Forum » Pomoč in nasveti » hp elite probook prenosnik
hp elite probook prenosnik
kojot31 ::
Lp!
Mi lahko kdo pomaga pri namestitvi windowsov xp. Ne vem postopka za bootanje iz cedeja. Na začetku pritisnem esc in anto mi poda meni od hp. Če pritiskam f9 za boot meni, mi da na voljo samo hard drive, usb in network. Poizkusu sem tudi preko usb bootable ključka in nič. Windowse imam naložene, ampak so sesuti in manjkajo datoteke. Preko safe mode, lahko pridem v windowse. Na cedeju imam iso datoteko in ga ne zagrabi, da bi začel postopek. V oknih se zaženejo iz cedeja
Model je HP ELITE PROBOOK 8735W.
Hvala
Mi lahko kdo pomaga pri namestitvi windowsov xp. Ne vem postopka za bootanje iz cedeja. Na začetku pritisnem esc in anto mi poda meni od hp. Če pritiskam f9 za boot meni, mi da na voljo samo hard drive, usb in network. Poizkusu sem tudi preko usb bootable ključka in nič. Windowse imam naložene, ampak so sesuti in manjkajo datoteke. Preko safe mode, lahko pridem v windowse. Na cedeju imam iso datoteko in ga ne zagrabi, da bi začel postopek. V oknih se zaženejo iz cedeja
Model je HP ELITE PROBOOK 8735W.
Hvala
A. Smith ::
Pejt v BIOS in spremeni boot sequence, da bo vmes tudi CD/DVD drive. Tipka za BIOS se izpiše na prvem ali drugem zaslonu po zagonu računalnika.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
mat xxl ::
Si siguren, da si prav ime napisal Elite book in probook so zelo različne stvari, ali imaš eno ali drugo , oboje še nisem videl, da bi bilo skupaj ?
Imam ELITEBOOK 8730W. sem šel še enkrat gledat. To vem, da je treba v biosu prestaviti iz kot bo botal. Je možno, da bi se v biosu to spremenilo, ker enkrat sem že in se ne spomnim postopka?
Ima pod f10 bios nastavitve. Kaj pa če bi ga preko usb ključka botal? Jaz sem preko programa z aisote delat naredil usb bootable. Zaradi težav z vidom, me muči svetloba v biosu, ker je vse sivo in navaden text. Mi lahko kdo da postopek, v akaterem meniju, pod meniju se nahaja ali pa če se da kontrastna barva, kot ima award bios. Da bi imel temnejše ozadje in svetlo besedilo.
Ima pod f10 bios nastavitve. Kaj pa če bi ga preko usb ključka botal? Jaz sem preko programa z aisote delat naredil usb bootable. Zaradi težav z vidom, me muči svetloba v biosu, ker je vse sivo in navaden text. Mi lahko kdo da postopek, v akaterem meniju, pod meniju se nahaja ali pa če se da kontrastna barva, kot ima award bios. Da bi imel temnejše ozadje in svetlo besedilo.
modelno1 ::
Rekel si, da imaš na CDju iso datoteko. V tem primeru ti ne bo bootal. Moraš na novo zapeči CD, tako da v programu, ki ga uporabljaš, uporabiš možnost za zapis slike na disk in izbereš to iso datoteko. Ali pa z rufus narediš bootable USB ključ in bootaš z njega.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Napisal sem,d a imam težave z vidom in težko delam. Včeraj sem malo pregledal bios in očitono sem spremenil jezik pisave, ker ni angleško ampak drug jezik. Win7 nisem še nikoi uporabljal, ampak sloz winxp. Imam tudi program za povečavo, ki pa deluje samo na winxp. Ko bo na voljo za win7, bom dal gor win7. Se bom pa moral ponovno vse nan ovo učit. Poizkusu sem več windowsov, ki sem jih že nameščal na druge računalnike in tudi na tega in ne gre. Kolikor se spomnim, sem jaz pri prvem botunju pred leti na ta comp, v biosih formatiral/pobrisal disk in šel nato ven iz biosa in dal v funkiji pod boot, notebook hard drive. Če izberem pod opcijo boot usb, se pojavi črno ono, zgoraj so 3 črke in utripa kurzor, ampak samo stoji in se nič ne zgodi. Na ključku gori lučka, ampak to tk in tk. Winxp obvladam na pamet in lahko miže delam z njimi, novejše pa nobenih.
dvd-rw nmi delue noramlno lepo in vse bere in zapisuje. Kot sem napisal zgoraj. Če grem v okna in zaženem win iz cedeja, se avtomatsko zaženejo.
Če veste, mi napišite rešitev ali kak ukaz za biose.
dvd-rw nmi delue noramlno lepo in vse bere in zapisuje. Kot sem napisal zgoraj. Če grem v okna in zaženem win iz cedeja, se avtomatsko zaženejo.
Če veste, mi napišite rešitev ali kak ukaz za biose.
fosil ::
Če ti z F9 pokaže boot meni, potem je to v redu in ne rabiš hodit v bios spreminjat vrsti red zagona.
Je pa potem očitno težava v samem mediju, torej CD ali USB, ali pa v dvd-romu.
Če hočeš naredit usb za instalacijo pa to ne gre tako enostavno, da bi samo gor skopiral iso.
Moraš naredit bootable usb, recimo s programom rufus
Je pa potem očitno težava v samem mediju, torej CD ali USB, ali pa v dvd-romu.
Če hočeš naredit usb za instalacijo pa to ne gre tako enostavno, da bi samo gor skopiral iso.
Moraš naredit bootable usb, recimo s programom rufus
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10798 (8312) | krepki |
» | USB Bootable - Rufus, Partition Wizard BoodOddelek: Programska oprema | 1707 (1542) | BorutK-73 |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6622 (5943) | s6c-gEL |
» | Nalaganje OS na drugi trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3469 (3093) | daBunks23 |
» | NOV prenosnik - Toshiba Satellite --- pomoč lepo prosim!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7118 (5662) | Matej Marinč |