» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
61 / 86
»»

solatjek ::

krneki0001 je izjavil:

glance imam izklopljen, ker mi je neuporaben. Samodejno nastavljanje svetlosti pa imam stalno vklopljeno, pa nimam teh problemov.

In to na L950?
Na kateri verziji si?
Imaš telefon vedno na ušesu, ko se pogovarjaš ali ga kdaj tudi odmakneš in telefoniraš prostoročno?

krneki0001 ::

Ja, lumia 950.
OS je 14393.576
hardware revision je pa 2.1.1.2
firmware pa .35020

Ne, tudi prostoročno klicarim, da imam telefon v avtu na nosilcu, ker je zvočnik dovolj glasen.

Imam vse enako, le firmware imam 35009. Kako si naložil 35020?

Nisem, prejšnji teden sem jo kupil, čisto novo in je imela ta firmware.

Zgodovina sprememb…

Aha, morda bomo tudi ostali deležni te nadgradnje kmalu in bo (upam) končno mir s to osvetlitvijo. Kje si jo kupil?

Napaka s svetlostjo in zbujanjem se pa pojavlja naključno. Včasih traja dva do tri dni, včasih po prvem klicu, bil je pa tudi že 10 dni mir in se je potem spet pojavilo. Sedaj mi uspe vedno napako zgenerirati pri prvem pogovoru po soft resetu - klic mora biti daljči, recimo cca 20 do 30 minut, vmes pa štrklaš po aparatu tako, da ga večkrat odkleneš, zakleneš, dvotapkaš za odklep, dvotapkaš za zaklep, odmikaš in prisloniš k ušesu večkrat, nato uspešno zaključiš klic in potem se več ne zbudi :( grrrrrrr

Simobil, kupil sem jo pa v sredo. Da imava z mojo podobne telefone. Ona ima pa 950XL že nekaj časa.

Najdaljši pogovor je bil 46 minut, pa ni bilo nobenih problemov.

Res zanimivo tole. Poznam osebo (sodelavkin mož), ki je imel pred AU nadgradnjo probleme s svetlostjo, po nadgradnji jih pa nima. Jaz pa ravno obratno. Pred AU nobenih težav, sedaj pa čedalje pogostejše.

BlackGuard ::

Razlika v vajinem firmware-u je po mojem samo v tem v kateri državi si (kje se je mobitel prodajal) oz. kakšna specifična stvar od operaterja. Jaz nadgradnje iz 35009 na 35020 ne bi pričakoval.

Motion ::

Neki tazga ja. Jst mam eno L950 iz nemčije in ima FW revizijo 350035. Druga ki je od našega telekoma (najbrš jadranska regija) ma FW revizijo 350020

cekr ::

Pri meni je FW: 35022, kupljeno pri Telekomu
Revizija HW: 4.0.1.1 - ta me zanima, kakšno imate
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jaz imam 2.1.1.2 - kaj to sploh pomeni?

Pomoje katera werzija hardwera je vgrajena.

Anney ::

To sem že jaz raziskoval pri modelu L930 in se te številke zelo razlikujejo. Seveda pa je možno, da je kakšen aparat zaradi tega bolj imun na napake, drugi pač bolj. Enako kot L930 z odstopom ekrana od senzorja.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

boolsheat ::

Kasneješe revizije HW imajo ponavadi odpravljene kakšne HW felerje prvo izdanih telefonov...

A je tap to pay wallet že prišel v naše loge al je še vedno samo domena američanov?

Kako se doda kartico, da nebi imel fizične, ampak da bi jo imel v telefonu in plačeval preko nfc?

OvCa77 ::

krneki0001 je izjavil:

A je tap to pay wallet že prišel v naše loge al je še vedno samo domena američanov?

Kako se doda kartico, da nebi imel fizične, ampak da bi jo imel v telefonu in plačeval preko nfc?

Še ni mogoče za druge kot amerikanose
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

To bi bila prednost. Imaš ovitek, kjer imaš izpit, osebno, par evrov, na telefonu pa kartico, s katero brez problema plačuješ prek nfc-ja.

Kaj ::

Lumia 930, w10, zadnji build:
- mobilni internet se mi ponavadi vklopi šele po ponovnem zagonu, že lep čas
- zadnje čase ob ugasnitvi aparata pozdrav "Nasvidenje" sveti tudi po pol minute ali več

Same bolj serijske zadeve ane? Al se da kaj nardit?

Sodelavka ima L930 in velikokrat pojamra okrog Wifi, predvsem je menda težava, če se vklopi WiFi in Bluetooth hkrati, potem WiFi odpove. Zaradi WiFi-ja velikokrat ponovno zaganja telefon.

Nasvidenje - 30 sekund in več - pogosto se zgodi ja, na vse vrste Lumijah. Se mi pa zdi, da dlje časa je minilo od zadnjega izklopa, dalj časa potem piše nasvidenje. To mi niti ni tako moteče.

Z vifijem je bil edini problem z gps-om na prvih lumiah 920 (prvi build hardwera). Če si uporabljal GPS in here drive, pa imel wifi vklopljen, je gps zmrznil po petih minutah delovanja, ker je šel wifi spat, pa hkrati hotel, da gre še gps. Pomagal je samo reštart. Z novimi firmweari so to potem popravili.
Drugače pa 730 ali 735 je imela nekaj problemov z wi-fi, za druge pa še nisem nič slišal. Tole je prvič, pa uporabljam windows telefon že od začetka. Takoj ko so v ipaq-e začel še telefon dodajat - torej nekje od leta 2005 ali 2006 (takrat je bil windows mobile).

Kaj je izjavil:

- mobilni internet se mi ponavadi vklopi šele po ponovnem zagonu, že lep čas
- zadnje čase ob ugasnitvi aparata pozdrav "Nasvidenje" sveti tudi po pol minute ali več

Same bolj serijske zadeve ane? Al se da kaj nardit?

Doma dve L930, z mobilnim internetom, wifijem in bluetoothom ni težav. Ugaša pa se poredko, se pa včasih dalj časa ja.

Anney je izjavil:

Je že imel gdo podoben problem, kar iz danes na jutri mi ne odpira določenih aplikacij (transparent title, Lumia creative studio,...). Soft reset ne pomaga, ne pomaga tudi ponovna instalacija aplikacije. Piše nalagam... in kasneje se zopet pokaže začetni menu. Preden delam hard reset (je bil že v planu) bi rabil feedback, če se je že kdo srečal s podobnim problemom.

Sem ga resetiral na 8.1 in šel z nagradnjami do zadnje verzije (brez varnostne kopije-fresh install), dela vse kot mora, prav tako se mi je popravil koledar in email, ker mi prej ni kazalo live titla na začetnem zaslonu, razen če sem unpinal in spet pinnal ikono in je dalalo en dan. Verjetno se je med nadgradnjami prej kje zalomilo.

M@73Y ::

Pozdravljeni, na nokii Lumia 930 sem imel release preview 14393.576 naro sem pa v programu za preizkuševalce klikal med fast, slow, release preview in pustil na slow. Telefon se mi je posodobil in sicer na slow ring verzija 10.0.14965.1001
Zanima me, kakšna je sploh razlika, jaz je ne opazim, s tem da sem prej bil na release preview, sedaj pa na slow. Nimam pa sedaj več možnosti ponovnega nalaganja release preview, imam samo fast ali slow. Kaj je bolj uporabno imeti naloženo ter razlike med release in slow?
..jump into psytrance tunnel..

Motion ::

Prej si bil na release preview kar je beta testiranje za produkcijske builde (14393) (po domače uradni build windowsov ( Anniversary update) ki je na voljo za prodajo in pride trenutno prednaložen na računalnikih ki jih kupiš).
Sedaj si pa presedlal na insider program kjer so navoljo testne verzije naslednje verzije Windowsov (Creative update ali RS2) ki bo izšla nekje spomladi 2017. Razlika med Slow in fast je v tem kako frišne testne verzije želiš imet. FAST ma najnovejše ki so običajno bolj hroščate, vendar vsebujejo nove stvari in se izdajajo zelo pogosto (v povprečju enkrat na teden). Namenjene so izključno testiranju in niso primerne za vsakodnevno rabo (če telefon rabiš za resne stvari ). Slow pa so že malo preizkušene in imajo nekatere hrošče iz FAST ringa že pokrpane. Izdajajo se manj pogosto kot buldi na fast ringu. So za folk ki želi sodelovat v Insider programu vendar se jim ne da ukvarjat z najtežjimi hrošči in problemi ki jih prinaša FAST ring.

Lonsarg ::

Res je, release Preview dobiš samo builde, ki so tik pred tem, da gredo na produkcijo. V zelo redkih primerih se zgodi, da še kakšen bugec ostane pa se premislijo in iz Release Preview ne dajo na produkcijo, ampak v 95% primerih to je produkcijski build.

BTW, po buildih lahko greš samo v eno smer(naprej). Če recimo sedaj klikneš Release Preview boš ostal na 14965 dokler se ne pojavi Release Preview z večjo verzijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Branimir ::

Mogoče kdo ve, kako bi lahko na Lumijo 925 s 8.1 naložil Windows 10 Mobile, ker sem naložil insider program, se prijavil, probal vse tri načine (Preview, Fast, Slow), šel pod posodobitve in ni nobene našel?
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Branimir ()

Trance4mer ::

Če si šele prek insiderja, greš v nastavitve telefona na posodobitev pa ti mora najti 1511 različico 10.0.10586.682

Branimir je izjavil:

Mogoče kdo ve, kako bi lahko na Lumijo 925 s 8.1 naložil Windows 10 Mobile, ker sem naložil insider program, se prijavil, probal vse tri načine (Preview, Fast, Slow), šel pod posodobitve in ni nobene našel?

V trgovini poišči Upgrade Advisor app.

Trance4mer ::

Advisor app ne podpira starih telefonov

Potem pa malo počakaj ko namestiš insider, ni takoj. ;)

Mislim, da se tudi preko insider ne da več. Kot vem moraš v registru spremenit svoj model telefona na takšnega, ki je uradno dobil nadgradnjo iz 8.1 na W10M.

Mogoče kdo ve, kaj naj spremenim v registru, ker na internetu nič nisem našel.
Gigabyte RTX 2070 Super

S tem se nisem nikoli ukvarjal, tako da ti ne vem točno povedat. Poskusiš lahko malo pogledat po tem forumu: http://forums.windowscentral.com

cekr ::

Ravno sem naletel na še eno šalabajzerstvo. Zadeva je znana že malo predolgo.
Res ne vem, katerim Indijcem so dali to delat.

Da ne znajo urediti odpiranja pdf priponk. Brrr.
Če je končnica iz velikih črk, dela, sicer te vrže v Store.
A smo v vrtcu?

A res ne znajo sparsat končnice?

Če celo pismo shraniš in poženeš priponko, zadeva deluje pravilno.
Res bolane fore.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Par ur pred novim letom sem naletel na težavo, da ne morem naložiti niti ene aplikacije ali posodobiti. Zmeraj dobim nek error, zraven je pa koda napake 0x80071ac3.
Imam Lumio 640, nastavljeno pa imam, da se aplikacije nalagajo na SD kartico.
Pa ko prižgem telefon dobim okno v vezi s težavo s SD kartico, spodaj pa gumba DA ali NE, če hočem pognati pregled :/
Pa na vsake toliko časa dobim na zgornjem delu ekrana obvestilo "aplikacije ni bilo mogoče odstraniti, kmalu bomo poskusili znova"
Gigabyte RTX 2070 Super

Sem kliknil, da poišče napake, telefon je potem začel hudo štekati in sem ga ugasnil in prižgal. Zdaj pa deluje in lahko nalagam aplikacije :)
Gigabyte RTX 2070 Super

Lumia 930, snemanje 10min max resolucija (3840x2160p/30slik/s) - koliko baterije vam požre? Meni kar nekje med 15-20% (2 leti star telefon). Se mi zdi kar sumljivo veliko, ker baterija sicer dobro drži

okica11 ::

Kaj je izjavil:

Lumia 930, snemanje 10min max resolucija (3840x2160p/30slik/s) - koliko baterije vam požre? Meni kar nekje med 15-20% (2 leti star telefon). Se mi zdi kar sumljivo veliko, ker baterija sicer dobro drži

Nisem točno testiral ampak 4k zagotovo "poje" veliko baterije :). Moja 930 ka, tudi po dobrih dveh letih, se zraven še lepo segreje (uporabno v tem vremenu za gretje rok hehe).

A je kdo že poskusil, če ima L950 (XL) še vedno težave s svetlostjo in počasnim zbujanjem na 14393.693?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

harvey ::

Je že kdo morda razrešil težavo pri Outlook Mailu na Windows Mobile 10, da pri novi pošti From: nimaš elektronskega naslova, temveč ime. Nastavitev računa Send your message using this name ne potegne, vedno kreira pošto s privzetim e-mailom. Hvala za namig.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Sami klinčevi problemi s kamero, da že ne vem ali je za na servis.
Kot prvo težave v povezavi z baterijo. Primer: Baterije je še 40%, snemam 1 min zunaj na mrazu, mi med snemanjem napiše "Baterija je skoraj prazna", kliknem ok, da gre opozorilo stran in PUF, se naprava ugasne. Prižgem nazaj, baterije pa še vedno npr. 30%. Opažam ta mesec, da se to dogaja le, če sem zunaj na mrazu. Seveda se tisti posnetek potem ne shrani.

Problemi s shranjevanjem posnetkov:

To se dostikrat zgodi, ko preneham snemati.

Spet drugič tudi po minuto ali več piše "SHRANJEVANJE". (kdaj potem kar ugasnem ekran, ga čez par min spet prižgem in še vedno to piše)

In spet drugič zgleda vse ok, posnetek zaustavim in zgleda kot da se je normalno shranilo, me v galeriji čaka tole:

Še komu kaj podobnega? Težave so pa bolj kot ne zadnje čase, morda je kriv le zadnji (in tudi predzadnji) build, upam da ne kaj strojnega...

Glede baterije se to dogaja pri vseh telefonih pri teh nizkih temperaturah tudi pri iPhon-u. Verjetno varnostna zadeva.
Z zadnjo posodobitvijo sistema in kamerem pa se je kamera pri nekaterih pokvarila (crash), meni dela ok, nimam teh težav, sem pa zasledil, da nekatere ''heca'' na podoben način kot tebe, tako, da bo treba počakati update, verjetno bo kmalu.

Iz navodil:
Always keep the battery between 15°C and 25°C for optimal performance. Extreme temperatures reduce the capacity and lifetime of the battery. A device with a hot or cold battery may not work temporarily.

okica11 ::

Upam da bo iz strani MS čimprej kaj pametnega. Sem že praktično 2 leti in pol na 930, pa saj mi trenutno nič ne manjka (trkam) ampak ko mi bo, res nevem kaj naprej. 950 nebi jemal... Najbrž jabka 6s (7 mi je predraga) ali pa če že pixel.. Ampak ta pa mi je tudi predrag :)

OmegaM ::

Kaj je izjavil:

Sami klinčevi problemi s kamero, da že ne vem ali je za na servis.
Kot prvo težave v povezavi z baterijo. Primer: Baterije je še 40%, snemam 1 min zunaj na mrazu, mi med snemanjem napiše "Baterija je skoraj prazna", kliknem ok, da gre opozorilo stran in PUF, se naprava ugasne. Prižgem nazaj, baterije pa še vedno npr. 30%. Opažam ta mesec, da se to dogaja le, če sem zunaj na mrazu. Seveda se tisti posnetek potem ne shrani.

Problemi s shranjevanjem posnetkov:

To se dostikrat zgodi, ko preneham snemati.

Spet drugič tudi po minuto ali več piše "SHRANJEVANJE". (kdaj potem kar ugasnem ekran, ga čez par min spet prižgem in še vedno to piše)

In spet drugič zgleda vse ok, posnetek zaustavim in zgleda kot da se je normalno shranilo, me v galeriji čaka tole:

Še komu kaj podobnega? Težave so pa bolj kot ne zadnje čase, morda je kriv le zadnji (in tudi predzadnji) build, upam da ne kaj strojnega...

Evo od vceraj, kar sem nadgradil telefon imam podobno napako. Tudi ko hocem uporabiti svetilko mi javi enako napako.
Sploh ne morem zagnat aplikacije. Obcasno mi sicer uspe, ampak to pa je tudi vse.
Pri meni se pojavi napaka 0xA00F4271(0xC00D3704).
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Tudi pri ženi po nadgraditvi 950XL dela probleme kamera. Na vsak 20 ali 25 posnetek začne shranjevati in shrani, samo napis shranjujem ostane in ne moreš več uporabljat kamere dokler ne resetiraš telefona. Na 950 po tej nadgradnji ni problemov in slikam lahko brez problemov, naredil sem 100 posnetkov v parih minutah, pa ni niti zajamral. Je pa res, da shranjujem slike na notranjem pomnilniku in ne na sd kartici. Na kartico pa dajem samo dokumente, karte in filme. Medtem ko žena shranjuje slike na sd kartico.

Na splošno je XL slabši od navadne 950. Ima veliko manj problemov 950 navadna, kot pa xl. Od tega da je xl imel probleme z ekranom, dokler se ni izklopil glance, do tega slikanja. Na continuumu se težje poveže kot navadna in sedaj še to s kamero. Namreč iz prve roke to lahko probam, ker imava obe doma in sta stalno v uporabi in ugotavljam, da sem se pravilno odločil, ko nisem vzel tudi zase XL modela, čeprav sem imel možnost.

Zgodovina sprememb…

Danes je prišla nova posodobitev za kamero, poročajte. .41

BivšiUser2 ::

Sicer vidim, da se piše slabe stvari o zadnjem buildu, sam se čudim, da ga še nisem prejel na l930. A je še kdo, ki builda ni dpbil?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Men nekaj ni jasno. Naredijo en build, kamera dela. Naredijo naslednji build, verjetno z namenom, da odpravijo določene pomankljivosti ali izboljšajo nekaj tretjega in kamera ne dela.
In to sedaj že stotič. Dela, potem ne dela, naslednjič spet dela, potem nekaj ne dela, kar je prej delalo pri buildu kjer nekaj drugega ni delalo ITD ITD.
Res nimam pojma o programiranju, ampak, se res ne da z novim buildom nekaj popraviti/dodelati brez da bi se nekaj drugega "pokvarilo"? :D

Dalo bi se, če bi delal en programer ali dober team. Če pa dela 100 programerjev in se samo en ne drži predpisanih in dogovorjenih zadev in standardov, je pa vse skupaj lahko slabo narejeno.

Pa to govorim iz lastnih izkušenj, ker sem delal v takem kolektivu, kjer nekateri niso dogovorjenega upoštevali in so po svoje meštrali zadeve.
««
61 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20550026 (28731) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9433871 (29523) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10528518 (18908) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7514499 (12089) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844389 (35637) boolsheat

Več podobnih tem