» »

Tehnični pregled za lahki priklopnik da ali ne ?

Tehnični pregled za lahki priklopnik da ali ne ?

Azrael ::

Lani sem peljal na tehnični pregled lahki priklopnik (prikolico). Zanima me ali je to obvezno vsako leto in kakšne so sankcije ,če tega ne storiš?
Nekoč je bil Slo-tech.
  • zaklenilo: OwcA ()

Klemenn ::

o čem ti to govoriš, o tej prikolici, ki jo na avto priklopiš?

v bistvu sankcij ni, če neseš tablice nazaj, za prikolico pa moraš iz registrirat vsako leto, zdi se mi da je isto z tehničnim pregledom:\

Azrael ::

>Jebediah

Lahki priklopnik = prikolica do skupne teže 500 kg, ki mora biti atestirana, zanjo se uporablja tretja tablica od avtomobila.

Torej imam atestirano prikolico, na njej je tretja tablica. To prikolico sem jo lani peljal na tehnični pregled, dobil nalepko in tam pustil nekaj $$$. Ker nekateri govorijo, da v bistvu ni sankcij, če prikolico ne voziš na tehnični pregled, me zanima ali je to res ?

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Klemenn ::

sicer nisem expert sm fora niti ni v tehničnem, stvar je v registraciji prikolice ; če ne misliš registrirat moraš tablivce po izteku veljavnosti nesti nazaj, če pa misliš met še registrirani, hja polj pa moraš itaq delat tehnični

ni pa nič narobe, če ti doma leži neregistrirana oz prikolica brez tehničnega pregleda :\

MadMax ::

Fora je v tem, da morajo biti vozila v cestnem prometu tehnično brezhibna, kar pomeni, tehnično pregledana.
Za to je potreben tehnični pregled in nalepka, saj je slednja dokaz o opravljenem pregledu.
Če torej prikolico uporabljaš, moraš z njo na tehničnega.
Preden greš dvignit tisto polo za tehničnega, si izpiši številko obstoječe nalepke, saj po tej številki podatke poiščejo v bazi podatkov (pri vozilih, ki so samostojno registrirana -avti, traktorji, kamioni...- je to izvedeno preko registrske označbe).

In da, lahki prriklopniki morajo po 12 letih prav tako na polletni tehnični pregled...

/edit:
Sankcije? preberi Zakon o varnosti cestnega prometa oziroma povprašaj kakšnega policaja...
Kazen je vsekakor zagrožena.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnični pregled in zavarovanje.

Oddelek: Na cesti
164082 (3531) Mare2
»

Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?

4531692 (11409) smacker
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26156445 (45651) Oki
»

Priprava avtomobila na tehnični pregled (strani: 1 2 )

5415316 (13745) Izbeglica
»

Avtomobil + čoln 5 M(prikolica)

Oddelek: Loža
125359 (5135) St235

Več podobnih tem