» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
570 / 570
»
»»

easyrider3 ::

Verjetno se vedno najde kakšen odstotek uporabnikov kateri imajo težave z bilo katero znamko TV, kot pravijo si točno ti naletel na takšen izdelek.
Pri meni je tudi postala težava na Philipsu The One 55OPUS7354 iz leta 2020 saj ne morem več prestavljati načina slike to je tam,ko drugače izbiraš movie,standard,vivid,pc. Sedaj sem obstal na izbranem načinu MOVIE pa drugače se lahko normalno vsepovsod po nastavitvah pomikam kamor hočem edino tukaj ne in obstanek na izbranem movie načinu.
Kot jih je že nekaj tukaj povedalo,da bi najraje kupili tak TV brez vsega kot recimo monitor ,samo da prikazuje sliko. Tako bi potem kupil samo še dobro TV škatlico pa bi zmagal .

gafna ::

Živjo,
dobil sem ugodno ponudbo za ULED Smart TV 55U8Q pa me zanima vaše mnenje glede tega televizorja.
Uporaba predvsem za gledanje telemach programov, filmov preko kodija in igranje iger.
Je ok ali bi mogoče priporočali kakšen drug tv (LG, Philips ali Samsung).
Hvala za odgovorje.
Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gafna ()

gafna ::

gafna je izjavil:

Živjo,
dobil sem ugodno ponudbo za Hisense ULED Smart TV 55U8Q pa me zanima vaše mnenje glede tega televizorja.
Uporaba predvsem za gledanje telemach programov, filmov preko kodija in igranje iger.
Je ok ali bi mogoče priporočali kakšen drug tv (LG, Philips ali Samsung).
Hvala za odgovorje.
Lep pozdrav.

krop ::

Po moje ti kodi nebo deloval. Glej, da ima google tv os

SumTingWong ::

Kaj pa pravite na TCL 50 ali 55C7K?
Četrta generacija Mini LED, hkrati QLED. Uporaba T-2 TV, Emby, PC 2k gaming.

Kolikor sem na internetu in rtings našel, zelo pohvalijo TV. Za OLED ni denarja :)
Amazon.de ima trenutno zelo dobro ceno za 50" - 510€ in pošiljajo v SLO.

andrej69 ::

SumTingWong je izjavil:

Kolikor sem na internetu in rtings našel, zelo pohvalijo TV. Za OLED ni denarja :)

Pa kar težave z mrtvimi pixli in prikazu barv:)

fpbs ::

SumTingWong je izjavil:

Dodaš še 200€, pa imaš OLEDa: https://www.amazon.de/-/en/OLED48B49LA-...

Ganon ::

Sonyjev RGB LED bo nora zadeva, že vidim.

Ganon je izjavil:

Cena,cena bo problem kot vedno pri Sonyu.

easyrider3 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Cena,cena bo problem kot vedno pri Sonyu.

Upajmo, da ne bo na tržišču samo 2 leti, kot je bil pred 20 leti.

neocodexx ::

Še vedno je samo LCD, še vedno isti problemi z bloomingom in conami.

Evo kontra mnenja:

Sony nima svoje oled tehnologije, mora nekako prodreti na trg. Prepričati folk da ne potrebuje OLEDa, ne potrebuje plazme, ne potrebuje CRTja, da je to kar je novo je boljše.

Jih en drek briga kakšno kvaliteto slike boš imel, samo da prodajo. Že od samega začetka silijo ta svoj LCD, in so z njim izpodrinili vse druge tehnologije, sedaj bi radi še stopili preko OLEDa? Ne podpiram tega.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Praktično vse, kar ti je uspelo natipkati, je čista neumnost.

neocodexx ::

Kaj je tu neumnega? Grejo tam, kjer je profit. Od lcdja so profitirali vsi razen uporabnika, ki je dobil občutno slabšo izkušnjo. Investirati še naprej v to tehnologijo je neumnost - ampak ne za njih, če je profitabilna.

Spet bom povedal tisto kar je že tisočkrat povedano nikoli ne bo vsakemu človeku isto dobro kot vsi priporočajo in omenjajo.
Sigunro nekomu nikakor ni OLED slika dobra pa pika ali pa obratno in dajte že enkrat nehat samo govoriti kako je OLED super,ker tudi ni ima tudi slabe lasnosti.
Človek kateremu je vseeno za majhen blooming in ima raje čisto naravno mehko ne pretemno sliko potem NE bo vzel Oled TV

Drugače pa sigurno bodo se LCD prodajali še veliko več saj VELIKOST to bo zjebalo Oled,ker če že bodo naredili tako velike Oled TV bodo ekstremno dragi.Folk je čisto nor na velike televizorje in sedaj morajo biti veliki krepko preko 100 inchov. Sam sedaj gledam odbojko iz razdalje dobrega metra na 55" TV pa ni nič hudo in potem iz 4-6 metrov normalno,da ljudje že hočejo več kakor 100" TV. Kdo bo šel vzeti kredit za Oled TV v tako veliki velikosti ja n poprej ga morajo še narediti saj ga še niso.

Za trenutno gledanje TV vsebin v SDR formatu pa ne rabiš imeti tudi MiniLed TV čeprav se mi zdi,da je bolje ga imeti saj je boljše porazdeljena osvetlitev panela in meni je več kot dovolj tak TV in za 1.000 Eur ali kaj več dobiš že ogromen TV 8-)

neocodexx je izjavil:

Še vedno je samo LCD, še vedno isti problemi z bloomingom in conami.
Sony nima svoje oled tehnologije, mora nekako prodreti na trg. Prepričati folk da ne potrebuje OLEDa, ne potrebuje plazme, ne potrebuje CRTja, da je to kar je novo je boljše. Jih en drek briga kakšno kvaliteto slike boš imel, samo da prodajo. Že od samega začetka silijo ta svoj LCD, in so z njim izpodrinili vse druge tehnologije, sedaj bi radi še stopili preko OLEDa? Ne podpiram tega.

Vse te firme, ki nimajo lastne proizvodnje OLED panelov, iščejo različne možnosti, da bi se čim bolj približale kvaliteti slike OLEDov. Mislim, da RGB LEDi nimajo neke velike prihodnosti, še posebno ne če se cene OLEDov še nekoliko znižajo, kar se bo pa zagotovo zgodilo.

cekr ::

A niso vse japonske firme ustanavljale neko skupno firmo s TV paneli? Al je to že šlo v morje?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

cekr je izjavil:

A niso vse japonske firme ustanavljale neko skupno firmo s TV paneli? Al je to že šlo v morje?

Ja, to je bil JOLED, ustanovljen kot skupni projekt Sonyja in Panasonica,

Problem Oled TV bo glede velikosti saj to že ves čas govorijo in opozarjajo saj ljudje hočejo večje in večje velikosti in sedaj se kupujejo že 115" velikosti . Kdaj bo kakšen Oled v tej velikosti in po pametni ceni verjetno nikdar?
Za nekatere je danes 83" TV daleč premajhen in so že kakšno leto prsedljali na 98" velikost a tudi to ne zadostuje njim in gredo na še na večjo velikost. Američani sploh zaradi gledanja športa in tudi drugod po svetu hočejo za takšne stvari imeti ogromen TV zato pa Oled odpade in pridejo LCD TV edino v uporabo.

MiniLed je čisto dober ali še preveč dober za dobro povrpečnega uporabnika in obenem še na denarju prišpara po drugi strani pa če hočeš ogromen TV potem pa je sploh najboljša izbira.

cekr ::

Kupiš tako velikega, da pokrije celo steno. Ti ni treba farbat stene.
Je pa meja, ko začneš gledat pixle. Potem že 8K ni več dovolj.
Sem včeraj enega Hisensa gledal. 85" . Vse lepo; ko se pojavi črna, smo pa mrzli.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

cekr je izjavil:

Kupiš tako velikega, da pokrije celo steno. Ti ni treba farbat stene.
Je pa meja, ko začneš gledat pixle. Potem že 8K ni več dovolj.
Sem včeraj enega Hisensa gledal. 85" . Vse lepo; ko se pojavi črna, smo pa mrzli.

Vse odvisno od človeka do čloeka nekaterim sploh ni problem gledati TV z IPS paneli kjer je res črna barva slabo prikazana ampak ljudje gledajo. Velikokrat sem pri ljudeh videl totalno narobe nastavljeno sliko na TV pa se oni sploh ne obremenjujejo s tem važno da gledajo.

Drugače pa črna barva mene sploh ne moti,če gledam Miniled TV še zvečer v temi ne a čez dan pa sploh ni problema.
Sedaj se je vrtel Harry Potter menda na HBO in ga je otrok gledal v jedilnici na 55" TV z IPS panelom a jaz sem pa zraven bil na razdalji dobrega metra pa če sem na njega pogledal je res zgledalo brez črne barve ampak sivkasto vendar nobenih problemov glede pikslov. Gledati se je vseeno dalo in nobenega ni nič motilo celo siguren sem,da detaljev več vidim kakor ,če bi Oled TV gledal,ker ko se tam črna barva pojavi je črno in konec.
Vsak ima svoj okus in tega ne bo nobeden spremenil samo vsak lahko po svoje komu kaj nakalda in ga preprečuje kaj je bolje kaj mora kupiti kako mora nastaviti itd....... Vsak posameznik ima svojo izbiro kaj in kako hoče imeti zdaj če tebi ali komu drugemu nekaj ne odgovarja dobro ni pa rečeno ,da komu drugemu ne bo in potem ne moreš reči,da nekdo bo kupil 85" TV in bo razočaran,ko bo videl piksle in prikazano slabšo črno barvo kakor Oled TV.

easyrider3 je izjavil:

Problem Oled TV bo glede velikosti

Ja, zakaj naj bi bil to problem?

fpbs je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Problem Oled TV bo glede velikosti

Ja, zakaj naj bi bil to problem?

Ker bo svinjsko drag,če ga bodo že delali v velikosti preko 100". Ljudem sploh Američanom je sedaj 98" že premagalo in gledajo za večjim in zdaj si pa predstavljajo koliko bo stal takšen Ogled TV.

easyrider3 je izjavil:

Ker bo svinjsko drag,če ga bodo že delali v velikosti preko 100". Ljudem sploh Američanom je sedaj 98" že premagalo in gledajo za večjim in zdaj si pa predstavljajo koliko bo stal takšen Ogled TV.

Kaj je 1700€ za diagonalo 83" drago?
https://geizhals.eu/lg-oled83b49la-a329...

Saj pravim, da je premajhna ta velikost in nekaterim tudi 98" je že premala in hočejo še večji TV. Američani so nori na ogromno veliki TV sploh tisti ki gledajo šport NBA,NFL,MBL.....

mAXTER ::

Ja samo ti govoriš kot da je 100" že kar neki standard postal...upam stavit da 90% ljudi nima prostora za 75" kaj šele večje diagonale tv-a

Saj pravim,da je to v Ameriki popularno,da zdaj hočejo te ogromne TV za gledanje športa in ne filmov ali kaj drugega. V Ameriki ko se začnejo prvenstva so čisto nori. Meni osebno pa sploh ni pomembno in lahko gledam tudi 55" iz skoraj 4 metrov ali pa iz dobrega metra pa mi ni nekaj narobe. Z asebe bi z a4 metre razdalje si vzel 65 ali 75 velikost in nič več že to bi preveč elektrike požrlo :))

easyrider3 je izjavil:

Saj pravim, da je premajhna ta velikost in nekaterim tudi 98" je že premala in hočejo še večji TV. Američani so nori na ogromno veliki TV sploh tisti ki gledajo šport NBA,NFL,MBL.....

Ja, ampak z malo logike lahko sklepaš, če stane 83" model 1700€, tudi 110" ne bo neka nedostopna cena.
««
570 / 570
»
»»