Forum » Zvok in slika » DAB stanje pri nas
DAB stanje pri nas

Juneau ::
Torej pravite, da so zmanjšali moč oddajanja na DAB odajnikih?
Kakšna dva meseca opažam, da mi v avtu večinoma preklaplja na FM, DAB pa predvaja samo še za vzorec tu in tam.
Samo da vem, če je težava pri meni, ali na oddajnikih.
Ja. Na več lokacijah ugotovljeno, da v R1 zdaj prekinja tudi tiste, ki imajo zaščito 3A, kar se prej ni dogajalo.

Avstrijci nimajo težav z objavo ERP. 
https://www.ors.at/fileadmin/user_uploa...
Naše pa matra, da bi naredili še eno tako tabelo z ERP. Saj ni tako težko. https://www.rtvslo.si/oz/oddajniki/dab
Le zakaj?
Podatki so zgleda tako tajni kot tisti od SOVA ( Slovensko obveščevalne-varnostne agencije). 

https://www.ors.at/fileadmin/user_uploa...
Naše pa matra, da bi naredili še eno tako tabelo z ERP. Saj ni tako težko. https://www.rtvslo.si/oz/oddajniki/dab
Le zakaj?

Če ste opazili na Dunaju sevajo kar štirje (4) oddajniki s skupno močjo 38.000 W (38 kW).
Torej večje sevanje le ni tak problem kot bi ga radi nekateri prikazali.
Če primerjam bi lahko s Krvavca, Pohorja, Trdinovega vrha, Plešivca ... komot oddajali s 20 kW ali več, ker oddajniki niso v središču kakšnega mesta.
Ampak zdaj je menda elektro kriza.
Torej večje sevanje le ni tak problem kot bi ga radi nekateri prikazali.

Če primerjam bi lahko s Krvavca, Pohorja, Trdinovega vrha, Plešivca ... komot oddajali s 20 kW ali več, ker oddajniki niso v središču kakšnega mesta.

gb39 ::
Tole s prekinitvami mora bit problem pri sprejemnikih. Ker jaz imam v osebnem avtu DAB+ in dela brez problemov, potem pa še dva službena avtomobila in tusi brez prekinitev.
Ima pa mati tiguana in tam je pa DAB+ totalno neuporaben. Konstantne prekinitve, če ima pa FM link pa v prvi priliki na FM preklopi in tam pusti. Pa se lahko peljem po cesti, s katere imam neoviran pogled na Krvavec, zračne razdalje do oddajnika pa cca 5km ali manj, pa bo recimo Radio Antena raje na FM (96,8MHz, 15km zračne) preklopilo.
To se dogaja že od samega začetka
Ima pa mati tiguana in tam je pa DAB+ totalno neuporaben. Konstantne prekinitve, če ima pa FM link pa v prvi priliki na FM preklopi in tam pusti. Pa se lahko peljem po cesti, s katere imam neoviran pogled na Krvavec, zračne razdalje do oddajnika pa cca 5km ali manj, pa bo recimo Radio Antena raje na FM (96,8MHz, 15km zračne) preklopilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gb39 ()

starfotr ::
Ponavlja se isto, kot se je dogajalo pri mobilni telefoniji.
Antene se skriva, da vse skupaj izgleda lepše in se posledično radio naredi povsem gluh. Zato je treba namestiti več oddajnikov, oz. pri mobilni telefoniji baznih postaj.
Včasih je vsak telefon imel vidno anteno. In vsak avto tudi.
Antene se skriva, da vse skupaj izgleda lepše in se posledično radio naredi povsem gluh. Zato je treba namestiti več oddajnikov, oz. pri mobilni telefoniji baznih postaj.

Ja, problem so antene, ki si jih posameznik nalepi na vetrobransko steklo. Zakaj? Ker so nalepljene tako, da je horizontalna polarizacija. Pa še 1/2 valovne dolžine za DAB+ radio niso. To je cca. 70 cm za našo DAB+ frekvenco (215 MHz).

Ja, problem so antene, ki si jih posameznik nalepi na vetrobransko steklo. Zakaj? Ker so nalepljene tako, da je horizontalna polarizacija. Pa še 1/2 valovne dolžine za DAB+ radio niso. To je cca. 70 cm za našo DAB+ frekvenco (215 MHz).
Jaz jo imam na osebnem horizontalno, ker je bila zraven radia taka antena priložena, pa nimam težav. Večji problem, za moje pojem, je v tem, da so antene skrite pod plehom. Tam je pa seveda sprejem slabši. V kombinaciji s trenutno pokritostjo pa se toliko slabše.

Tole s prekinitvami mora bit problem pri sprejemnikih. Ker jaz imam v osebnem avtu DAB+ in dela brez problemov, potem pa še dva službena avtomobila in tusi brez prekinitev.
Sprejemniki so že v redu. ERP je slab. Če smo že pri Krvavcu: DAB+ 1,2 kW ERP, FM 5 kW ERP. Logično, da bo preklopilo na FM. Čeprav DAB+ ne rabi toliko izsevane moči kot FM, je vseeno očitna razlika v ERP.

Od kje podatek, da oddajajo z 1,2kW? Edini podatek, ki ga jaz lahko najdem, je na fmscan.org in tam piše za vse oddajnike 5kW. Kar se vedno ni dovolj, da ne bo pomotem.

Jaz jo imam na osebnem horizontalno, ker je bila zraven radia taka antena priložena, pa nimam težav. Večji problem, za moje pojem, je v tem, da so antene skrite pod plehom. Tam je pa seveda sprejem slabši. V kombinaciji s trenutno pokritostjo pa se toliko slabše.
Kjer je močan ampak res močan signal se polarizacija mogoče še kompenzira.
Ampak kako je s tem? Tudi kovanca ne moreš vstaviti horizontalno v režo, če je ta vertikalna in obratno.
Pa še. Doma imam FM radijski "stolp". Radio 1 v FM lovim brez vsake dodatne antene. Tudi navadne žičke ne rabim priklopit nanj. Je dovolj le priključek za anteno zadaj na "stolpu". Pa je brezhibni signal. Je pa res, da sem od njihovega lokalnega oddajnika oddaljen cca. 500 m zračne linije. Oddajajo pa z 1 kW.

Od kje podatek, da oddajajo z 1,2kW? Edini podatek, ki ga jaz lahko najdem, je na fmscan.org in tam piše za vse oddajnike 5kW. Kar se vedno ni dovolj, da ne bo pomotem.
V tej oddaji je bilo povedano:
Poslušaj po 22. minuti!
https://prvi.rtvslo.si/podkast/svetoval...

Od kje podatek, da oddajajo z 1,2kW? Edini podatek, ki ga jaz lahko najdem, je na fmscan.org in tam piše za vse oddajnike 5kW.
Tako je bilo mišljeno na začetku. Za to tudi taki podatki. Realnost je pa drugačna.

Zdaj je "elektro kriza".

Kjer je močan ampak res močan signal se polarizacija mogoče še kompenzira.
Ampak kako je s tem? Tudi kovanca ne moreš vstaviti horizontalno v režo, če je ta vertikalna in obratno.
Pa še. Doma imam FM radijski "stolp". Radio 1 v FM lovim brez vsake dodatne antene. Tudi navadne žičke ne rabim priklopit nanj. Je dovolj le priključek za anteno zadaj na "stolpu". Pa je brezhibni signal. Je pa res, da sem od njihovega lokalnega oddajnika oddaljen cca. 500 m zračne linije. Oddajajo pa z 1 kW.
Kaj pa jaz vem, kako je to narejeno. Pot iz Kranja do Kopra je meni delovala brez prekinitve na Radiu 1, to še pred zadnjimi spremembami (lani poleti), Radio Antena je pa malce prekinjalo tam v okolicu Unca in Logatca, ker tam tut ni neke pokritosti. Zdaj še ne vem, kako bo, ko je Radio Antena v R2 in imajo 3A zaščito ter več kbps.
Fm pa tudi meni lovi iz Krvavca brez antene, tudi Radio 1 (okolica Komende)
Zgodovina sprememb…

Zdaj še ne vem, kako bo, ko je Radio Antena v R2 in imajo 3A zaščito ter več kbps.
Brez povečanja oddajne moči bo tako kot zdaj. Nikakvo.

Oddajali bodo za kurčevo zdravje kot zdaj DVB-T. S takim pristopom ne bo uporabnikov.
Dlje kot bodo zavlačevali manjše so možnosti, da se bo DAB+ prijel. 5G je že na pohodu in se dokaj hitro razvija v Sloveniji.

Možno je, a vseeno mislim, da DAB+ ne moremo tako enostavno nadomestit s 4G/5G kot DVB-T. Slednji ima posebej pri nas ogromno konkurence, potem pa še sama implementacija in ja, zgodilo se je, kar se je. Ena velika žalost.

Zgleda, da so res zmanjšali moč oddajnikov??! Pravkar bil pri prijatlu, ki je bil bolj na robu sprejema R1, zdaj mu pa več ne najde oziroma skenira frekvence.

zupanovmarko ::
Ker stalno vidim da nekateri mešate jabolka in hruške.
Fm Krvavec dovoljenja za slo 1, 2, 3 in Ognjisce so 75kW H in 25kW V polarizacija (skupaj 100kw v mešani polarizaciji) erp. Oddajne antene gor so samo za H. Sistem ima dobrih 10dB gaina ( x 10). Včasih smo oddali 8 kw iz oddajnika. Ko se je ugotovilo da z 8 kW presegamo v H dovoljenih 75 kW so nam bile moči znižane na 5 kW iz oddajnika. In če ima oddajnik izkoristek okoli 60 % (stari 10kw harrisi gor, kibzdaj obrstujejo na 50% moči, imajo verjetno se slabšega) pomeni da pokuri okoli 10kW elektrike za 5kW oddajne moči, za 75 KW erp moči v H polarizaciji.
Zdaj pa dab. Sistem ima 4 dipole. Torej gaina v idealu cc 6 dB (x4) oddajnika sta odprta na 500w. Pa zdruzevalnik in kabel... pa imate cc 1.2 kW erp. Ja. Koordinirano pa je 5kW (kot piše na fm scan)
Fm Krvavec dovoljenja za slo 1, 2, 3 in Ognjisce so 75kW H in 25kW V polarizacija (skupaj 100kw v mešani polarizaciji) erp. Oddajne antene gor so samo za H. Sistem ima dobrih 10dB gaina ( x 10). Včasih smo oddali 8 kw iz oddajnika. Ko se je ugotovilo da z 8 kW presegamo v H dovoljenih 75 kW so nam bile moči znižane na 5 kW iz oddajnika. In če ima oddajnik izkoristek okoli 60 % (stari 10kw harrisi gor, kibzdaj obrstujejo na 50% moči, imajo verjetno se slabšega) pomeni da pokuri okoli 10kW elektrike za 5kW oddajne moči, za 75 KW erp moči v H polarizaciji.
Zdaj pa dab. Sistem ima 4 dipole. Torej gaina v idealu cc 6 dB (x4) oddajnika sta odprta na 500w. Pa zdruzevalnik in kabel... pa imate cc 1.2 kW erp. Ja. Koordinirano pa je 5kW (kot piše na fm scan)

zupanovmarko je izjavil:
Ker stalno vidim da nekateri mešate jabolka in hruške.
Mutna posla in osebni interesi posameznikov nas ne zanimajo.
Naj uredijo zadevo ali pa ugasnejo oddajnike. Zdaj je s tem DAB+ ravno tako, kot bi lizal sladoled skozi šipo. Se človek pelje malo ven iz mesta pa začne prekinjati signal. Je @starfotr imel prav. Kdo bo pa investiral v nakup DAB+ sprejemnikov, če mu je pa včeraj par sosedov povedalo, da so že kupili DAB+ radio, sprejema pa ni ali pa prekinja?!
Tole z DAB+ je postalo že tragi-komično.

Darko! ::
Mislim, da DAB+ čaka enaka usoda kot DVB-T.
Oddajali bodo za kurčevo zdravje kot zdaj DVB-T. S takim pristopom ne bo uporabnikov.
Dlje kot bodo zavlačevali manjše so možnosti, da se bo DAB+ prijel. 5G je že na pohodu in se dokaj hitro razvija v Sloveniji.
To so besede preroka,
ter najverjetnejša in LAHKO ZAKLJUČNA UGOTOVITEV po 8 letih in 39-tih straneh konstruktivne ter poučne debate o digitalnem radiju v Sloveniji.
Najlepša hvala vsem za sodelovanje, ter lep preostanek življenja še naprej.
Ostanite lepi in zdravi!
The end.

Še ena v vrsti saj ni res, pa je. Do sedaj sem bolj ali manj poslusal samo programe, ki so v R1. Včeraj pa sem ob pošlusanju programa iz R2 opazil, da ta ne oddaja v predoru Šentvid. Sem bil rahlo presenečen. In v tistem momentu še prestavim na program iz R3, ki oddaja samo v Ljubljani in zato bi bilo logično, da bi ta deloval v tem predloru. Za R2 mi je nekako opravičilo to, da so Krvavec dodali naknadno. Ugotovitev? R3 v Šentvidu ne dela! V šestih letih in pol so bili sposobni usposobit samo en predor, pa še to samo eno omrežje. Oni pa nam zdaj obljubljajo, da bodo letos opremili vse predore, ki so daljši od 500m. In kako naj temu vrjamem?
Zgodovina sprememb…

Še ena v vrsti saj ni res, pa je. Do sedaj sem bolj ali manj poslusal samo programe, ki so v R1. Včeraj pa sem ob pošlusanju programa iz R2 opazil, da ta ne oddaja v predoru Šentvid. Sem bil rahlo presenečen. In v tistem momentu še prestavim na program iz R3, ki oddaja samo v Ljubljani in zato bi bilo logično, da bi ta deloval v tem predloru. Za R2 mi je nekako opravičilo to, da so Krvavec dodali naknadno. Ugotovitev? R3 v Šentvidu ne dela! V šestih letih in pol so bili sposobni usposobit samo en predor, pa še to samo eno omrežje. Oni pa nam zdaj obljubljajo, da bodo letos opremili vse predore, ki so daljši od 500m. In kako naj temu vrjamem?
Pa še kako je res. Žal. R1 oddajajo že 6 let in 5 mesecev, pa imamo to kar imamo. R2 oddajajo že 2 leti in 4 mesece, pa imamo to kar imamo.

Tudi ERP je pri DAB+ oddajnikih tak, da človeka srat pritisne.

Sem 99 % prepričan, da bo samo R1 v predor(ih).
Ostali multipleksi ne bodo nikoli.
Se bi kar strinjal.

P.S. Bom še jaz poizkusil z navadno 25 W žarnico na polno osvetliti 25m2 prostor.

k4vz0024 ::
Zakaj na DAB+, ko je na voljo veliko frekvenc ni prenosov podcastov? Marsikateri starejši nima interneta.

Sj lahko bi jih imeli, samo radijski program bi moral naredit, ki bi podcaste predvajal. Tematski radio

garfield1 ::
R2W ne deluje v predoru nekje od sredine decembra.. ne vem pa kdaj bo spet začel z oddajanjem..
R3 pa mislim, da nikol ne bo delu v tem predoru.. pa tut za R2E dvomim, da bo..
Sprašujem pa se še vedno kaj sanjajo še ostale postaje z vklopom? Lepše vreme mogoče? Kranj pa Fantasy, za ostale pa mislim, da sploh ne bodo začele v R3, je brez veze karkoli komentirati..
Sem pa včeraj nenavadno dobro v avtu sprejemal R2E v domačih koncih (okolica Brnika).. delalo večinoma časa brez prekinitev..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garfield1 ()

V razpisni dokumentaciji za omrežje R2 je napisano, da je na oddajnih lokacijah Krim in Ljubljana 3 - Šance možno oddajat tako R2W kot R2E. Zdej če se bo kdaj to zgodilo je drugo vprašanje, dejstvo pa je, da bi to že moralo bit. Če pa R3 nimajo nemena v tem predoru naštimat, potem ga pa lahko kar ugasnejo. Sj je tko zgrešen.
R2E pa res zadnje čase na gorenjsko oz. severni del lj. kotline sega. Me res zanima, ali gre za Trdinov vrh ali so kaj drugega prižgali.
R2E pa res zadnje čase na gorenjsko oz. severni del lj. kotline sega. Me res zanima, ali gre za Trdinov vrh ali so kaj drugega prižgali.

Tudi na FM ni pokritosti predorov z vsemi postajami, katere so dostopne izven predora.
Treba se je zavedat, da nikoli ne bo 100 % pokritosti.
Težava RTV OZ je, da se morajo najemniki strinjat s postavitvijo dodatnih oddajnikov. Saj to direktno vpliva na njihovo ceno najema. In če komercialne postaje rečejo, da ne bodo plačale višje cene, potem tudi RTV ne naredi novih oddajnikov.
Pri mobilni telefoniji ti operater ne spremeni cene naročnine, če zgradijo 10 ali 100 novih baznih postaj. Čeprav so se mu stroški dvignili tako z investicijo, kot z obratovanjem. Ampak oni imajo načrt in tudi, če ne bi vlagali jih konkurenca prehiti in naročniki zapustijo. Zato morajo delat, da obstanejo. Tu se pa vidi, koliko je kaj treba in koliko ni treba.
Treba se je zavedat, da nikoli ne bo 100 % pokritosti.
Težava RTV OZ je, da se morajo najemniki strinjat s postavitvijo dodatnih oddajnikov. Saj to direktno vpliva na njihovo ceno najema. In če komercialne postaje rečejo, da ne bodo plačale višje cene, potem tudi RTV ne naredi novih oddajnikov.
Pri mobilni telefoniji ti operater ne spremeni cene naročnine, če zgradijo 10 ali 100 novih baznih postaj. Čeprav so se mu stroški dvignili tako z investicijo, kot z obratovanjem. Ampak oni imajo načrt in tudi, če ne bi vlagali jih konkurenca prehiti in naročniki zapustijo. Zato morajo delat, da obstanejo. Tu se pa vidi, koliko je kaj treba in koliko ni treba.

Slab izgovor, ki ne drži vode.
Če napišem po domače: Torej, če bi najemniki rekli, da bodo plačevali le dva oddajnika (Krvavec in Pohorje) z oddajno močjo 50 W, bi tako tudi bilo? Lepo vas prosim. RTV Slovenija je kot operater morala ali pa bi vsaj morala narediti dolgoročni načrt razvoja DAB+ mreže. To vključuje tako oddajno moč, kot postopoma dodajanje novih oddajnikov ter vzdrževanje le teh.
Če se zaradi boljše pokritosti s signalom cena malo dvigne, se ziher upravičeno. In kdor se ne strinja z nekaj 10 € več na mesec pač zapusti MUX. Bo pa tisti oddajal, ki je pripravljen plačati malo več.
Verjemite, da ga nihče ne bi zapustil. Sploh za MUX R1 je (pre)veliko zanimanje.

RTV se gre nekaj podobnega kot so soglasja v bloku, kjer rabiš 50, 75 ali celo 100 % soglasja.
Pač neumnosti. Ampak takle imamo.

RTV se gre nekaj podobnega kot so soglasja v bloku, kjer rabiš 50, 75 ali celo 100 % soglasja.
Za to pa omrežje DAB+ stagnira.
Za FM pokrivanje Slovenije ima samo RTV Slovenija 212 oddajnikov oz. pretvornikov. Kje so pa še ostale komercialne postaje.
In Ljudje bi naj verjeli oz. nam prodajajo bučke, da je za enako ali celo boljšo pokritost Slovenije z DAB+ signalom dovolj 16 oddajnikov, ki so trenutno aktivni??

Dobro jutro, Butale.
P.S. Če lahko v centru Ljubljane ali Maribora poslušate DAB+ radio še ne pomeni, da je povsod po Sloveniji tako.

In Ljudje bi naj verjeli oz. nam prodajajo bučke, da je za enako ali celo boljšo pokritost Slovenije z DAB+ signalom dovolj 16 oddajnikov, ki so trenutno aktivni??
Je dovolj, samo ne s 5kW. Krvavec bi z malo večjo mocjo lahko pokril pol Slovenije. Isto Kum, Trdinov vrh, Pohorje in Plešivec. Še Krim, če bi 360° oddajal. Ampak ne, mi šparamo. Če zdaj lahko sem in tja na gorenjskem ulovim signal R2E, pri trenutni moči oddajanja, kaj bi šele bilo, če bi bilo.

1. 2. so mi napisali, da začnejo v kratkem. No, sj 20 dni ni tako veliko v primerjavi z dvema mesecema zamude v R3. Medtem pa Radio Kranj brez odgovora do danes.

wcpapir ::
A se kje vidi pokritost določenega radijskega progarama s DAB+ ?
Rad bi prej preveril če mi bo Radio 1 vlekel v kuhinji, potem kupim radio, čene ga ne potrebujem.
Rad bi prej preveril če mi bo Radio 1 vlekel v kuhinji, potem kupim radio, čene ga ne potrebujem.

duh1 ::

cekr ::
1. 2. so mi napisali, da začnejo v kratkem. No, sj 20 dni ni tako veliko v primerjavi z dvema mesecema zamude v R3. Medtem pa Radio Kranj brez odgovora do danes.
Kaj ti bo Radio Kranj? Pa poslušaj Radio Triglav. Dobil boš isto Odlazkovo sranje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zdaj pa 2 leti premora, da na AKOS-u pridejo k sebi. Zadnji razpis je bil hudičevo naporen.
Leta 2025 sledi novi razpis. 

Leta 2025 bo verjetno tudi elektro-kriza že minila. Lahko se veselimo povišanja oddajne moči za kakšnih 20 W po oddajniku.
Tako bo signal neslo 100 m dlje kot zdaj. 

Kaj ti bo Radio Kranj? Pa poslušaj Radio Triglav. Dobil boš isto Odlazkovo sranje.
Ja ne vem, če so že dobili na razpisu potem naj vsaj oddajajo. Ali pa daje drugemu ponudniku prostor.

mihaelo ::
Prosil bi za pomoč in sicer imam v svojem VW vozilu medijski sistem Dicover Pro in na izboru DAB imam nekaj logotipov radijskih postaj te radijske postaje ki so pa prišle v eter v zadnjem času pa na zaslonu nimajo svojih logotipov. Zanima me kako lahko nastavim te logotipe? Včasih se je to dalo tako da si logotipe shranil z končnico .png in jih z ključkom potem prenesel na radio sedaj se pa na DAB to ne da več ker ponudnik ne da svojega logotipa sistem v vozilu pa tega ne podpira več.

Težava je, če imajo RA programi multimedijske vsebine (slike, tekst), da se ob pošiljanju tega preko omrežja za kratek čas zniža kakovost zvoka, saj je pasovna širina fiksna in nekje je treba vzet.
Torej pri višjih pasovnih širinah je to povsem nepomembno. Pri nižjih je pa to problem, saj dobesedno štejemo vsak bit, ker smo tako na meji.
In neresne radijske postaje ne skrbijo za te zadeve in posledično ne pošiljajo nič in ne izkoriščajo omrežja, ki je na voljo. Ena sama beda.
Torej pri višjih pasovnih širinah je to povsem nepomembno. Pri nižjih je pa to problem, saj dobesedno štejemo vsak bit, ker smo tako na meji.
In neresne radijske postaje ne skrbijo za te zadeve in posledično ne pošiljajo nič in ne izkoriščajo omrežja, ki je na voljo. Ena sama beda.

Prosil bi za pomoč in sicer imam v svojem VW vozilu medijski sistem Dicover Pro in na izboru DAB imam nekaj logotipov radijskih postaj te radijske postaje ki so pa prišle v eter v zadnjem času pa na zaslonu nimajo svojih logotipov. Zanima me kako lahko nastavim te logotipe? Včasih se je to dalo tako da si logotipe shranil z končnico .png in jih z ključkom potem prenesel na radio sedaj se pa na DAB to ne da več ker ponudnik ne da svojega logotipa sistem v vozilu pa tega ne podpira več.
Ne moreš nič, če RA postaja ne pošilja skupaj s signalom logotipov ali ime izvajalca/naslov skladbe. Kar gre podatkovno iz studia to slišiš (vidiš).

duh1 ::
S popolnoma isto zadevo se tudi jaz ubadam. Probaval vse možno (USB ključ, SD kartica). Brez uspeha. SD slot imam pomoje nedelujoč, ker mi SD kartice sploh ne zazna. Sem brskal po netu in zaenkrat ni "rešitve". Bom pa na pooblaščencu v kratkem vprašal, če in kako se lahko doda logote postaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Frekvence radijskih postajOddelek: Loža | 7434 (5856) | Scorpy84 |
» | Italijani drugi pokopavajo FMOddelek: Zvok in slika | 7330 (3725) | veso266 |
» | Kateri digitalni radio tuner - DAB komponenta ali druga rešitev ob ukinitvi analogneg (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13957 (9604) | Juneau |
» | Norvežani kot prvi pokopavajo analogni radio (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 32603 (28695) | CyberPunk |
» | Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?Oddelek: Zvok in slika | 13946 (12303) | Scorpia |