» »

DAB stanje pri nas

DAB stanje pri nas

««
73 / 73
»
»»

Alexius Heristalski ::

Juneau je izjavil:

gb39 je izjavil:

Mux R1 je bogatejši za cel kup novih oddajnikov; Mežakla, Tržič 2, Ožbalt 2, Luče, Solčava in Goričko. Pa ne boste verjel, ampak je res, nov oddajnik ima tudi Mux R2, to je Goričko.

Nesmiselno zapravljanje davkoplačevalskega denarja, če je moč oddajnikov 200 ali 300 W. S takim "razsvetlenjem" jih lahko montiramo še najmanj 30, 40. Sledijo še stroški vzdrževanja vseh teh oddajnikov, kar spet ni poceni. Ampak, to je Slovenija.

Si ti študiral elektrotehniko? Vedno ponavljaš eno in isto. Na podlagi česa trdiš, da je oddajanje z veliko močjo iz ene točke bolj učinkovito za pokrivanje hribovitega terena, kot več oddajnikov manjših moči? Mogoče bi šlo skozi za fiksni sprejem, pač loviš odboj, ampak za mobilni sprejem pa ne verjamem. Lahko pa, da se vsi strokovnjaki od RTV OZ do AKOS motijo in imaš ti prav.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Scorpy84 ::

Ampak dejstvo je, da nasi oddajniki oddajajo na polovici svoje moci oziroma se to ne, pa je glede na moc kar dobra pokritost. Fm tega niti ne doseze, ce je ze signal, je s precej suma. Ce bi oddajali z nazivno mocjo, bi pokritost bila dalec boljsa, itak so delali meritve ze vejo kje ni signala. Posebej skoraj 10 let nazaj ko so testirali in verjetno oddajali na polni moci, da si se lovil dalec v notranjosti hrvaske. Eni so celo v novem sadu ujeli signal, kar sicer nic ni posebnega, ker pogosto nas dvb-t ujamejo.

starfotr ::

In s tem, ko lovo vse do Srbije, gladko zafrknemo sosede. Saj nočemo biti Italija, ki jo boli za vse.

starfotr je izjavil:

In s tem, ko lovo vse do Srbije, gladko zafrknemo sosede. Saj nočemo biti Italija, ki jo boli za vse.

Ne, ker ne smemo oddajati na isti frekvenci, ampak samo na dodeljeni.

Zadeve niti približno niso tako preproste.

starfotr je izjavil:

Zadeve niti približno niso tako preproste.

Pri dab/dvb-t se zaenkrat drzijo dogovorov.

enemon ::

gb39 je izjavil:

Mux R1 je bogatejši za cel kup novih oddajnikov; Mežakla, Tržič 2, Ožbalt 2, Luče, Solčava in Goričko. Pa ne boste verjel, ampak je res, nov oddajnik ima tudi Mux R2, to je Goričko.

Iz prve roke: oddajnik na Goričkem še ni v pogonu.

gb39 ::

enemon je izjavil:

gb39 je izjavil:

Iz prve roke: oddajnik na Goričkem še ni v pogonu.

Vir je akosov register. Ponavadi dodajo več lokacij v seznam hkrati, potem jih pa Ratav prižge, ko jih pač prižge. So pa to lokacje, ki so/bodo kmalu oddajale R1 signal.

Juneau ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Juneau je izjavil:

gb39 je izjavil:

Nesmiselno zapravljanje davkoplačevalskega denarja, če je moč oddajnikov 200 ali 300 W. S takim "razsvetlenjem" jih lahko montiramo še najmanj 30, 40. Sledijo še stroški vzdrževanja vseh teh oddajnikov, kar spet ni poceni. Ampak, to je Slovenija.
Vedno ponavljaš eno in isto. Na podlagi česa trdiš, da je oddajanje z veliko močjo iz ene točke bolj učinkovito za pokrivanje hribovitega terena, kot več oddajnikov manjših moči?

Na podlagi logike in naših sosedov Avstrijcev in Hrvatov. Hrvati oddajajo s 5 kW, Avstrijci s 10 kW. Kaj pa mi? Krvavec z 1,2 kW, ostali pa s 500 ali 600 W. Torej so Avstrijci in Hrvati butli, da tja v tri dni trošijo elektriko?

Alexius Heristalski ::

To primerjaš med sabo efektivne izsevane moči ali moči oddajnikov? Ali mešaš eno in drugo? Kje lahko preverimo te podatke?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Juneau je izjavil:

Na podlagi logike in naših sosedov Avstrijcev in Hrvatov. Hrvati oddajajo s 5 kW, Avstrijci s 10 kW. Kaj pa mi? Krvavec z 1,2 kW, ostali pa s 500 ali 600 W. Torej so Avstrijci in Hrvati butli, da tja v tri dni trošijo elektriko?

Ne omenjas pa, da imajo vecjo povrsino, avstrijce po hriboviti strani je skoraj nemogoce poslusati, hrvate pa istra ves cas prekinja, ker učka ni vsemogoca. Potem pa pride sljemen, kjer kljub ravnici proti slavoniji ene 60km od zagreba je ze nemogoce poslusati.

Eh, smo že 100.000 X pisali kako potuje RA signal. Da, če je dovolj močan vmes zapolni tudi "doline" med hribovjem. (Seveda ne 300W). Če vam je pa lažje, pa živite v prepričanju, da je oddajnik nujem na vsakem hribu.

Se ve, ampak eni bi tukaj 1000 oddajnikov, drugi bi 10-20kw oddajnike. V resnici pa rabimo toliko močne, kot jih imamo, samo da jih ne izkoriščamo in še nekaj oddajnikov, da se doline pokrijejo. To tehniki tudi dobro vejo, problem so diplomirani ljudje posebej tisti podkupljeni, ki so na napačnih vodstvenih položajih.

ziggy42 ::

Zakaj se v tej temi vedno znova omenja Hrvaška kot zgled?

Pokritost na AC je pri njih res slaba, še posebaj proti Dalmaciji.

Pri nas zaenkrat še nisem našel daljšega odseka, kjer ni dab signala.

Najprej porihtajte sprejemno stran, radio z neobstoječo anteno logično ne lovi, pa tudi če si par kilometrov od oddajnika.

ziggy42 je izjavil:

Zakaj se v tej temi vedno znova omenja Hrvaška kot zgled?

Pokritost na AC je pri njih res slaba, še posebaj proti Dalmaciji.

Pri nas zaenkrat še nisem našel daljšega odseka, kjer ni dab signala.

Zanimivo, očitno ne živimo vsi v isti Evropi? Jaz imam pa ravno iz Avstrije in Hrvaške dobre izkušnje glede DAB+, Slovenija pa katastrofa.

ziggy42 je izjavil:

Najprej porihtajte sprejemno stran, radio z neobstoječo anteno logično ne lovi, pa tudi če si par kilometrov od oddajnika.

Kakšni pa so RA z neobstoječo anteno? Kolikor jaz vem ima vsak RA anteno. Če že ni teleskopska je pa žičnata. Odvisno od modela RA.

Evropa? Ista Evropa?

Oprosti ampak ali si ti ravno zlezel ven iz kake jame?

Evropa se vedno je in se vedno bo delila na bogati sever in zahod in na revni jug in vzhod.

Nikoli ne bomo imeli enakopravnosti ali enakosti.

Ampak to sploh ni pomembno. Na nekih mikrolokacijah si ti zaznal slab sprejem. Imel si pa dobre izkušnje pri sosedih. Realnost je kvekčjemu obratna, saj imamo pri nas glede na površino kar dober sprejem, v tujini pa kot je tudi omenjeno v te temi lahko marsikje škripa.

gb39 ::

Juneau je izjavil:

Zanimivo, očitno ne živimo vsi v isti Evropi? Jaz imam pa ravno iz Avstrije in Hrvaške dobre izkušnje glede DAB+, Slovenija pa katastrofa.

Bla bla. Avstrija je daleč od dobre pokritosti. Seveda si pa imel sprejem, če si se vozil v okolici Gradza ali Dunaja. Če se pelješ proti Salzburgu pa na DAB+ pozabi. Isto Hrvaška. Istra ima pokritost slabo. Tudi pot proti kvarnerju in dalmaciji je zelo slabo pokrita. Pa tu govorimo o avtocesti, k ibi morala bit prioriteta. Medtem pa pri nas R1 meni skoraj nikjer ne prekinja (več), pa sem sližbeno vsak dan na poti po razližnih koncih Slovenije.

gb39 je izjavil:

Juneau je izjavil:

Bla bla. Avstrija je daleč od dobre pokritosti. Seveda si pa imel sprejem, če si se vozil v okolici Gradza ali Dunaja. Če se pelješ proti Salzburgu pa na DAB+ pozabi. Isto Hrvaška. Istra ima pokritost slabo. Tudi pot proti kvarnerju in dalmaciji je zelo slabo pokrita. Pa tu govorimo o avtocesti, k ibi morala bit prioriteta. Medtem pa pri nas R1 meni skoraj nikjer ne prekinja (več), pa sem sližbeno vsak dan na poti po razližnih koncih Slovenije.

Evo, pravkar se vozim iz Salzburga nazaj v Slovenijo. Do Salzburga in zdaj nazaj niti enkrat ni prekinilo avstrijskega DAB+.Sem pa imel težave z našim DAB+R1 na Gorenjskem. Toliko o pokritosti.

duh1 ::

duh1 je izjavil:

Radio Bob se bo preimenoval v Radio 1 Rock FM.

Na Bobu so začeli vrteti jingle, da kmalu prihaja "številka 1 za Rock v Sloveniji" in da stari radio odhaja in novi prihaja...

https://rockmaribor.si/ (že nova stran Radio 1 Rock)
https://radiobob.svet24.si/ (zaenkrat še Bob stran)
https://radio1rock.si/ (naslov nove strani - še ni aktvina)

Spc ::

Novo stanje, hrvaška Senj:

Sedaj vidim tudi SLO DAB+ R2 W, na 12C frekvenci, prej (poleti) to ni bilo vidno, a vseeno je signal preslab.

Juneau je izjavil:

gb39 je izjavil:

Juneau je izjavil:

Evo, pravkar se vozim iz Salzburga nazaj v Slovenijo. Do Salzburga in zdaj nazaj niti enkrat ni prekinilo avstrijskega DAB+.Sem pa imel težave z našim DAB+R1 na Gorenjskem. Toliko o pokritosti.

Imaš pa neko čudno anteno ali pa radio, sem ravno iz nemčije. Pri nam na gorenjskem brez posebnosti, kot tudi prešnji cel mesec, ko sem se vozil po gorenjski, lovi tam kjer je do zdaj in kjer se ne lovi, je vse isto kot prešnja leta. Glede avstrije nobene spremembe, precejšnji del relacija salzburg-slovenija njihovega dab-a nisem slišal, preverjal sem tam kjer sem stal v koloni. Imam pa dobro strešno anteno, saj mi lovi, kjer kot drugi omenjajo da jim ne. Npr. brez prekinitev imam po celi primorski avtocesti, tudi v območju logatca, kjer ga naj nebi bilo.
««
73 / 73
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Frekvence radijskih postaj

Oddelek: Loža
355934 (4356) Scorpy84
»

Italijani drugi pokopavajo FM

Oddelek: Zvok in slika
386648 (3043) veso266
»

Kateri digitalni radio tuner - DAB komponenta ali druga rešitev ob ukinitvi analogneg (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5412213 (7860) Juneau
»

Norvežani kot prvi pokopavajo analogni radio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7330192 (26284) CyberPunk
»

Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?

Oddelek: Zvok in slika
4612865 (11222) Scorpia

Več podobnih tem