» »

Turčija spet blokirala Twitter, YouTube, Facebook

Turčija spet blokirala Twitter, YouTube, Facebook

Slo-Tech - V Turčiji so danes popoldne spet blokirali dostop do spletnih strani Twitter, YouTube in Facebook, ker naj bi prikazovale teroristično vsebino. Sodišče je blokado zahtevalo, ker so se na straneh pojavili posnetki zasedbe carigrajskega sodišča. Dva levičarska ekstremista iz skupine DHKP-C sta minuli teden zajela turškega tožilca, v policijski akciji pa so vsi trije pod streli umrli. Napad je bil maščevanje za smrt turškega najstnika, ki je lani marca umrl zaradi poškodb, ki jih je dobil med policijskim posredovanjem zoper protivladne proteste.

Tožilstvo je vse medije v Turčiji opozorilo, naj ne objavljajo posnetkov napada in naj preprečijo dostop do njih, saj jih obravnavajo kot teroristično propagando. DHKP-C je na turškem, evropskem in ameriškem seznamu terorističnih organizacij. Prepoved objave so dobili tudi tiskani mediji, kjer je tovrstne odredbe laže uveljaviti. Turške oblasti pa so odredile tudi blokado YouTuba, Facebooka, Twitterja in 163 drugih strani, kjer so bili omenjeni posnetki dostopni. Blokada bo ostala, dokler ne bodo odstranili posnetkov, kar je Facebook že storil, tako da je spet dostopen.

Blokade spletnih strani v Turčiji niso nič nenavadnega. Lani marca smo bili priče podobni, a manj obsežni blokadi, zaradi širjenja informacij o korupciji v vladajoči stranki. Ustavno sodišče je blokado kasneje razveljavilo.

2 komentarja

scipascapa ::

svoboda govora pa demokracija pa take zadeve.

N0t0ri0us ::

če bi vi imeli turka za cimra bi si misli.. ŠE PREMAL !!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Turčija sedaj blokira še YouTube

Oddelek: Novice / NWO
156864 (5789) Hayabusa
»

Turško sodišče razveljavilo blokado Twitterja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
136395 (5191) Furbo
»

Turčija blokira Pastebin in Tinyurl

Oddelek: Novice / NWO
53337 (2652) poweroff
»

Turčija blokirala Google Blogger

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
137323 (6301) MrStein
»

Turčija blokira Google

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
266145 (4398) Thomas

Več podobnih tem