» »

Nov priklop - drug ponudnik na Telekomovi optiki

Nov priklop - drug ponudnik na Telekomovi optiki

johanblond ::

Sem prebrskal, pa vseeno nisem našel nič pametnega (ne vem koliko so infromacije iz 2007 relevantne).

- V omarici na hiši Telekomov optični kabel, sosedje imajo delujoč internet po optični povezavi, tudi na zemeljevidu pokritosti (tako SiOL kot AMIS) je označeno, da je cela ulica (z posameznimi hišnimi številkami) pokrita z optičnim omrežjem.
- Trenutno v hiši ni nič od Telekomovih storitev (ne telefona, ne ostalega - Internet ali IPTV, ....).

Če zahtevam priklop optičnega interneta od Amis-a :,
- lahko Telekom nagaja s priklopom,
- je kdo v takem postopku že vključil AKOS,
- kakšni so dejanski roki za priklop, kaj zahteva AKOS (kakor (laično) poznam situacijo, ne pričakujem, da so kakšne dejanske tehnične ovire za priklop).

PS: Rad bi relevantne podatke , po mojih prejšnjih izkušnjah na žalost v tej državi ni nobene (normalne) poslovne etike, laganje in goljufanje je žal standard, tako da na informacije AMIS-a ali Telekoma se ne bi zanašal.

mitja73 ::

Jaz bi pa ravno poklical Telekom, ljudje tam so namreč povsem OK - enaki kot ti in ti bodo povsem odkrito in pošteno povedali. Vsi ostali tu lahko samo bla bla bla.

mitja73 je izjavil:

Jaz bi pa ravno poklical Telekom, ljudje tam so namreč povsem OK - enaki kot ti in ti bodo povsem odkrito in pošteno povedali. Vsi ostali tu lahko samo bla bla bla.

Ravno s Telekomom sem imel tako slabe izkušnje (če bi imel na telefonsko št. vodje sektorja za LJ in okolico bi še poskusil s komunikacijo z njimi), ne drugi lokaciji (pa ne tako nedavno nazaj), da enostavno nima smisla (leta 2015 ne mislim prosit in moledovat, če lahko komu dam moj denar)

Lim00n ::

Greš na Amis, podpišeš pogodbo in naj bi oni zrihtali. Pred priklopom bi ti vključeval AKOS? Smeh...

Lim00n je izjavil:

Greš na Amis, podpišeš pogodbo in naj bi oni zrihtali. Pred priklopom bi ti vključeval AKOS? Smeh...

Vse v redu, samo ta tvoj "naj bi" me moti.

Poznam primere, ko se je ta "naj bi" lahko definiral kot "v pol leta", ali pa "ko bodo tehnične možnoti to omogočale", kar je lep sinonim za nikoli

V Tem času bi že bil na Telekomu in bi dobil tel. od tehnikov ki urejajo v tvojem okraju in bi vedel veliko več kot boš tu zvedel.

Jah glej, pri vseh zadevah so možne komplikacije. Načeloma gre vse čez.Meni je recimo TS brez problema potegnil optiko na zahtevo T-2. Celo predčasno, tako da sem u bistvu potem čakal T-2.
Podpišeš pogodbo in počakaš, druge nimaš, da bi pa AKOS že sedaj vključeval, nevem, pokliči jih kaj si oni mislijo o tem :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Lim00n ()

Lonsarg ::

Razmišljat o problemih priklopa preden se pojavijo, norost...

Nič še nisem slišal za kakršnkoli čudne situacije glede priklopa drugih ponudnikov na Telekom optiko, kar pomeni da ČE obstajajo taki problemi so izemno redki.

Lonsarg je izjavil:

Nič še nisem slišal za kakršnkoli čudne situacije glede priklopa drugih ponudnikov na Telekom optiko, kar pomeni da ČE obstajajo taki problemi so izemno redki.

Sicer sem vprašal samo 3 osebe in vse so imele probleme, gre pa za podobne zgodbe, kot je napisana tukaj.

https://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=81...

Rekla kazala kvačke.
Men se zdi hecno spraševat to xy ljudi namesto tistega ki ti lahko pomaga in da relevanten odgovor.

Šimpanz ::

Priklop T2 optike na Telekomov prikluček pred pol leta. Nobenih problemov vse urejeno v dveh tednih.

johanblond je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Sicer sem vprašal samo 3 osebe in vse so imele probleme, gre pa za podobne zgodbe, kot je napisana tukaj.

https://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=81...

No pa ti recimo jaz povem da sem bil 2x priklopljen preko TS optike na T-2 (LLU+BRO) in ni bilo problemov. Vedno boš našel več zgodb s problemi kot zgodb kjer je šlo vse ok, ker ljudje ne pišejo na t-2.rula.net da je bil priklop ob uri in da ni bilo problemov, tja pridejo samo ljudje s problemi.
Še enkrat: podpiši z operaterjem, počakaj na priklop, če bojo težave pa jih rešuj takrat. A ko greš zjutraj v službo tudi policaja sabo vzameš za vsak primer, če se slučajno kdo zaleti vate?

Lonsarg ::

Moraš vedeti, da prideš na forum in maš tam praktično ves folk z težavami, tisoči ljudi brez pa ne pridejo na forum:) Če bi bil problem širši bi jaz že slišal za to, bodi brez skrbi pa si izberi najugodnejšo ponudbo zase;)

energetik ::

Da ne odpiram nove teme - imam podobno vprašanje. V naselju se je pravkar zgradilo optično omrežje, investitor je očitno Telekom. Torej imam že FTTH, torej vlakno direktno iz jaška na cesti do dnevne sobe. Optično dozo v dnevni je delal GVO, vse je bilo do zdaj zastonj.

No, zdaj me pa zanimata 2 stvari:
1. Telekom trdi, da moram podpisati naročniško pogodbo, ker so mi že potegnili optiko v bajto in ker sem podpisal že pred tem naročilo za izvedbo. Je to res?
Finta je da je bajta novogradnja in se vselim verjetno šele čez pol leta, zato mi je butasto plačevati naročnino do takrat. Teta na inforamcijah pa je rekla, da ni nujno, da bo čez pol leta še vedno prosto vlakno.

2. Kako je z drugimi ponudniki, ali je v tem primeru možno izbrati drugega, ali pa moram vzeti najprej Telekom paket, nato čez kakšen mesec presedlati na npr. T-2, ali pa tudi to ni mogoče?
T-2 poizvedba na tem naslovu kaže samo možnost bakra.

Skratka še na samem Telekomu dobivam nasprotujoče info, ima kdo kakšen podatek?

Po drugi strani - boljše vrabec v roki kot golob na strehi - zdaj imam optiko zazihrano, morda bolje plačat tistih 5 mesecev polovične naročnine, kot potem ostati brez. Ker bakra nimamo na parceli, tudi 3G praktično ni.

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Vzameš najcenejši paket pa je ... pa si siguren ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Jah, najcenejši paket na optiki je TopSolo za 30€ če prav vidim. Oziroma 18€ prvih 5 mesecev. Ni glih poceni za neuporabo. Je pa res, morda bolje teh 100€ vržt, kot pa potem par mesecev ali celo let čakat, da te priklopijo.

Klemen86 ::

Pri nas je tudi Telekom (GVO) zgradil optično omrežje. GVO nam je optični kabel potegnil v hišo (brez končne doze). Nato smo čakali ene 3 mesece, da je bil možen priklop s strani T-2 (dokler nimajo na spletni strani za tvojo številko (naslov) obvestila o možnosti priklopa na optično omrežje, le-to ni možno). Ko nas je T-2 obvestil oziroma že par dni prej sem na njihovi spletni strani sam ugotovil, da je optika na voljo tudi pri nas, sem podpisal pogodbo. V roku dveh-treh tednov so najprej prišli z GVO montirat dozo in za njimi še T-2. Nobenih problemov.

Ne vem zakaj bi moral naročiti optiko, če sam nočeš. Pač kabel so ti v hišo pripeljali, ali želiš optiko ali ne je pa tvoja odločitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klemen86 ()

Telekom stric, ki je pobiral naročila, je rekel da v primeru da mi potegnejo iz cestnega jaška v bajto, je potem obvezen priklop in naročilo storitev. To je potrdila tudi teta na Telekom informacijah. Jasno pa niso povedali, če je možnost tudi drugega ponudnika. Sem mislil, da je vsaj na začetku edini ponudnik Telekom, če že gradi omrežje.
Lahko bi mi tudi naknadno potegnili noter, ampak potem je vse sorte ČE-jev.

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

energetik je izjavil:

Telekom stric, ki je pobiral naročila, je rekel da v primeru da mi potegnejo iz cestnega jaška v bajto, je potem obvezen priklop in naročilo storitev. To je potrdila tudi teta na Telekom informacijah.

Fino bi bilo, če ti za tole ponudijo kakšno pravno podlago.
https://dolhar.si/

Klemen86 ::

Kot pravim, pri nas ni bilo nobenih podobnih zahtev. Optiko napeljali do hiše, kaj storiš z njo je pa tvoja odločitev.

stb ::

energetik je izjavil:

Teta na inforamcijah pa je rekla, da ni nujno, da bo čez pol leta še vedno prosto vlakno.

A to zdej isto filozofijo z bakrenih paric prenašajo še na optiko? Ko imaš enkrat vlakno v svoji dnevni sobi ga ne bodo rezali in prevezovali k drugemu uporabniku, ali pač tudi to počno? Če jim pa že po nekaj mesecih zmanjka vlaken so pa hudo šparali - položiti vod s 100 ali 1000 vlakni verjetno stane precej podobno, vsekakor pa je ceneje položiti enkrat 1000 vlaken, kot pa najprej 100 in potem (čez nekaj mesecev) še 100.

rprost ::

So pa še vedno zelo neprijazni do poslovnih uporabnikov na telekomu. Pri nas v firmi na optiki ni šans da dobiš koga drugega kot telekom. Amis, T2 ne prideta zraven cena je pa 20/20 za 275€ na mesec.

Ziga Dolhar je izjavil:

energetik je izjavil:

Telekom stric, ki je pobiral naročila, je rekel da v primeru da mi potegnejo iz cestnega jaška v bajto, je potem obvezen priklop in naročilo storitev. To je potrdila tudi teta na Telekom informacijah.

Fino bi bilo, če ti za tole ponudijo kakšno pravno podlago.
Ja sej to me zanima, če kdo kej ve o tem. Stric je neki o Apeku oz. Akosu govoril, če se ne motim. Kukr da če gre vlakno v bajto, potem je potrebna naročitev storitev.
Ali pa je pač samo nabijal.

vsiponudniki ::

Če TS zgradi infrastrukturo (jašek, cevi, omarica) je možnost pri kateremkoli ponudniku podpisati pogodbo in ponudnik naroči (in plača) na TS izvedbo priključne točke. To, da potegnejo kabel v hišo in naknadno pridejo z pogodbo je mimo vseh pravil. Se je pa začelo to masovno dogajati, ker le na ta način pridobijo stranke. Izjema je OŠO.

@Energetik: na ZS mi sporoči naslov in preverim kakšen imaš status in možnosti priklopa

@rprost: Na TS je za 20/20 cena 45+DDV - za 275€ plačujete še marsikaj drugega poleg interneta
www.zamenjaj-ponudnika.si

fikus_ ::

Na našem koncu je telekom oz. GVO gradil optično omrežje. Osnovno omrežje je bilo financirano iz EU sredstev. Priklop od osnovnega omrežja do/v hišo je tudi GVO delal, s tem da je bilo to potrebno posebej plačati.
Vprašanje je ali je to omrežje v lasti TS oz. ali izgradnjo financira TS? Če je tako, potem ne bodo spustili drugega ponudnika zraven. Ali to pravno zdrži oz. ali je to omejevanje konkurence je pa drugo vpr.?

rprost ::

@vsiponudniki
@rprost: Na TS je za 20/20 cena 45+DDV - za 275EUR plačujete še marsikaj drugega poleg interneta

45+DDV pa ja da za fizične osebe. Smo v poslovni coni in cena je 225+DDV(poslovna optika, druge nam ne dajo). Plačali smo pa tudi 1.500EUR za priklop, da so nam sploh priklopli, pa še to smo se kar lep čas pogajali, ker so hoteli bistveno več (3 leta nazaj). Ravnokar sem pa dobo ponudbo za 40/40, ki je kao znižana in je 258EUR +DDV.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rprost ()

Daniel ::

Čudno, da potem vsakega SP-ja ne forsirajo na poslovne pakete. To je oderuštvo.

cegu ::

energetik je izjavil:

Telekom stric, ki je pobiral naročila, je rekel da v primeru da mi potegnejo iz cestnega jaška v bajto, je potem obvezen priklop in naročilo storitev. To je potrdila tudi teta na Telekom informacijah. Jasno pa niso povedali, če je možnost tudi drugega ponudnika. Sem mislil, da je vsaj na začetku edini ponudnik Telekom, če že gradi omrežje.
Lahko bi mi tudi naknadno potegnili noter, ampak potem je vse sorte ČE-jev.

Telekomov stric ti je najbrž pokazal tudi služnostno pogodbo, ki jo moraš podpisati. Po Zekom-1 mora na njen nujno pisati, kakšno odškodnino ti za njo ponujajo. Po zakonu lahko dobiš lahko največ razliko med vrednostjo cene nepremičnine prej in po služnosti, kar je nekaj evrov za m^2.

Če si daleč od ceste, se ti vse to povrne, samo siten moraš bit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156240586 (2382) _Denny_
»

Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )

6622290 (12677) ToniT
»

kako se prklopit na optiko ki jo napeljuje givo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
345240 (2746) w0mbat
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30664415 (30474) Lonsarg
»

Čas priklopa na Telekom optiko

289528 (8506) Slo_Gamer

Več podobnih tem