» »

Odkup prve škode - ZM

Odkup prve škode - ZM

SonoR ::

Čez vikend sem bil povzročitelj manjše nezgode. Z oškodovancem sva se zmenila, da gre najprej na servis povprašat, koliko ga pridejo kaj deli, ki bi po mojem izračuni stali okrog 100-200€. Ker sem pa za zavarovalniške stvari laik, me zanima če se bolj splača takšno vrednost plačat iz svojega žepa, ali je bolje da se gre na zavarovalnico prijavit škodo, ker imam odkup prve škode. Kako je s tem, če pride slučajno še do kakšne večje škode v tem letu? Avto je zavarovan pri Zavarovalnici Maribor in ni kasko zavarovan.

Assass1n ::

A ni odkup prve škode da ne izgubiš bonusa v primeru da imaš eno nesrečo.
Uporabi i se ne sekiraj zato si pa to storitev plačal. Če boš imel še eno nesrečo boš izgubil 15% premije to je pa vse. Se pravi če si na 50% sedaj ne greš dol nič, v drugo pa 15% in si na 35% in tako naprej.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ja, naj bi bilo nekaj takega. Komaj sedaj ko se je dejansko nekaj zgodilo sem se začel zanimat kaj sploh to dejansko pomeni. Hvala!

jernejl ::

Odkup prve škode pomeni točno to, da ob prvi škodi ne izgubiš bonusa. Vendar s tem izkoristiš "jokerja" - kar pomeni, da če v času trajanja trenutne police narediš še eno škodo, boš bonus takrat izgubil.

Če boš imel še eno nesrečo boš izgubil 15% premije to je pa vse.

To pa ni res. 15% premije izgubiš naslednje leto, 10% čez dve leti in 5% čez tri leta.
To je ob predpostavki, da imaš trenutno maksimalni bonus. Če ga nimaš, je razlika še 5% večja.

Večina zavarovalnic ima poleg bonusa še dodatni popust, če ne uveljavljaš škode. Vendar nisem čisto prepričan, če tisti popust morda velja samo za kasko zavarovanje ali tudi za AO.

Zelo majhne zneske se tako bolj splača kriti iz lastnega žepa. Do kakšne višine, pa je odvisno od tvojega bonusa in od tega, koliko sploh plačuješ premije za zavarovanje.

Me je oškodovanec pardon izrazu zajeb** in šel k zdravniku, preden je sploh šel prijavit škodo in sem dobil še 2oo€ kazni. Zdaj se pa naj kar sam s policijo in zavarovalnico ubada, jaz grem samo podpisat pa konec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Na cesti
910234489 (4763) Lonsarg
»

Nesrečna in kritje popravila škode

464330 (3311) DePalmo
»

Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )

8019309 (16124) dj_uro
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

7822484 (16576) čuhalev
»

Nesreča - kuponček

409637 (8509) GrimReaper

Več podobnih tem