» »

Logitech G430 - Glasnost porazna..

Logitech G430 - Glasnost porazna..

nooby ::

Živjo.

Ravno sem kupil slušalke Logitech G430. V PC sem jih priklopil preko USBja(zvočna?) in updejtal Logitech Gaming Software.
V samih nastavitvah slušalk sem seveda vklopil Dolby prostorski zvok in jih malo poestiral.

Kmalu sem ugotovil, da slušalke tudi na max 100% glasnosti igrajo zelo zelo tiho. Sam bi prej rekel kot da na 50%.

Igral sem se z nastavitvami pa je kljub vsemu glasnost slušalk zelo porazna.

Ko pa naprimer nič ne poslušam se iz slušalk sliši tiho šumenje že pod 50% glasnost.


Prosim vas, če ima kdo kakšo rešitev kako pojačati glasnost, ker mi še moje backup čungalunga slušalke v vrednosti ene pice igrajo vsaj še 1x glasneje :S

Lp
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |
  • spremenilo: nooby ()

lonewolf_ ::

Zvočna, gonilniki? Priklopi na telefon, je isto ali bolje?
Vsaj tvojemu sluhu ne morejo škodit :D
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

nyler ::

js nimam noben težav z njimi :D pa sem meu prej Steelseries Siberio v2 pa so te isto če ne še bolj glasne. Lahko da je problem v zvočni ali pa samih slušalkah. sposodi si od koga zvočno od slušalk in kombiniraj pa boš videl.
(tut g230 so doble prostorski zvok z zvočno od g430)

LP

nooby ::

lonewolf_ je izjavil:

Zvočna, gonilniki? Priklopi na telefon, je isto ali bolje?
Vsaj tvojemu sluhu ne morejo škodit :D


Ločene zvočne kartice nimam. Imam pač to katera je na matočni plošči Gigabyte Z77M D3H in sem tudi nanovo naložil Audio Driver. Če priklopim na telefon ni glasnost nič večja, isto je.

Sej načeloma pri prejšnjih slušalkah sem imel glasnost ob gejmanju na 30% ob gledanju filma na 50% ob poslušanju glasbe pa tam na 80%.
Samo me zelooo moti da je max glasnost tako porazna na G430 :S

Pa še tisti šum aaaahh

nyler je izjavil:

js nimam noben težav z njimi :D pa sem meu prej Steelseries Siberio v2 pa so te isto če ne še bolj glasne. Lahko da je problem v zvočni ali pa samih slušalkah. sposodi si od koga zvočno od slušalk in kombiniraj pa boš videl.
(tut g230 so doble prostorski zvok z zvočno od g430)

LP


Zvočna ki jo uporabljam je intengriranana matični Gigabyte Z77M D3H.
Pri meni so res tihe. Normalne slušalke ponavadi če daš že na 80-100% glasnosti je že nevzdržno tukaj pa pff nič lahko 5ur poslušam glasbo brez da bi me bolela ušesa.

Imaš priklopljene preko USBja ali preko jackov?
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nooby ()

sandmat ::

poglej ohme na starih in novih slušalkah in primerjaj/poročaj.

zadetek ::

Preko usb zvočne je so tišje, kot če priklopiš direkno na zvočno, vendar potem ni prostorskega zvoka. Je pa odvisno katero zvočno kartico maš, meni so dovolj glasne, res pa da ne razbijajo. Preveri pa, če imaš zadnjo verzijo firmwara, ter če slišiš šumenje preveri nastavitev pod zvok, desni klik na logitech, lastnosti in ravni.

nooby ::

Sem že probal priklopit slušalke brez usbja preko jackov v zvočno kartico pa ni niti malo bolje.

Nastavitve sem precakiral vse in tudi firmware sem updejtal.

Žal pred nakupom nisem pogooglal G430 To Quiet on max :@

Forumi so polni postov ljudi z enako težavo.

Slušalke so me res razočarale zgol zaradi slabe glasnosti.

Jij v ponedeljek nesem nazaj v BigBang pa naj mi jih zamenjajo.
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

kurjač ::

Zajebal si, ker nisi preveril specifikacij.
To so zelo tihe slušalke ki imajo občutljivost komaj 90db. Rešitve ni, vrni če lahko in nabavi normalne stereo slušalke z občutljivostjo nad 100db. Mogoče kaj takega Zvok je podoben kot kakšnim hudo dragim sennheiser slušalkam, ki jim z equalizerjem poudariš nizke in visoke tone

nyler ::

Preko zvočne od slušalk. Moje so normalno glasne. Sicer tišje kot Steelseties Siberia v2 ampak dejansko ne potrebujem takšne glasnosti :D vsaj za igrce ne, kar je pa njihova primarna uporaba. Glasba, fili pa na z5500 :D

Boobiz ::

Na žalost je edina razlika med G230 in G430 tista "vmesna" kartica, s katero simulirajo 7.1 zvok. Če izvzameš 7.1 zvok in jih gledaš kot navadne stereo slušalke, so kar solidne. Vsekakor zvok ni na nivoju dražjih, je pa za ta price point precej dober.
I'm drunk, what's your excuse?

Enron x86 ::

@nooby, problem s šumom lahko rešiš tako, da izklopiš mikrofon na zvočni kartici od slušalk (poskusi v nastavitvah za zvok na nadzorni plošči ali pa ga v programu Logitech Gaming Software nastaviš na vrednost 0.) Za povečanje glasnosti pa tudi sam nisem našel rešitve.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

ST-777 ::

nooby je izjavil:

...sem ugotovil, da slušalke tudi na max 100% glasnosti igrajo zelo zelo tiho. Prosim vas, če ima kdo kakšo rešitev kako pojačati glasnost
Ko poslušam glasbo iz MP3 playerja z naglavnimi slušalkami, uporabljam Nuforce MMP ojačevalec za slušalke. Ojačevalec je majhen in na baterijo. Nisem opazil, da ojačevalec povzroča kakšen dodatni moteči šum. Zvok se mi zdi zelo dober, več o tem piše v testu: http://www.head-fi.org/t/673186/nuforce...

Še informacija o impedanci slušalk in njihovi tihosti: "To those who still can't get enough volume: it may be that the impedance on your headphones is too high. For example my 32 Ohm headphones are only just loud enough. There are plenty of headphones, particularly the more expensive, that have higher impedances than that. You also shouldn't go too low: 16 ohms is the minimum." http://www.amazon.co.uk/review/R3RZFXBO...

iDare ::

Haha, zelo tihe slušalke? Delč od resnice...
Problem je verjetno v tvoji zvočni kartici. Poglej oz posluši glasnost mojih G430...

LINK

Vklopljene mam direktno na zvočno kartico, ki sem jo kupil pred kakšnimi 7mi leti - Theatron DD. Ničesar nism nastavljal... Samo priklopil slušalke in to je to. Če jih mam do konca naglas, jih ne morem imeti na glavi :)

eric_cartman ::

Citati iz uradnega logitech foruma:

Little late to reply, but I found kind of a fix for this issue. You need to download the Logitech Gaming Software if you haven't already, then head over to the Equalizer & turn on the ADVANCED EQ... Then tune the dials to these settings.

34 ~ 12
64 ~ 6
125 ~ 3
250 ~ 1
500 ~ -12 That's negative 12.
1k ~ -1 Negative 1.
2k ~ 3
4k ~ 12
8k ~ 12
16k ~ 3

Now these are just my personal settings. It's what I think sounds good. After doing this, I noticed a pretty significant volume increase. Listening to music prior, the volume was maxed out on EVERYTHING & it still wasn't very loud... Now I have to actually turn it down on certain songs! Even during some games I've had to panic drop the volume cause it felt like my ear drums were about to burst.

After you set the EQ to this, you can tweak it a little more to you're own liking. Just a quick note, this is NOT a MASSIVE volume increase. You're still going to notice it's still not 100% what other headsets can do, but it's significant;y louder than it was prior to these settings. At least for me it is.

Hope this helps some of you.

nooby ::

Se pardoniram sem malo pozabil na to temo.

Vglavnem problem z G430 rešen. V BigBang Kranj so mi slušalke vzeli nazaj, kupil pa sem najboljše slušaljke kar jih v tem cenovnem razredu dobiš Plantronics Gamecom 788. 7.1 Dolby zvok poje vse slušalke.


Top šit!! 8-) 8-) 8-)

Kar se pa Logitechovih slušalk tiče sem opravil za vedno. Imam njihove zvočnike že 8let, tipkovnico G110 4leta, miško G500 3leta brez težav. Ampak G430 pa meh.

_________

realidare

Kaj naj bi imela PC zvočna kartica veze z zvokom, če pa ti Logitech zraven priloži USB zvočno kartico za 7.1 prostorski zvok in je le ta očitno za en drek?

Naj potem dvignejo ceno slušalk G430 in dajo zraven boljšo zvočno kartico.. Gamecom 788 ga razturajo z 7.1 Dolby prostorskim zvokom. V igrah glasnost na 25%, med filmi 40%, glasba 50% :)

Pustmo extreme ko med poslušanjem glasbe navijem na 70% :D


Lp
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

iDare ::

haha, ja nevem kaj ma veze... sam očitno ma :)

Jst sm mel priklopljen brez usbja, direkt jacka v zvočno.. nevem, jst sm zelo zadovoljen s slušalkami. Sj se sliš na video kako sekajo :)
Imam tud Z-5550, ampak zvečer, ko se uležm in prklopm kšno nanizanko, sploh nimam pržganih zvočnikov, ampak dam samo slušalke do konca in mi je čist dost, oz še mal preglasno.

Spomnim se tud, ko sem kupil nek Sony-ev stolp... ko sem priklopil preko navadne zvočne kartice (5.1) na stolp, je bla glasnost porazna... Pol sm pa kupu tole zvočno in je bla razlika konkretna.

Lepo, da si sedaj zadovoljen :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slušalke PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
301937 (1484) SloBiscuit
»

Logitech G430

Oddelek: Zvok in slika
61095 (974) dottor
»

Gaming slušalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6114438 (12598) dottor
»

Nakup "Gaming" slušalk. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5411054 (10111) jasa123434
»

gaming slušalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8510241 (8808) r3dkv1c4

Več podobnih tem