» »

Sony vegas has stopped working

Sony vegas has stopped working

vuchko ::

Pozdravljeni! Imam en problem in sicer s sony vegasom , kadar hočem render-at malo daljši posnetek se mi program sesuje in dobim sporočilo:"sony vegas has stopped woring". Preizusil sem dve različni verziji trinajstice in eno dvanajstico in mi neglede na verzijo javlja isto napako. Pri krajšem posnetku, kateri je dolžine eno munuto nimam problemov. Ko pa bi rad enourni posnetek pretvoril se pa zatakne.

Preizusil sem razne formate z raznimi nastavitvami, z GPU in samo z CPU ... konec je vedno enak. Na računalniku imam windows 8.1 (poskusil sem tudi z compatibility z windows 7). Tako , da prosim, če ve kdo kako rešit to težavo. LP

GTX970 ::

Preverjaj temperature med renderiranjem (HWMonitor).

Zdaj sem ponono zagnal render .... po 5ih minutah ima GPU non-stop preko 90°C pride pa skoraj do 100°C .... a se da tem temperaturam kako izognit?
Ker se verjetno procesor pregreje in potem zaradi tega program zmrzne. V kišti imam ventilatorjev več kot dovolj, pa tudi očiščena je.

Vsa predlog je dobrodošel ... tebi GTX970 pa hvala za namig :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vuchko ()

Insan3Lik3 ::

vuchko je izjavil:

V kišti imam ventilatorjev več kot dovolj, pa tudi očiščena je.

grafična tudi? prah?

edit: povej še katero grafično sploh imaš
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

Zgodovina sprememb…

Ja ... pač kolr se je dalo očistit nisem pa glih vsega razstavljal.Procesor je i7 3770k , grafa GTX680 , rama imam 16gb ... za ostale stvari pa nisem siguren :)
Sicer je pa tu procesor bol na udaru ... grafična je skos na okol 45 stopinjah. Pa update glede temperature jeder .... 2 jedra imata večino časa temperaturo 97 sopinj... včasih pride do 100, druga dva pa 94 stopinj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vuchko ()

imaš v sony vegasu ko renderaš encode mode na "render using CUDA if available"?

edit: sicer to ni to lahko pa pomaga
kake maš pa temperature ko ne renderaš/idle?

Zgodovina sprememb…

Poskusil sem samo z openCL oz. use GPU if availible, drugače pa mam izbran samo CPU, ker je bol ziher, baje da lahko zmrzuje tudi zaradi tega , če daš tam use GPU if availible.
Zdaj trenuntno rendam , tako da ne morem pogledat , ampak mislim da je v mirovanju temperatura okrog 30-40 stopinj.

GTX970 ::

Zakaj ne moreš pogledati ?
HWMonitor to the rescue.

r3dkv1c4 ::

vuchko to je problem nastavitev SV....samo, da najdem link, ti ga bom nalimal tekom dneva.

tole ti zna pomagat....absolutno pa spremljaj temperature, ker render izkorišča proc na maksimumu.

spec. računalnika?

myriad ::

Če se ti procesor pregreva lahko tudi limitiraš njegovo max izkoriščenost. To se nastavlja pod advanced power settings v control panelu.

myriad je izjavil:

Če se ti procesor pregreva lahko tudi limitiraš njegovo max izkoriščenost. To se nastavlja pod advanced power settings v control panelu.

gpu se mu pregreva, preberi preden odgovarjaš

myriad ::

Aha. Je napisou kasneje da ima grafično na 45°C in CPU nad 90°C. Zato naj pa tudi omeji delovanje procesorja če se mu pregreva.

Drugič sam preberi preden si insta pameten.

glede na specifikacije predvidevam, da imaš box cooler na procesorju, kar seveda zna bit problem.....namreč, meni nikoli ne dosega takih temperatur z noctua nh-d14.....pa laufa na 95+% izkoristka.

Kar se pa tiče renderja s cuda opcijo je pa totalno nesmiselno.....hitreje dela proc, ker tvoja grafa je absolutno preslaba, da bi se kosala s procesorjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

um ... se opravičujem, ker sem malo pozen... ampak zadeva je zdaj ok , sem zamenjal hladilnik in zdaj zadeva laufa kot mora ... temperatura padla na iz 100 na 70 stopinj.
Zahvaljujem se GTX97, kateri mi je dal ključni namig :) seveda pa tud vsem ostalim , ki ste imeli ideje oz. hotli pomagat :) LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
737955 (6071) care20
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404784 (3553) solatko
»

GTX 470 pregrevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
201672 (1257) MAFIA
»

Računalnik za full HD obdelavo