Forum » Loža » Kakšna je vaša plača?
Kakšna je vaša plača?
Alien123 ::
Če bi v sloveniji mogla bit plača minimum 1300 neto, bi potem takem v tujini ala anglija, avstrija itd mogla bit 3000 neto..
Sam imam 1000 neto plače, brez potnih +božičnica, regres..po treh mescih sem dobil možnost nadaljnega šolanja za 500eurov vecjo placo, sam imam trenutno minuto do šihta in mi tako paše :D..
Sam imam 1000 neto plače, brez potnih +božičnica, regres..po treh mescih sem dobil možnost nadaljnega šolanja za 500eurov vecjo placo, sam imam trenutno minuto do šihta in mi tako paše :D..
Glugy ::
Me prav zanima koliko je takih ki jim uspe, ko se podajo na tako karierno pot kot invictus. 100%? 90%? 50%? 10%?
harmony ::
Me prav zanima koliko je takih ki jim uspe, ko se podajo na tako karierno pot kot invictus. 100%? 90%? 50%? 10%?
3-5%...potem ti trdijo, da je vse mogoce.
Koliko jih proba in popusi pa nikjer ne bos zasledil na forumih...koliko s.p. je v letu 2016 propadlo? Ljudje so probali...ne gre vsakomu, pa ne zato, ker so nesposobni, ampak ker pac ne gre.
Samo napihnjenci kot je invictus hitro propadejo...lep primer je moj stric, ki se je pred leti bahal, ces kako je uspel, kako vodi firmo 25 folka, kako zasluzi 20-30k mesecno, sedaj pa prodaja svoje premozenje, ker je propadel...
smacker ::
Tistim ki se ne podajo, 100% ne uspe. In to je dovolj dober razlog, da če si tega želiš, se pač podaš v to Seveda pa moraš najprej pri sebi razčistit, česa si želiš. Ljudje smo različni, imamo drugačne prioritete, zato ima vsak svojo definicijo sanjskega življenja. Poznam tut človeka, ki je bil v tujini s 6k plače nesrečen in se je po letu in pol vrnil v SLO (s 60k prihrankov za tolažbo).
Lion29 ::
3-5%...potem ti trdijo, da je vse mogoce.
Koliko jih proba in popusi pa nikjer ne bos zasledil na forumih...koliko s.p. je v letu 2016 propadlo? Ljudje so probali...ne gre vsakomu, pa ne zato, ker so nesposobni, ampak ker pac ne gre.
Samo napihnjenci kot je invictus hitro propadejo...lep primer je moj stric, ki se je pred leti bahal, ces kako je uspel, kako vodi firmo 25 folka, kako zasluzi 20-30k mesecno, sedaj pa prodaja svoje premozenje, ker je propadel...
2-5%? v IT? lol
ne poznam nobenega recimo, da je v IT stroki prisel v London in mu ni uspelo... NOBENEGA...
druge stroke so pa precej drugace... poznam veliko slovencev prislo sem (kot au-pair ali kaj drugega) in od vseh je mogoce nazaj v roku 4 let kar sem jaz tukaj, slo mogoce 3%, 6 ljudi od ~200 ki jih osebno poznam... je pa seveda cisto mozno, da je stevilka vecja in da so sli prej nazaj kot sem jih spoznal
je pa potrebno definirati uspeh.... je uspeh to, da zivis bolje kot bi zivel v rodni dezeli, ali je uspeh le gore denarja in viekendi po svetu
Tistim ki se ne podajo, 100% ne uspe. In to je dovolj dober razlog, da če si tega želiš, se pač podaš v to Seveda pa moraš najprej pri sebi razčistit, česa si želiš. Ljudje smo različni, imamo drugačne prioritete, zato ima vsak svojo definicijo sanjskega življenja. Poznam tut človeka, ki je bil v tujini s 6k plače nesrečen in se je po letu in pol vrnil v SLO (s 60k prihrankov za tolažbo).
oh ja... definitivno smo ljudje zelo razlicni... nekdo je omenil gozdnate potke s kolesom.... jap, definitivno ni tega tak tu kot v slo... pa gora tudi ni... in jaz BLAZNO pogresam morje.... ampak ce ne drugega si lahko privoscim 2x na leto it za 2-3 tedne nekam na toplo in uzivat... london je super travel hub, lahko potujes kamorkoli zelis... sej ni da je slo zabacena v tem pomenu... ampak pac povem
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
Utk ::
Poleti sem jaz ob 4h oddelan, nafotran in na biciklu izven mesta, lahko vsak dan, če bi blo volje. To si še v Ljubljani težko "privoščiš", kaj šele v pravem mestu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Invictus ::
Če nisi ravno totalen šalabajzer, bi rekel da 100%.
Samo ena osnova je. Službo si moraš najti pred preselitvijo.
Berem cel kup zgodbic, ko folk zapravi prihranke, ker se gre bockat za službo na njihovem terenu. To je no-go...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
OmegaM ::
IT procesna informatika, "sveže" diplomiran - stari program.
- cca. 1100€ neto/mesec, v pričakovanju nove pogodbe.
- Slovenija - 9 let delovnih izkušenj,
- zame nekaj najboljšega, drseč delovnik (skorajda vseeno ob kateri uri pridem). Večinoma začnem z šihtom od 6:00 pa do kakšnih 15:00,
- do podjetja imam 20 min sprehod,
- regres cca. 700€,
- božičnica večinoma na službeno kartico dobropis, ter nek material.
Za dopust ni težav, lahko si izmislim teden dni prej, v kolikor imam zamenjavo.
Prav tako razmišljam o menjavi podjetja.
- cca. 1100€ neto/mesec, v pričakovanju nove pogodbe.
- Slovenija - 9 let delovnih izkušenj,
- zame nekaj najboljšega, drseč delovnik (skorajda vseeno ob kateri uri pridem). Večinoma začnem z šihtom od 6:00 pa do kakšnih 15:00,
- do podjetja imam 20 min sprehod,
- regres cca. 700€,
- božičnica večinoma na službeno kartico dobropis, ter nek material.
Za dopust ni težav, lahko si izmislim teden dni prej, v kolikor imam zamenjavo.
Prav tako razmišljam o menjavi podjetja.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
harmony ::
2-5%? v IT? lol
ne poznam nobenega recimo, da je v IT stroki prisel v London in mu ni uspelo... NOBENEGA...
druge stroke so pa precej drugace... poznam veliko slovencev prislo sem (kot au-pair ali kaj drugega) in od vseh je mogoce nazaj v roku 4 let kar sem jaz tukaj, slo mogoce 3%, 6 ljudi od ~200 ki jih osebno poznam... je pa seveda cisto mozno, da je stevilka vecja in da so sli prej nazaj kot sem jih spoznal
lol wtf?
Pa kaj ti resnicno mislis, da povsod IT-jevci uspejo. Ponovno kaj je to uspeh? Imeti mesecno placo v skladu z zivljenskim standarom doticne drzave? To imam tudi jaz v Avstriji. Ali sem uspel?
Spremenil sem samo drzavo, ljudi, placa je visja od povprecja, ni pa to placa, katero bi definiral "evoga sedaj sem uspel in sem zadovoljen s placo". Mogoce pa se bom uspel...so vecje sanse kot v slovencljanistanu.
Ali zivim boljse. Seveda, saj imam 13 in 14 placo. Ce le te ne bi bilo, bi bil dejansko skoraj na slabsem s financnega vidika...
gruntfürmich ::
vse je treba pogledat v pravi perspektivi...
en poznanec dela v londonu in pravi da ima 5€ stroškov mesečno... da boš se tam šel 'srednji razred' in se šel nepremičnino-hišo kot tukaj... ×3?
delo na gradbiščih po evropi... kako za koga, in koliko si nagrabiš da ne boš na stara leta letal kot cigan po evropi...
1 ali 2 jutra več učasih ne odtehtajo sranja od življenja ki ga imaš.
en poznanec dela v londonu in pravi da ima 5€ stroškov mesečno... da boš se tam šel 'srednji razred' in se šel nepremičnino-hišo kot tukaj... ×3?
delo na gradbiščih po evropi... kako za koga, in koliko si nagrabiš da ne boš na stara leta letal kot cigan po evropi...
1 ali 2 jutra več učasih ne odtehtajo sranja od življenja ki ga imaš.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
jype ::
Utk> Poleti sem jaz ob 4h oddelan, nafotran in na biciklu izven mesta, lahko vsak dan, če bi blo volje. To si še v Ljubljani težko "privoščiš", kaj šele v pravem mestu.
Seriously? 15 minut s kolesom iz Ljubljane praktično v katerikoli smeri si v hribih. Če imaš časa 3 ure, si pa že v Avstriji ali na Hrvaškem, oboje v gozdnatih hribih.
Jaz sem bil zadovoljen tudi z dohodki v Sloveniji, pa sem bil plačan nekje v slovenskem povprečju za industrijo.
Seriously? 15 minut s kolesom iz Ljubljane praktično v katerikoli smeri si v hribih. Če imaš časa 3 ure, si pa že v Avstriji ali na Hrvaškem, oboje v gozdnatih hribih.
Jaz sem bil zadovoljen tudi z dohodki v Sloveniji, pa sem bil plačan nekje v slovenskem povprečju za industrijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ja, če živiš na robu Ljubljane, s službo čez cesto, vrtec pa čez drugo cesto, in da imaš delovni čas do 3h, si na istem, se strinjam. Ker pa v bistvu vsaj 2 od teh stvari v 90% ne držijo, pač v realnosti ni tako. Pa še v teh primerih ni isto, ker si pač v 3 smeri od štirih omejen - z Ljubljano.
Iz Ljubljane pomeni od table s prečrtano besedo "Ljubljana", jasno. Z enga konca mesta na drugega je s kolesom manj kot pol ure. Iz centra torej potrebuješ manj kot pol ure s kolesom do vznožja Posavskih hribov, vznožja Polhograjskih hribov, vznožja Golovca ali Barja, Tacna in Dragomlja, če raje goniš po ravnini. Na vrhu Krima si lahko v manj kot treh urah, ne glede na to, kje v Ljubljani prebivaš.
Primerljiva je Švica, kjer je prostor za rekreacijo podoben, ravno obratna je pa npr. Nizozemska, kjer hribov ni nikjer (no, ali pa Švedska, kjer so po večini države resni vzponi 2 dni daleč).
Primerljiva je Švica, kjer je prostor za rekreacijo podoben, ravno obratna je pa npr. Nizozemska, kjer hribov ni nikjer (no, ali pa Švedska, kjer so po večini države resni vzponi 2 dni daleč).
Ja, če živiš na robu Ljubljane, s službo čez cesto, vrtec pa čez drugo cesto, in da imaš delovni čas do 3h, si na istem, se strinjam. Ker pa v bistvu vsaj 2 od teh stvari v 90% ne držijo, pač v realnosti ni tako. Pa še v teh primerih ni isto, ker si pač v 3 smeri od štirih omejen - z Ljubljano.
Živim v centru, pa je do Toškega čela 15 minut lagane vožnje. Isto do barja, če hočeš na Krim. Ravno malo za ogrevanje. In na koncu za rategovanje teh umiritev.
Moraš biti pa res zanič biciklist .
BTW. če delaš za tujce, ti dostikrat ni treba niti v tujino iti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Mater ste neumni za tako "pametne". Sploh nisem nič pisal o tem do kod v kakem času prikolesariš, ampak v tem, da sem lahko vsak dan ob 4h popoldan po službi, po kosilu, in po vseh opravkih na biciklu. Kako gre to pri vas, če ste praktično vsi v tej temi napisali, da delate najmanj do 4h, če ne 6h. Plus to, da v Ljubljani ne gre nič tako hitro kot v manjših krajih, niti pot domov niti vrtec niti skok v trgovino, nič. Tolk časa sem pa že živel gor, da me ne bo glih vsak farbal.
next3steps ::
Poglej en ali dva posnetka od Jureta in boš hitro ugotovil, da s kolesom gre zelo hitro oziroma vsaj hitreje, kot si ti misliš.
Smurf ::
Mater ste neumni za tako "pametne". Sploh nisem nič pisal o tem do kod v kakem času prikolesariš, ampak v tem, da sem lahko vsak dan ob 4h popoldan po službi, po kosilu, in po vseh opravkih na biciklu. Kako gre to pri vas, če ste praktično vsi v tej temi napisali, da delate najmanj do 4h, če ne 6h. Plus to, da v Ljubljani ne gre nič tako hitro kot v manjših krajih, niti pot domov niti vrtec niti skok v trgovino, nič. Tolk časa sem pa že živel gor, da me ne bo glih vsak farbal.
Sej lahko gres domov tudi ob 2h a ne, ce dovolj zgodaj zacnes. Ali pa sedaj pozimi gres na dopoldansko smuko, popoldne pa na siht.
Pol pa ne jamraj da imaš slabo plačo, če nič ne delaš.
Sam naredim potrebno delo za stranko približno v polovičnem času kot si oni mislijo. Pa dvomim da je moje trenutno povprečje 4 ure/dan.
Včasih vzamem poleg še kako predavanje. časa več kot dovolj.
Če se ne znaš organizirati, verjamem da ti je življenje na vasi pravi luksus.
A kje jamram? A si se zato locil, ker si prevec casa prezivel doma in jim najedal dodatne 4 ure?
Pusti ti kaj lahko pa kaj je dovolj zgodaj. Dejstva so taka, da tega skoraj nihce ne dela, vsaj ne vsak dan.
Hvala lepa za mesto po katerem si najhitrejsi, ce gres pes. In v ljubljani v resnici si.
Sej lahko gres domov tudi ob 2h a ne, ce dovolj zgodaj zacnes. Ali pa sedaj pozimi gres na dopoldansko smuko, popoldne pa na siht.
Pusti ti kaj lahko pa kaj je dovolj zgodaj. Dejstva so taka, da tega skoraj nihce ne dela, vsaj ne vsak dan.
Če si se vozil z avtomobilom po mestu, potem razumem, da se nič ni dalo hitro urediti.
Hvala lepa za mesto po katerem si najhitrejsi, ce gres pes. In v ljubljani v resnici si.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Utk> Hvala lepa za mesto po katerem si najhitrejsi, ce gres pes. In v ljubljani v resnici si.
Drži, v Ljubljani je ogromno prostora za izboljšave.
Drži, v Ljubljani je ogromno prostora za izboljšave.
Gambino ::
dip.ing, - stari program.
- 1300€ neto/mesec,
- 5 let delovnih izkušenj,
- 8:00 pa do 16:00,
- regres cca. 900,
- 13 plača 100 do 200% neto plače odvisno od prometa/dobička podjetja.
- 1300€ neto/mesec,
- 5 let delovnih izkušenj,
- 8:00 pa do 16:00,
- regres cca. 900,
- 13 plača 100 do 200% neto plače odvisno od prometa/dobička podjetja.
LuiIII ::
Jaz imam minimalno direktorsko plačo. Toliko, da zadostim davčnim predpisom. Ostalo pa je .... ;-)
FTad ::
k--p ::
Dobre 1300, z vsemi dodatki, kar spadajo zraven (neto), 3 leta izkušenj, 7. stopnja ... Kar OK, sam od tega gre v Lj dosti za najemnino, stroške, vendar sem blizu službe.
edit: typos
edit: typos
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: k--p ()
pikachu004 ::
Izobrazba: dipl. inž. strojništva, 6/2, razmišljam o podiplomskem študiju managementa
5 let delovne dobe + 3 leta dela preko štud. servisa
Delovno mesto: tehnolog, konstrukter, planer proizvodnje
Urnik: 6.30 - dokler ni vse narejeno (cca. 50ur na teden, prej kakšna več)
Plača po 18 mesecih v podjetju: 1400-1500€ neto + malica + potni stroški (začetna 800€ neto), regres cca. 900€ neto, 13. plača cca. 1500€ neto
Na splošno se mi zdi, da so se zadeve v strojništvu izboljšale. Mogoče pa kdaj ujamemo IT-jevce pri plači :)
Plača po 18 mesecih v podjetju: 1400-1500€ neto + malica + potni stroški (začetna 800€ neto), regres cca. 900€ neto, 13. plača cca. 1500€ neto
Na splošno se mi zdi, da so se zadeve v strojništvu izboljšale. Mogoče pa kdaj ujamemo IT-jevce pri plači :)
pikachu004> Mogoče pa kdaj ujamemo IT-jevce pri plači :)
Glede na to, koliko in kaj morate znat, vam vsekakor privoščim, a se bojim, da bo brez osnovne poslovne usposobljenosti težko.
A je že kdo hodil po ljubljanskih faksih in spraševal, zakaj se tega ne poučuje vsaj kakšno uro na teden v najvišjih letnikih (torej pogajanja in osnove organizacije dela pri nas in v EU)?
Glede na to, koliko in kaj morate znat, vam vsekakor privoščim, a se bojim, da bo brez osnovne poslovne usposobljenosti težko.
A je že kdo hodil po ljubljanskih faksih in spraševal, zakaj se tega ne poučuje vsaj kakšno uro na teden v najvišjih letnikih (torej pogajanja in osnove organizacije dela pri nas in v EU)?
pikachu004 ::
jype> Glede na to, koliko in kaj morate znat, vam vsekakor privoščim, a se bojim, da bo brez osnovne poslovne usposobljenosti težko.
To je po moje največja težava. Strojniki se ne spoznajo na management, managerji pa na tehnične zadeve. Srečujem garažarje z veliko tehničnega znanja. Zaradi ne poznavanja managementa so obtičali in se ne premaknejo naprej. Nekako jim ne uspe narediti tega preskoka iz samostojenga podjetnika v malo podjetje in nato naprej.
To je po moje največja težava. Strojniki se ne spoznajo na management, managerji pa na tehnične zadeve. Srečujem garažarje z veliko tehničnega znanja. Zaradi ne poznavanja managementa so obtičali in se ne premaknejo naprej. Nekako jim ne uspe narediti tega preskoka iz samostojenga podjetnika v malo podjetje in nato naprej.
simnov ::
Deset let sem na račun dobil okoli 800-1300€ odvisno od nadur in dela zdaj imam pa 245€ na mesec.
Horejšio ::
Pa pojdi še ti v tujino in se igraj z barvicami in flomastri.To se mi ne zdi smiselno počet v življenju. Imam raje lego kocke in z njimi ustvarjam nekaj, kar omogoča nekomu drugemu, da odkriva res nove in zanimive zadeve ali pa da izboljšuje obstoječe ... In namesto da bi tako opevani ekonomski sistem in prosti trg videl to kot generator dodane vrednost, kar zares je, najprej vidi to kot in samo strošek. Kratkovidno ... In potem moramo živet od bolj ali manj inteligentnih eu projektov. Da ne rantam cel dan, več ob kaki pijači ... Svetovni sistem je preveč kratkoviden, kar bo še drago plačal.
To je izjava, kjer bi se morali zamisliti. Enostavno ni prav. Znanost je prevelik strošek postala :)
detroit ::
Meni je kar ušeč Lion29's prihodek, samo glede na to, da nisem pripravljen iti v "zagaman" london med tiste (po mojih izkušnjah) snobovske inbrede, si ne zaslužim tega. Simple maths:)
Sicer pa čestitke vsem za plače nimate slabih
london je ogromno mesto z 8mil ljudmi... druzis in si med ljudmi, ki ti odgovarjajo
"snobovski inbredi"
wow, just wow
cant help it, izkušnje govorijo zase:) Saj z brummiji sem se dobro razumel vedno npr...samo z original londončonami pa niti malo. Na žalost..premalo jih očitno spoznal:)
pikachu004 je izjavil:
Izobrazba: dipl. inž. strojništva, 6/2, razmišljam o podiplomskem študiju managementa
Kako ujamete..ta tvoja plača oz vse ki si jih omenil so že kar dobre plače za itjevce.
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
sift ::
izobrazba: srednja trgovska šola in samouk glasbe (hvala bogu sm se za to odloču), če ne bi bil podn
nekje 1300$/1200€ na mesec, včasih kej več do 1.500€, čeprav za 2017 planiram do 2.000€ pridet
delal sm ko pes 6 let 24/24 v upanju da bo kaj in zdej je. Vmes tega sm delal vse možno , se pravi sm mel dvojno 'delo'.
če gre vse prav z novim projektom planiram na precej več, sodelujem z enim iz tujine in z njim lahko dosežem lepe cifre. Nared bo šele poleti ker je on doktor in nima dost cajta, potem dok se vse ostalo naredi pomoje šele 2018 bo zuni.
ful si želim obogatet , če pa nov projekt ne bo nič kaj posebnega (ampak sigurno bo, vsaj nekaj), mi še vedno ostane 1200-2000/mesec.
urnika ni, ko je pa bil pa je blo NON STOP ko je bil cajt in cajta je bilo, še posebej ko nism mel drugega dela. trenutno pa delam kadar mi paše in ko naredim kaj pametnega pošljem tistemu v tujino in pol on dela naprej.
sploh nevem kam z dnarjem, dajem 80% na stran, me pa ful veseli ga kopičit.
slovenija mi je zakon in me tujina sploh ne zanima niti za počitnice. tudi da obogatim ne bom nkamor hodu, not interested. nekajkrat v preteklosti sm mel šanso v tujino, pol ni blo nič od tega, enkrat sm mel za it v los angeles naredit en soundtrack za enga film producerja in se mi pol ni dalo gor hodit. Govorim in pišem odlično angleško in italjansko in me sploh ne briga rinit tam. Italjanščina pa mi je skorajda neuporabna, nevem kdaj sm nazadnje se pogovarjal s kom italjansko razen na internetu. in Italija mi ni všeč. še manj anglija, še manj amerika. Nemščine pa nevem , na žalost. en mesec sm bil v avstriji in se nism naučil nič.
drugače berem tukaj neke odlične izobrazbe pa nekje ko js al celo manj. nism nč študiral, sm pa sam 'študiral' glasbo k nor od 9ga leta in brez tega nevem kaj bi.
nekje 1300$/1200€ na mesec, včasih kej več do 1.500€, čeprav za 2017 planiram do 2.000€ pridet
delal sm ko pes 6 let 24/24 v upanju da bo kaj in zdej je. Vmes tega sm delal vse možno , se pravi sm mel dvojno 'delo'.
če gre vse prav z novim projektom planiram na precej več, sodelujem z enim iz tujine in z njim lahko dosežem lepe cifre. Nared bo šele poleti ker je on doktor in nima dost cajta, potem dok se vse ostalo naredi pomoje šele 2018 bo zuni.
ful si želim obogatet , če pa nov projekt ne bo nič kaj posebnega (ampak sigurno bo, vsaj nekaj), mi še vedno ostane 1200-2000/mesec.
urnika ni, ko je pa bil pa je blo NON STOP ko je bil cajt in cajta je bilo, še posebej ko nism mel drugega dela. trenutno pa delam kadar mi paše in ko naredim kaj pametnega pošljem tistemu v tujino in pol on dela naprej.
sploh nevem kam z dnarjem, dajem 80% na stran, me pa ful veseli ga kopičit.
slovenija mi je zakon in me tujina sploh ne zanima niti za počitnice. tudi da obogatim ne bom nkamor hodu, not interested. nekajkrat v preteklosti sm mel šanso v tujino, pol ni blo nič od tega, enkrat sm mel za it v los angeles naredit en soundtrack za enga film producerja in se mi pol ni dalo gor hodit. Govorim in pišem odlično angleško in italjansko in me sploh ne briga rinit tam. Italjanščina pa mi je skorajda neuporabna, nevem kdaj sm nazadnje se pogovarjal s kom italjansko razen na internetu. in Italija mi ni všeč. še manj anglija, še manj amerika. Nemščine pa nevem , na žalost. en mesec sm bil v avstriji in se nism naučil nič.
drugače berem tukaj neke odlične izobrazbe pa nekje ko js al celo manj. nism nč študiral, sm pa sam 'študiral' glasbo k nor od 9ga leta in brez tega nevem kaj bi.
detroit ::
Izobrazba nima skorajda nič direktne povezave s plačo (indirektno pa). Ima MO osebe kar precej zveze z začetno plačo, ki jo prejema. Imaš precej dobro plačo:)
Skero
Arctander ::
Od 1500 do 1800 "neto", sem s.p. in imam 3 bolj ali manj stalne naročnike + če pride še kaj "usput". Področje: multimedija in digitalni marketing.
Alien123 ::
Dejansko smo sami pridni tukaj :D.. dovolj mam folka ko govori kak ni sluzb pa kakšne so plače.. bo treba malo pljunit v roke ja
Dejansko smo sami pridni tukaj :D.. dovolj mam folka ko govori kak ni sluzb pa kakšne so plače.. bo treba malo pljunit v roke ja
No, S-T ne predstavlja ravno reprezentativnega vzorca. V bistvu je mehurček. Kajti tukaj ima večina znanja, ki so na trgu dela dobro plačana. Realnost pa je taka, da veliko ljudi, tudi z UNI diplomo, dela za minimalca ali le malenkost več.
To, da imaš znanja, ki so dobro plačana, ni mehurček. Je precej stabilna valuta .
Mehurček v smislu tega, da smo marsikdaj zaprti vsak v svojem udobnem, varnem mehurčku in ne vidimo, kaj se dogaja zunaj.
V bistvu nas boli boli kita, kaj se dogaja okoli nas. Bog je tudi najprej sebi ustvaril brado...
innerspace ::
V bistvu nas boli boli kita, kaj se dogaja okoli nas.
Definicija mehurcka.
Me prav veseli videti, da vam nekaterim uspeva dobiti precej vec za svoje delo od tega, kar bi dobili v Sloweniji.
Moja placa je do nedavnega bila 200€/mesec, koncno sem nasel delo ki mi nosi med 700-900€/mesec + dodatni zasluzek s popoldanskimi neumnostmi. Life is much better.
Sem pa bil lani v Svici in me mika, da bi sel podelati nekaj let v tiste konce. Povprecna placa 7000€ baje.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
innerspace je izjavil:
V bistvu nas boli boli kita, kaj se dogaja okoli nas.
Definicija mehurcka.
Me prav veseli videti, da vam nekaterim uspeva dobiti precej vec za svoje delo od tega, kar bi dobili v Sloweniji.
Moja placa je do nedavnega bila 200€/mesec, koncno sem nasel delo ki mi nosi med 700-900€/mesec + dodatni zasluzek s popoldanskimi neumnostmi. Life is much better.
Sem pa bil lani v Svici in me mika, da bi sel podelati nekaj let v tiste konce. Povprecna placa 7000€ baje.
To, da te boli kita za ostale, ne pomeni da ne veš kaj se dogaja . Tisti, ki smo dobro plačani, prekleto dobro vemo kaj se dogaja okoli nas. Samo ne sekiramo se zaradi tega. Kdo bi nas še obtožil pomanjkanja empatije... Ampak to nadoknadimo z višjim plačilom davkov in višjo potrošnjo, pa so vsi srečni .
Kar se tiče Švice, je pač odvisno na kateristrani povprečja si .
Machete ::
Zakaj se stalno bahaš. A se ti sploh še da? Zelo antipatično.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Pač nisem tipičen Slovenec, ki se dela skromnega in non stop jamra... In ki mu je glavna dejavnost fovšija do soseda in vtikanje v zadeve drugih.
Sam info za plačo v švici. Plača svežega Ph.D. je 125.000 CHF. Osnovna, brez izkušenj.
Gambino ::
Pač nisem tipičen Slovenec, ki se dela skromnega in non stop jamra... In ki mu je glavna dejavnost fovšija do soseda in vtikanje v zadeve drugih.
Sam info za plačo v švici. Plača svežega Ph.D. je 125.000 CHF. Osnovna, brez izkušenj.
Ne mi o švici, ker je marsikaj slabše, kot se sliši!!!
In še zdaleč ni vse v denarju!!!
Ne mi o švici, ker je marsikaj slabše, kot se sliši!!!
In še zdaleč ni vse v denarju!!!
Sam bi se takoj preselil, pa me žal določene zadeve držijo v Sloveniji.
Pa naštej kako stvar, da ne boš samo pameten. In ja, denar je vse, če nisi še prisesan na mamičinih joških.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23471 (20198) | BigWhale |
» | DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 30246 (24227) | St235 |
» | Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33229 (30204) | Matko |
» | Regres, prevoz, malica - smisel? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33793 (28877) | Invictus |
» | [Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23188 (20641) | St235 |