezposeln in tolkel revščino, da bi nek afričan lahko spodobno živel pri nas?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Ja , če ne bi bilo EU in krščanstva se oni danes ne bi cufali med sabo ampak bi furali bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti , nesvrstanost , roštiljali leskovačke čevape in sarajevske pleskavice , si nazdravljali z šljivovico in skupaj plesali užićko kolo.:)):)):))

Martin Krpan je izjavil:

Magic1 je izjavil:

In kako jih boš vrnil? Kar vse v Libijo, tudi 90% tistih, ki so iz drugih Afriških držav? Kar na obalo, ali jih boš kar v Saharo odložil? Rekel čolnu, da se naj obrne in bo tihotapec vse v vodo pometal čez 5 min?

Tako kot se je delalo že desetletja že v ranjki YU. Ilegalce si v spremstvu policije poslal v državo od koder so prišli , ta država enako in naslednja enako in kmalu so bili zopet doma :D.

Če jim pa doma kaj ne paše pa naj si sami spremenijo sistem. Pa magari z kalašem. Tudi mi smo si ga !
Ker če jim ga bomo mi bomo zopet imperjalisti in izkoriščevalci , križarji in jada jada jada ...

Spet nekdo odkriva toplo vodo, ker ne ve, da imamo neke konvencije. Pa še posebne pogoje, ki ob tem veljajo.
Vrnite nam techno!

#000000 ::

Zato pa treba zapret meje, že s temi so težave, naj reče kdo kar hoče ampak pred 20 leti ni blo takega problema, zdej pa so begunci problem, ker večina niti niso begunci, ampak ekonomski migranti, ki se izdajajo za begunce. V bistvu kako koli obrneš se moraš nečemu odpovedat, al plačat da ostanejo doma + poostrit nadzor, ali pa odpret meje in naj pride kdor hoče in se čez 10 let čudit kje kdaj je slovenščina in ex yugo lang izginil ker slišiš samo arabsko ko greš po cesti, + zakaj je tolk kriminala ipd.

Človekove pravice so za vse ne samo za tiste ki so ubogi, kaj pa native prebivalci, a oni nimajo pravice do neke varnosti, ter da se ne tresejo kaj se bo zgodilo ko bo mož s turbanom stopu na trolo.

Florida (usa) je imela tako pizdarijo v 70ih letih, ko je Castro splaknil sekret školjko in vse kriminalce naložil na ladijce in popeljal v Miami.

Umorov je bilo od tistega dne dalje za 50-60% več enako ropov, posilstev in ostalega, levji delež pa so k temu prispevali ravno Castrovi arestanti (politični so tako ostali doma)

Recimo nemci so že lani začeli, ni socijalne podpore za ljudi ki niso pred tem delali v Nemčiji vsaj 3 leta, in je celo omejena na mislm da eno leto ali leto in pol.

Konvencije gor ali dol , najprej je potrebno poskrbeti za lastne ljudi , dolgoletne davkoplačevalce. Ne more met en prhodkuc , ki v življenju ni vplačal 1 € v proračun R Slovenije imeti od nje večje koristi kot nekdo , ki je bil vse življenje neto plačnik .

Vsak je državljan ene od držav in tudi njegova odgovornost je kakšna je ta država. Ne moreš zjebat svoje države potem pa šusa drugam.
Glej na državo kot na neko društvo. Če nisi član in ne plačuješ članarine tudi ne moreš pričakovati ugodnosti , ki jih sicer to društvo nudi svojim članom.

Če nisi član AMZS ne moreš od njih pričakovati brezplačne vleke in tehničnih pregledov.
Amen!

Okej, nekateri ste spet od lajali kar nekam ...

Naj ponovim, to niso zgolj ekonomski emigranti, tu govorimo o kriznih žariščih in humanitarnih katastrofah.

Pa nehajte že z nestrpnostjo in neumnostmi, da mi nimamo človekovih pravic, pa da je treba meje zapreti. A bomo na meji s Hrvaško zgradili zid, ko pa še niti ne vemo, kje natanko poteka? Bomo takisto naredili z Italijo? Ali bomo plačevali Italiji, da potaplja že tako preobremenjene in nedelujoče čolničke? Res ne razumem, kako ne razumete, da to ni možnost! Sploh!
Vrnite nam techno!

Glugy ::

Jz sm pa proti avstralskem sistemu iz vsaj dveh razlogov:
1. "Zahod" financira uničevanje življenja Afričanov. Glede na to da jim uničujemo življenje bi blo prov da vsaj poskrbimo da se tisti ki celo uspejo pridt do nas lahk vključijo v našo družbo in se zaposlijo ali pa vsaj nehat z takimi neumnostmi kot so "pomoč revnim državam" ki to dejansko ni nč druzga k pa izvajanja še večjega pritiska nad revnimi. http://svet24.si/clanek/novice/gospodar...
2. Avstralski sistem ne morm resno jemat ker se izvaja v okviru tajne vojaške operacije. Kar pomeni da če vojaki grdo ravnajo z imigranti to ne bo nihče vedel oziroma o tem smel govorit. Podobno kot je Veber imel "dobre" namene z preučitvijo če bo prodaja Telekoma vplivala na varnost na skrivaj in na nedovoljen način oziroma je clo nastavil vabo z nekim drugim poročilom ki je bil ok za zakrivanje sledi. Pač hočm rečt da če se gremo avstralski model dejmo nardit stvar lepo transparentno ne pa da se skriva. Ker ko se na taki ravni skriva se vedno dela neumnosti zadaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Nummy ::

Bellatrix je izjavil:

perci je izjavil:

Jaz menim, da je edina rešitev:

1. da se nehamo pretvarjati, da so vse afriške države sposobne skrbeti same zase
2. da vzpostavimo protektorate v vseh državah, kjer OVSE ne priznava, da so volitve izpeljane po regelcih
3. vložim veliko denarja (kolikor ga je potrebno, tudi če to pomeni zmanjšanje našega standarda) in časa v to, da naredimo iz Afrike Evropo
4. ko bo vse to porihtano, se pa lahko pogovarjamo o samoodločbah in demokratičnih volitvah.

1. Se strinjam. Ampak mislim, da je večji problem bližnji vzhod.
2. To se večinoma že počne, kar vem.
3. Zakaj? Zakaj smo mi dolžni pomagati drugim? V zgodovini se še ni zgodilo, da bi neka država pomagala drugi iz čiste dobrosrčnosti, vedno so bili v ozadju ekonomski interesi. Me ne bi motilo, v kolikor bi to počeli res iz dobrosrčnosti in želje po tem, da jim pomagamo. Ampak vemo, da temu ne bo tako. Človek je hudič. Po drugi strani pa zopet poudarjam, da nimamo stvari pošlihtanih niti znotraj EU, kaj šele, da bi se spravljali urejat okolico.

3. Prvič zato, ker smo še vedno vsi ljudje in v naših ustavah je napisano, da smo si med seboj enaki in imamo enake pravice, ne glede na barvo kože, versko pripadnost, spolno orientiranost in narodnost.
Drugič zato, ker smo kot evropejci dolžni pomagati ljudem v afriki, ker smo skozi zgodovino na grdo kolonizirali vsepovsod, zasužnjevali ljudi in povzročali sranje tam dol. Še danes ga in še danes je tam ogromno sodobnega suženjstva, kjer ljudje delajo na plantažah in rudnikih za 7€ na mesec. Ne mi rečt, da imajo tam tako nizek standard, da jim je 7€ veliko, ker jim ni. Vsi so razcapani, delajo po cele dneve, mnogo od njih ni v življenju videlo nove obleke, čokolade in še česa drugega.
In kot tretje, smernice v EU kažejo, da bo zaradi natalitete začelo število prebivalstva upadati, še posebej delovno aktivnega prebivalstva. Nemčija bo morala v roku 20 let začeti pospešeno uvažati tujo delovno silo, da bodo lahko zadovoljili vse potrebe. Trenutno iščejo večinoma izobražene ljudi, ampak tudi to pomeni, da če gredo recimo izobraženi iz druge države v Nemčijo, tam nastane potem luknja, ki jo lahko zapolnijo migranti. Mogoče prva generacija ni izobražena, ampak če jim daš dostojno življenje imaš lahko že naslednjo generacijo izobraženih ljudi, katerih starši so pripluli iz afrike v evropo.

Če želimo res dolgoročno rešiti problem migrantov, bo treba v afriki urediti razmere in amerikance butniti v rit da naj nehajo delat sranje povsod po svetu in nikoli "pospraviti" za seboj.

perci ::

V bistvu je dovolj velik razlog to, da so ljudje tako kot mi in smo jim dolžni pomagati. To je del naše kulture, da pomagamo sočloveku. Solidarnost pa to...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

trololo2 ::

Zanimivo da se kolonizacija vedno omenja v izrazito negativnem kontekstu. Pa je mnogo Afričanom takrat živelo bolje kot danes. Mit o idilični Afriki preden so tja prišli Evropejci je zgleda globoko zasidran.

Zdaj mi pa razloži kdaj , kje in koga smo Slovenci kolonializirali , zasužnjevali in kje smo delali in še delamo sranje tam doli ?8-O

Yupe je rekel , da če te ne plačajo dovolj zamenjaj službo. 8-)
Če delajo za 7 € mesečno , pa ne si tam doli za 70€ lahko kupijo glanz novo hišo. Res je iz trsa , pokrita z palmovim listjem , tlak pa ima iz zemlje in kravjega dreka. Je pa 100 % bio iz naravnih materjalov kar tudi dosti šteje.:D

perci je izjavil:

V bistvu je dovolj velik razlog to, da so ljudje tako kot mi in smo jim dolžni pomagati. To je del naše kulture, da pomagamo sočloveku. Solidarnost pa to...

Načeloma da . Ampak....>:D
So Iračani , Sirijci ali Libijci v časih ko so živeli bistveno bolje od nas pomagali nam Slovencem ?
So k...c !8-)

Alo, da ne bo kdo mislu da sem jaz za totalno zaprtje mej, sej tudi avstralci nimajo španskih jezdecev na mejah, ampak tja lahko prideš samo na nek urejen način, se pravi z vizo in urejeno papiroligojo, nekaj podobnega je v USA samo dosti manj hard, te pa vseeno kaznujejo in zbrcajo ven če si kot turist iščeš delo, niti na razgovor ne smeš :) enako v AU.

Glede beguncev je pa tko, sej so v bližnjih državah begunski centri, od tam naprej jih tako ali tako pod okriljem združenih narodov in RK ter ostalih humanitarnih organizacij pošiljajo po celem svetu, pač koliko jih je kakšna država pripravljena sprejeti, itak pa vse države plačujejo v ZN članarino in nudijo pomoč UN, tako da tudi če ne sprejememo nobenega, smo že dali doprinos. Seveda je treba ljudem pomagat, ampak kaj ko je za vsakim ki ga rešiš še 50 novih koj naslednji dan.

In ja jest doniram vsake tolko časa, ko pač začutim da treba in ko-če imam višek $$ tako da tudi mi "fachisti" nismo baš brezsrčni.

Zdej pa tisti ki so vas polna usta humanitarizma svoj printscreen nalimite, kdaj ste nazadnje donirali ?

sorry pozabu ul printscreen šit.

evo mojga, seveda je zakrit ampak je moj 100%

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

marS ::

hja, ni neke lepe rešitve :(
...organizirana asimilacija....ja too much.....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Martin Krpan je izjavil:

perci je izjavil:

Načeloma da . Ampak....>:D
So Iračani , Sirijci ali Libijci v časih ko so živeli bistveno bolje od nas pomagali nam Slovencem ?
So k...c !8-)

V bistvu so nam, s svojo kulturo in napredkom. Brez njih nebi imeli pametnega zapisa števil in še marsičesa drugega...

chort ::

O peesda kak gnoj od teme! Na kozlanje mi gre... Človek bi od uporabnikov nekega izobraženim (baje) namenjenega portala pričakoval malo več empatije.

Fantje in dekleta, a ste mogoče že kdaj pogledali ven iz svoje sobe, vasi, države? Ste se mogoče kdaj borili za preživetje? Ste zbirali denar od vseh sorodnikov, zato da bi prepešačili Saharo in se vkrcali na razpadajoč čoln in odpluli proti obljubljeni deželi, kjer vas čaka poulična prodaja spominkov zato da boste lahko zagotovili malenkost boljše življenje vsem tistim ki so ostali doma? Ali ste samo pametni iz svoje dnevne sobe kjer vam je udobno in prijetno, klima laufa in mamica nosi domov dovolj soudov, da si lahko kupujete nove gaming PCje?

Ljudje (ja, ljudje, čeprav imajo drugačno barvo kože, govorijo drug jezik etc), ki prihajajo čez Sredozemlje na tako razjebanih barkačah da potrebujejo po dve črpalki za prečrpavanje vode da se ne potopijo (ne pametujem, videl, celo lansko poletje so dobesedno visele s pomola v Bariju) niso nobeni zavojevalci, tvegajo lastno življenje v želji po preživetju in morda boljšem jutri, in vi bi jih apriori odpikali, kot da so insekti...

Pa se postavimo v obratno situacijo, recimo, da je pri nas vojna (in ne govorim o naši hrabri 10-dnevni Osamosvojitvi, ampak nečemu podobnemu Balkanskemu klanju) in da želite pobegnit. Po vaši logiki nimate kam pobegnit, ker se beguncev ne sprejema, begunci pač niste od tu, sem ne spadate, imate drugo vero, ste črni/roza/rumeni/bledi... Kaj pa potem?

Ali ste morda kaj več vredni kot oni, zato ker imate tri pare Najkic, najnovejši smartphone in nafriziranega Cliota?

Pojdite malo na okrog (in s tem ne mislim letovišč za nas zahodnjake), pa boste kmalu ugotovili da si večina ljudi na svetu želi popolnoma istih osnovnih stvari kot vi: hrane, osnovne varnosti, prijateljstva.

Rešitev za Afriko, ki je seveda dolgoročna, ker kratkoročne nikoli ne delujejo, je izobraževanje prebivalstva. Ne bo od danes do jutri, bo pa zagotovo delovalo.

In BTW, od denarja iz Sirije, Libije, Iraka, Irana je marsikatera slovenska družinska hiša gor zrasla...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chort ()

StarMafijec ::

chort je izjavil:

Pa se postavimo v obratno situacijo, recimo, da je pri nas vojna (in ne govorim o naši hrabri 10-dnevni Osamosvojitvi, ampak nečemu podobnemu Balkanskemu klanju) in da želite pobegnit. Po vaši logiki nimate kam pobegnit, ker se beguncev ne sprejema, begunci pač niste od tu, sem ne spadate, imate drugo vero, ste črni/roza/rumeni/bledi... Kaj pa potem?

Ogromno Slovencev odhaja iz države, pred odhodom poskrbijo za vizo v kolikor gre za Kanado, Avstralijo, ZDA, ipd. V primeru EU pa rabiš stanovanje in ostalo papirologijo preden dobiš službo.

NLight ::

matijadmin je izjavil:

V Afriki in na Bližnjem vzhodu imamo situacijo, ki ni nič drugega kot humanitarna katastrofa, in drugače kot s pomočjo, ni možno preseljevanj od tam zajeziti, kaj šele ustaviti. Ključna izhodiščna dejstva pri takem zaključku so, da na drugi strani ni stabilnega režima, kamor bi priseljence vračali in, ki bi jih ta sprejemal. Poleg tega so države, kamor so pribežali večinoma podpisnice Konvencije o ČP, pa še kakšne druge, tako da je vračanje v roke ponorelih in zverinskih zločincev skrajno neetično in v nasprotju z navedenimi. Najbolj pomembno dejstvo pa je, da je tem ljudem pot po Sredozemskem morju manj grozna od usode na domačih tleh, da o zaporniškem bivanju v azilnih centrih niti ne govorim, saj to ni primerljivo.

Vojaška mornarica zna potopiti še tako veliko ladjo (vprašaj Američane kako se to dela)... Ampak Evropa se raje dela nekega rešitelja, pri tem pa ne razmišlja o posledicah... Težava Evrope postajajo tako begunci kot legalni priseljenci, oboji delajo zgago in trošijo naš denar...

Kar se tiče pomoči, bolj kot nekomu pomagaš, več bo od tebe zahteval... Če Evropa leti na morje reševat begunce, jih zastonj hranit... ja logično da bodo še ostali prišli... Drugače bi bilo če bi Evropa ladjo obrnila nazaj proti Libiji. Potem bi ostali 3x premislili če se splača zapravit denar, na koncu pa spet pristaneš v Libiji...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

SimplyMiha ::

As Predicted: Overthrow of Qaddafi Led to Horrific Migrant Crisis in Europe

Včasih si oblegal sovraga, da si ga ugnal. Potem si ga bombardiral. Dandanes je očitno dovolj, da prekucneš režim v kaki nestabilni regiji v bližini tarče.

bleem ::

Dečki ne se sprenevedat. NATO jim je države uničil in pokradel, pod taktirko demokracije in uničevanje grdih diktatur.

Vem da je zgodb na tisoče, ampak sem imel možnost govoriti z Tunizijcem, ki je bil (nažalost) poročen z Mariborčanko. V Libiji je doštudiral in bil tolmač, za kar nekaj arabskih jezikov. Sicer musliman, ki je pije alkohol, tako da je bil še manj kot zmeren musliman. Opisal mi je stanje v Libiji. Po njegovih besedah, sta se prej cedila med in mleko, sedaj je vse uničeno, ni zdravstva, ni policije, ni šolstva, pomanjkanje vseh dobrin. Posameznik delom mesta vladajo oborožene milice. Če vidiš kje kakšno truplo, to sploh ni nič nenavadnega. Je pa res da je bilo to v času takoj po arabski pomladi.

Sam za sebe je rekel, da je imel srečo, ker je bil tolmač predvsem pri diplomaciji in je imel enostavno pot da je prišel v Slovenijo + tukaj je imel ženo in otroka. V Libiji pa je moral zapustiti vso svoje sorodstvo, ker je lahko samo sebi rešil rit.

Žalostne zgodbe so to, ampak dokler jih mi rešuje diktature na način da jim zlomimo celotno infrastrukturo, smo jim tudi DOLŽNI pomagat!

bleem, popolnoma vseeno je, kdo je kriv. To sta ločeni vprašanji, sicer povezanega problema, a ko govorimo o spoštovanju človekovih pravic in humanosti, je vprašanje, kdo je to skuhal, čisto odveč.

Se pa strinjam, da smo jim zaradi posredovanja še toliko več dolžni.
Vrnite nam techno!

OK. Koliko beguncev ste pripravljeni sprejet v svoj dom takoj zdaj za nedoločen čas + ne glede na raso vero ipd. ?

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A si na Irak, Afganistan, zdaj Yemen, Palestino, Sirijo pozabil?

Daj mi razjasni kdo je v Jemnu križar? Islamska Republika Iran, ki financira in oborožuje skrajne šiitske milice, ali skrajno islamska kraljevina Savdska Arabija, ki vodi koalicijo sunitov proti omenjenim šiitskim milicam?

Eno je gotovo, križar je postal nenavadno širok pojem.

To je res, ampak je že Bush mlajši rekel da je vojna v Iraku križarska vojna. tako da to ni moja pogruntavščina.

Jemen je pa postal, kaj naj rečem, neka čudna vojna kjer se muslimani tolčejo med seboj ob pomoči kristjanov ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bleem ::

#000000 je izjavil:

OK. Koliko beguncev ste pripravljeni sprejet v svoj dom takoj zdaj za nedoločen čas + ne glede na raso vero ipd. ?

Ne gre se za to ,da bi koga sprejemali v dom. Jaz tudi nisem prikimal, ko smo šli odmetavat vse bombe. Države alianse imajo dve možnosti. Ali begunce sprejmejo v svoje države in jim pomagajo ali pa pošljejo svojo pehoto v vse te države da vzpostavijo red. Američani ga niso uspeli vzpostaviti v več kot 10 letih. Torej kar lepo naše pro vojake nabasat na ladje in jih dol poslat. Ko se ne borijo naj postavljajo infrastrukturo, ki so jo porušili.

Za politike pa bi to naredil čisto preprosto, če nekdo ruši diktaturo druge suverene države in če mu ne uspe tranzicija, je obsojen vele izdaje lastnega naroda in smrtna kazen. Me zanima kolko sarkozijev,merklcev, blejrov bi še veselo navijalo za vojno.

#000000 je izjavil:

Neumno vprašanje, ker nam tega ni potrebno. Smo pa pripravljeni nameniti del davščin, ki jih plačujemo. Oz. po zdajšnji ustavno pravni ureditvi niti nimamo druge izbire, če pridejo k nam - ker smo država, ki spoštuje ČP ter konvencije, katerih podpisnica je.
Vrnite nam techno!

nanoprd ::

Edina rešitev, ki jo je EU sploh teoretično zmožna je zavračanje beguncev. Nismo si pa sposobni priznat, da je to edina pot in tudi naše vlade nimajo pravega interesa da bi škodo začele reševat. Razlog, da begunci sploh so, so sicer res dejanja EU in USA, ampak njihova in naša politika sta podvrženi določenim lobijem, ki pa ne odgovarjajo za nastalo škodo, ki sledi dejanjem vojsk. S škodo se potem soočamo mi, mali nepomembneži brez vpliva na zunanjo politiko in jo krpamo iz našega davkoplačevalskega denarja. Reči, da sta USA in EU zrušila Gadafija je poenostavljanje, ker to nismo storili mi, državljani EU in USA, ampak naše vlade pod močnim vplivom lobijev, ki imajo od tega direktni interes. Z begunci se pa vplivni lobiji ne ukvarjajo, če tu ne vidijo interesa zato tudi ne bo rešitve. Naftarjem je čisto vseeno, če imamo mi naenkrat cele četrti brezposelnih afričanov, ki živijo na robu preživetja in jim preostane samo kriminal in nasilje. Bottom line je, da tu rešitve v tem trenutku ni. Imam slab občutek in sem pesimist glede razpleta situacije. Razkorak med interesi ljudi in korporacij je prevelik, da bi se dalo najti skupen jezik. Naše (bodoče) težave z migranti preprosto nimajo dovolj velike teže da bi vplivale na zunanje politične odločitve našega plemstva. Računajte na to, da bomo imeli čez 50 let tudi pri nas posilstva in rope vsak dan, bo najbolje.

ZaphodBB ::

Neumno vprašanje, ker nam tega ni potrebno. Smo pa pripravljeni nameniti del davščin, ki jih plačujemo. Oz. po zdajšnji ustavno pravni ureditvi niti nimamo druge izbire, če pridejo k nam - ker smo država, ki spoštuje ČP ter konvencije, katerih podpisnica je.

Kateri del? Tisti iz katerega plačujemo zdravnike, tisti iz katerega plačujemo ceste, tisti iz katerega plačujemo banke? Al mogoče tist del iz katerega plačujemo penzije. Sam prašam. Violeta bo navdušena.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

pia2001slo ::

"revežu ne smeš dati ribe,naučiti ga moraš kako jo bo ulovil sam in mu pri tem pomagati !" - sicer bo vedno revež

Gladi ::

matijadmin je izjavil:

#000000 je izjavil:

Kul, potem pa naredimo referendum, kjer bomo državljani lahko odločali o finančni podpori in sprejemanju( v večini) ekonomskih prebežnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

ZaphodBB je izjavil:

Kateri del? Tisti iz katerega plačujemo zdravnike, tisti iz katerega plačujemo ceste, tisti iz katerega plačujemo banke? Al mogoče tist del iz katerega plačujemo penzije. Sam prašam. Violeta bo navdušena.

Z veseljem dam tisti delež ki ga mečemo v banke, ker je itak brezno brez dna, tukaj bi pa vsaj nekdo imel nekaj konkretnega od tega denarja...

Utk ::

pia2001slo je izjavil:

"revežu ne smeš dati ribe,naučiti ga moraš kako jo bo ulovil sam in mu pri tem pomagati !" - sicer bo vedno revež

Prej ali po tem ko mu razjebeš državo?

ZaphodBB je izjavil:

Čisto vseeno je, od kod in kdo bo navdušen.

Dokler smo za spoštovanje človekovih in otrokovih pravic, to moramo (a nismo podpisali dveh deklaracij v ta namen?). Pa še Konvencijo o beguncih, tako da je vsako srborito in nestrpno zdravljenje kompleksov na forumu odveč.
Vrnite nam techno!

windigo ::

Ta tema je latentna že od začetka in ne vidim smisla, da se jo sploh dopušča v tej smeri, ker je zrela temeljitega (o)čiščenja nestrpnosti in sovražnosti.

Za vse, ki ne ne zmorete razumeti (ker imate slepo pego, ste preneumni ali pa danes ni vaš dan), sem zbral naslednje, mimo česar ne smemo:

Splošna deklaracija človekovih pravic - ker so begunci tudi ljudje;

Konvencija o otrokovih pravicah (OZN) - ker so med begunci tudi otroci;

Konvencija o beguncih;

pa še nekaj o azilni politiki EU
Vrnite nam techno!

windigo ::

@matijaadmin: Če slučajno misliš na moj prejšnji prispevek, to ni moje stališče, ampak sem poskusil samo čimkrajše povzeti čisto zaresna in uradna stališča Evropske Komisije oz. njenih za to področje pristojnih uradnikov in podati povezave do člankov, ki to bolj na dolgo in široko opisujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

windigo je izjavil:

@matijaadmin: Če slučajno misliš na moj prejšnji prispevek, to ni moje stališče, ampak sem poskusil samo čimkrajše povzeti čisto zaresna in uradna stališča Evropske Komisije oz. njenih za to področje pristojnih uradnikov in podati povezave do člankov, ki to bolj na dolgo in široko opisujejo.

Ne, nisem prilepil 'zaradi tebe'. So pa tisti članki vsekakor zanimivi in so po moje vsa zaostrovanja (s strani uradnikov) v tej smeri samo zato, da se to sistemsko uredi ter zagotovi primerna sredstva. Lahko, da se motim, vendar je vseeno tisto, kar sem nalimal potrebno spoštovati.
Vrnite nam techno!
1
2
3 4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

"Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9016002 (15166) blindb

Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

44691837 (85091) PrihajaNodi

Evropske meje se šibijo, ljudje pa mirno živijo (strani: 1 2 3 )

11021100 (18446) zee

Več podobnih tem