Forum » Pomoč in nasveti » Ubuntu brez GRUB-a
Ubuntu brez GRUB-a
someboody99 ::
Pozdeavljeni! Rad bi poleg Windows 8.1 Pro inštaliral Ubuntu 14.4.1 LTS, a ne želim tistega GRUB-a. Vem, da se je nekako dalo inštalirat brez GRUB-a, a ne vem več kako. Ima kdo kakšno idejo?
someboody99 ::
in kaj bi imel ti namesto gruba?
Kaj bi imel namesto gruba? Hmm... Težko vprašanje. Vem, da se je nekako dalo, da se ni pokazal grub ampak pač nekaj od Windowsov (choose OS nekaj takega), ampak OK, grub mi je šel ponavadi malo na živce, ker OS, ki mi je glavni je Windows 8.1, in se mi je vedno, če sem imel grub, zagnal Ubuntu. Za zdaj mi je windows pač na prvem mestu....
Poldi112 ::
Grub-u lahko enostavno poveš, kateri os naj privzeto izbere.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Gapi ::
Grub lahko inštaliraš na usb ključ. In ko rabiš ubuntu daš ključ notri. Lahko tudi disketa. Grub je tako samo boot loader.
No person is rich enough,to buy back his past.
čuhalev ::
Če imaš EFI, potem lahko uporabiš vgrajen sistem izbire. Lahko popraviš boot.ini in uporabiš Microsoftovo rešitev, v kateri izbiraš med Windows in grub.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 186574 (55413) | poweroff |
» | Namestitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2717 (2344) | BorutK-73 |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 143383 (106269) | Icematxyz |
» | RIPLinux v11.3 - boot z USB zaštekaOddelek: Operacijski sistemi | 1297 (1107) | MrStein |
» | Ubuntu Karmic Alpha 5 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8784 (6348) | poweroff |